Best Decred Wallets: Top 6 plaatsen om uw DCR op te slaan

Decred (DCR) is in februari 2016 gemaakt als een verbeterde versie van Bitcoin. Het combineert Proof of Work met Proof of Stake voor consensus, en bevat een governance-component.

Met Decred wordt 60% van de mijnbeloningen betaald aan PoW-mijnwerkers, 30% gaat naar PoS-belanghebbenden en 10% wordt in een fonds gestoken voor toekomstige ontwikkeling. Dit betekent dat houders naast het prijspotentieel op lange termijn van DCR ook een doorlopend rendement kunnen behalen door hun DCR uit te zetten..

Als je van plan bent om Decred uit te zetten, heb je natuurlijk een portemonnee nodig om je DCR in te bewaren. In dit bericht zullen we 6 van de beste plaatsen bekijken om je Decred op te slaan en we zullen je ook enkele hints en tips geven die kunnen helpen als het gaat om het uitzetten van je DCR.

Top 6 plaatsen om uw DCR op te slaan

Decred is op zichzelf al een vrij populaire cryptocurrency, maar gezien de unieke aard van het protocol is er nog steeds relatief beperkte dekking van enkele van de grootste portemonneeproviders. Desalniettemin zijn er nog heel wat opslagmogelijkheden die je nodig hebt om je DCR te Hodlen.

In onze samenvatting van enkele van de beste Decred-wallets hebben we een selectie van wallets van verschillende ontwikkelaars bekeken. Hoewel er mogelijk wallets zijn die we niet in deze lijst hebben opgenomen en die u overweegt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de betreffende wallet wordt ondersteund door de Decred-community.

Decrediton (Desktop Wallet)

De Decrediteren desktop wallet is de officiële portemonnee met grafische gebruikersinterface van Decred. De Decrediton-portemonnee is volledig open source en bestaat al sinds de oprichting van Decred. Het is in de loop der jaren ook enorm verbeterd, zodat het momenteel een uitstekende interface biedt voor het opslaan, verzenden en ontvangen van Decred.

Portemonnee-interface decrediteren

De gebruikersinterface van de Decrediton-desktopportemonnee. Bron: Decred Docs

De Decrediton-portemonnee is beschikbaar voor Windows, OSX en Linux. Het biedt uitstekende beveiliging omdat het eigenlijk niet veel meer is dan een grafische weergave van de portefeuille met de opdrachtregelinterface. Degenen die een gebruiksvriendelijke en veilige plek willen om Decred op te slaan en uit te zetten, zullen met veel plezier Decrediton gebruiken.

Iets dat belangrijk is om op te merken over de Decrediton-portemonnee, is dat u uw DCR niet solo kunt inzetten. U moet gebruikmaken van een staking pool of een stemdienstverlener (meer hierover hieronder). Hiervoor is een vergoeding nodig die aan de uitzetpool wordt betaald, dus als u dit wilt vermijden, kunt u overwegen om de opdrachtregelportefeuille te gebruiken.

Ledger Nano S (hardware portemonnee)

Als u bekend bent met opslag van cryptocurrency, weet u dat een hardwareportefeuille wordt beschouwd als een van de veiligste manieren om munten op te slaan. De Ledger Nano S is een van de beste hardware wallets die er is, en het bewaren van je Decred in a Ledger-portemonnee kan je gemoedsrust geven.

Ledger Nano S Decred Wallet

Schaf vandaag nog uw Ledger Nano S aan

The Ledger beschermt uw Decred op een aantal manieren tegen hackers en andere slechte acteurs. Het apparaat heeft zowel digitale als fysieke ingangen nodig om transacties te voltooien, wat betekent dat het onmogelijk is om op afstand geld uit een Ledger te stelen. Alle gegevens zijn gecodeerd en beveiligd met een pincode, en er wordt een volledige back-up van gemaakt. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u Decred die op een Ledger is opgeslagen, kwijtraakt. En u krijgt ook antimalwarecontroles om ervoor te zorgen dat het apparaat niet wordt gehackt.

