Beste PIVX-portefeuilles: 6 van de veiligste plaatsen om PIVX op te slaan

PIVX is een populaire proof-of-stake (PoS) cryptocurrency waarmee degenen die het bezitten meer PIVX kunnen verdienen door uit te zetten of door masternodes uit te voeren. Bovendien maakt de implementatie van het Zerocoin-protocol het de enige volledig anonieme PoS-cryptocurrency die er bestaat.

PIVX heeft enorme prijsstijgingen gemaakt sinds de lancering in februari 2016. Hoewel je misschien laat voelt voor het feest, bedenk dan dat de prijs van PIVX nu aanzienlijk onder het hoogste punt ooit van $ 14,25 ligt. Dat betekent dat je nog steeds PIVX kunt krijgen tegen relatief lage prijzen en aanzienlijke winsten kunt zien, terwijl je ook profiteert van de PoS-functie van de munt die je extra PIVX-munten oplevert door simpelweg je huidige tegoeden in te zetten..

Als je ervoor kiest om wat PIVX op te halen, wil je een veilige plek om het op te slaan, en je zult ook willen weten welke wallets het beste zijn om je PIVX uit te zetten en wat interesse te verdienen. Ik zal vijf van de beste PIVX-portefeuilles verkennen om dit te doen.

Top 6 beste PIVX-portefeuilles

Ondanks de populariteit van de coin is er niet een groot aantal wallets geschikt om PIVX in op te slaan. Er zijn er nog minder die u de functionaliteit geven om uw munten in te zetten en uw inzetbeloning te verdienen. Desalniettemin zijn er nog een paar opties die mogelijk geschikt vinden.

Wanneer u beslist op welke PIVX-portemonnee u wilt gebruiken, zijn er een aantal factoren waarmee u rekening moet houden. Deze omvatten zaken als de veiligheid van de portemonnee, de gebruiksvriendelijkheid, het vermogen om uit te zetten en ondersteuning door de gemeenschap. Natuurlijk is er soms een afweging nodig, zoals ik hieronder zal uitleggen.

PIVX Core Wallet (Desktop Wallet)

Dit is de officiële PIVX-portemonnee. Het is ontwikkeld door hetzelfde team dat PIVX heeft gemaakt en is uw beste keuze als u ook uw munten wilt inzetten en een inzetbeloning wilt verdienen.

Vanwege het feit dat het een staking wallet is, moet deze de volledige PIVX blockchain downloaden. Dit kost wat tijd en neemt wat ruimte in beslag op uw pc. Maar zodra de download is voltooid en de portemonnee synchroniseert met de blockchain, heb je een veilige omgeving om je PIVX op te slaan, en kun je je munten inzetten om meer munten te verdienen.

PIVX Core-portemonnee

Screenshot van de PIVX Core Desktop Wallet

De portemonnee kan ook worden gebruikt om volledige PIVX node masternodes uit te voeren. Dit betekent dat als je in staat bent om ten minste 10.000 PIVX in te zetten, je niet alleen de standaard staking-beloning verdient, maar ook de masternode-beloning.

Ten slotte, omdat je een volledig knooppunt op het netwerk gebruikt, maakt de officiële PIVX-portemonnee het mogelijk om het Zerocoin-protocol te gebruiken. Dit betekent dat u alle functies van het protocol kunt gebruiken, inclusief de mogelijkheid om volledig anonieme transacties te verzenden.

De officiële PIVX GUI is beschikbaar voor Windows, Linux en OSX en is de beste keuze voor iedereen die serieus bezig is met het vasthouden en uitzetten van PIVX.

PIVX Light Wallet (Desktop Wallet)

Dit is een andere portemonnee die officieel is ontwikkeld door het PIVX-team. Het is hun ‘light’ versie van de volledig uitgeruste core wallet die we hierboven noemden. Een van de belangrijkste voordelen van deze wallet is dat deze niet de hele blockchain hoeft te downloaden. Het hoeft alleen de block headers te downloaden, wat het sneller maakt.

