Beste DASH-portefeuilles – waar u uw crypto veilig kunt opslaan

DASH was een van de eerste altcoins en het blijft een van de meest populaire betalingsopties in het begin van het nieuwe blockchain-tijdperk.

Een deel van de aantrekkingskracht voor DASH-gebruikers is het nut van DASH als een peer-to-peer betalingssysteem. Bitcoin was misschien het originele P2P-betalingssysteem, maar DASH heeft de blockchain-functies echt verbeterd.

Een solide verbetering die van DASH kwam, is het masternode-concept. Kortom, masternodes zorgen ervoor dat tokens worden vergrendeld voordat ze worden gevalideerd, wat veel snellere transacties mogelijk maakt, terwijl ook dubbele uitgaven worden vermeden. Masternodes in DASH introduceerden ook gedecentraliseerd beheer, anonieme geldoverdracht via PrivateSend en vrijwel onmiddellijke overdrachten via InstantSend.

Ondersteuning voor deze functies is een belangrijke overweging bij het kiezen van een DASH-portemonnee, en de rest van mijn artikel zal gewijd zijn aan het onderzoeken van de kenmerken, sterke en zwakke punten van verschillende DASH-portefeuilles..

Waar u op moet letten in een Dash Wallet

Hoewel u niet per se al deze functies nodig heeft, zijn dit de belangrijkste functies waarnaar u moet zoeken in een DASH-portemonnee:

 • DASH-ondersteuning. De belangrijkste overweging is natuurlijk dat de portemonnee die u kiest, ondersteuning biedt voor DASH. Gelukkig zijn er een groot aantal die wel DASH-ondersteuning bieden.
 • Ondersteuning voor DASH-functies. De DASH InstantSend- en PrivateSend-functies zijn baanbrekend, maar als u hiervan wilt profiteren, moet u ervoor zorgen dat de portefeuille die u kiest, hiervoor ondersteuning biedt, omdat niet alle DASH-portefeuilles InstantSend en PrivateSend ondersteunen.
 • Goede gebruikersinterface. Dit geldt voor elke cryptocurrency-portemonnee die u gebruikt. De technologie is misschien ingewikkeld, maar er is geen reden waarom uw portemonnee niet eenvoudig en gebruiksvriendelijk kan zijn.
 • Beveiligingsfuncties. Ik heb het al eerder gezegd, maar het is altijd voor herhaling vatbaar: beveiliging heeft de hoogste prioriteit bij alles wat met cryptocurrencies te maken heeft. Let bij het kiezen van een DASH-portemonnee op 2-factor-authenticatie, een veilige pincode en natuurlijk de mogelijkheid om uw privésleutels te beheren.
 • Back-up- en herstelopties. Het is een functie waarvan u hoopt dat u deze nooit nodig heeft, maar bent u bereid het risico te lopen dat uw DASH-tegoeden verloren gaan als u geen back-up van uw portemonnee kunt maken en deze niet kunt herstellen?
 • Voortdurende ontwikkeling. Voortdurende ontwikkeling wordt vaak over het hoofd gezien, maar als u een portemonnee wilt die blijft verbeteren en nieuwe functies biedt, moet u er een kiezen met een actief ontwikkelteam, en bij voorkeur een die ook luistert naar de gebruikersgemeenschap.
 • Klantenservice. Dit is een gebied dat in veel cryptocurrency-bedrijven ontbreekt. Zorg ervoor dat de portemonnee die u kiest een ondersteuningsteam heeft dat u kan helpen als u portemonnee-problemen ondervindt. Lees op internetforums en beoordelingssites om te zien of het ondersteuningsteam van de portemonnee echt nuttig is.

Laten we nu eens kijken naar de portemonnees.

DASH hardware portemonnees

Er zijn verschillende hardware wallets beschikbaar, maar verreweg de meest populaire zijn de Ledger Nano S en de Trezor. Beide ondersteunen DASH-opslag, dus laten we beginnen met deze meest veilige optie.

Ledger Nano S

Als een van de meest populaire hardware wallets kun je er vrij zeker van zijn dat de Ledger Nano S een solide keuze is. Laten we eens kijken of dat waar is.

Wat de veiligheid betreft, laat de Ledger hardware wallet je je DASH in een geïsoleerde omgeving bewaren, met de private keys vergrendeld met een pincode. Er is ondersteuning voor tweefactorauthenticatie en alle transacties vereisen handmatige bevestiging met een combinatie van knoppen op het Ledger-apparaat en het OLED-scherm van het apparaat.

Ledger Nano Portemonnee DASH

Ledger Nano S Portemonnee. Afbeeldingsbron: Ledger.com

Als u naast DASH munten heeft, zult u blij zijn te weten dat de Ledger alle belangrijke cryptocurrencies ondersteunt en ook een goede selectie altcoins. Het heeft ook back-up en herstel, wat u zal helpen gemoedsrust te behouden. En er worden voortdurend meer functies en munten toegevoegd door het actieve ontwikkelingsteam.

