Beste Tezos-portefeuilles: top 7 opslagopties voor uw XTZ

Tezos (XTZ) is een gedecentraliseerd blockchain-netwerk dat gemeenschapsbestuur bevordert. Beslissingen met betrekking tot protocolwijzigingen op het Tezos-netwerk worden genomen via consensus van de gemeenschap, waarbij elke Tezos-houder een stem heeft bij elke voorgestelde wijziging in het netwerk.

Tezos is voor veel cryptocurrency-gebruikers inspirerend geweest als een blockchain-netwerk dat zijn gebruikers centraal houdt bij alle besluitvorming. Hoewel dit allemaal uitstekend is, is er één probleem met Tezos, en dat is het ontbreken van een officiële portemonnee voor het opslaan van XTZ-tokens.

Dit artikel geeft je een aantal geweldige opties van derden voor het opslaan van XTZ-tokens. Het is vrij zeker dat u er een vindt die aan uw behoeften voldoet.

Top 7 Tezos-portefeuilles

Er zijn een aantal eisen die we stellen bij het zoeken naar de beste Tezos wallets. Deze omvatten factoren zoals de beveiliging van de portemonnee, community-ondersteuning, functionaliteit en gebruiksgemak. Het is ook erg belangrijk dat de betreffende portemonnee de mogelijkheid heeft om uw Tezo’s in te zetten.

Aangezien Tezos ook het Proof-of-Stake-consensusmechanisme gebruikt, hebben de tokenhouders de mogelijkheid om meer tokens te verdienen door hun huidige XTZ-tokens uit te zetten en deel te nemen om het netwerk te beveiligen. Daarom zal het uitzetten van uw Tezos niet alleen helpen om het netwerk veiliger te maken, maar het zal u ook een rendement opleveren.

De onderstaande lijst bevat een reeks opties, van hardware tot mobiele en papieren portefeuilles. Er kunnen portefeuilles zijn die we hebben uitgesloten van deze lijst, maar als u software van derden gaat gebruiken, moet u ervoor zorgen dat er voldoende ondersteuning voor is in de gemeenschap.

Trezor (hardware portemonnee)

Trezor was de eerste hardware wallet voor cryptovaluta en het blijft een populaire keuze. Het is zowel klein als veilig en biedt u PIN-bescherming, handmatige transactieverificatie, tweefactorauthenticatie en geavanceerde cryptografie.

Trezor Model T Tezos

Het Trezor Model T. Afbeelding via Trezor.io

De Trezor ondersteunt niet alleen Tezos, maar ook alle andere grote cryptocurrencies en honderden altcoins. De Trezor heeft ook een actieve groep ontwikkelaars die constant verbeteringen aanbrengen.

Er zijn twee typen Trezor, de originele Trezor One en de tweede generatie Trezor Model T. Hoewel Model T geavanceerder en veiliger is, is hij ook duurder en is het het enige Trezor-model dat ondersteuning biedt voor Tezos-tokens. Het is natuurlijk ook de enige hardwareportefeuille met ondersteuning voor Tezos-tokens, dus degenen die de beveiliging van een hardwareportefeuille willen, zullen waarschijnlijk graag een Trezor Model T kopen..

De Trezor Model T begint bij € 149 + btw, wat voor sommigen misschien duur is, maar het is een goede investering voor mensen die een aanzienlijke hoeveelheid cryptocurrency willen opslaan.

TezBox (desktop / online portemonnee)

De TezBox was de allereerste GUI-portemonnee die voor Tezos werd uitgebracht. Het is ontwikkeld door een van de leden van de Tezos-gemeenschap en is tijdens de ICO-periode voor het token vrijgegeven. Gebruikers waarderen de vriendelijke interface van de TezBox en dat deze zowel Windows als MacOS ondersteunt.

Er is ook een Chrome-extensie voor de portemonnee en er zijn mobiele versies voor zowel Android als iOS in ontwikkeling. En Linux-gebruikers zullen blij zijn te weten dat er ook een Linux-versie in ontwikkeling is.

TezBox Portemonnees

TezBox Desktop, Mobile en Ledger-ondersteuning

TezBox heeft ook ondersteuning ontwikkeld voor zowel Trezor- als Ledger-integratie, hoewel de Ledger-website geen ondersteuning voor Tezos laat zien. Trezor doet dat zeker, dus gezien de twee oplossingen wordt de Trezor misschien beter ondersteund.

