Bitstamp gjennomgang: Hva du trenger å vite før du handler

En av de eldste og mest respekterte kryptovaluta-børsene som er i drift i dag er Bitstamp.

Du har kanskje hørt om dem, spesielt hvis du er bosatt i Europa. Bitstamp startet sin virksomhet i 2011, ikke lenge etter opprettelsen av Bitcoin, og har siden den gang posisjonert seg som en topp europeisk kryptovalutautveksling, samtidig som den utvidet sin brukerbase over hele verden. I tillegg til den globale brukerbasen, har den også kontorer i Luxembourg, London og New York.

I denne Bitstamp-gjennomgangen tar vi deg gjennom Bitstamp-plattformen trinn for trinn. Vi vil også se nærmere på viktige funksjoner, sikkerhetsprosedyrer, avgifter og kundesupport.

Når det er sagt, la oss hoppe rett inn.

Bitstamp Oversikt

I 2011 grunnla Damijan Merlak og Nejc Kodric Bitstamp i Slovenia for å imøtekomme europeiske Bitcoin-entusiaster. På den tiden var utvekslingen ment å være et alternativ til den dominerende Mt. Gox utveksling.

Etter hvert som Bitstamp vokste, åpnet det senere kontorer i Storbritannia i 2013 og deretter i Luxembourg i 2016. Siden den gang har det også lagt til et kontor i London og New York for å fortsette å tilby utmerket service til den voksende globale brukerbasen..

Bitstamp er mest populært blant mellomliggende og erfarne kryptovalutaentusiaster, og brukes som en måte å kjøpe mer etablerte kryptovalutaer med fiat-valutaer. Bitstamp tilbyr lave avgifter, og har blitt anerkjent som en utmerket måte å bytte store mengder digitale valutaer.

Bitstamp var en gang en av de beste kryptovaluta-børsene, og håndterte opptil $ 700 millioner i daglig handelsvolum, men det har siden falt betydelig siden markedet har blitt oversvømmet med nye børser..

Per mai 2018 er Bitstamp # 22 i handelsvolum og håndterer omtrent 90 millioner dollar om dagen i handelsvolum. Over halvparten av dette handler med BTC / USD, med ytterligere omtrent 10% hver av ETH / USD og BTC / EUR-handel.

Er Bitstamp trygt?

Utvekslingssikkerhet er et av de viktigste spørsmålene for brukeren. Cryptocurrency exchange er viktigste mål for hackere, og vi har sett ganske mange eksempler nylig fra Mt Gox til Coincheck.

Dette er også et spesielt rørende punkt for Bitstamp, da de også fikk hacks i 2014 og 2015. I 2015-hacket klarte angriperne å hente ut 19 000 BTC, som faktisk er en av de største utvekslingshackene for kryptovalutaer noensinne..

Merknad om Bitstamp-hacking

Når det er sagt, er det fortsatt trygt å bruke Bitstamp? Kort svar: Ja

Selv om disse hackene skjedde, var de et resultat av phishing-forsøk som klarte å lure utvekslingsansatte. De var ikke som et resultat av teknologiske feil.

Videre er det viktig å se på trinnene som børsen har tatt siden den gang, og hvordan de har forbedret sikkerheten. La oss ta en titt på noen av sikkerhetsretningslinjene til Bitstamp.

Exchange Wallet Security

Bitstamp bruker noen av de beste metodene når det gjelder fryselagring av kryptovaluta-eiendeler. Hva dette i utgangspunktet betyr er at de holder flertallet av myntene sine offline i en luftgappet tilstand.

Dette betyr at de er utilgjengelige for hackere, ettersom de ikke er koblet til internett. Disse vil bare alltid være tilgjengelig og trekkes tilbake når de har lite mynter som de har i “Hot Wallet”..

IQ Option Trade kredittkort

Hot lommebøker er de lommebøkene som er koblet til deres servere og letter transaksjoner for brukerne. Når det gjelder sikkerhetsprosedyrene som er implementert i dette tilfellet, bruker de avanserte multi-sig lommebøker.

