Beste Dogecoin-portefeuilles: veiligste plaatsen om uw DOGE op te slaan

Veel HOND, portemonnee nodig!

Ondanks dat het wordt gelanceerd als een memecoin, boeit de allure van Dogecoin nog steeds de crypto-gemeenschap en is het een van de redenen dat het nog steeds zo’n hoge marktkapitalisatie behoudt..

Als je hebt besloten om je bij de trend aan te sluiten, heb je een aantal veilige manieren nodig om dat meme internetgoud op te slaan. Gezien de stijgende populariteit van Dogecoin, zijn er nu een aantal verschillende opslagopties en wallets met DOGE-ondersteuning.

In dit bericht zullen we de beste Dogecoin-portefeuilles analyseren die momenteel beschikbaar zijn. Dit omvat een selectie van desktop-, mobiele en hardwareportefeuilles. We zullen ook bekijken hoe u een veilige koude opslag kunt opzetten met een rudimentaire maar veilige papieren portemonnee-optie.

Top 6 Dogecoin-portefeuilles

Voordat we in de lijst met Dogecoin-portefeuilles kunnen graven, is het belangrijk om onze criteria voor de selectie van de beste portefeuilles te noemen. We baseren het op factoren zoals de portemonnee-beveiliging, voortdurende ondersteuning, gebruiksvriendelijkheid, kosten en algemene feedback van de gemeenschap.

Dit is niet een volledig uitputtende lijst en er kunnen enkele wallets zijn die we niet hebben behandeld. Als u echter een andere portemonnee wilt gebruiken, zorg er dan voor dat deze is geverifieerd door de gemeenschap en dat deze algemene beveiligingsaudits heeft ondergaan.

Ledger Nano S Hardware Portemonnee

Offline opslag wordt algemeen beschouwd als de veiligste en meest veilige manier om uw cryptocurrencies op te slaan. Een offline opslagmethode is een hardware wallet, en een van de beste hardware wallets is de Ledger Nano S. De reden dat dit een van de beste keuzes is, is het brede scala aan beveiligingsfuncties die in het apparaat zijn ingebakken om je munten zo veilig mogelijk te houden. en buiten het bereik van hackers.

De Ledger Nano S ziet eruit als een klein USB-apparaat, met als belangrijk verschil dat het een ingebouwd OLED-scherm heeft dat wordt gebruikt in combinatie met kleine knoppen op het apparaat om transacties te bevestigen en handmatig te verifiëren. The Ledger biedt veilige opslag van uw privésleutels met een pincode en een gebruiksvriendelijke back-up- en herstelfunctie, evenals 2-factor authenticatie.

Ledger Nano S Dogecoin

Het Ledger Nano S-apparaat. Afbeelding via ledger.com

Het apparaat slaat niet alleen uw Dogecoin-privésleutels op, maar ondersteunt ook de opslag van meer dan 700 verschillende cryptocurrencies. U kunt dus waarschijnlijk bijna al uw tegoeden op de Ledger opslaan, zodat alles veilig en beveiligd blijft.

Het enige nadeel van de Ledger Nano S is dat het niet gratis is, en vanaf november 2018 kost het je $ 99, wat volgens ons de moeite waard is gezien de extra beveiliging die je krijgt met een hardware wallet..

Trezor One Hardware Portemonnee

Een iets goedkopere hardware wallet van € 83 is de Trezor One. Dit is een hardware wallet die is ontwikkeld door Satoshilabs, een bedrijf dat is gevestigd in Tsjechië. Samen met Ledger is Trezor een van de meest vertrouwde hardware wallets. Afgezien van de ondersteuning van de portemonnee voor Dogecoin, ondersteunt het nog eens 700 tokens.

Net als de Ledger Nano worden de privésleutels van uw Dogecoin-portemonnee op uw apparaat bewaard en maken het voor hackers erg moeilijk om deze via online verbindingen in handen te krijgen. Het werkt samen met de Trezor Bridge die een verbinding mogelijk maakt tussen uw Trezor-apparaat en uw browser. Hieronder ziet u een screenshot met de Dogecoin Trezor UI.