De TezBox blijft een veilige optie om uw Tezo’s op te slaan, aangezien openbare en privéadressen nooit het apparaat van de gebruiker verlaten.

Tezos.blue (portemonnee voor desktop / mobiel)

De Tezos Blue wallet is een lichtgewicht mobiele portemonnee die beschikbaar is in de Google Play Store voor Android en de Microsoft Store voor Windows 10. Hij is beschikbaar voor iOS-gebruikers, maar alleen als onderdeel van het Apple Test Flight-programma. Er is geen indicatie wanneer het beschikbaar komt in de Apple App Store.

Hoewel dit een lichtgewicht portemonnee is, wordt er helemaal niet beknibbeld op functies of beveiliging. Omdat het een systeemeigen app is, krijgt het een sterke bescherming rechtstreeks van het besturingssysteem, maar het voegt daaraan toe met versleuteling op meerdere niveaus van uw privésleutels. Dit maakt het hacken van deze portemonnee buitengewoon moeilijk.

De Tezos Blue is een zeer capabele portemonnee. Als we klachten hadden, zou dit het ontbreken van updates voor de portemonnee van het afgelopen jaar zijn.

Kukai (online portemonnee)

Kukai een online open-source portemonnee voor het opslaan van Tezo’s. Voor zover we weten is het de enige volledig webgebaseerde portemonnee. Hiermee kunt u een volledig nieuwe portemonnee maken of een bestaande portemonnee importeren met een .tez-bestand of een geheugensteuntje. Degenen die mogelijk nog steeds een ICO-inloggegevens hebben, kunnen die gebruiken om een ​​portemonnee te maken en ook hun Tezo’s te verzamelen.

Het maken van een nieuwe portemonnee is buitengewoon eenvoudig en de website gebruikt de beweging van uw muis om extra entropie aan de seed-frase toe te voegen bij het genereren van een nieuwe portemonnee. Dit helpt om de portemonnee verder te beveiligen en ervoor te zorgen dat het bijna onmogelijk is om de seed phrase of master key te kraken.

Kukai portemonnee

Eenvoudige gebruikersinterface van de Kukai Online Wallet

Het is duidelijk dat de portemonnee kan worden gebruikt om XTZ te verzenden of te ontvangen en het is een directe verbinding met het Tezos-netwerk. Waarschijnlijk de meest unieke en nuttige functie van de portemonnee is de mogelijkheid om transacties offline te ondertekenen, zodat uw sleutels nooit worden blootgesteld aan internet. Zodra de transactie offline is ondertekend, kan deze later worden uitgezonden zodra de internetverbinding is hersteld.

Laat je niet afschrikken door de eenvoud van de website, want dit is een goede portemonnee die veel lof en steun heeft gekregen van de Tezos-gemeenschap.

Wetez (mobiele portemonnee)

Wetez is een van de eerste bedrijven die een mobiele portemonnee biedt voor het verzenden, ontvangen en uitzetten van XTZ-tokens. Het bedrijf achter de Wetez-portemonnee is gevestigd in China.

De mobiele portemonnee is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-besturingssystemen en kan volledig worden geïntegreerd met de Tezos-delegatieservice, zodat u tokens kunt inzetten en uw XTZ-dividenden kunt ontvangen.

Tezos papieren portemonnee

Momenteel (begin december 2018) is er geen formele Tezos-generator voor papieren portemonnees. Je kunt natuurlijk altijd je eigen papieren portemonnee maken door je geheugensteuntje en / of publieke sleutel op te schrijven.

Dat gezegd hebbende, lijkt het erop dat er in de nabije toekomst een generator voor papieren portemonnees zal komen. In september 2018 werd er een wedstrijd gehouden 99designs om een ​​ontwerp te maken voor een Tezos papieren portemonnee. Er zijn twee winnende ontwerpen gekozen en je kunt naar de wedstrijdpagina van 99designs gaan om ze te bekijken als je wilt.

De wedstrijd werd georganiseerd door SimpleStaking.com, wat een Tezos-portemonnee voor desktops lijkt te zijn die in ontwikkeling is. U kunt de bèta downloaden om deze te bekijken, maar er zijn geen garanties dat deze veilig is. Ik neem aan dat de papieren portemonnee wordt vrijgegeven zodra de desktop-portemonnee geen bèta meer heeft.