Dette betyr at disse lommebøkene bare kan sende en transaksjon når de er signert med flere nøkler. I hovedsak må det være et antall ansatte ved Bitstamp som vil signere disse transaksjonene.

Dette er også grunnen til at hackerne ikke ville være i stand til å stjele midler igjen i tilfelle et phishing-forsøk. De måtte skaffe seg alle nøklene fra alle deltakerne for å logge ut transaksjonene.

Brukersikkerhet

Selvfølgelig er det alltid risikoen for at brukerens kontoer kan bli hacket. Derfor har Bitstamp en rekke funksjoner som beskytter brukere og reduserer sjansene for at en hacker noen gang kan kompromittere kontoene sine..

Den viktigste av disse er uten tvil tofaktorautentisering. Dette har blitt ganske standard på børser i disse dager og er et ekstra sikkerhetslag. Disse kreves ikke som standard på Bitstamp, så det anbefales at du aktiverer dette.

Hvis du noen gang skal sende penger ut av lommebøkene dine, trenger Bitstamp bekreftelse via e-post som en ekstra sikkerhetsfunksjon.

Til tross for alle disse beskyttelsene som er på plass, vil du alltid bruke beste praksis for sikkerhet og aldri lagre en stor mengde mynter på børsen. Som ordtaket vanligvis går: “Hvis du ikke holder nøklene, eier du ikke myntene”.

Kommunikasjonssikkerhet

Til slutt, fordi Bitstamp håndterer sensitiv informasjon som identitetsdokumenter og kontopassord, må de sørge for at all kommunikasjon er sikker.

SSL-kryptering bitstempel

Derfor bruker de de mest avanserte standardene i AES 256-kryptering for tilkoblinger til serveren deres. Du kan bekrefte dette ved å observere den grønne “SSL” hengelåsen i nettleseren din når du besøker Bitstamp.

Videre, når du laster opp dokumentene dine til nettstedet, lagres de ved hjelp av PGP-kryptering. Dette betyr at selv om hackere skulle komme seg inn på serverne sine, er informasjonen din trygg.

Alle disse sikkerhetsfunksjonene betyr at siden 2015-hack Bitstamp har vært fri for ytterligere hackingsforekomster, og regnes som en av de sikreste børsene.

Bitstamp-avgifter

Noe som mange kryptovalutahandlere vil sette pris på om Bitstamp, er deres lave og gjennomsiktige gebyrstruktur.

Forhandlere belastes med tre typer avgifter. Dette er innskudd, handelsavgifter og uttaksgebyrer (nettverksgebyrer).

Handelsgebyrer

Hvis du allerede har midler på børsen, vil du bli belastet en prosentavgift for beløpet du handler. Dette er knyttet til mengden volum som du har handlet de siste 30 dagene og følger en glidende skala.

Nedenfor er den gebyrplanen som Bitstamp krever:

30 dager USD volum Avgift
< $ 20.000 0,25%
< $ 100.000 0,24%
< 200 000 dollar 0,22%
< 400 000 dollar 0,20%
< $ 600.000 0,15%
< $ 1 000 000 0,14%
< $ 2.000.000 0,13%
< $ 4.000.000 0,12%
< $ 20.000.000 0,11%
> $ 20.000.000 0,10%

Mens de fleste handelsmenn faller inn under kategorien ovenfor, kan større institusjonelle handelsmenn som kan være markedsførere be om å få produsentgebyr hvis de kontakter support.

Finansierings- / uttaksgebyrer

Hvis du skulle sende midler til Bitstamp, vil de variere i henhold til metoden du brukte til å finansiere kontoen din.

Hvis du sender pengene dine via en SEPA-overføring i euro, betaler du ikke noen avgifter. Du må bare betale et uttaksgebyr på 0,90 EUR når du ber om forespørsel fra Bitstamp.

