Beste EOS-portefeuilles – veiligste opslagopties voor EOS

EOS is ontworpen als een schaalbaar en gebruiksvriendelijk platform voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties. Het is een concurrent van Ethereum op dit gebied. De eigen munt van het EOS-platform wordt ook wel het tickersymbool EOS genoemd. Het is snel uitgegroeid tot een van de tien beste munten op basis van marktkapitalisatie.

Als je wat EOS wilt laden, heb je zeker een veilige portemonnee nodig, want je wilt je munten niet zomaar op een exchange laten staan ​​(daarover later meer).

Er zijn verschillende EOS-portemonnee-opties, van mobiel tot desktop tot hardware of browsergebaseerd. Elk heeft zijn sterke en zwakke punten, dus laten we dieper kijken.

Veilige EOS Wallet-functies

Om zeker te zijn van de veiligste portemonnee-look voor de volgende functies in uw EOS-portemonnee-keuze:

 • EOS Mainnet-ondersteuning: Elke portemonnee die u gebruikt, moet de EOS-mainnet-munten ondersteunen. Indien mogelijk zou je er ook een moeten vinden die toekomstige airdrops van andere projecten naar EOS-houders ondersteunt.
 • Solide beveiligingsfuncties: zoals geavanceerde codering en 2-factor authenticatie zou een gegeven moeten zijn. Controleer ook op andere beveiligingsfuncties die uw EOS-munten zo goed mogelijk beschermen tegen hackers.
 • Controle over uw privésleutels: U wilt nooit de controle over uw privésleutels opgeven, dus zoek naar portefeuilles die u de controle over de privésleutels geven.
 • Voortdurende ontwikkeling: Kies een portemonnee met een toegewijd ontwikkelingsteam en voortdurende ontwikkeling. Dit zorgt voor de beste functionaliteit en voortdurende beveiliging, evenals voor nieuwe functies en verbeteringen in de toekomst.
 • Klantenservice: Als u problemen heeft met de portemonnee, zult u zeker blij zijn als u een portemonnee heeft met responsieve en behulpzame klantenondersteuning.
 • Positieve recensies: Het is altijd een goed idee om online te kijken en te zien wat de community te zeggen heeft over elke portemonnee die u overweegt.

Door al deze problemen aan te vinken, kun je de selectie van geschikte portefeuilles voor het opslaan van EOS beperken, en dat is precies wat ik al heb gedaan. Laten we eens kijken.

Beste EOS-portefeuilles

Terwijl EOS voorheen op elke ERC-20-compatibele portemonnee kon worden opgeslagen, veranderde dit in juni 2018. Op deze datum lanceerde EOS hun mainnet en als zodanig is een reeks verschillende EOS-specifieke opslagopties beschikbaar gekomen. Hieronder staan ​​de top 5 EOS-wallets die u zou kunnen overwegen.

Ledger Nano S (hardware portemonnee)

De Ledger Nano S is een van de best verkochte hardwareportefeuilles en als beveiliging uw grootste zorg is, is het kiezen van de Ledger voor het opslaan van uw EOS-munten een makkie. U kunt simpelweg geen betere beveiliging voor uw munten vinden dan een hardware wallet, en de Ledger Nano S blinkt uit.

EOS Ledger Nano S

Ledger Nano S nu met EOS-ondersteuning. Bron: trybe

Enkele belangrijke kenmerken van de Ledger Nano S zijn:

 • Transacties worden op het display bevestigd en vereisen fysieke input om te voltooien;
 • Uw gegevens zijn beveiligd met een pincode;
 • Accounts zijn versleuteld en er wordt een volledige back-up van gemaakt;
 • Anti-malware tweede factorcontroles;
 • Ondersteuning voor meerdere cryptocurrencies;
 • Eenvoudige installatie.

Het nadeel van de Ledger is dat het niet gratis is, maar het prijskaartje van $ 99 is klein als je meer dan $ 1.000 aan cryptocurrencies moet opslaan.

Infinito Wallet (mobiele portemonnee)

Mobiele portemonnees staan ​​niet bekend als de veiligste, in feite zijn ze slechts zo veilig als uw mobiele apparaat. Als u denkt dat uw mobiele apparaat veilig genoeg is om uw crypto-activa op te slaan, dan is het Infinito portemonnee misschien een goede keuze voor jou.

Het slaat niet alleen EOS op, maar slaat ook tal van andere cryptocurrencies op, waaronder Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash, NEO, Dash, ADA, Ethereum en alle ERC-20-tokens.

Infinito EOS Wallet UI

Infinito Mobile Wallet UI. Bron: iStore

Zolang uw mobiele apparaat veilig is, biedt Infinito u solide beveiliging, inclusief de Touch ID-functie.

Bovendien geeft het u een intuïtieve gebruikersinterface en ondersteuning voor 12 talen. Uw privésleutels verlaten uw apparaat nooit en zijn volledig gecodeerd voor extra beveiliging.

De portemonnee is zeer goed ontvangen door de gebruikersgemeenschap, met de iOS-versie 4,8 van de 5 sterren, terwijl de Android-versie heeft 4,4 van de 5 sterren. Zeker de moeite van het bekijken waard als je een gemakkelijke en intuïtieve manier wilt om EOS op te slaan.

