Beste Monero-lommebøker i 2021: Hvor skal du oppbevare XMR?

Monero (XMR) har klatret til nummer 10-posisjon når det gjelder markedsverdi fordi kryptovaluta-brukere setter pris på personvernfunksjonene som følger med bruken av Monero.

Sammen med den økende populariteten til Monero, har antallet lommebøker som støtter denne personvern-sentriske mynten også økt. Dette gjør det vanskeligere å bestemme hvilken lommebok som er best for lagring av Monero, men jeg er her for å hjelpe deg med å navigere i den beslutningen.

I den følgende guiden vil jeg ta deg gjennom de 7 beste Monero lommebøkene på markedet. Jeg vil også gi deg noen av de beste tipsene du bør vurdere når du lagrer XMR på en sikker måte.

7 beste Monero lommebøker for 2019

Før vi graver inn i de forskjellige lommebok- og lagringsalternativene, er det viktig å påpeke kriteriene for valg av de “beste” Monero-lommebøkene. Vi baserer dette på sikkerheten til lommeboken, løpende støtte, tilbakemeldinger fra samfunnet, brukervennlighet og kostnad.

Det kan være andre lommebøker som er nevnt, men vi trodde ikke at de stablet seg opp til samme nivå som noen av disse mer etablerte alternativene. Når det er sagt, la oss starte med et av de sikreste og dyreste alternativene.

Ledger Nano

Kanskje en av de beste innsatsene for lagring av Monero er i en sikker maskinvarebok. En av de mest populære for tiden på markedet er Ledger Nano. Dette var også en av de første maskinvarelommebøkene som begynte å tilby støtte for XMR.

Ledger-enhetene er også lommebøker i flere valutaer, noe som betyr at du kan lagre over 1000 forskjellige mynter på den. Det er for øyeblikket to versjoner. Du har Nano S og Nano X.

Ledger Nano XMR lommebok

Få Ledger Nano X fra den offisielle butikken

Begge disse støtter Monero, selv om Nano X har mer myntstøtte, samt Bluetooth og flere applagringsalternativer. Det koster litt mer, men til $ 119 mot Nano S til $ 59.

Hacker-bevis &# 128104;&# 127996; ‍&# 128187 ;: Maskinvarelommebøker er så sikre fordi de private nøklene dine aldri forlater enheten. De blir heller aldri utsatt for et online miljø og holdes “kalde”. All signering skjer på enheten, og den samhandler med PC-applikasjonene via USB.

Når du bruker Ledger-lommeboken din til å sende Monero, må du bruke Monero core GUI-lommeboken (dekket nedenfor). Selv om Ledger har et PC-lommebokprogram kalt Ledger Live, støtter det ikke Monero.

Du må først installere Monero-appen på Ledger-enheten din, og deretter koble den til datamaskinen som har Monero GUI installert. For ytterligere instruksjoner kan du lese deres grundige guide her.

Trezor Model T

Den nest mest populære hardware-lommeboken på markedet er Trezor. Som Ledger er det to versjoner av Trezor-lommeboken, men bare den dyrere Model T støtter Monero.

Model T er ganske pene ved at den er den eneste maskinvarelommeboken med fargeberøringsskjerm som gir en mer sømløs brukeropplevelse. Du har også støtte for en mengde andre mynter, da det er en lommebok med flere valutaer.

Trezor Model T Monero XMR

Trezor Model T Innhold. Bilde via Trezor

I likhet med Ledger vil du først ha installert den offisielle Monero lommeboken. Så når det er på din PC, kan du koble til Trezor og signere transaksjonene / se saldoen din osv. Du kan se guiden her.

Forsiktighet ⚠️: Når du kjøper maskinvare, må du sørge for at du kjøper den fra den offisielle butikken. Det er alltid risikoen for at en tredjepart selger en manipulert enhet til deg.

Trezor Model T koster € 149, noe som betyr at det er ganske mye mer enn Ledger Nano X. Så det ser ut til at du betaler en premie for den fargeberøringsskjermen. Egentlig ikke verdt det etter min mening.

Offisiell brukergrensesnitt for Monero Desktop

Hvis du leter etter en mer kostnadseffektiv løsning for lagring av XMR-mynter, hvorfor ikke gå med den offisielle Monero desktop-klienten. Du kan få det fra offisielle Monero-nettsted og den er tilgjengelig for Windows, Mac, Linux og andre operativsystemer. Den er designet for å gjøre det enkelt å bruke når du lagrer eller overfører Monero-beholdninger.

