Huobi Exchange Review: Komplett nybegynnerguide

I denne gjennomgangen av Huobi skal vi se på en av de mest fremtredende kryptokursutvekslingene med røtter i Kina.

Børsen har vokst betydelig siden den gang, og er en av de mest populære plattformene for handelsmenn for å få tak i noen av de mest lovende Altcoins.

Det viktigste spørsmålet er imidlertid om det kan stole på?

Vi vil prøve å svare på dette ved å ta et dypdykk i børsen og gi deg alt du trenger å vite. Vi tar en titt på aktivadekning, support, avgifter, plattform, support og mange andre faktorer du kan vurdere.

Vi vil også gi deg en oversikt over hvordan du får mest mulig ut av Huobi-plattformen hvis du velger å bruke sentralen. Når det er sagt, la oss hoppe rett inn.

Huobi Oversikt

Huobi.pro-børsen er et datterselskap av den globale Huobi-gruppen. Sistnevnte ble grunnlagt i 2013 av Leon Li og var en av de største kryptovaluta-børsene i Kina. Huobi-gruppen har hovedkontor i Singapore og startet med bare 10 ansatte.

Siden stiftelsen har børsen vokst ettersom markedene har økt. De har utvidet volumet til å bli verdens fjerde største kryptokursutveksling og har etablert kontorer i Japan, Hong Kong, Kina og Korea. De har vokst til over 1000 ansatte.

Huobi Global etablerte også et kontor i USA ettersom de forventer lanseringen av USAs handelsarm. Dette vil være den amerikanske siden av børsen som kun betjener amerikanske kunder. Dette vil bli lansert i juli 2018.

Selv om dette bare er kontorer til Huobi, hevder de at de har handelsmenn som kommer fra over 130 land over hele verden som bruker plattformen deres..

Huobi Global som morselskap har også forgrenet seg til en rekke andre forretningsforetak innen kryptotrenefeltet. Disse inkluderer slike satsninger som Mining, utvikling samt investering i blockchain-baserte oppstart.

Det dette tydelig viser, er at Huobi er en ganske avansert og etablert kryptokursutveksling. Du kan føle deg litt mer komfortabel med å handle med dem enn du kan på andre børser med mindre volum.

Huobi-avgifter

Mens størrelsen på børsen og rekkevidden er viktige hensyn for den næringsdrivende, kommer de viktigste kriteriene ned på innvirkningen på lommeboken. Valutakostnader er noen ganger det som kan gjøre eller ødelegge en traders opplevelse og lønnsomhet.

For å oppnå dette ser Huobis gebyrer ut til å være noen av de mest rimelige og greie i markedet. De opererer på samme måte som en rekke andre børser ved at de har en avgiftsplan for produsent / taker.

Hva betyr dette nøyaktig?

Ganske enkelt når du er produsent, legger du til likviditet i Huobis ordrebøker. Dette skjer når du legger inn en begrensningsordre som er under den siste prisen for et kjøp og over den siste prisen for et salg.

På den annen side, når du legger inn en ordre og den blir umiddelbart samsvarende, “tar du” likviditeten ut av bøkene til Huobi, og dette betyr at du er en taker. Du må betale takgebyret for å gjøre det. Disse avgiftene trekkes fra det totale beløpet du handler for BTC.

Gebyrene i seg selv er ganske enkle på 0,2% over hele linjen for alle eiendeler for både produsent og takeravgift. Dette er faktisk ganske lavt når du skal sammenligne det med slike som Bitstamp som ligger på 0,25% eller på Coinbase som har avgiftene 1,49%.

Huobi avgiftsrabatter VIPs

Huobi Exchange VIP-rabattavgifter

Videre tilbyr Huobi avgiftsrabatter for de handelsmennene som er en del av deres VIP-handelsgruppe. Hvis du for eksempel er medlem av det første nivået i VIP-handelsgruppen, får du 10% avslag på gebyrene dine. Dette går helt ned til 50% for de som er på VIP5-nivå.

Uttaksgebyrer

Huobi bruker også det de kaller et “uttaksgebyr”. Imidlertid er det egentlig bare nettverksavgiften for kryptovaluta eller “gruvedriftavgift”. Dette er forhåndsbestemt av Huobi, men man håper at det vagt vil spore de faktiske kostnadene ved gruvedrift.