SimplEOS (Desktop Wallet)

Desktopportefeuilles worden als veiliger beschouwd dan mobiele apps, maar zijn echt niet veiliger dan uw pc. De SimplEOS is ontworpen met één doel en dat is om te communiceren met het EOS-ecosysteem. U vindt compatibiliteit met alle aspecten van de EOS.io-software en er zijn versies beschikbaar voor Windows, iOS en Linux.

De SimplEOS is snel en eenvoudig te downloaden en te installeren en maakt het verzenden, ontvangen en bewaren van EOS-munten een fluitje van een cent. Er is ondersteuning voor EOS-airdrops en een stemportal, plus het biedt ondersteuning voor meerdere accounts.

SimpleOS-gebruikersinterface Stemmen

Gebruikersinterface op SimplEOS met stemfunctionaliteit. Bron: Simpleos-website

Het nadeel is dat u alleen EOS-munten kunt opslaan met SimplEOS. Als u andere munten moet opslaan, heeft u een andere portemonnee nodig.

Toekomstige upgrades omvatten veilige vertraagde transacties en mobiele portefeuilles voor zowel Android als iOS.

Scatter (Desktop-portemonnee)

Browser-gebaseerde wallets worden als het minst veilig beschouwd, omdat ze vaak uw privésleutel naar de bedrijfsservers sturen. Verstrooien was een Chrome-extensie die beveiligingsproblemen voorkwam door eenmalige aanmelding met asymmetrische versleuteling te gebruiken. Hiermee kunt u transacties ondertekenen zonder ooit uw privésleutel bloot te stellen. Het is recentelijk geport naar een desktopversie voor Windowns, iOS en Linux, waardoor het nog veiliger is.

Alles wordt op uw eigen apparaat opgeslagen als u Scatter gebruikt. Alle gegevens die naar de blockchain moeten worden verzonden, worden verzonden als een gehashte vingerafdruk, wat in feite een gecodeerde wirwar van tekens is.

Scatter EOS-voordelen

Belangrijkste voordelen van Scatter. Bron: Scatter-website

Momenteel is er ondersteuning voor EOS en Ethereum, maar in de toekomst zullen er meer blockchains worden ondersteund. Tron is onlangs toegevoegd, maar momenteel is alleen het Tron-testnet beschikbaar. Scatter heeft plannen om een ​​mobiele versie voor iOS en Android uit te brengen.

EOS papieren portemonnee

Een papieren portemonnee is een fysieke portemonnee die als redelijk veilig wordt beschouwd, aangezien deze duidelijk nooit met internet is verbonden, wat betekent dat een hacker op geen enkele manier de privésleutels kan stelen die zijn opgeslagen in een papieren portemonnee..

Er zijn enkele nadelen aan het gebruik van een papieren portemonnee. Het kan fysiek worden gestolen, en het kan worden vernietigd door vuur en water, of gewoon door uit elkaar te worden getrokken.

Als u ervoor kiest om een ​​papieren portefeuille te gebruiken, is het raadzaam meerdere kopieën te maken en deze elk op verschillende, veilige locaties te bewaren.

Hier is een generator voor papieren portemonnees voor EOS aan Github.

EOS Exchange-opslagrisico’s

Als je EOS bij een beurs koopt, kom je misschien in de verleiding om het gewoon in de beursportefeuille te laten. Als dat een kortetermijnoplossing is omdat u van plan bent een ruil met de EOS te doen, zou dit in orde moeten zijn.

Als je van plan bent je EOS voor de lange termijn te houden, is de exchange-portemonnee om twee redenen geen goed idee:

 • Uitwisselingen zijn regelmatig het doelwit van hackers;
 • En ze zullen u vrijwel zeker niet toestaan ​​de volledige controle over uw privésleutels te behouden.

Door uw crypto-activa in een beursportefeuille te houden, worden ze blootgesteld aan onnodige risico’s, en de meeste cryptoliefhebbers zullen u vertellen om uw cryptocurrencies zo snel mogelijk van de beurs naar een beveiligde portemonnee te verplaatsen..

Gevolgtrekking

Omdat EOS een groot en populair project is, zijn er tal van portemonnee-opties om te overwegen. Ik heb er hier slechts een paar behandeld, maar andere die je zou kunnen bekijken zijn onder meer de Trezor hardware wallet en de Jaxx Liberty wallet.

Als u een van de bovenstaande wallets gaat downloaden en gebruiken, zorg er dan voor dat u de officiële website van de betreffende portemonnee bezoekt en dat u deze niet downloadt van websites van derden. Evenzo wil je de portemonnee ook testen met een kleine hoeveelheid EOS om er zeker van te zijn dat alles goed werkt.

Nadat u de EOS-portemonnee heeft geïnstalleerd, moet u ervoor zorgen dat u cryptocurrency-beveiliging 101 toepast. Dit omvat het gebruik van sterke en veilige wachtwoorden en het up-to-date houden van de antivirusprogramma’s van uw computer.

En, wat u ook doet, bewaar uw privésleutels en herstelzaad veilig!

Plaatsen om EOS te kopen:

 • Binance
 • Kraken
 • Bittrex
 • HitBTC
 • Poloniex
 • Huobi

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me