Beste Monero-portefeuilles in 2021: waar u uw XMR kunt opslaan

Monero (XMR) is opgeklommen naar de nummer 10-positie in termen van marktkapitalisatie omdat gebruikers van cryptocurrency de privacyfuncties waarderen die bij het gebruik van Monero komen kijken.

Naast de groei in populariteit van Monero, is ook het aantal wallets dat deze privacygerichte munt ondersteunt, toegenomen. Dit maakt het moeilijker om te beslissen welke portemonnee het beste is voor het opslaan van uw Monero, maar ik ben er om u te helpen bij het nemen van die beslissing.

In de volgende gids zal ik je door de top 7 beste Monero-portefeuilles op de markt leiden. Ik zal je ook enkele toptips geven waarmee je rekening moet houden bij het veilig opbergen van je XMR.

7 beste Monero-portefeuilles voor 2019

Voordat we ingaan op de verschillende portemonnee- en opslagopties, is het belangrijk om onze criteria voor de selectie van de “beste” Monero-portefeuilles te noemen. We baseren dit op de veiligheid van de portemonnee, voortdurende ondersteuning, feedback van de gemeenschap, gebruiksgemak en kosten.

Er kunnen nog andere wallets zijn genoemd, maar we dachten niet dat ze op hetzelfde niveau lagen als sommige van deze meer gevestigde opties. Met dat gezegd zijnde, laten we beginnen met een van de veiligste en duurste opties.

Ledger Nano

Misschien is een van uw beste weddenschappen om uw Monero op te slaan in een veilige hardware-portemonnee. Een van de meest populaire die momenteel op de markt is, is de Ledger Nano. Dit was ook een van de eerste hardwareportefeuilles die ondersteuning voor XMR begon te bieden.

De Ledger-apparaten zijn ook portefeuilles met meerdere valuta’s, wat betekent dat u er meer dan 1.000 verschillende munten op kunt opslaan. Er zijn momenteel twee versies. Je hebt de Nano S en de Nano X.

Ledger Nano XMR-portemonnee

Koop je Ledger Nano X in de officiële winkel

Beide ondersteunen Monero, hoewel de Nano X meer muntondersteuning heeft, evenals bluetooth en meer app-opslagopties. Het kost echter iets meer op $ 119 versus de Nano S op $ 59.

Hacker-bewijs &# 128104;&# 127996; ‍&# 128187 ;: Hardwareportefeuilles zijn zo veilig omdat uw privésleutels het apparaat nooit verlaten. Ze worden ook nooit blootgesteld aan een online omgeving en worden “koud” gehouden. Alle ondertekening gebeurt op het apparaat en het werkt via USB samen met de pc-applicaties.

Wanneer u uw Ledger-portemonnee gebruikt om Monero te verzenden, moet u de Monero-core GUI-portemonnee gebruiken (hieronder beschreven). Hoewel Ledger een pc-portemonnee-programma heeft genaamd Ledger Live, ondersteunt het geen Monero.

U moet eerst de Monero-app op uw Ledger-apparaat installeren en deze vervolgens verbinden met de pc waarop de Monero-GUI is geïnstalleerd. Voor verdere instructies kunt u hun uitgebreide gids lezen hier.

Trezor Model T

De tweede meest populaire hardware wallet op de markt is de Trezor. Net als de Ledger zijn er twee versies van de Trezor-portemonnee, maar alleen het duurdere Model T ondersteunt Monero.

De Model T is behoorlijk netjes omdat het de enige hardware-portemonnee is met een kleurentouchscreen die zorgt voor een meer naadloze gebruikerservaring. Je hebt ook ondersteuning voor een overvloed aan andere munten, omdat het een portemonnee voor meerdere valuta’s is.

Trezor Model T Monero XMR

Trezor Model T Inhoud. Afbeelding via Trezor

Net als de Ledger moet u eerst de officiële Monero-portemonnee installeren. Zodra dat eenmaal op uw pc staat, kunt u uw Trezor aansluiten en uw transacties ondertekenen / uw saldo bekijken enz. U kunt de gids raadplegen hier.

Voorzichtigheid ​: Let er bij het kopen van een hardwareapparaat op dat u het in de officiële winkel koopt. Het risico bestaat altijd dat een derde partij u een geknoeid apparaat verkoopt.

De Trezor Model T kost € 149, wat betekent dat het nogal wat meer is dan de Ledger Nano X. Het lijkt er dus op dat je een premie betaalt voor dat kleuren touchscreen. Naar mijn mening niet echt de moeite waard.

Officiële Monero Desktop GUI

Als u op zoek bent naar een meer kosteneffectieve oplossing voor het opslaan van uw XMR-munten, waarom kiest u dan niet voor de officiële Monero-desktopclient. U kunt het krijgen van de officiële Monero-website en het is beschikbaar voor Windows, Mac, Linux en andere besturingssystemen. Het is ontworpen voor gebruiksgemak bij het opslaan of verzenden van Monero-holdings.

