Beste Digibyte-portefeuilles: Top 7 veiligste DGB-opslagopties

DigiByte (DGB) is een blockchain die is gemaakt om de snelheid, veiligheid en schaalbaarheid van Bitcoin te verbeteren.

Hoewel DigiByte niet zo bekend is onder cryptocurrencies, is het uitgegroeid tot de langste blockchain ter wereld en wordt het ook beschouwd als de snelste en meest gedecentraliseerde blockchain. Het werd gelanceerd zonder ICO in januari 2014 en voegde SegWit-ondersteuning toe in april 2017.

Met de voortdurende verbeteringen ten opzichte van Bitcoin is DigiByte in staat geweest om op te klimmen tot de 40e grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. Dit maakt DGB een goede keuze voor een investering, en als u besluit te investeren en wat DGB aan te houden, heeft u een portemonnee nodig. En dat is waar dit artikel van pas zal komen.

Top 7 beste Digibyte-portefeuilles

Hieronder heb ik een lijst verzameld met enkele van de beste Digibyte Wallets die momenteel op de markt zijn. Deze zijn gebaseerd op mijn beoordeling van hun veiligheid, bruikbaarheid, gemeenschapsondersteuning en multifunctioneel gebruik. Welke portemonnee u uiteindelijk kiest, hangt voor een groot deel af van uw eigen persoonlijke voorkeuren en omstandigheden.

Het is ook de moeite waard erop te wijzen dat, hoewel er mogelijk andere wallets zijn die DGB ondersteunen, het belangrijk is om uw onderzoek te doen en te controleren of de ontwikkelaars de wallet nog steeds updaten en dat deze goed bekend is in de Digibyte-gemeenschap..

Dat gezegd hebbende, laten we erin springen.

Ledger-portefeuilles (hardware-portemonnee)

De Ledger Nano S staat bekend als een van de beste hardware wallets voor het opslaan van veel verschillende cryptocurrencies. In feite ondersteunt de Ledger meer dan 700 verschillende cryptocurrencies en is het een van de veiligste methoden om cryptocurrencies op te slaan en ze te beschermen tegen slechte actoren.

Dit komt doordat hardwareportefeuilles alle informatie over de persoonlijke sleutel op het apparaat in een offline omgeving bewaren. Als u een transactie op de portemonnee moet uitvoeren, maakt deze via een USB-verbinding verbinding met uw laptop en de grootboekclient. Dit betekent dat uw privésleutel nooit wordt blootgesteld aan internet en bij uitbreiding enthousiaste hackers.

Hoewel de Nano S de meest betaalbare Ledger-wallets is, zijn er ook de Ledger Blue en de nieuwe Ledger X, die beide ook kunnen worden gebruikt om DGB op te slaan.

Ledger Nano S Digibyte Portemonnee

Schaf vandaag nog uw Ledger Nano S aan

De Ledger-portefeuilles bieden uitstekende beveiliging en combineren pincodes, codering en tweefactorauthenticatie van transacties door zowel digitale authenticatie als fysieke authenticatie te vereisen.

De Ledger Nano S heeft in 2018 verschillende prijsverlagingen ondergaan en heeft begin 2019 een prijs van slechts $ 59. De Ledger Nano X is het meer geavanceerde model en kost $ 119, terwijl de Ledger Blue je geavanceerde touchscreen-beveiliging biedt, maar een vrij fors prijskaartje van $ 269,99 heeft..

DigiByte Core (desktopportemonnee)

De DigiByte Core wallet is speciaal gemaakt door het DigiByte-team voor het opslaan van DGB. Naast het opslaan van DGB, fungeert de Core-portemonnee als een blockchain-knooppunt, waardoor de volledige DigiByte-blockchain wordt beveiligd. Dit alleen al maakt de DigiByte Core-portemonnee een goede keuze, aangezien u het netwerk ondersteunt.

Digibyte Core portemonnee

Digibyte Core Wallet-gebruikersinterface. Afbeeldingsbron: YouTube

De Core-portemonnee geeft je basisbedieningen om je DGB te verzenden en te ontvangen, en het is al geïnstalleerd door meer dan 100.000 gebruikers, waardoor DigiByte de blockchain is met een van de grootste groepen knooppunten. De Core-portemonnee is redelijk intuïtief en u zou geen problemen moeten hebben om snel te bepalen hoe u DGB moet verzenden en ontvangen.