Imidlertid, hvis du ikke har en EU-bankkonto og ønsker å betale via en internasjonal bankoverføring, betaler du et innskuddsgebyr på 0,05% (minimumsavgift på $ 7,5). Hvis du skulle trekke deg via en ledning, måtte du betale et gebyr på 0,09% med et minimumsgebyr på $ 15.

Hvis du skulle kjøpe myntene dine med et kreditt- eller debetkort, betaler du en flat avgift på 5%. Dette er litt i den øvre enden for et kortkjøp sammenlignet med andre løsninger som Hodly og Coinmama.

Til slutt, når du trekker deg ut i kryptovaluta, vil Bitstamp ikke belaste deg for et gebyr. Du må imidlertid betale et nettverksgebyr som er det beløpet som går til gruvearbeidere for å behandle transaksjonene.

Kundeservice

Kundesupport er vanligvis en av de viktigste boksene en børs må krysse av for. Vi vet alle hvor frustrerende det kan være når du må vente i fire aldre på supportbilletter for å få svar.

For det formål må vi virkelig komplimentere kundestøtten på Bitstamp.

For det første har de en omfattende FAQ-seksjon der du kan stille alle spørsmålene dine. Imidlertid, hvis det er et spørsmål du hadde som ikke var på vanlige spørsmål, eller hvis du hadde et spesifikt kontospørsmål, kan du bruke billettsystemet deres.

Bitstamp Ticket Support System

Bitstamp-billettstøtteform

Bitstamp kommer vanligvis til billetten din i løpet av en time eller to. Dette er drastisk kortere enn det er med mange andre sammenlignbare børser.

Et annet virkelig imponerende tillegg på Bitstamp er alternativet telefonstøtte. Nedenfor er telefonnummerene til de respektive landene:

  • London: +44 20 3868 9628
  • Nord-Amerika: +1666658 9784
  • Luxembourg: +352 20 88 10 96

Vi testet faktisk kundesupportlinjen for å forsikre oss om at den faktisk var live og at de var lydhøre (som vi kan bekrefte).

Bitstamp-bekreftelse

Dette henger godt sammen med ovennevnte punkt på kundeservice, da bekreftelse er nødvendig før handel og blir utført av teamet på Bitstamp.

Hvorfor kreves bekreftelse?

Dette er fordi det er ny EU-politikk som krever utveksling for å kjøre riktige KYC-prosedyrer på sine klienter. Dette er noe som selv tidligere anonyme P2P-børser som Bitcoin cash har begynt å implementere.

Derfor, hvis du ønsket å kjøpe Bitcoin anonymt, må du se etter andre alternativer.

Hvis du imidlertid ønsker å bli fullstendig bekreftet på Bitstamp, er alt de trenger fra deg en form for ID samt et bevis på adresse. Dette kan lastes opp via deres bekreftelsesportal.

Det er også et alternativ å gi tilleggsinformasjon om din økonomiske situasjon og tiltenkte børsbruk. Årsaken til at dette alternativet også er tilgjengelig er for de handelsmennene som begynner å ta ut større mengder mynter, Bitstamp kan stoppe disse uttakene som en del av deres overvåkingsaktiviteter. Hvis du hadde fylt ut skjemaet, kan det hende at de ikke hindrer forespørslene dine.

Når det gjelder bekreftelsestider, kan det variere avhengig av belastning. Under Bull Run-verifiseringen tok det minst noen dager. Nå kan dette imidlertid gjøres om et par timer. Du kan alltid sende dem en støttebillett hvis du ønsker det.

Valutastøtte

Bitstamp blir ofte ansett som mer en “Fiat Gateway” enn en stor børs for å kjøpe en rekke mindre Altcoins.

Derfor fortsetter Bitstamp å opprettholde et kjernefokus på de mest etablerte crptovalutaene og tilbyr par med Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin og Ripple. Disse matches med USD og EUR fiat-valutaer.