Er hangt een prijskaartje van $ 59,00 aan de Ledger, maar iedereen met meer dan een paar honderd dollar aan cryptocurrencies zal dat een kleine prijs betalen voor beveiliging. Bovendien heeft de Ledger Nano ondersteuning voor meer dan 800 verschillende cryptocurrencies, waardoor het de hardware wallet is met de meeste muntondersteuning die momenteel op de markt is..

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd om te weten dat Ledger zojuist hun Nano X-model. Dit omvat een aantal indrukwekkende nieuwe hardware, zoals hun nieuwe gecertificeerde beveiligde chip. Het ondersteunt meer munten dan momenteel wordt aangeboden in het Nano S-model en zal ook bluetooth ingeschakeld zijn voor draadloze mobiliteit.

Decred Command Line Wallet

Een andere open source Decred-portemonnee die u kunt overwegen, is de Decred opdrachtregel portemonnee. Dit is niet zo gebruiksvriendelijk als de Decrediton-portemonnee en vereist enige vaardigheid met de opdrachtregel. Er zijn er echter een aantal handige gidsen over het installeren en gebruiken van de Decred CLI.

Een van de belangrijkste voordelen van de Decred Command Line-portemonnee is dat je functionaliteit hebt toegevoegd. Met deze portemonnee kunt u bijvoorbeeld uw DCR solo inzetten en dus afzien van de kosten die in rekening worden gebracht voor uitzetpools.

Hoewel solo-staking vanuit een terugkeerperspectief misschien een aantrekkelijke optie lijkt, moet je je portemonnee ontgrendeld houden en moet je pc 24/7 aanstaan ​​en verbonden zijn met het netwerk. Dus als je overweegt solo uit te zetten, moet je ervoor zorgen dat je setup dit toelaat.

Als alternatief is er niets dat u ervan weerhoudt om de CLI-portemonnee te gebruiken en lid te worden van een van de uitzetpools zoals u zou doen met de Decrediton-portemonnee.

Exodus (desktopportemonnee)

De Exodus crypto-portemonnee werd voor het eerst geïntroduceerd in juli 2016 en is sindsdien een populaire keuze voor veel cryptoliefhebbers. De reden is de mooie gebruikersinterface en het gebruiksgemak. Het voegt ook voortdurend ondersteuning toe voor nieuwe munten en het ontwikkelingsteam is erg actief.

Exodus biedt codering voor zowel transactiegegevens als privésleutels, en de gegevens verlaten uw apparaat nooit. Het maakt het ook eenvoudig om met slechts één klik een back-up te maken van uw portemonnee of deze te herstellen.

Exodus Wallet Decred

Exodus-gebruikersinterface van Desktop Wallet

Een andere handige functie van de Exodus-portemonnee is dat Shapeshift is ingebouwd. Dit maakt het snel en gemakkelijk om uitwisselingen te maken voor een verscheidenheid aan cryptovaluta. Exodus is beschikbaar voor Windows, Linux en OSX en als je tegen problemen aanloopt is er 24/7 een supportteam beschikbaar.

Er zijn echter een paar nadelen aan deze portemonnee. Het is bijvoorbeeld niet zo veilig als een hardwareportefeuille, en sommige gebruikers hebben geklaagd over het ontbreken van tweefactorauthenticatie. Bovendien kunt u uw DCR niet inzetten vanuit een Exodus-portemonnee, waardoor u potentiële inzetbeloningen misloopt.

Cobo (mobiele portemonnee)

De Cobo portemonnee is iets anders omdat het fungeert als een portemonnee. Het heeft ondersteuning toegevoegd voor Decred in oktober 2018, en je kunt je Decred rechtstreeks vanuit de Cobo-portemonnee inzetten. Het heeft ook ondersteuning voor meer dan 20 andere Proof of Stake-munten, en je kunt er veel van allemaal uit dezelfde portemonnee inzetten.

Ze hebben onlangs ook toegang toegevoegd voor privésleutels van hiërarchische deterministische portefeuilles, evenals pincodes toegevoegd voor betere beveiliging. De gebruikersinterface van de Cobo-portemonnee is duidelijk en intuïtief en bevat zelfs locatiespecifieke functies.