For å gi deg en grov indikasjon på disse avgiftene, her er uttaksgebyrene (per forespørsel) for noen av de 10 beste myntene i markedsverdi.

  • Bitcoin: 0,001 – 0,001
  • Ethereum: 0,01
  • XRP: 0,1
  • Bitcoin Cash: 0,0001
  • EOS: 0,5
  • Litecoin: 0,001
  • Tether: 20

Krypto aktivadekning

En annen ting som Huobi er kjent for, er utvalget av kryptovalutaaktiver de tilbyr. De ser ut til å ha et flertall mynter i topp 10 på markedsverdi, og forventer at det virker som om de ikke har Stellar (XLM) og Cardano (ADA). Hvorfor disse myntene ikke er inkludert, er ganske overraskende.

Imidlertid har de minst 50 andre mynter som du kan handle på børsen. Faktisk, for noen få av disse myntene, utgjør Huoubi en betydelig del av volumet. Dette betyr at de har noen veldig sunne ordrebøker, og du vil finne mest likviditet på børsen.

De har også en hendig oversiktsside der de tar deg gjennom hver mynt med en ganske grundig beskrivelse av mynten. De gir deg også en rekke lenker til det aktuelle prosjektet.

Huobi Uttaksgrenser

Huobi er en av de børsene du kan bruke uten å overlevere KYC-dokumenter for å kjøre en konto. Dette betyr imidlertid at de vil legge begrensninger på beløpet du har lov til å ta ut innen en periode / tid.

Vi var faktisk ganske overrasket over Huobi-uttaksgrensene ved at de virkelig var restriktive. Nedenfor er uttaksgrensene per gang og per dag for de 5 beste myntene i markedsverdi. Du kan se hele listen over mynter og deres priser her.

Mynt Min per gang Maks per gang Maks per dag
BTC 0,01 0,1 0,1
ETH 0,01 2.5 2.5
XRP 20 2500 2500
BCH 0,01 0,6 0,6
LTC 0,1 5 5

Så hvis du er ubekreftet, kan du bare trekke opptil 0,1 BTC om gangen på en dag. Til gjeldende priser innebærer dette at brukeren bare vil kunne ta ut $ 600 per dag, noe som er sterkt begrensende for de som ønsker å handle med større mengder mynter.

Derfor, hvis du tror at dette kan være et problem for deg, er det to alternativer. Det ene er at du kan bekrefte kontoen din ved å fylle de obligatoriske KYC-kravene. Den andre er at du kan bruke en sentral som Binance som har uttaksgrenser på opptil 2 BTC i løpet av en 24-timers periode eller HitBTC som ikke har grenser.

Huobi pålogging / Singup

Hvis du vil opprette en konto og begynne å handle på Huobi, bør du gå til registreringssiden deres. Huobi krever bare en fungerende e-postadresse for å først opprette kontoen din. Du kan se påmeldingsskjemaet nedenfor.

Huobi påmeldingsskjema

Påmeldingsskjema hos Huobi

Vi fant det litt rart at for en innledende anonym konto at de krevde nasjonaliteten din, da ingen andre børser krever dette. Men hvis du skal bekrefte, betyr ikke dette noe til slutt.

Når du har fylt ut skjemaet, vil de sende deg en e-post med bekreftelseskoden som du må bruke for å logge på. Da har Huobi en veldig nyttig nybegynnerveiledning som tar deg gjennom alt på plattformen.

De vil fremheve hver av utvekslingsfunksjonene og deretter gi deg en kort oversikt over hva de er nøyaktig. Vi har ikke sett noe slikt i andre børser og syntes det er ganske forfriskende for de handelsmennene som fremdeles prøver å finne føttene.

Huobi Verifisering

Hvis du foretrekker å bekrefte Huobi-kontoen din og øke uttaksgrensene drastisk, må du fullføre noen KYC. For å gjøre dette trenger de personlig identifikasjon.

Dette gjøres ved utveksling for å forhindre trusselen fra hvitvasking av penger og begynner å bli normen med en rekke børser som krever det som obligatorisk. Mens kryptovaluta-brukere naturlig er personvernbevisste, kan man ikke se noen enkel vei rundt dette.

