Bitquick Review: complete beginnershandleiding

In deze Bitquick-recensie zullen we ingaan op zogenaamd een van de meest gebruiksvriendelijke manieren om Bitcoin te kopen.

Ze hebben zichzelf gepositioneerd als een snelle en eenvoudige manier om crypto in handen te krijgen en beweren dat die van hen “de beste service is om bitcoin te kopen in slechts 3 uur”..

Dit roept echter een belangrijke vraag op: is het veilig?

Dit is iets dat we zullen proberen vast te stellen. We zullen kijken naar de Bitquick-geschiedenis, operators, klantenondersteuning en online reputatie. We zullen u ook door het stapsgewijze proces leiden dat u nodig heeft om munten op de beurs te kopen.

Wat is BitQuick?

BitQuick is een peer-to-peer Bitcoin-uitwisseling waarmee handelaren munten van elkaar kunnen kopen. Met andere woorden, BitQuick lijkt op een LocalBitcoins in plaats van op een Bitstamp of een Kraken.

BitQuick wordt gerund en beheerd door Athena Bitcoin Inc, dat is gevestigd in de VS en kantoren heeft in Chicago, Saint Louis en Dallas. Het heette vroeger BuyBitcoin.us, maar besloot in 2013 een nieuwe naam te geven. Dit werd gedaan omdat ze dachten dat de nieuwe naam meer in lijn was met hun kernactiviteiten..

Athena Bitcoin Inc. is een Bitcoin ATM-operator en zij kochten BitQuick.co van het toenmalige team, Jad Mubaslat en Chad Davis. Dit werd gedaan net nadat BitQuick in 2016 een database-inbreuk opliep (meer hierover hieronder).

Aangezien dit een P2P-uitwisseling is, gebeurt de uitwisseling rechtstreeks van de verkoper naar de koper. De verkoper zal de munten vermelden die hij zou willen verkopen en vervolgens zal de koper rechtstreeks met de verkoper communiceren. Zodra een verkoop is overeengekomen, voeren de partijen de uitwisseling uit en wordt gebruik gemaakt van de escrow-diensten van BitQuick.

Door BitQuick ondersteunde landen

Wat is BitQuick

Afbeelding via Bitquick.co

BitQuick is een gedecentraliseerde centrale, wat betekent dat ze niet het hoofd moeten bieden aan de meeste regelgevingshindernissen die gecentraliseerde uitwisselingen mogelijk moeten tegenkomen. Ze zijn beschikbaar voor handelaren in 49 staten in de Verenigde Staten.

De enige staat die van deze lijst is uitgesloten, is de staat New York. Dit komt door de implementatie van de Bitlicence-wetgeving in de staat en de kosten in verband met het verkrijgen van een licentie.

Hoewel het overgrote deel van hun volume in USD is voor verkopers in de VS, hebben ze internationale ondersteuning voor handelaren in andere landen. Volgens hun website bieden ze ondersteuning voor de volgende landen.

  • VS
  • Canada
  • Europa
  • Rusland
  • Australië

Dit lijkt echter alleen schriftelijk te zijn, omdat er geen aanbiedingen waren om Bitcoin te verkopen van handelaren buiten de VS. Misschien zijn handelaren in Europa en andere rechtsgebieden meer op hun gemak met hun lokale alternatieven.

BitQuick-veiligheid

Als het gaat om uitwisselingen van cryptocurrency, is een van de belangrijkste overwegingen de veiligheid van fondsen. Dit is iets waar gecentraliseerde uitwisselingen in grotere mate mee te maken hebben, aangezien ze een groot doelwit zijn voor hackers en externe actoren.

BitQuick is minder een doelwit voor deze hackers omdat ze de privésleutels van de klant niet op hun servers opslaan. De enige keer dat ze geld bij zich hebben, is wanneer ze een escrow-transactie voltooien. In dit geval is het opgeslagen bedrag slechts het bedrag dat voor de aankoop is verzonden.

Desondanks hebben hackers BitQuick al eerder aangevallen en zijn ze erin geslaagd om gegevens vrij te maken. Hackers konden toegang krijgen tot de namen, e-mailadressen en telefoonnummers van gebruikers. Er zijn echter geen geldstromen van klanten gestolen en er zijn ook geen gevoelige documenten meegenomen.

Laten we, nu dat uit de weg is, hun beveiligingsprocedures eens nader bekijken.

Multi-handtekening portefeuilles

BitGo Multisig-portefeuilles

BitGo beveiligde multisig-portefeuilles

In het geval van de Multi-sig-transacties was BitQuick een van de eerste P2P-platforms die P2SH-adressen (Pay To Script Hash) met meerdere handtekeningen implementeerde. Deze werden gedaan via het BitGo-platform. Ze waren ook de eerste marktplaats in 2015 die een update ‘bewijs van reserves’ implementeerde.

De multisignature wallet is een extra stap voor de veiligheid, aangezien het de administratie bij BitQuick en BitGo vereist om de drie sleutels te gebruiken om een ​​transactie te ondertekenen. Dit zal het risico op een inbreuk op de beveiliging die ertoe leidt dat een hacker geld verstuurt, aanzienlijk verminderen.