Trezor Home Dogecoin

Trezor Model One Home Interface verbonden via Trezor Bridge. Afbeelding via Reddit

Terwijl de Trezor Model One de instapportemonnee is, heeft SatoshiLabs ook een duurdere versie ontwikkeld, de Model T. Deze is te koop voor € 180 en heeft in tegenstelling tot de Trezor One een kleuren touchscreen. Dit maakt het gemakkelijker om met de portefeuille te communiceren zonder handmatig cijfers cijfer voor cijfer in te voeren.

Qua muntdekking ondersteunt het model T nog een paar munten en heeft het ondersteuning voor cryptocurrencies zoals Ripple (XRP), Monero (XMR) en een paar andere niet-ERC20-munten. Ze hebben echter dezelfde beveiliging en kale functionaliteit, dus als u deze munten niet vasthoudt, kan de Trezor One volstaan.

Officiële Dogecoin-portemonnee

Als je echt geïnteresseerd bent in Dogecoin, dan is de officiële manier om je munten op te slaan Dogecoin portemonnee. De desktopversie van de portemonnee wordt geleverd in zowel een kernportemonnee die de hele blockchain downloadt en helpt om het netwerk te beveiligen, als een lite-versie genaamd MultiDoge geschikt voor het eenvoudig opslaan en overdragen van Dogecoin en een mobiele versie voor Android-apparaten.

De desktopversies, zowel Core als Lite, zijn beschikbaar voor Windows, OSX en Linux. Een voorbehoud is dat de lite-versie niet kan worden gebruikt voor mijnbouw, dus als je geïnteresseerd bent in het delven van Dogecoin, heb je de kernversie nodig.

Officiële Dogecoin-portemonnee

Gebruikersinterface van de officiële Dogecoin-portemonnee. Afbeelding via Reddit

De officiële Dogecoin-portemonnee is niet de mooiste die je zult zien, maar hij is snel en gemakkelijk in te stellen en te gebruiken. Het synchronisatieproces is niet extreem lang, vooral als u de Lite-versie gebruikt, en u zult merken dat de interface gemakkelijk te begrijpen en te navigeren is.

Het nadeel van de officiële Dogecoin-portefeuilles is het gebrek aan ondersteuning of iOS en het feit dat het alleen een Dogecoin-portemonnee is, dus als je andere munten hebt, heb je ook een andere portemonnee nodig..

Dogechain Wallet (online portemonnee)

Voor het gebruiksgemak geven sommige mensen de voorkeur aan online portefeuilles die vanuit elke browser kunnen worden geopend. We raden dit type portemonnee af vanwege beveiligingsproblemen, maar als u slechts met kleine hoeveelheden DOGE te maken heeft, is de Dogechain portemonnee is een solide keuze voor een online portemonnee.

Het goede nieuws is dat deze portemonnee alles versleutelt en dat uw portemonnee-informatie nooit wordt geopend door Dogechain. De versleutelde bestanden worden opgeslagen in de cloud, niet op de DogeChain-servers, dus zelfs als een nucleaire aanval alle Dogechain-servers tegelijk zou uitschakelen, heb je nog steeds toegang tot je munten.

Het is een eenvoudige oplossing en werkt vooral goed als u een frequente reiziger bent en mogelijk toegang nodig heeft tot uw Dogecoin-portemonnee vanaf verschillende locaties en verschillende computers.

Jaxx Portemonnee

Jaxx is een portemonnee met meerdere munten met zowel desktop- als mobiele opties, en het is een andere goede keuze voor iedereen die zijn Dogecoins veilig wil bewaren. Het is onlangs bijgewerkt en heet nu Jaxx Liberty, en het kan meer dan 85 verschillende cryptocurrencies opslaan, en er worden er steeds meer toegevoegd.