Imidlertid, gitt størrelsen og omfanget av Huobi, er det lite sannsynlig at de noen gang kan gjøre noe hensynsløs med dine personlige dokumenter. Derfor er du kanskje ganske trygg fra et identitetsdokumentasjonsperspektiv når du sender din ID til Huobi.

Huobi ID-bekreftelse

ID-bekreftelse på Huobi

Når du har sendt inn bekreftelsen til Huobi, må de ha noen som manuelt ser over dokumentene dine. Dette betyr at det vil ta minst 24 timer å verifisere dokumentene. Dette er omtrent i tråd med de andre børsene og er også det andre handelsmenn hevder i onlinefora.

Handelsplattform

Nå som du har en konto, er Huobi utvekslingsplattform en av de viktigste aspektene ved handelsopplevelsen din. Det er veldig vanskelig for en utveksling å få en god balanse mellom en veldig avansert plattform som fremdeles er relativt enkel å bruke for nybegynnere.

Vi tror at Huobi klarte å oppnå dette ganske bra.

Det du vil legge merke til når du først logger inn, er at du kan velge tre forskjellige handelsplattformer mellom Huobi OTC-markeder, standardbørsen og marginhandelsbørsen. Brukere kan også velge HADAX-plattformen der det blir stemt for mynteoppføringer.

Hvis du bare vil kjøpe / selge kryptovalutaen, kan du velge Huobi pro-utveksling. Dette er den vanlige vanilje-kryptovaluta-utvekslingen der du kan plassere dine ordrer og handle mynter basert på saldoen i lommeboken.

Ser du på utvekslingsskjermbildet nedenfor, virker det som om den har alt du trenger fra en handelsplattform. Som du kan se, har alle markedene lagt til venstre. Her kan du veksle mellom myntene du vil handle.

Huobi Exchange skjermbilde

Huobi Exchange skjermbilde

Under diagrammene har du alle ordrebøkene og kjøper / selger vegger. Du har også en oversikt over alle ordrene som nettopp ble plassert, så vel som bestillinger du måtte ha på bøkene. Som med mynteoversiktssiden din, kan du også se en oversikt over mynten samt nyttige lenker nederst på børsen.

Når det gjelder selve handelstabellen, er dette en Trading View-diagram. Dette er tredjeparts teknologi, men er noe av det beste på markedet. Du har alle standardverktøyene du trenger som teknisk analytiker eller dagshandler.

Når det gjelder brukergrensesnittet, er det også muligheten til å endre valutaen som alle saldoen dine vises i, i tillegg til fargen på brukergrensesnittet. De har en mørk farge (som på skjermbilde) eller lys.

Huobi Margin Trading

For de handelsmennene som liker å handle på margen, har Huobi en egen plattform for deg å gjøre nettopp det. Dette er forskjellig fra de andre børsene som bare vil ha et marginbestillingsskjema på standard kryptobørsplattform.

For å få tilgang til marginalplattformen, velger du bare “Marg” -fanen i overskriften, og dette åpner den. Som du ser ser det veldig mye ut som standardbørsen, med det eneste tillegget som er margin management widget litt over ordreskjemaet.

For å handle på margen, må du først sørge for at du har marginfond på plass som sikkerhet for handlerne. Du kan overføre dette ved å velge lenken “overfør inn” i saldovidgeten din rett under diagrammet ditt.

Transfer Margin In

Transfer Margin In

Når du har gjort dette, kan du nå ta ut mynter på et “lån”. Du vil gå over til marginstyringsdelen på børsen. Her kan du ta opp et lån og gjøre opp andre, samt overvåke alle marginposisjonene dine.

Margin Management Tool

Margin Management på Huobi

Når det gjelder giringen du har krav på på Huobi-børsen, vil dette variere for hver mynt. Men for veiledende formål er gearingen på BTC 3X. Dette er lavere enn gearingen som er tilstede på andre børser. For eksempel er gearing rate 5X på Kraken og opptil 100X ved gearing på Bitmex.

Imidlertid er det fortsatt en relativt attraktiv måte for deg å forbedre avkastningen din med lånte penger. Når du har tatt opp lånet, belastes du en rente på den utestående stillingen. Den daglige renten på utlån av USDT er 0,1% og den daglige utlånsrenten BCH, ETH, LTC, ETC, DASH, XRP, EOS, OMG, ZEC er 0,02%.