Bitstamp Asset Coverage

Eiendomsdekning ved Bitstamp

Selv om handelsvolumene har gått ned, gir Bitstamp fortsatt et høyt likviditetsnivå i kryptovalutaene det tilbyr. Dette gjelder spesielt for alle deres Euro-par.

Hvis du lette etter en annen Fiat-gateway som hadde et større utvalg av altcoins som du kunne kjøpe, kan du vurdere Kraken, som er en børs basert i California.

Bitstamp-registrering og pålogging

Når du besøker offisielle Bitstamp-nettsted ser du en “Registrer” -kobling øverst til høyre på nettstedet. Ved å klikke på denne lenken åpnes registreringsskjemaet for sentralen, hvor du må oppgi navn, e-postadresse og hjemland. Klikk for å godta vilkårene for bruk, og for å bevise at du ikke er en robot, og klikk deretter på “Registrer” -knappen.

Bitstamp-registrering

Når du har klikket, vil du motta en “Registrering fullført” -melding hvis du har fylt ut skjemaet riktig. Du vil også motta kunde-ID og passord på e-postadressen du brukte til å registrere deg. Det automatisk genererte passordet skal brukes til første pålogging, men deretter endres.

Registrering ferdig

Sjekk e-posten din for å få den nye legitimasjonen din, og du kan bruke dem til å logge på Bitstamp for første gang. Du blir tvunget til å endre passordet etter den første påloggingen. Hvis du endrer passordet, logger du deg ut, og deretter logger du på med det nye passordet.

Du bør også ta et øyeblikk på å konfigurere 2-faktorautentisering for å sikre kontoen din. Da vil du være klar til å sjekke hva Bitstamp har å tilby.

Fullfører KYC

Bitstamp følger Know Your Customer (KYC) og anti-hvitvaskingsregler, så for å låse opp tilgang til uttak og innskudd må du bekrefte kontoen din. Du kan velge en personlig eller forretningskontotype, men begge krever følgende dokumentasjon for å bekrefte kontoen:

  • Gyldig identifikasjon som førerkort, pass eller nasjonal ID.
  • Bevis for opphold, som kan være en regning, en kontoutskrift eller et av flere andre utstedte dokumenter.

Kontoverifiseringer

Etter å ha oppgitt de nødvendige dokumentene, må du også bekrefte telefonnummeret ditt. Dette gjøres via SMS, med Bitstamp som sender en OTP-kode til telefonnummeret du oppgir. Når det er gjort, har du full tilgang til alle funksjonene og funksjonene til Bitstamp-kontoen din, og du vil enkelt kunne sette inn, ta ut og handle.

Neste skritt før handel blir å gjøre et innskudd, noe du kan gjøre ved å klikke på “Innskudd” -linken helt øverst til høyre på websiden. Dette åpner siden for innskuddsalternativer der du kan velge å sette inn via SEPA eller internasjonal wire, eller hvis du foretrekker det via din foretrukne kryptovaluta (BTC, ETH, LTC, BCH, XRP). Det er også mulig å gjøre et innskudd via AstroPay.

I noen tilfeller kan innskuddet ta opptil 3 virkedager, selv om innskudd i kryptovaluta og SEPA vanligvis er mye raskere enn dette. Når du har midler tilgjengelig i kontosaldoen, kan du begynne å handle.

Bitstamp-handelsplattform

Du kan gjøre dette enten ved å klikke på “Kjøp / selg” -linken øverst på siden, eller ved å klikke på “Tradeview” -linken øverst på siden. I begge tilfeller må du velge paret du vil handle, mengden av handelen, prisen du er villig til å betale og ordretypen (øyeblikkelig, marked, begrensning eller stopp).

Når handelen er fullført, blir kontoen din kreditert kryptovalutaen du kjøpte. Du kan deretter selge dette sent på børsen, eller du kan overføre til en ekstern lommebok hvis du velger.