Cobo Mobile Wallet Decred

Schermafbeeldingen van Cobo Mobile Wallet. Bron: Google Play Store

Het feit dat Cobo een mobiele portemonnee is, is vanuit beveiligingsoogpunt verontrustend, maar als u het op een mobiel apparaat gebruikt dat niet met andere applicaties wordt gebruikt, zou het veilig genoeg moeten zijn. En de uitzetfunctie is een geweldige toevoeging, vooral als je naast Decred verschillende door Cobo ondersteunde PoS-munten hebt.

Atomic Wallet (Universeel)

De Atomic-portemonnee is een universele cryptocurrency-portemonnee die ondersteuning biedt voor meer dan 300 munten, waaronder Decred. De Atomic-portemonnee heeft ook crypto-uitwisselingsdiensten zoals Changelly en Shapeshift geïntegreerd in hun portemonnee-oplossingen.

Dit betekent dat u met behulp van deze instant-uitwisselingsservices rechtstreeks vanuit uw portemonnee cryptocurrency kunt kopen en verkopen met fiat. Het stelt je ook in staat om je munten zoals DCR onmiddellijk in te wisselen voor elke andere munt die wordt ondersteund door deze cryptogateways.

Als je meer een traditionalist bent en je munten liever rechtstreeks inwisselt zonder het gebruik van een gecentraliseerde service, dan kan Atomic Swap-ondersteuning binnenkort beschikbaar zijn. Dit is met name relevant voor Decred gezien hun werk om cross chain atomic swaps te realiseren.

De Atomic-portemonnee is beschikbaar op een aantal verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, MacOS, Ubuntu, Debian en Fedora. De ontwikkelaar staat ook op het punt een mobiele versie te lanceren in zowel de Apple iStore als in de Google Play Store. Ze zullen updates over de alpha-release op hun website plaatsen.

Hoewel de Atomic-portemonnee nog steeds een relatief nieuw product is, wordt deze vrij sterk ondersteund door invloedrijke bedrijven en individuen in de cryptocurrency-gemeenschap.

Stemmende serviceproviders

Zoals vermeld, geeft hun bestuursprotocol u het recht om over bepaalde initiatieven te stemmen als u Decred houdt. Om deel te nemen, zou u uw pc permanent op een volledig knooppunt op het netwerk moeten laten draaien terwijl uw portemonnee ontgrendeld blijft.

Als u deze stemrechten echter liever delegeert (en de inzetbeloning verdient), dan kunt u gebruik maken van de zogenaamde Stemmende serviceproviders. Deze worden ook wel ‘Stakepools’ genoemd en stellen je in staat om deel te nemen aan het PoS-systeem van Decred zonder dat je constant een volledig knooppunt hoeft te draaien.

VSP zal natuurlijk een vergoeding in rekening brengen voor het uitvoeren van deze service, maar er zijn een hele reeks pools waaruit u kunt kiezen. Als u een VSP gaat selecteren, wordt u aangemoedigd om er een te kiezen die niet meer dan 5% van alle netwerkstemmen heeft. Dit is om de decentralisatie van het netwerk te ondersteunen door de stemrechten te verdelen.

Gevolgtrekking

Er zijn tal van Decred-portefeuilles en opslagopties. Als u op zoek bent naar de meest veilige methode, dan bent u waarschijnlijk het beste gediend door een Ledger Nano hardware wallet aan te schaffen. Hiermee kunt u uw DCR in een offline omgeving beschermen tegen nieuwsgierige hackers.

Als alternatief, als u de volledige functionaliteit van de officiële Decred desktop wallet wenst, dan kunt u de Decrediton wallet installeren. Houd er echter rekening mee dat als u gaat uitzetten zonder VSP, u uw pc 24/7 aan moet houden met uw portemonnee ontgrendeld.

Portefeuilles van derden, zoals de Exodus- of Cobo-portemonnee, kunnen ook een oplossing zijn, zolang u de kosten die deze uitzetpools in rekening brengen niet erg vindt. Houd er rekening mee dat u bij het kiezen van uw VSP uw keuze moet baseren op netwerk-decentralisatie en niet alleen op kosten.

Beste plaatsen om DCR te kopen:

  • Binance Exchange
  • Huobi
  • Bittrex
  • Cryptopia

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me