De officiële Monero-desktopportemonnee is een portemonnee met volledige knooppunten, wat betekent dat u moet wachten tot de portemonnee is gedownload en gesynchroniseerd met de volledige blockchain.

Dit kost niet alleen veel tijd, het neemt ook veel ruimte op de harde schijf en verwerkingskracht in beslag. Als dat niet in de smaak valt, is dit misschien niet de juiste portemonnee voor u.

Zodra alles is gedownload en gesynchroniseerd, is de portemonnee redelijk eenvoudig te gebruiken, maar het helpt als je al wat eerdere crypto-ervaring hebt.

Monero GUI

Officiële Monero GUI-portemonnee. Bron: Monero.org

De basisprincipes van verzenden en ontvangen zijn vrij eenvoudig, en u zult merken dat toegang tot uw XMR-munten zowel snel als betrouwbaar is. Bovendien is het gebouwd door Monero Core-ontwikkelaars te kopen, zodat je weet dat de beveiliging goed is.

Open source &# 128187 ;: De officiële kernportefeuille van Monero is volledig open source. Dit betekent dat de code openstaat voor intensieve peer review en toetsing. Dit wordt over het algemeen als veiliger beschouwd door beveiligingsspecialisten

Het is echter niet de meest gebruiksvriendelijke portemonnee, dus nieuwkomers in de wereld van cryptocurrencies willen misschien een portemonnee overwegen die gebruiksvriendelijker is.

MyMonero

MyMonero is een andere gratis portemonnee die redelijk goed wordt gerespecteerd in de Monero-gemeenschap. Het wordt beheerd door dezelfde Monero-kernontwikkelaar die de Monero Ledger-integratie heeft gemaakt en biedt gebruikers veilige, gehoste Monero-accounts.

MyMonero is oorspronkelijk ontwikkeld als een browsergebaseerde portemonnee, hoewel ze onlangs een Windows, Mac hebben ontwikkeld & Linux-programma en een iOS-versie. En, net als de officiële Monero GUI, is alle code open source en beschikbaar in hun GitHub.

Misschien is uw meest veilige optie om MyMonero te gebruiken via hun pc-programma. Dit is een lichte wallet wat betekent dat je niet de hele blockchain hoeft te downloaden om deze te gebruiken. Het maakt verbinding met externe knooppunten.

MyMonero

MyMonero-webpagina met gebruikersinterface

De MyMonero pc-portemonnee is vrij eenvoudig te gebruiken en is gebruiksvriendelijker dan de GUI-portemonnee. Je kunt het ook op je iPhone installeren als je XMR nodig hebt als je niet achter je pc zit.

Als u echter een snel en gemakkelijk wegwerpadres voor uw Monero wilt, kunt u de MyMonero-webportemonnee gebruiken. U kunt in minder dan een minuut een account registreren, maar houd er rekening mee dat u de inlogsleutel van 13 woorden moet onthouden of opnemen.

Het wordt niet opgeslagen op de Monero-servers, dus als u deze sleutel vergeet of kwijtraakt, heeft u ook geen toegang tot uw account.

Hoewel deze webportemonnee een snelle en handige optie is, stelt hij uw munten ook bloot aan de grootste veiligheidsrisico’s. MyMonero waarschuwt u hier zelfs voor tijdens het aanmaken van een portemonnee met het volgende bericht:

… Het is buitengewoon moeilijk voor MyMonero om zijn code veilig aan uw browser te bezorgen. Dit betekent dat er een aanzienlijk risico is bij het gebruik van MyMonero voor grote hoeveelheden!

Als u grote hoeveelheden Monero heeft of deze voor een langere periode wilt bewaren, is uw beste optie een hardwareportefeuille of een papieren portefeuille, die ik later zal bespreken.

Monerujo

Monerujo is gemaakt als een Android-app met oprn-bron, waarmee mobiele gebruikers Monero kunnen opslaan en verzenden. Omdat het open source is, is de code door de Monero-gemeenschap onderzocht en gecontroleerd op vrij van kwaadaardige code.

Monerujo is populair bij de Monero-gemeenschap en de app heeft een waardering van 4,2 sterren op Google Play, met bijna 300 recensies. Volgens de Google Play Store is het meer dan 10.000 keer gedownload en geïnstalleerd.

Monerujo werkt als een lichte portemonnee, waardoor je de mogelijkheid hebt om je eigen node te draaien of om externe nodes te gebruiken om je portemonnee te synchroniseren met de Monero blockchain. Hierdoor kan de app klein en licht zijn, en neemt hij weinig ruimte in op uw mobiele Android-apparaat.

Monerujo Android Store

Monerujo voor Android-apparaten. Bron: Google Play Store

En voor een lichte portemonnee is Moneroujo behoorlijk compleet. Het geeft je de mogelijkheid om meerdere adressen te importeren of aan te maken, zodat je XMR gemakkelijk tussen verschillende adressen in dezelfde app kunt verplaatsen. Dit kan erg handig zijn als u meerdere portemonnees voor verschillende doeleinden gebruikt, bijvoorbeeld een voor langdurige opslag en een andere voor dagelijks gebruik.