Er zijn een aantal opwindende functies die in de lichte portemonnee zijn verpakt. Deze omvatten zaken als de beveiliging van de Mnemonic-wachtwoordzin en automatisch aanvullen, in de valutaomrekening van de portemonnee, betalingsverzoeken en natuurlijk het genereren van QR-codes.

PIVX Desktop Portemonnee

Screenshot van de PIVX Light Desktop Wallet. Beeld Bron

Met deze portemonnee kun je ook je munten inzetten, wat betekent dat je nog steeds die PoS-beloning kunt verdienen voor het vasthouden van een bepaald aantal PIVX. Het enige nadeel van deze wallet is dat er enkele features in de core wallet zitten die niet zijn inbegrepen. Er is bijvoorbeeld geen implementatie van zerocoin, dus u kunt geen geld anoniem verzenden.

De PIVX light desktop wallet is beschikbaar op Windows, MacOS en Linux.

Ledger Nano S (hardware portemonnee)

Als je een van onze eerdere portemonnee-beoordelingen hebt gelezen, weet je hoe we over de Ledger Nano S-hardware-portemonnee denken. Het is gewoon een van de beste en veiligste manieren om uw cryptocurrencies op te slaan, en dat geldt ook voor PIVX. Met de Ledger-hardwareportefeuilles weet u dat u het nieuwste op het gebied van cryptocurrency-beveiliging krijgt, bedoeld om uw munten en tokens te beschermen tegen hackers en andere slechte actoren.

Ledger Nano S PIVX Portemonnee

Schaf vandaag nog uw Ledger Nano S aan

Dit komt doordat een hardware wallet uw privésleutels veilig op het apparaat bewaart. Alle transactie-authenticatie vindt plaats op het apparaat en zal als zodanig nooit worden blootgesteld aan internet en bij uitbreiding hackers. De Ledger Nano is ook een portemonnee voor meerdere valuta’s, wat betekent dat u er meer dan 700 andere verschillende cryptocurrencies op kunt opslaan.

De Nano S is de instapportemonnee van het Ledger-team, maar ze hebben wel een reeks andere wallets die je kunt overwegen. U kunt PIVX bijvoorbeeld ook opslaan in de Nano X en de Ledger Blue, die enkele van de beste beveiligingsfuncties hebben van elke momenteel beschikbare portemonnee.

Ondanks al deze beveiligingsfuncties zijn er enkele nadelen aan deze portemonnees. Ten eerste brengt deze extra beveiliging kosten met zich mee en kost de Nano S $ 69. Misschien wel het grootste nadeel met betrekking tot PIVX is dat je niet kunt inzetten vanuit de portemonnee, wat betekent dat je dat sappige staking-rendement niet kunt verdienen.

PIVX Mobile (mobiele portemonnee)

De Android-versie van de mobiele portemonnee is beschikbaar sinds juli 2017, maar meer recentelijk werd PIVX een van de weinige cryptocurrencies met een speciale portemonnee in de Apple Store met de vermelding van de iOS-portemonnee in januari 2019. Het kostte PIVX een jaar om eindelijk goedkeuring te krijgen om de portemonnee in de Apple Store te vermelden, en dit maakt het een van slechts zeven van de top 100 cryptocurrencies met een speciale portemonnee-app voor iOS in de Apple Store.

De PIVX mobiele portemonnee is een HD-portemonnee die eenvoudige back-up en herstel ondersteunt via een 24-woordige seed-zin. Dit betekent dat je je PIVX altijd kunt herstellen zolang je je seed-frase hebt, zelfs als je geen toegang meer hebt tot je mobiele apparaat.

PIVX mobiele portemonnee

PIVX iOS mobiele portemonnee screenshots in de App Store

Extra beveiliging wordt geboden door de toevoeging van PIN-bescherming, en uw privacy wordt ondersteund door het ontbreken van elk type e-mail of ID-verificatie die nodig is voor het gebruik van de portemonnee. Het enige nadeel is momenteel een gebrek aan ondersteuning voor het anonieme Zerocoin-protocol op de iOS-versie van de mobiele portemonnee, maar de ontwikkelaars werken eraan om het in toekomstige releases op te nemen.