Før du kan ta noen marginposisjon på, må du sørge for at du har riktig mengde margin tilgjengelig på kontoen din. Dette er den opprinnelige marginen de trenger, og den beregnes som:

Startmargin = (omsettelig saldo) * (lånemultiplik – 1) – total lånt verdi

Hvis du skal handle på margin, må du være godt klar over risikoen. Som du kan fortelle, er gearing et tveegget sverd, og du må bruke det med omhu. Markeder kan gå imot deg, og du kan få posisjonene dine avviklet.

Huobi OTC-handel

For de handelsmennene som ønsker å handle innbyrdes med Over the Counter (OTC-handler), kan de benytte seg av OTC-handelsfunksjonaliteten på Huobi. Dette er tilgjengelig i overskriften på handelsplattformen.

Dette er omtrent som en lokal bitcoinsversjon av Huobi-børsen. Her kan du finne forhandlere som ønsker å handle med deg basert på bestemte parametere som betalingsalternativer, valuta og beløp. Huobi fungerer ikke som den sentraliserte markedsføreren, og du kan ordne transaksjonen uten bytte.

For eksempel, når jeg tar en titt på kjøperne som er interessert i å kjøpe USDT med pund (GBP), fikk jeg følgende sammendrag. Som du ser er det noen som ønsker å kjøpe 1 USDT for 0,85.

Huobi OTC-handelsplattform

Huobi OTC-handel

Hvis du ønsket å handle en stor mengde kryptovalutaer, kan du bestille en blokkhandel. Dette er i det vesentlige bare en mye større OTC-handel og en enkelt ordre som vanligvis er for stor for de fleste av de vanlige OTC-handelsmennene..

Så hvis du bruker Huobi OTC-plattformen?

Når vi logget på var det bare to annonser som kjørte for USDT. Det var ingen andre ordrer plassert på OTC-markedet. Det dette viser er at det er veldig lite interesse og likviditet. Det virker også som om de lokale handelsmennene og OTC-kjøperne er mer villige til å bruke andre plattformer.

Omdømmet til OTC-børser som Local Bitcoins, Local Monero og Local Bitcoin Cash er tilstrekkelig for de fleste brukere.

Huobi mobilapp

Huobi-mobilapplikasjonen er ideell for de handelsmenn som ønsker å kunne handle mens de er på farten og ikke har tilgang til datamaskinene sine..

Dette er tilgjengelig på iOS samt Android-enheter. Vi bestemte oss for å ta en titt på appene for å få en bedre følelse av hvor funksjonelle de var, samt hva andre brukere syntes om dem.

Huobi-appen er uten tvil godt utformet og relativt enkel å navigere. Den har mye av den samme funksjonaliteten som webplattformen. Overraskende nok kan du også gjøre bekreftelser og registrering direkte på selve mobiltelefonen.

Huobi Mobile Trading App

Huobi Mobile Trading App på iStore

Så selv om det ikke var noen åpenbare problemer vi hadde med Huobi-appen, prøvde vi å få en følelse av hva andre brukere sa. Det var tre positive anmeldelser i appbutikken som alle var ganske ferske. De så også ganske like ut, så man må trekke sine egne konklusjoner.

Dessverre kunne vi ikke få et inntrykk av hva folk syntes om appen i Google Play-butikken. Dette er fordi den ikke er oppført i spillbutikken, og brukeren må laste ned apk-filene. Vi tror Huobi er bedre egnet til å liste opp disse filene i spillbutikken.

Kundeservice

Mens kundesupport ofte blir oversett, er det kanskje en av de viktigste hensynene når det gjelder å velge hvilken kryptovalutabørs du vil handle med.

Når det gjelder erfaring, er det ikke noe mer frustrerende enn å måtte vente dager på at en billett skal bli besvart eller å måtte jage kundesupportteamet på reddit og andre plattformer.

For det formål ble vi ganske overrasket over Huobi kundesupport. Huobi er også en av de første børsene som var i stand til å implementere 24/7 kundeservice og har vært i stand til å betjene dette med sin enorme økning i supportpersonalet.