Met deze BitGo-beveiligingsprocedures kan een gebruiker een transactie tot $ 250.000 uitvoeren. Deze limiet zou voor de meeste Bitcoin-handelaren voldoende moeten zijn, aangezien individuele handelsgroottes meestal veel kleiner zijn dan dit.

Veilige communicatie

SSL-beveiligd BitQuick

SSL-beveiligd BitQuick

Zoals de standaard tegenwoordig is, is de site volledig SSL-gecodeerd. Dit betekent dat al het verkeer tussen u en hun servers wordt gecodeerd met behulp van geavanceerde AES 256-coderingsstandaarden.

Dit is vooral belangrijk in de huidige tijd, gezien de prevalentie van phishing en man-in-the-middle (MITM) -aanvallen. In feite moet u er altijd voor zorgen dat wanneer u BitQuick bezoekt, u een veilig hangslot te zien krijgt (weergegeven in afbeelding).

KYC-vereisten

Dit is meestal een vrij groot knelpunt voor handelaren die P2P-uitwisselingen gebruiken. KYC-documenten zijn een vereiste bij deze uitwisselingen om fraude te voorkomen. Handelaren zouden ze echter kunnen zien als een inbreuk op de privacy.

BitQuick is geregistreerd als een Money Service Business door de Amerikaanse schatkist (licentienummer 31000069357653). Dit betekent dat ze bepaalde minimumdocumenten moeten opvragen voor antiwitwasregelgeving (AML).

Daartoe zijn ze zwaarder in termen van documentatie dan die van LocalBitcoins en andere uitwisselingen. De minimumvereiste om munten te kopen op BitQuick is een identiteitsbewijs met foto. Daarna gebruiken ze een gelaagd verificatiesysteem waarbij hogere transactielimieten worden opgeheven met meer informatie.

Dit betekent dat u Bitcoin niet anoniem op BitQuick kunt kopen / verkopen, wat voor sommige handelaren een grote belemmering kan zijn.

BitQuick-kosten

De vergoedingsstructuur bij BitQuick is vrij eenvoudig. Ze hanteren een vast tarief van 2% op alle aankopen. Er worden geen kosten in rekening gebracht bij de verkoper van de munten. Hoewel dit inderdaad geweldig nieuws is voor de verkoper, kan de koper het niveau van 2% als behoorlijk hoog vinden in vergelijking met andere sites zoals LocalBitcoins die helemaal geen kosten in rekening brengen..

Je zou kunnen zeggen dat de vergoedingen bij BitQuick iets hoger zijn om te betalen voor de escrow-diensten die op het platform worden aangeboden. Het kan echter billijker zijn als dit wordt gedeeld met de verkoper, aangezien zij hier ook van profiteren.

Financieringsopties

Een van de belangrijkste voordelen van BitQuick is dat ze contante aankopen van Bitcoin kunnen vergemakkelijken. Hier kan de koper het geld op de bankrekening van de verkoper storten en BitQuick verifieert en geeft vervolgens de Bitcoin vrij.

BitQuick accepteert geen Amerikaanse bankoverschrijvingen als betaling. Voor die handelaren die de dienst in Europa willen gebruiken, zijn EUR SEPA-betalingen echter mogelijk.

Voor de verkoper van de Bitcoin zullen de munten eerst naar de BitQuick wallet moeten worden overgezet voordat de listing verschijnt. Op het moment dat een bevestiging op het netwerk is voltooid, gaat de vermelding live.

Klantenservice

Aangezien BitQuick bij zoveel aspecten van de transactie betrokken is, moeten ze een behoorlijk responsieve klantenondersteuning hebben.

Dit is inderdaad iets waarvoor ze online een reputatie hebben opgebouwd. Er zijn vier manieren waarop u de klantenondersteuning bij BitQuick kunt bereiken. De meest efficiënte manier om iemand bij BitQuick te bereiken, is via het online formulier of via hun e-mailadres.

Ze reageren natuurlijk ook behoorlijk op hun sociale kanalen zoals Twitter en Facebook. De gemiddelde respons op tickets lijkt ongeveer 1 werkdag te zijn.

BitQuick gebruiken: stap voor stap

Aangezien BitQuick ernaar streeft een snelle en efficiënte manier te zijn om Bitcoin te kopen, wilden we dit zelf testen. In de onderstaande gids doorlopen we de stappen die we hebben afgerond om onze eerste Bitcoin op BitQuick te kopen.

Bitcoin kopen

Als u Bitcoin wilt kopen, selecteert u de “kopen”Orderboek op het platform. Vervolgens krijgt u de lijst met alle aanbiedingen van de verkopers op het platform te zien.

U heeft ook de mogelijkheid om de “snelle aankoop” te selecteren. Wat dit zal doen, is u toestaan ​​uw vereiste in te voeren en vervolgens zal BitQuick u helpen de beste aanbieding te vinden. We hebben dat gedaan en het wordt weergegeven in de onderstaande afbeelding.