Het grootste nadeel zijn de kosten, die momenteel $ 99,99 bedragen (augustus 2018). Er is ook geen ondersteuning voor mobiele apparaten, dus het is niet per se een handige opslagmethode. Ten slotte is er geen ondersteuning voor de functies PrivateSend en InstantSend, hoewel dit in de toekomst is gepland.

TREZOR

Trezor was de eerste hardwareportefeuille voor cryptovaluta en het blijft een populaire keuze. Het is zowel klein als veilig en biedt u pincodebescherming, handmatige transactieverificatie, tweefactorauthenticatie en geavanceerde cryptografie.

Trezor Hardware Wallet Dash

Trezor Hardware Wallet-opties. Afbeeldingsbron: Trezor.io

Net als zijn rivaal, de Ledger Nano S, ondersteunt de Trezor niet alleen DASH, maar ook alle andere grote cryptocurrencies en een verscheidenheid aan altcoins. Net als bij de Nano S is er ook een actieve groep ontwikkelaars die constant verbeteringen aan de Trezor aanbrengen.

Er is geen ondersteuning voor de functies PrivateSend en InstantSend, maar ondersteuning is gepland voor de toekomst.

De Trezor begint bij € 89 + btw, dus dat zou sommige gebruikers kunnen ontmoedigen.

Desktop DASH-portefeuilles

Desktopportefeuilles zijn niet zo veilig als een hardwareportefeuille, maar ze zijn doorgaans veiliger dan een mobiele portemonnee. Hieronder staan ​​enkele goede alternatieven voor een DASH-desktopportemonnee.

Dash Core

Dit is de officiële DASH-portemonnee en als zodanig speciaal ontworpen voor het opslaan, verzenden en ontvangen van DASH. Het heeft ondersteuning voor zowel de functies PrivateSend als InstantSend.

Dash Core-portemonnee

Dash Core Desktop-portemonnee. Afbeeldingsbron: Dash.org

De Dash Core portemonnee geeft u controle over uw privésleutels en is eenvoudig in te stellen en te gebruiken. Er is ook een iOS-app die rechtstreeks verbinding maakt met het DASH-netwerk en Shapeshift gebruikt om Bitcoin-betalingen met DASH mogelijk te maken.

Er is nog geen Android-ondersteuning, en aangezien dit een volledige client is, is het behoorlijk zwaar op opslag en verwerking.

Exodus

De Exodus-portemonnee is een populaire keuze sinds de introductie in juli 2016.Dat komt door de gebruiksvriendelijke en mooie gebruikersinterface, evenals het groeiende aantal munten dat erin kan worden opgeslagen..

Exodus Wallet Dash

Exodus Wallet voor DASH. Afbeeldingsbron: Exodus.io

Ik hou zo veel van Exodus dat ik het zelf gebruik. Het biedt codering voor privésleutels en transactiegegevens, en beide worden op uw apparaat opgeslagen. Er is ook een handig back-up- en herstelsysteem met één klik.

Exodus heeft Shapeshift ingebouwd, waardoor snelle crypto-uitwisselingen mogelijk zijn. Er zijn versies voor Windows, Mac en Linux en er is ook een uitstekend 24/7 ondersteuningsteam.

Het is natuurlijk niet zo veilig als een hardwareportemonnee, en sommige gebruikers hebben geklaagd over het ontbreken van 2-factor-authenticatie, maar het blijft een solide portemonnee-keuze.

Jaxx

De Jaxx portemonnee bestaat al ongeveer 4 jaar en is gebouwd op het leveren van een eenvoudige gebruikerservaring. U vindt er een desktopversie voor Windows, Mac en Linux, evenals mobiele versies voor Android en iOS en een webversie als Chrome-browserextensie. Omdat het is ontworpen voor beginners, is de interface erg intuïtief en gemakkelijk te gebruiken.

Jaxx Desktop Wallet UI

Jaxx Desktop Wallet UI. Afbeeldingsbron: 99Bitcoins

Jaxx bewaart uw privésleutels op uw eigen apparaat, maar er is nog geen ondersteuning voor tweefactorauthenticatie. De portemonnee is compatibel met tientallen cryptocurrencies en heeft een handige ingebouwde Shapeshift voor eenvoudig wisselen van tokens.

Atomic portemonnee

Atomic Wallet is een portemonnee voor meerdere valuta’s die DASH ondersteunt. Het heeft momenteel ondersteuning voor meer dan 300 cryptocurrencies. Het ondersteunt ook onmiddellijke conversie van uw DASH naar een andere cryptocurrency met behulp van Changelly of Shapeshift. Dit zou de transactiekosten van gecentraliseerde beurzen kunnen besparen.

Atomic Wallet Dash

Atomic Wallet-gebruikersinterface op Mac en mobiel

De gebruikersinterface is overzichtelijk, intuïtief en gebruiksvriendelijk. Het is momenteel beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. Ze plannen een mobiele release van hun wallet in oktober 2018. In tegenstelling tot de andere wallets in deze lijst heeft Atomic ook live klantenondersteuning ingeschakeld.