Huobi Chat-funksjon

Huobi Chat-funksjon

Det er egentlig to måter du kan nå ut til Huobi-supportpersonalet. En av dem er gjennom chat-appen som er tilgjengelig rett på plattformen. Du må bare trykke “kontakt oss”, så åpner de chatfunksjonen.

Alternativt, hvis du foretrekker å håndtere dem via e-post, kan du kontakte dem på [email protected] Når du kontakter dem, må du sørge for at du bruker den registrerte e-postadressen sammen med sentralen, og at du inkluderer bruker-ID-en som gjelder for den.

Selvfølgelig, hvis du stiller et generelt spørsmål, er det mer enn sannsynlig at noen har stilt det før. De har ganske omfattende FAQ-seksjonen der de har omfattende oversikter og guider du kan lese.

Huobi henvisningsprogram

Hvis du har brukt Huobi-plattformen og utveksling og har hatt en hyggelig opplevelse, kan du tjene provisjon for vennene du henviser til plattformen..

Dette er gjennom Huobi Invite-programmet. Ganske enkelt når du henviser en næringsdrivende til Huobi-plattformen, får du et gebyr på 30% som tilbakebetaling når den næringsdriveren du har henvist, handler. Dette er et bedre henvisningsprogram enn andre der du bare vil få en fast provisjon.

Midlene blir betalt til deg i form av USDT eller “poeng”. Huobi invitasjonsprogrammet fører en løpende liste over alle handelsmennene som har henvist klienter, og de har et ledertavle på invitasjonssiden. Som du kan se, kan disse henvisningsordningene være ganske innbringende.

Huobi henvisningsordninger

Huobi henvisningsordninger

Imidlertid er det en fangst med Huobi invitasjonsprogrammet, og det er at tilbakebetalingsperioden er begrenset. Du har bare rett til tilbakebetaling over en periode på 3 måneder fra registreringsdatoen. Derfor må du sørge for at de handelsmennene du refererer til handler når de registrerer seg og i tilstrekkelige volumer.

Lite poeng å merke seg er at disse gebyrene bare gjelder gebyrene som Huobi tjener fra klienthandel og ikke andre gebyrer knyttet til kontoen, for eksempel innskuddsgebyrer..

Huobi Websocket & REST API

Hvis du er en av de handelsmennene som liker å kode sine egne handelsboter, vil du bruke Huobi websocket eller REST API..

Før du kan begynne å handle med Huobi API, må du generere en API-nøkkel. Dette kan gjøres i administrasjonsdelen for Huobi API. Du må også binde API-nøkkelen til en IP-adresse. Dette gjøres for å sikre at ingen har uautorisert tilgang til kontoen din via nøkkelen.

Det er også viktig å merke seg at du aldri skal gi API-nøkkelen din til noen andre, da dette vil kompromittere kontoen din og la dem manipulere prisingen på børsene..

Opprette API-nøkkelen

Du går videre til API-administrasjonsdelen av kontoen din. Her får du et skjema der Huobi ber om IP-adressene du vil binde den til. Du kan binde den til flere adresser, men Huobi foreslår at du bare bruker maksimalt 4 for sikkerhet.

Opprette API-nøkkel på Huobi

Huobi API Key Key Creation

Du må da bekrefte opprettelsen av API-nøkkelen med koden de sender til e-posten din. Når det er gjort, får du nøkkelen din, og API-et blir opprettet. Du kan redigere den etterpå, samt opprette en ny nøkkel hvis du ønsker det.

Hvis du bare ville hente markedsdata, vil du bruke den enkle Huobi websocket API. Hvis du også ville at boten også skulle bytte handler i kontoen din, vil du bruke REST API. Dokumentasjonen for begge finner du på Huobi API Github.

Huobi sikkerhet

Når det gjelder sentraliserte børser, er en av de mest gjennomgripende risikoene utvekslingshack. Mange børser er blitt offer med det mest stikkende eksemplet som Mt Gox.

Når det er sagt, er Huobi en trygg utveksling?

Vel, til i dag har de ikke blitt utsatt for et hack av noe slag. Dette er faktisk ganske mange meter, selv om noen av de mest etablerte børsene nå er blitt offer, inkludert Poloniex og Bitstamp Exchange. Huobi legger dette ned til deres erfaring som utveksling (over 5 år).