Den offisielle Monero desktop lommeboken er en full-node lommebok, noe som betyr at du må vente på at lommeboken skal lastes ned og synkroniseres med full blockchain.

Ikke bare tar dette lang tid, det tar også en god mengde harddiskplass og prosessorkraft. Hvis det ikke appellerer, er det kanskje ikke den riktige lommeboken for deg.

Når alt er lastet ned og synkronisert, er lommeboken ganske enkel å bruke, men det hjelper hvis du har noen tidligere kryptoopplevelse.

GUI for Monero

Offisiell Monero GUI lommebok. Kilde: Monero.org

Grunnleggende om sending og mottak er ganske enkelt, og du vil finne tilgang til XMR-myntene dine både rask og pålitelig. Videre ble det bygget kjøpe Monero Core devs slik at du vet at sikkerheten er god.

Åpen kilde &# 128187 ;: Monero offisielle kjerne lommebok er full open source. Dette betyr at koden er åpen for intens fagfellevurdering og gransking. Dette er generelt ansett som sikrere av sikkerhetsspesialister

Det er ikke den mest brukervennlige lommeboken, så nykommere i kryptovalutaverdenen vil kanskje vurdere en lommebok som er mer brukervennlig.

MyMonero

MyMonero er en annen gratis lommebok som er ganske respektert i Monero-samfunnet. Den administreres av den samme Monero-kjerneutvikleren som opprettet Monero Ledger-integrasjonen, og gir brukerne sikre, vert Monero-kontoer.

MyMonero ble opprinnelig utviklet som en nettleserbasert lommebok, selv om de nylig har utviklet en Windows, Mac & Linux-program samt en iOS-versjon. Og, som den offisielle Monero GUI, er all koden åpen kildekode og tilgjengelig i deres GitHub.

Kanskje det sikreste alternativet for å bruke MyMonero er gjennom PC-programmet deres. Dette er en lett lommebok som betyr at du ikke trenger å laste ned hele blockchain for å bruke den. Den vil koble til eksterne noder.

MyMonero

MyMonero webside med brukergrensesnitt

MyMonero PC-lommeboken er ganske grei å bruke og er mer brukervennlig enn GUI-lommeboken. Du kan også installere den på iPhone hvis du trenger å bruke XMR når du er borte fra PCen.

Hvis du derimot vil ha en rask og enkel kasteadresse for din Monero, kan du bruke MyMonero-lommeboken. Du kan få en konto registrert på mindre enn et minutt, men vær oppmerksom på behovet for å huske eller registrere påloggingsnøkkelen på 13 ord.

Den er ikke lagret på Monero-serverne, så hvis du glemmer eller mister denne nøkkelen, mister du også tilgangen til kontoen din.

Mens denne nettlommeboken er et raskt og praktisk alternativ, utsetter den også myntene dine for den største sikkerhetsrisikoen. MyMonero advarer deg til og med om dette under opprettelsen av lommeboken med følgende melding:

… Det er ekstremt vanskelig for MyMonero å levere koden sin sikkert til nettleseren din. Dette betyr at det er betydelig risiko å bruke MyMonero for store mengder!

Hvis du har store mengder Monero eller vil lagre den i lengre tid, er det beste alternativet en maskinvarepungebok eller en papirlommebok, som jeg vil adressere senere.

Monerujo

Monerujo ble opprettet som en Android-app for opprn-kilde, slik at mobilbrukere kan lagre og overføre Monero. Fordi det er åpen kildekode, har koden blitt undersøkt og bekreftet for å være fri for skadelig kode av Monero-samfunnet.

Monerujo har vært populær blant Monero-samfunnet, og appen har en 4,2-stjernes rangering på Google Play, med nesten 300 anmeldelser. I følge Google Play-butikken har den blitt lastet ned og installert mer enn 10 000 ganger.

Monerujo kjører som en lett lommebok, og gir deg muligheten til å kjøre din egen node eller bruke eksterne noder for å synkronisere lommeboken din med Monero blockchain. Dette gjør at appen kan være liten og lett og tar veldig lite plass på Android-mobilenheten din.

Monerujo Android Store

Monerujo for Android-enheter. Kilde: Google Play Store

Og for en lett lommebok er Moneroujo ganske fullverdig. Det gir deg muligheten til å importere eller opprette flere adresser, slik at du enkelt kan flytte XMR mellom flere adresser i samme app. Dette kan være veldig nyttig hvis du bruker flere lommebøker til forskjellige formål – si en til langtidsoppbevaring og en annen til daglig bruk.