Vær oppmerksom på at det er minimum 5 Euro for handelspar i euro, og et minimum på 0,001 BTC for Bitcoin-par. For ethvert annet handelspar er minimumet basert på 5 enheter av fiat-valutaen. Så alle par i USD har minst 5 USD.

Bitstamp-plattform

Vi var ganske imponert over handelsvisningsplattformen når det gjelder funksjonalitet og verktøy. Fra en brukeropplevelse er det godt lagt ut med ordrebøkene og kjøp / selg vegger lett synlige. Du har også en liste over de siste handler som nettopp har kommet på markedet til høyre for plattformen som har et lydalternativ hvis du ønsker det.

Dette er også den ideelle plattformen for chartister og teknikere blant kryptohandelssamfunnet. Dette er på grunn av en rekke tekniske studier og indikatorer som er tilgjengelige. Du kan også utvide diagrammet til et fullskjermsalternativ hvis du bare vil bruke diagrammet.

Dessverre er det ikke noe alternativ å skille mange forskjellige diagrammer i faner eller widgets. Dette betyr at du må åpne en egen nettleserfane på en annen skjerm hvis du ønsker å handle flere kryptopar. Dessverre er det ingen PC-klient du kan laste ned og fullføre kartleggingen på.

Mobil applikasjon

For å kompensere for mangelen på PC-klienter, har Bitstamp en brukervennlig mobilapplikasjon som er tilgjengelig på iOS og Android. I appen kan du legge inn bestillinger og overvåke posisjonen din. Det har også begrenset kartlegging evne hvis du ønsker å gjøre noen tekniske analyser.

Bitstamp mobilhandel

Bitstamp iOS-app. Kilde: iStore

Selv om det er et flott alternativ for de handelsmennene som ønsker å overvåke posisjonene sine på farten eller plassere en eller to enkle handler, er det egentlig ikke så avansert. Dette er også det som de fleste tilbakemeldingene peker på både iTunes Store og Google Play. For eksempel kan du ikke plassere stoppordre og bare begrense ordrer, og når du ser på kartene, skaleres det ikke for godt.

Derfor, hvis du er en bruker som er sterkt involvert i mobilhandel, vil du kanskje vurdere en annen børs som har en mer avansert og kraftig handelsapplikasjon..

Bitstamp-partnerskap

Fordi Bitstamp er så respektert, har det vært i stand til å opprette flere partnerskap på høyt nivå, og har også hatt noen bemerkelsesverdige prestasjoner. Bitstamp var den aller første Ripple Gateway, i tillegg til å være den første partneren i Ripple Incentive Program.

Det er også bemerkelsesverdig at Bitstamp har sikret partnerskap med både Swissquote og Credit Agricole SA, og fremhever sitt fantastiske rykte innen finansnæringen..

For tiden regulert av Luxembourg Financial Industry Supervisory Commission (CSSF), var Bitstamp den første fullt lisensierte kryptokursutvekslingen i Europa. Regulering betyr at Bitstamp følger beste praksis innen kontoverifisering og kundesikkerhetsstandarder, og blir regelmessig revidert for å sikre at den overholder regelverket.

Bitstamp-partnere

Tilbakemeldinger fra brukere er generelt positive for Bitstamp. Det er noen klager på forsinkelser i godkjenningen av kontoer fra desember 2017, da alle kryptovaluta-børser ble oversvømmet med nye brukere..

Det har også kommet eldre klager om at kundeservice tar 2-3 virkedager å svare på supportforespørsler, men fra mai 2018 ser det ut til at disse problemene også er løst. En siste bekymring er mobilapplikasjonene, som er rangert med 2 av 5 stjerner i Apple Store og 3 av 5 stjerner i Google Play-butikken..

Generelt er imidlertid handel effektiv og pålitelig på Bitstamp-plattformen.