U kunt ook de ingebouwde functie voor het scannen van QR-codes gebruiken, zodat u Monero gemakkelijker kunt verzenden zonder dat u lange Monero-adressen hoeft in te typen.

Een andere erg handige functie is de integratie van de XMR.to-service in de app, waarmee gebruikers Monero naar een Bitcoin-adres kunnen sturen, waar het als Bitcoin wordt ontvangen. Alle conversies zijn op de achtergrond, dus het is een naadloos proces en een dat erg handig kan zijn, zodat u anoniem voor Bitcoin-transacties kunt betalen.

Exodus portemonnee

De Exodus-portemonnee is een andere desktop van een derde partij & mobiele portemonnee die onlangs is opgenomen ondersteuning voor Monero. Het is ook een portemonnee voor meerdere valuta’s met ondersteuning voor meer dan 100 munten.

Vergeleken met sommige van de andere wallets hier, is Exodus misschien wel een van de meest gebruiksvriendelijke. Het heeft een eenvoudige gebruikersinterface waarmee u al uw activa kunt beheren, een back-up van uw portemonnee kunt maken of transacties kunt ondertekenen.

Exodus Monero

Gebruikersinterface van de Monero Wallet op Exodus

Iets anders dat Exodus heeft dat van pas kan komen, is hun onmiddellijke uitwisselingsfunctie. Dit betekent dat je je XMR gemakkelijk kunt omzetten in een andere munt daar in de portemonnee. U hoeft het niet eerst naar een beurs te sturen en vervolgens de conversie uit te voeren.

Open source ​: Exodus is niet volledig open source. Er zijn echter veel componenten die erop zijn gebouwd.

Nu, zoals vermeld, is deze portemonnee beschikbaar voor zowel desktop- als mobiele apparaten. Dus als je niet achter je pc zit, kun je je telefoon synchroniseren met de back-upzaden die je hebt gekregen bij het maken van de portemonnee.

Nog een ding dat deze portemonnee beweert te hebben, is 24/7 menselijke ondersteuning. Ze hebben een uitgebreide FAQ-sectie, maar de ondersteuning is er voor het geval deze antwoorden niet voldoende zijn.

Monero papieren portemonnee

Hoewel mensen niet zoveel over papieren portemonnees praten als enkele jaren geleden, is een papieren portemonnee nog steeds een uitstekende manier om uw Monero veilig op te bergen voor de lange termijn. U vindt een Monero-generator voor papieren portemonnees op MoneroAddress en je kunt het zelfs gebruiken offline zodat uw sleutels nooit worden blootgesteld.

De papieren Monero-portemonnee geeft u twee QR-codes en twee sleutels, een die uw privésleutel is en een die een openbare sleutel is die kan worden gedeeld om Monero rechtstreeks naar de papieren portemonnee te sturen..

Een papieren portemonnee is, mits correct gebruikt, een van de veiligste portemonnees, met bijna geen risico op hacking of diefstal van uw munten.

Welke moet u gebruiken?

Welke portemonnee u precies moet gebruiken, hangt sterk af van uw eigen persoonlijke vereisten en middelen. Elk van de bovenstaande portemonnee-opties voldoet mogelijk aan de ene vereiste, maar ontbreekt aan de andere. Het is vaak een afweging die je moet maken bij het selecteren van de beste Monero-portemonnee.

Als je veel XMR hebt die je voor een lange termijn HODL wilt bewaren, dan ben je waarschijnlijk het meest geschikt voor de Ledger Nano S of een papieren portemonnee. Hoewel de eerste misschien duurder is, is de laatste gemakkelijk te verliezen en moet u nog steeds een portemonnee-client gebruiken als u munten wilt verzenden.

MyMonero is waarschijnlijk een van de snelste manieren om een ​​Monero-portemonnee in te stellen en XMR te verzenden, maar het is ook vatbaar voor phishing. De Monero Official GUI en de Monerujo zijn waarschijnlijk de meest gebruiksvriendelijke opties, maar zijn minder veilig als offline opslag.

Gevolgtrekking

Er is momenteel veel opwinding rond het Monero-ecosysteem. Daarom zijn er nogal wat multi-valuta wallet-providers die werken aan XMR-integratie.

Dit zou geweldig kunnen zijn voor die Monero-fans die een hardware wallet-optie willen voor hun XMR en niet echt enthousiast zijn over de Ledger Nano.

Als je in dit kamp bent, ben je waarschijnlijk het meest geschikt om tussentijds een gratis optie te gebruiken totdat Trezor hun officiële update uitbrengt.

Welke portemonnee-optie u ook kiest, zorg ervoor dat u de best practices voor cryptocurrency-beveiliging volgt.

Deze portefeuilles zijn redelijk veilig, maar ze zijn afhankelijk van voorzichtig gebruik, aangezien in veel gevallen de zwakste schakel de gebruiker is.

Plaatsen om XMR te kopen:

  • Binance Exchange
  • Kraken
  • Bittrex
  • Huobi

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me