Een opmerking is dat wanneer u de portemonnee voor het eerst downloadt, u moet wachten terwijl deze de hele blockchain downloadt en synchroniseert. Dit kan even duren, maar als u de portemonnee ‘s nachts open laat staan, moet deze de volgende ochtend leeg zijn.

Guarda (desktop / web / mobiele portemonnee)

Als u op zoek bent naar een portemonnee met meerdere valuta’s en meerdere platforms voor het opslaan van uw DGB, dan is de Guarda portemonnee misschien goed bij je passen. Het is beschikbaar voor desktop, internet en mobiel en de installaties worden gesynchroniseerd, zodat u altijd toegang heeft tot uw geld en transactiegeschiedenis.

Guarda Portemonnee Digibyte

De Guarda mobiele portemonnee met DGB-ondersteuning. Afbeeldingsbron: Google Play Store

De Guarda-portemonnee heeft ook een ingebouwde uitwisseling om uw DGB om te zetten naar tientallen andere munten, of omgekeerd. Als u meer DGB nodig heeft, kunt u gemakkelijk meer kopen via de Guarda-portemonnee. En voor zakelijke gebruikers kan de portemonnee zelfs worden gebruikt om aangepaste tokens te genereren.

Het eenvoudige ontwerp is een kenmerk van de Guarda-portemonnee, waardoor het gemakkelijk te gebruiken en consistent is, ongeacht het platform waarop u het gebruikt.

Jaxx Liberty (Desktop / Mobile / Chrome)

De Jaxx Liberty-portemonnee is een rebranding van de originele Jaxx-portemonnee en op basis van gebruikersfeedback is de nieuwe Jaxx Liberty-portemonnee een solide verbetering ten opzichte van de oudere Jaxx-portemonnee. De Jaxx Liberty heeft verbeterde beveiligingsfuncties, synchroniseert tussen mobiele, web- en desktopversies en kan 85 verschillende cryptocurrencies opslaan, waaronder natuurlijk DGB.

De enige functie die door gebruikers het meest wordt gewaardeerd, is de mogelijkheid van de Jaxx Liberty om te synchroniseren over meerdere platforms. Gebruikers vinden het geweldig om hun saldo en transactiegeschiedenis in realtime te kunnen bekijken, ongeacht op welk platform ze zich bevinden.

Jaxx Portemonnee Digibyte

Jaxx-ondersteuning voor DGB. Afbeeldingsbron: Jaxx Blog

De desktopversie werkt met Windows, Linux en OSX, terwijl de mobiele versie beschikbaar is voor iOS en Android, en er is zelfs een Chrome-extensie voor online wallet-gebruikers.

De originele Jaxx-portemonnee is uitgebracht in 2014, dus het heeft veel geschiedenis en het ontwikkelingsteam gebruikt hun uitgebreide ervaring om de Jaxx Liberty verder te verbeteren. De portemonnee is zeer gebruiksvriendelijk en het zou voor iedereen gemakkelijk moeten zijn om zijn DGB op te slaan, of munten te verzenden en ontvangen binnen de Jaxx Liberty. De portemonnee heeft ook ShapeShift-integratie, waardoor het een koud kunstje is om DGB in te wisselen voor andere munten in de portemonnee.

DigiByte Go Wallet (Online Wallet / Chrome-extensie)

De DigiByte Go portemonnee is een officiële release van het DigiByte-team. Het is een Chrome-extensie en wordt als redelijk veilig beschouwd als een online portemonnee. Voor degenen die altijd onderweg zijn, is het opslaan van DGB in een online portemonnee vaak de beste keuze, tenminste zolang er niet te grote hoeveelheden worden opgeslagen.

Voordat het in december 2017 werd omgedoopt tot de DigiByte Go-portemonnee, stond dit bekend als de DigiByte Gaming-portemonnee. Dus degenen die vanaf het begin bekend zijn met DigiByte, zullen dit herkennen als de Gaming-portemonnee.

De DigiByte Go-portemonnee kan binnen enkele minuten worden gemaakt en is klaar voor gebruik, wat erg handig is. Het heeft ook een intuïtieve interface, waardoor het gemakkelijk is om DGB te verzenden en ontvangen. Veel mensen beschouwen dit als hun favoriete DigiByte-portemonnee.