De hevder at de har topp sikkerhet og risikokontroller som er utviklet av slike som Goldman Sachs. De har også utviklet en desentralisert utvekslingsstruktur som kan redusere virkningen av DDoS-angrep (Dedicated Denial of Service) på deres infrastruktur..

Noe annet som vi syntes var ganske interessant, er imidlertid Huobi User Protection-fondet som ble lansert tidligere i år.

Brukerbeskyttelsesfond

Selv om det er viktig å beskytte mot trusselen om hack eller tap, har Huobi gått et skritt videre ved å opprette et fond som skal dekke de som er berørt av tap dersom de overhodet skulle oppstå.

I følge dette middels innlegg, børsen vil bruke 20% av nettoinntekten de genererer fra handel og bruke den til å kjøpe tilbake Huobi Tokens. Disse vil bli plassert i Huobi User Protection-fondet. Det står:

HT-ene i beskyttelsesfondet vil kun brukes for sikkerhetsformål og for brukerkompensasjon i tilfelle tyveri eller sikkerhetsbrudd

Dette kommer også på toppen av en kunngjøring like før som snakket om Huobi Security Reserve. Børsen sa at de ville lagre 20.000 Bitcoin i denne reserven for forsikring dersom det skulle være brudd på hackere eller tapte midler..

Huobi brukersikkerhet

Til slutt er det også en rekke sikkerhetsprosedyrer som Huobi har på plass for å sikre at brukerne er individuelt beskyttet mot hackere og kontobrudd..

For eksempel har de standard tofaktorautentisering som vil være en backstop i tilfelle noen hacker eller phisher er i stand til å få passordet ditt. Dette er ikke engasjert som standard, så vi anbefaler at du aktiverer det i det øyeblikket du har en konto.

Selv om du tar disse forholdsreglene, bør du selvfølgelig unngå å legge igjen et stort antall mynter på en hvilken som helst børs. Du bør benytte deg av fryselagring i hardware-lommebøker for en stor del av myntene dine.

Hva vi ikke likte

Mens Huobi ser ut til å være et sikkert bud på en rekke beregninger, er det få ting vi ikke likte og trodde de kunne forbedre.

For det første er uttaksgrensene for ubekreftede børser veldig restriktive. De er så begrensende at ingen næringsdrivende som ønsker å være anonym vil bruke børsen sin.

Vi vet at regelverk er ganske bekymringsfullt for børser i disse dager, men det er andre børser som har høyere grenser og fremdeles er i stand til å holde seg over bord når det gjelder KYC. Om dette vil endre seg på kort sikt er vanskelig å si.

Vi foretrekker også om Huobi gir større gearingsnivåer for de som ønsker å handle på margin. De konkurrerer mot børser som Bitmex og meglere som IQ Option som har respekt for 100X og 20X.

Til slutt vil vi gjerne se at de har lagt til noen av de mer åpenbare myntene i topp 10 av markedsverdi de har ekskludert. Det er vanskelig for oss å forstå hvorfor de ville ha ekskludert mynter som Stellar og Cardano når de handles mye på andre børser..

Konklusjon

Denne Huobi-utvekslingsgjennomgangen har bekreftet for oss at Huobi virkelig er en pålitelig og effektiv kryptovalutautveksling. Det er en grunn til at de har blitt så vellykkede og utvidet virksomheten.

Vi fant plattformen til å være veldig effektiv, så vel som lagt ut og nybegynnervennlig. Det har også mange verktøy som dagshandlere og teknisk analytiker vil finne nyttige.

Det er også ganske imponerende at Huobi har satt opp reservefond som vil fungere som forsikring i tilfelle hack eller uforutsette brudd. Dette er noe som flere børser bør, og faktisk gjør.

Selv om det er rom for forbedringer som nevnt, er disse relativt små og bør ikke forringe deg fra å bruke sentralen. Videre vil Huobi bare forbedre seg ettersom det utvider virksomheten globalt, inkludert i USA.

Kort sagt en veletablert børs med et sterkt rykte og en jevn handelsopplevelse.

Utvalgt bilde via Huobi.pro

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me