Bitstamp vs Coinbase

Hvis du er basert i Europa, er det to fiat-utvekslingsalternativer du for det meste vil vurdere, og disse er Bitstamp og Coinbase. Selv om Bitstamp har hovedkontor i Europa og har gjort dette til sitt marked de siste 4 årene, gjør Coinbase et aggressivt press inn i markedet deres.

De har utvidet sine Euro-finansieringsalternativer og ruller ut flere kryptopar som folk kan handle på. I tabellen nedenfor ser vi på noen av de viktigste hensynene når du skal velge mellom Coinbase og Bitstamp.

  Bitstempel Coinbase
Etablert 2011 2012
Plassert Luxembourg San Fransisco
Kjøp / Innskuddsmetoder Kredittkort, debetkort, SEPA Wire, International Wire, Crypto Kredittkort, debetkort, bankoverføringer i GBP, SEPA Wire, Crypto
Tilgjengelige kryptopar BTC, ETH, LTC, BCH, XRP BTC, ETH, ETC, LTC, BCH
Fiat-valutaer akseptert EUR USD, EUR, GBP
Handelsplattform Tradeview-diagrammer og pakker Avansert (Coinbase Pro)
Kundeservice Billettsupportsystem, telefon, e-post E-post, kontaktskjema, støttenummer
Handelsgebyrer 0,25% – 0,10% 1,49%
Finansieringsgebyrer Gratis for SEPA, 0,05% for International Wire, 5% for Card Gratis for SEPA / UK Wires, 3,99% for kort (inkl. Handelsavgift)
Mynt sikkerhet Forrige brudd Aldri blitt hacket
Fiat Security Standard bankkonto FDIC forsikret (USA) & Segregerte kontoer i Europa

Fra analysen vår ser det ut til at Coinbase og Bitstamp på samme måte er ganske etablert. Hvis du ville ha all handelsfunksjonaliteten til, kan du bruke Coinbase Pro (ex GDAX). Dette er flott for de handelsmennene som liker å handle med diagrammer og teknisk analyse.

Mens de begge ser ut til å ha samme mengde kryptovalutaaktiver å kjøpe for øyeblikket, er det verdt å merke seg at Coinbase er i ferd med å legge til en hel rekke nye mynter til plattformen. Dette ble tidligere kunngjort i en blogg innlegg av selskapet. Det har ikke vært noen indikasjon på om Bitstamp vil legge til flere mynter når som helst snart.

Coinbase har litt høyere handelsavgifter enn Bitstamp, og disse er flate. Dette kan være et viktig hensyn for de handelsmennene som gjør mye volum og ønsker litt lavere avgifter.

Konklusjon

Bitstamp er en av de lengste varige Bitcoin-børsene, etter å ha forvitret begynnelsen på kryptovalutahistorien, da det ikke engang var sikkert at kryptokurver kunne overleve. Gjennom årene har den posisjonert seg som en sikker, pålitelig børs for å kjøpe de beste kryptovalutaene ved hjelp av fiat-valutaer.

Med lave avgifter og et brukervennlig grensesnitt, er det et godt valg for erfarne, mellomliggende og begynnende kryptovalutaentusiaster som ønsker å kjøpe Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash eller Litecoin.

Fordi børsen er basert i Europa og har fokus på europeiske kunder, er det et godt valg på grunn av lave SEPA-overføringsgebyrer.

Når det er sagt, har denne Bitstamp Review funnet rom for forbedring.

For eksempel har børsen plass til å legge til mange flere kryptovalutaer og fiat-valutaer. Å legge til en online chat-funksjon kan være en utmerket måte å skille seg ut fra mengden av kryptovaluta-børser som har spist i Bitstamps handelsvolum det siste året.

Samlet sett er Bitstamp et godt valg for de som ønsker å kjøpe og handle de største kryptovalutaene, spesielt for de som ligger i Europa. Som en av de eldste kryptovaluta-børsene kan du være trygg på at teamet er pålitelig og pålitelig.

Utvalgt bilde via Bitsamp og Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me