Exodus Wallet (Desktop Wallet)

De Exodus-portemonnee is een desktopportemonnee met meerdere valuta’s die kan worden gebruikt om uw DigiBytes veilig en beveiligd op te slaan. Het is toevallig ook een van de mooiste cryptocurrency-portefeuilles en is enorm populair sinds de release in 2016. De gebruikersinterface is schoon en eenvoudig, en de versleuteling van privésleutels en transactiegegevens maakt Exodus een uitstekende keuze voor een desktop DigiByte portemonnee.

Exodus Digibyte Wallet-interface

Exodus Desktop Wallet Portfolio View Gebruikersinterface

De Exodus is beschikbaar voor Windows, OSX en Linux en heeft 24/7 ondersteuning die nodig is.

Atomic (universele portemonnee)

Een andere portemonnee van een derde partij die u misschien wilt overwegen, is de Atomic Wallet. Dit is een universele portemonnee die momenteel beschikbaar is op desktop en binnenkort in een mobiele versie wordt gelanceerd. Naast ondersteuning voor Digibyte, kan het ook worden gebruikt voor meer dan 300 andere cryptocurrencies.

Misschien wel een van de beste kenmerken van de Atomic-portemonnee is de integratie die deze heeft met Shapeshift en Changelly. Met deze directe cryptocurrency-uitwisselingsgateways kan de gebruiker van de Atomic-portemonnee zijn DGB inwisselen voor elke andere crypto. U kunt ook hun fiat-gateway gebruiken om uw munten in te wisselen voor EUR, GBP of USD.

Als u waarde hecht aan de uitwisselingsfunctionaliteit maar liever geen gebruik wilt maken van een gecentraliseerde service, dan hoort u graag van de aanstaande Atomic Swap-ondersteuning. Hiermee kunt u uw munten rechtstreeks tussen kettingen inwisselen voor een andere munt.

Ondanks deze integraties bewaart Atomic Wallet uw privésleutelinformatie lokaal op uw apparaat en is als zodanig een beter alternatief voor de talrijke uitwisselingsportefeuilles die soms worden aangeprezen. Als u de Atomic-portemonnee wilde gebruiken, is deze beschikbaar om te downloaden en werkt momenteel op Ubuntu, Debian en Fedora.

De ontwikkelaars werken aan de release van de mobiele versie voor Android. Ze staan ​​op het punt een alfaversie van de app uit te brengen waarmee ze gebruikers op hun website op de hoogte zullen houden.

Digibyte papieren portemonnee

De eenvoudigste manier om een ​​papieren portemonnee te maken, is door simpelweg uw privésleutel op een vel papier te schrijven. Als u iets mooier wilt en een handige QR-code heeft, kunt u de multi-valuta paper wallet generator gebruiken op WalletGenerator.net. Papieren portemonnees zijn de veiligste opslagmethode voor DGB als de portemonnee offline wordt aangemaakt. Ze zijn ook geweldig voor het geven van geschenken van DGB.

Gevolgtrekking

In de bovenstaande lijst vindt u de ideale Digibyte-portemonnee voor uw gebruik. Als u de meeste beveiliging wilt, bent u waarschijnlijk het meest geschikt om een ​​hardware-portemonnee te kopen. Natuurlijk kosten ze geld, maar als je meer dan dat in crypto hebt, dan is het puur praktisch gezien logisch.

Als je op zoek bent naar een meer functionele portemonnee dan heeft de Digibyte Core de meeste ondersteuning van de community. Als u de voorkeur geeft aan een portemonnee waarin u een groot aantal andere munten kunt opslaan, kan een van de portefeuilles van derden worden overwogen.

Er is natuurlijk niets dat u ervan weerhoudt meerdere opslagopties voor verschillende doeleinden te hebben. U kunt het grootste deel van uw DGB-besparingen opslaan in een hardwareportemonnee en vervolgens een kleiner bedrag in een mobiele of desktopportemonnee bewaren voor meer regelmatige transacties.

Welke wallets u ook kiest, zorg ervoor dat u de best practices volgt op het gebied van portemonnee-beveiliging. Download geen verdachte bestanden, bewaar een back-up van uw startwoorden en bewaar ze in een beveiligde omgeving.

Beste plaats om DGB te kopen

  • Bittrex
  • Poloniex
  • Huobi
  • KuCoin

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me