Coinomi (mobiele portemonnee / desktopportemonnee)

De Coinomi-portemonnee is een van de weinige portemonnee-oplossingen van derden voor PIVX die we kunnen aanbevelen. Omdat het een HD-portemonnee met meerdere valuta’s is, kunt u veel van uw andere cryptocurrencies in de Coinomi-portemonnee opslaan, niet alleen uw PIVX.

Als HD-portemonnee kunt u uw privésleutels veilig beheren, aangezien Coinomi een seed van 18 woorden gebruikt voor het genereren van de PIVX-portemonnee, wat betekent dat u uw portemonnee altijd kunt herstellen en herstellen in het geval dat uw apparaat verloren gaat of vernietigd wordt..

Coinomi Desktop Portemonnee PIVX

Gebruikersinterface van de Coinomi Desktop Wallet

Coinomi ondersteunt ook ShapeShift en Changelly, waardoor u ondersteunde cryptocurrencies rechtstreeks in de portemonnee kunt uitwisselen, wat erg handig is. Deze integraties hebben ook Fiat-functionaliteit, wat betekent dat u direct met uw creditcards munten in de portemonnee kunt kopen / verkopen.

Coinomi is beschikbaar voor zowel Android als iOS, en er zijn desktopversies beschikbaar voor Windows, Linux en OSX. Het nadeel is hetzelfde als een aantal van deze andere oplossingen, omdat ze nog geen staking op de portemonnee ondersteunen. Daarom zul je je beloningen niet verdienen voor het hodelen van de munten

WalletGenerator.net (papieren portemonnee)

Als je niet van plan bent om je PIVX a papieren portemonnee is een perfecte keuze. Het is de veiligste manier om PIVX op te slaan als u de portemonnee offline genereert. Dit betekent dat u de websitebestanden wilt gebruiken om uw papieren portemonnee te genereren terwijl uw computer geen verbinding heeft met internet.

U wilt alle bronbestanden downloaden van hun Github-opslagplaats en open vervolgens de index.html. Verbreek de verbinding met uw internet en volg de stappen die nodig zijn om uw startwoord en portemonnee te genereren. Nadat u uw papieren portefeuille heeft gegenereerd, kunt u op afdrukken drukken en uw papieren exemplaren maken. Sla niet op het als pdf of bestand, aangezien dit gemakkelijk toegankelijk is.

Als u besluit een papieren portefeuille te gebruiken, moet u de tijd nemen om kopieën te maken en deze op aparte, veilige locaties te bewaren. Je weet nooit wanneer een stuk papier kan worden vernietigd of gewoon in de prullenbak wordt gegooid. Het maken van een kopie is gemakkelijk, en je zult heel blij zijn dat je het hebt gedaan als er iets met je PIVX gebeurt.

Gevolgtrekking

Hopelijk helpt deze lijst met de vijf meest veilige PIVX-portefeuilles je om te beslissen waar je je munten wilt opslaan. Als je van plan bent om PIVX uit te zetten, moet je echt voor de officiële PIVX-desktopportemonnee gaan, aangezien dit de enige is die deze functie ondersteunt.

Als u uw PIVX slechts voor de lange termijn vasthoudt en deze liever niet in een “hot wallet” houdt, dan kunt u gebruik maken van een hardware wallet of een papieren portemonnee. Hiermee kunt u uw PIVX offline in een koude opslag opslaan en de verbinding met internet verbreken.

Er kunnen andere wallets zijn die hierboven niet zijn opgenomen en die u overweegt. Als dit inderdaad het geval is, moet u ervoor zorgen dat de portemonnee een reputatie heeft in de gemeenschap en dat deze nog steeds wordt ondersteund door de ontwikkelaars.

Welke portemonnee u ook besluit te gebruiken, volg alle stappen in cryptobeveiliging 101. Als u uitzet met de desktopportemonnee, download dan geen verdachte bestanden en zorg ervoor dat u over de nieuwste antivirussoftware beschikt. Maak een back-up van uw seed-woorden en bewaar ze op een veilige plaats en, belangrijker nog, vertel niemand hoeveel PIVX u heeft.

Wat heb je aan een privacymunt als je deze niet privé houdt??

Plaatsen om PIVX te kopen:

  • Binance
  • Bittrex

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me