De Jaxx-portemonnee, gelanceerd in 2014, is miljoenen keren gedownload en het is een topkeuze voor veel liefhebbers van cryptocurrency dankzij het brede scala aan munten dat het kan opslaan en omdat het Jaxx-team de portemonnee blijft verbeteren..

De desktopversie van Jaxx Liberty is te downloaden voor Windows, OSX en Linux. De mobiele versie ondersteunt zowel Android- als iOS-apparaten, en er is zelfs een Google Chrome-extensie om de portemonnee online te gebruiken. En u kunt uw portemonnee op al deze apparaten synchroniseren en koppelen. Dat is gemak.

De gebruikersinterface is zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk, en u behoudt de controle over uw privésleutels. Zelfs degenen die nog nooit een cryptocurrency-portemonnee hebben gebruikt, zouden geen probleem moeten hebben om te leren hoe ze hun DOGE kunnen beheren met behulp van de Jaxx-portemonnee. En Jaxx maakt het inwisselen van munten ook een fluitje van een cent dankzij de ingebouwde ShapeShift-integratie.

Dogecoin papieren portemonnee

Een schoolmethode voor veilige opslag van uw cryptocurrencies is met een fysieke papieren portemonnee. Hoewel het niet meer zo vaak wordt genoemd als vroeger, zijn papieren portemonnees nog steeds een zeer goede keuze als beveiliging een van uw grootste zorgen is.

Een papieren portemonnee is niets meer dan dat uw privésleutels op een stuk papier worden afgedrukt. Generatoren van papieren portemonnees drukken vaak ook QR-codes af om het overmaken van munten gemakkelijker te maken. Maar de belangrijkste attractie van een papieren portemonnee is dat deze geen verbinding heeft met internet, wat betekent dat een hacker uw munten niet kan stelen.

DogeCoin papieren portemonnee-generator

Online Wallet Generator voor Dogecoin. Bron: WalletGenerator.net

Natuurlijk is de papieren portemonnee zelf nog steeds kwetsbaar voor diefstal of vernietiging, dus het is absoluut noodzakelijk om uw papieren portemonnee veilig te bewaren zodra deze is gegenereerd. Veel mensen gebruiken een kluis of een bankkluis om hun papieren portemonnee veilig op te bergen. En veel mensen raden ook aan om een ​​kopie van de papieren portemonnee op verschillende veilige locaties te bewaren voor het geval er een wordt vernietigd.

Een van de meest populaire generatoren voor papieren portemonnees is WalletGenerator.net, die niet alleen het maken van Dogecoin-papieren portefeuilles ondersteunt, maar ook kan worden gebruikt om papieren portefeuilles te maken voor 196 andere cryptocurrencies.

Het is ook aan te raden dat als u een paper wallet generator zoals deze gebruikt voor uw Dogecoin wallet, u deze offline gebruikt. U kunt de websitebestanden downloaden en vervolgens de portemonnee handmatig genereren in een offline omgeving, wat ongetwijfeld veel veiliger is dan wanneer u deze gebruikt terwijl u verbonden bent met internet.

Gevolgtrekking

Welke Dogecoin-portemonnee u besluit te gebruiken, komt echt neer op uw eigen persoonlijke voorkeuren.

Als u op zoek bent naar een goedkope en snelle manier om munten te verzenden / ontvangen, dan kan de officiële Dogecoin-portemonnee voor u werken. Als alternatief, als u op zoek bent naar veiligere opties voor koude opslag voor een grotere voorraad DOGE, dan kunt u een hardware- of papieren portemonnee overwegen.

Onthoud dat bij het opslaan van cryptocurrencies, beveiliging uw eerste zorg moet zijn. Het is maar al te gemakkelijk om uw munten aan hackers te verliezen, een adres verkeerd in te typen of simpelweg uw wachtwoordzin te vergeten. Neem altijd alle veiligheidsmaatregelen en gebruik de meest veilige opslag voor uw cryptocurrencies.

Plaatsen om DOGE te kopen:

  • HitBTC
  • Kraken
  • Bittrex
  • Poloniex
  • Cryptopia

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me