Ledger Nano S (CLI-kennis)

Een andere zeer populaire hardware wallet die u zou kunnen gebruiken voor opslag en uitzetten is de Ledger Nano S. Aangezien dit een hardware wallet is, betekent dit dat uw sleutels veilig worden bewaard in een offline omgeving. Het is ook iets goedkoper dan de Trezor Model T, die slechts $ 99 kost.

Hoewel dit veiliger is dan een aantal van de andere bovenstaande wallets, is het niet zo gebruiksvriendelijk. Dit komt omdat om de Ledger Nano met je Tezo’s te gebruiken, je moet weten hoe je Command Line-tools moet gebruiken. Er zijn echter stap voor stap gidsen dat zou dit proces veel eenvoudiger kunnen maken.

Ledger Nano S Tezos

Ledger Nano S met geladen Tezos-portemonnee. Bron: Medium

Zoals gezegd hebben de TezBox-ontwikkelaars ook ondersteuning toegevoegd voor de Ledger Nano. Daarom, als u denkt dat de bovenstaande opdrachtregelconfiguratie een beetje te overweldigend is, kunt u uw apparaat altijd instellen met de TezBox-desktopsoftware. Dezelfde auteur heeft gemaakt deze gids met stappen om dit te voltooien.

Tezos Wallet-beveiliging

Ongeacht welke portemonnee u kiest, u moet ervoor zorgen dat u de best practices voor de beveiliging van portefeuilles volgt. Deze omvatten enkele van de volgende factoren:

  • Maak een back-up van je zaden: Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste stappen die u moet ondernemen bij het opzetten van uw portemonnee. Uw startwoorden zijn het enige dat u scheidt van wachtwoordherstel en mogelijke spijt op de lange termijn. Bewaar een back-up van deze kiemwoorden op een veilige plaats en uit de buurt van de nieuwsgierige ogen van anderen.
  • Pas op met malware: Hackers ontwikkelen tegenwoordig behoorlijk ingenieuze malware voor het stelen van sleutels. Soms kunnen deze zelfs antivirussoftware omzeilen. Daarom is een gezonde dosis scepsis de enige verdedigingslinie tussen u en de hackers. Download geen verdachte zip-bestanden en gebruik geen nep-Tezos-portefeuilles.
  • HODL privé: Hoewel er misschien mensen zijn die de behoefte voelen om op te scheppen over hun grote bezit aan cryptocurrency, is dit misschien niet een erg verstandige zet. U wordt niet alleen bedreigd door online hackers, maar u loopt ook het risico van fysiek geweld en diefstal. Dit is in het verleden met een aantal Bitcoin-handelaren gebeurd en het kan gemakkelijk de Tezos-hodler overkomen. Het eeuwenoude gezegde is waar: stilte is goud.

Het is wellicht ook verstandig om uw XTZ in meer dan één wallet in meer dan één vorm te bewaren. U kunt bijvoorbeeld het grootste deel van uw XTZ in uw hardwareapparaat opslaan terwijl u een kleiner saldo in een desktop- of mobiele portemonnee hebt. De hardwarebalans kan worden gebruikt voor veilige uitzetdoeleinden waarbij de mobiele telefoon / desktop kan worden gebruikt voor dagelijkse transacties.

Conclusie

Uit de bovenstaande lijst kun je zien dat de hardware wallets zonder twijfel de veiligste opties zijn. Hierdoor blijven uw privésleutels buiten het bereik van hackers. Ja, ze kosten geld, maar op de lange termijn kan dit onbeduidend zijn in vergelijking met de kosten van een verlies.

Naarmate Tezos het verder ontwikkelt, is het waarschijnlijk dat er nog veel meer XTZ-portemonnee-opties kunnen verschijnen. Er zijn nogal wat andere wallets beschikbaar, en sommige zijn nog in ontwikkeling (zoals de genoemde SimpleStaking desktop wallet). Als deze portemonnees voldoen aan de minimale beveiligingsopties, kunnen ze als levensvatbare kandidaten worden beschouwd.

Natuurlijk is de deugd van Doing Your Own Research (DYOR) ook de sleutel tot het selecteren van een portemonnee. U moet ervoor zorgen dat uw Tezos-portemonnee naar keuze een aanzienlijke gemeenschapsondersteuning heeft en een gerenommeerd ontwikkelteam erachter.

Beste plaatsen om XTZ te kopen:

  • Kraken
  • HitBTC

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me