Du kan også bruke den innebygde evnen til å skanne QR-kode, slik at du lettere kan sende Monero uten å måtte skrive inn lange Monero-adresser..

En annen veldig praktisk funksjon er integrasjonen av XMR.to-tjenesten i appen, som lar brukerne sende Monero til en Bitcoin-adresse, der den mottas som Bitcoin. Alle konverteringene er nede i bakgrunnen, så det er en sømløs prosess, og en som kan være veldig nyttig, slik at du kan betale for Bitcoin-transaksjoner anonymt.

Exodus Wallet

Exodus-lommeboken er et annet tredjeparts skrivebord & mobil lommebok som nylig har kommet med støtte for Monero. Is er også en multivaluta lommebok med støtte for over 100 mynter.

Sammenlignet med noen av de andre lommebøkene her, er Exodus kanskje en av de mest brukervennlige. Den har et enkelt brukergrensesnitt der du kan administrere alle eiendelene dine, sikkerhetskopiere lommeboken eller signere transaksjoner.

Exodus Monero

Brukergrensesnitt for Monero Wallet på Exodus

Noe annet som Exodus har som kan komme til nytte, er deres øyeblikkelige utvekslingsfunksjon. Dette betyr at du enkelt kan skjule XMR til en annen mynt der i lommeboken. Du trenger ikke å sende den først til en sentral og deretter konvertere.

Åpen kilde ❓: Exodus er ikke helt åpen kildekode. Imidlertid er det mange komponenter som ble bygget på den som er.

Nå, som nevnt, er denne lommeboken tilgjengelig for både stasjonære og mobile enheter. Så hvis du skal være borte fra PCen din, kan du synkronisere telefonen din ved hjelp av backupfrøene du får når du oppretter lommeboken..

En ting til som denne lommeboken hevder å ha er 24/7 menneskelig støtte. De har en omfattende FAQ-seksjon, men støtten er der i tilfelle disse svarene ikke er tilstrekkelig.

Monero papir lommebok

Mens folk ikke egentlig snakker om papirlommebøker så mye som de gjorde for flere år siden, er en papirlommebok fremdeles en utmerket måte å sikkert oppbevare Monero på lang sikt. Du finner en Monero-lommebokgenerator på MoneroAddress og du kan til og med bruke den offline slik at nøklene dine aldri blir utsatt.

Monero papirlommebok gir deg to QR-koder og to nøkler, en som er din private nøkkel, og en som er en offentlig nøkkel som kan deles for å få Monero sendt direkte til papirlommeboken.

Når det brukes riktig, er en papirlommebok en av de sikreste lommebøkene, nesten uten risiko for å bli hacket eller stjele myntene dine.

Hvilket er bør du bruke?

Nøyaktig hvilken lommebok du bør bruke, avhenger av dine egne personlige krav og ressurser. Hver av lommebokalternativene ovenfor kan tilfredsstille ett krav, men mangler et annet. Det er ofte en avveining man må gjøre når man velger den beste Monero lommeboken.

Hvis du har mye XMR som du vil lagre for en langvarig HODL, er du sannsynligvis best egnet for Ledger Nano S eller en papirlommebok. Selv om førstnevnte kan være dyrere, er sistnevnte lett å miste, og du må fortsatt bruke en lommeboklient hvis du vil sende mynter ut.

MyMonero er sannsynligvis en av de raskeste måtene å sette opp en Monero-lommebok og begynne å sende XMR, men den er også utsatt for phishing. Monero Official GUI og Monerujo er sannsynligvis de mest brukervennlige alternativene, men er mindre sikre som frakoblet lagring.

Konklusjon

Det er mye spenning rundt Monero-økosystemet for tiden. Derfor er det ganske mange leverandører av lommebøker med flere valutaer som jobber med XMR-integrering.

Dette kan være bra for de Monero-fansen som vil ha et hardware-lommebokalternativ for XMR og ikke er spesielt opptatt av Ledger Nano.

Hvis du er i denne leiren, er du sannsynligvis best egnet til å bruke et gratis alternativ i mellomtiden til Trezor lanserer sin offisielle oppdatering.

Uansett uansett hvilket lommebokalternativ du til slutt bestemmer deg for, må du sørge for at du følger beste praksis for kryptovaluta.

Disse lommebøkene er ganske sikre, men de er avhengige av forsiktig bruk, da det i mange tilfeller brukeren er den svakeste lenken.

Steder å kjøpe XMR:

  • Binance Exchange
  • Kraken
  • Bittrex
  • Huobi

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me