Met de Atomic DASH-portemonnee heeft de gebruiker altijd de controle over zijn sleutels. Dit betekent dat het een veiliger alternatief is voor online webgebaseerde portefeuilles. Er is ook een hele reeks functionaliteit met de portemonnee, inclusief de mogelijkheid om snel en eenvoudig een ERC20-token toe te voegen.

Mobiele DASH-portefeuilles

Mobiele portemonnees geven iets in veiligheid, maar zijn de handigste manier om uw munten op te slaan. Omdat DASH bedoeld is om als betaalmethode te worden gebruikt, is het slim om een ​​mobiele portemonnee te hebben om op zijn minst een klein aantal munten te bewaren..

Coinomi

Coinomi is een krachtige mobiele portemonnee die DASH en meer dan 100 andere cryptocurrencies kan bevatten, inclusief alle belangrijke munten.

Coinomi mobiele applicatie DASH

Coinomi mobiele applicatie op iStore. Afbeeldingsbron: iTunes

Het is ontworpen om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn, en de interface is perfect, zelfs voor beginners. En er is Shapeshift ingebouwd, waardoor conversies snel en gemakkelijk worden uitgevoerd.

Uw privésleutels blijven altijd op uw apparaat, maar zijn slechts zo veilig als het apparaat zelf. Helaas voor iOS-gebruikers is er momenteel alleen een Android-versie van Coinomi.

U kunt meer lezen over de portemonnee in onze uitgebreide Coinomi-recensie.

Dash portemonnee

De DASH portemonnee is een open-source Android-app die speciaal is gemaakt voor het opslaan, verzenden en ontvangen van DASH. Het is eenvoudig te gebruiken en duidelijk, en omdat het speciaal voor DASH is ontworpen, ondersteunt het InstantSend.

DASH Core portemonnee Play Store

DASH Core-portemonnee in Play Store. Afbeeldingsbron: Play Store

Het gebruik van de portemonnee is net zo eenvoudig als het downloaden en installeren van de app, aangezien er geen registratie vereist is. En als u offline bent, kunt u zelfs betalingen verzenden via Bluetooth.

De grootste nadelen zijn het ontbreken van een iOS-versie en het gebrek aan ondersteuning voor munten naast DASH.

DASH-webportefeuilles

Als u een handige webgebaseerde optie wilde, zou u kunnen overwegen MyDashWallet.

Dit is een interessant project dat is geïnspireerd door MyEtherWallet. De MyDashWallet maakt het eenvoudig om verbinding te maken met de DASH blockchain.

Hoewel dit een webportemonnee is, is het geen online portemonnee in die zin dat u te allen tijde de controle behoudt over uw privésleutels; ze worden nooit verzonden naar de MyDashWallet-servers.

Het is ook compatibel met zowel Ledger- als Trezor-hardwareportefeuilles en ondersteunt zowel de InstantSend- als PrivateSend-functies van DASH.

Het nadeel is dat het alleen compatibel is met DASH en misschien een beetje te complex is voor beginners.

Andere opslagalternatieven

Als je geen geld wilt uitgeven aan een hardware wallet, maar toch zoveel mogelijk beveiliging wilt, dan is een DASH paper wallet wellicht de oplossing. DASH biedt een Paper Wallet Generator waarmee u uw DASH snel naar een veilige locatie in een koelcelomgeving kunt verplaatsen.

U kunt uw DASH ook in een beursportefeuille bewaren, maar dat wordt niet aanbevolen, tenzij u van plan bent de munten te gebruiken om te handelen. Anders zou een uitwisselingsportefeuille uw minst veilige optie kunnen zijn, aangezien de uitwisseling uw privésleutels bevat, en uitwisselingen zijn vaak het doelwit van hackers.

Gevolgtrekking

Omdat DASH al heel lang bestaat en een erg populaire cryptocurrency is, zijn er veel wallets om uit te kiezen – zelfs meer dan ik hier heb besproken. U kunt zo veilig mogelijk gaan met een hardware-portemonnee, of een mobiele portemonnee gebruiken om uw uitgaven te vergemakkelijken. Er zijn ook desktopportefeuilles en webgebaseerde portefeuilles. En natuurlijk is er altijd de low-tech papieren portemonnee, die dezelfde bescherming biedt als een hardwareportemonnee, maar zonder de kosten.

Zorg er voor de veiligheid altijd voor dat u over uw eigen privésleutels beschikt, ongeacht het type portemonnee dat u kiest. Een veel voorkomende zwendel is dat een portemonnee uw privésleutels online opslaat, waardoor de ontwikkelaars volledige toegang hebben tot uw portemonnee en munten.

Alle portefeuilles die ik hier heb besproken, staan ​​vermeld op de officiële DASH-website en worden onderschreven door DASH. Ik voel me veilig als ik zeg dat deze portemonnees een goede keuze zijn om je DASH in op te bergen.

Beste plaatsen om DASH te kopen:

 • Binance
 • Kraken
 • Bittrex
 • HitBTC
 • Huobi

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me