BitQuick Instant Buy-optie

Snel kopen op BitQuick

Zodra u dat heeft gedaan, krijgt u een lijst met financiële instellingen te zien die u kunt kiezen om bij te deponeren. Hierdoor kunt u gemakkelijk degene selecteren die het dichtst bij u en het handigst voor u is. Elk van deze heeft betrekking op een andere koper en heeft dus verschillende prijzen.

Nadat u een instelling en prijs heeft geselecteerd die u wilt gebruiken, wordt u naar de laatste pagina geleid. Hier moet u eerst uw telefoonnummer verifiëren en uw Bitcoin-adres invoeren voor de ontvangende Bitcoin.

BitQuick Bestelformulier kopen

BitQuick Bestelformulier kopen

Zodra dit is gebeurd, zullen ze om uw naam en een e-mail vragen. U moet een geldig e-mailadres gebruiken, aangezien dit de link bevat naar waar u uw bewijs van storting kunt uploaden. Ze vragen in eerste instantie misschien niet om uw ID, maar ze hebben het recht om dit op elk moment te vragen.

Nadat u de algemene voorwaarden heeft afgesproken en de bestelling heeft geplaatst, ontvangt u een e-mail om het geld binnen 3 uur bij de gekozen bank te storten. Het enige wat u hoeft te doen is een aanbetalingsopdrachtformulier bij de bank invullen, het geld storten en de bon bewaren.

Om met BitQuick te bevestigen dat u inderdaad de betaling heeft uitgevoerd, uploadt u de bon door de link te volgen die BitQuick u heeft gestuurd. Zodra de verkoper heeft bevestigd dat het geld is betaald, geeft BitQuick de Bitcoin vrij op het adres dat u oorspronkelijk had opgegeven.

Bitcoin verkopen

Als u munten op BitQuick wilt verkopen, raakt u de verkoop knop en ga naar het online formulier. Hier moet u alle details invullen die betrekking hebben op uw vermelding.

BitQuick Verkooporderformulier

BitQuick Verkooporderformulier

U vult informatie in zoals de bankrekening die u wilt gebruiken, de prijs waarvoor u ze wilt aanbieden en de bedragen die u in het algemeen bereid bent te verkopen.

U heeft ook de mogelijkheid om een ​​”dynamische” prijs in te stellen. Dit is een handig hulpmiddel, zodat u de lijst niet constant hoeft bij te werken omdat de prijs van Bitcoin fluctueert. U selecteert een prijspercentage boven of onder de marktprijs die u voor uw vermelding wilt accepteren.

U moet ook een wachtwoord invoeren voor het geval u ooit uw bestelling moet wijzigen. Zodra u tevreden bent met al uw vermeldingsinformatie, kunt u deze ter beoordeling indienen.

BitQuick Verzend bestelformulier

BitQuick Verzend bestelformulier

U ontvangt een Bitcoin-adres waarnaar u het geld kunt sturen. Dit wordt het adres met meerdere handtekeningen waar we het hierboven over hadden en dat wordt beheerd door BitQuick en BitGo.

Zodra u dit heeft voltooid, moet u wachten tot de koper u heeft gevonden. Hoe waarschijnlijk het is dat u uw munten verkoopt, hangt af van de prijs die u heeft ingesteld en hoe gemakkelijk het voor de koper is om op de door u gekozen bankrekening te storten..

Zodra u het geld van de koper bij uw bank heeft ontvangen, kunt u de voltooiing van de verkoop met BitQuick bevestigen en zij zullen het geld vrijgeven.

Wat we niet leuk vonden

Hoewel BitQuick inderdaad een van de meest efficiënte en gebruiksvriendelijke manieren is om Bitcoin met contant geld te kopen, waren er een paar dingen waarvan we dachten dat deze verbetering nodig hadden. Deze staan ​​hieronder vermeld:

  • Activadekking: Een van de meest opvallende dingen voor ons was dat de enige beschikbare munt Bitcoin is. Toegegeven, het is de meest dominante munt, maar er kunnen enkele contante kopers zijn die andere munten willen kopen.
  • Beperkte financiering: Hoewel het geweldig is dat gebruikers gemakkelijk Bitcoin met contant geld kunnen kopen in de VS, heeft dit niet altijd de voorkeur. Sommige gebruikers zouden graag de mogelijkheid hebben om geld over te maken via een traditionele overboeking. Dit is niet toegestaan ​​met BitQuick.
  • KYC-vereisten: Hoewel dit iets is dat BitQuick moet doen gezien hun licentie van de schatkist, zijn er veel handelaren die het nog steeds niet prettig vinden om dit te verstrekken. BitQuick heeft eerder een datalek gehad en zodra uw identiteitsbewijzen in handen zijn van een hacker, kan uw identiteit worden gestolen en kunt u het doelwit worden van phishingaanvallen.

Het lijdt geen twijfel dat het eerste punt gemakkelijk kan worden verholpen door BitQuick. Het tweede en derde punt zijn iets moeilijker aan te pakken. Dit alles sluit aan bij hun Money Business License en de strenge eisen die dit aan de gebruikers stelt.

Gevolgtrekking

Zoals we in deze recensie hebben laten zien, is BitQuick inderdaad een van de gemakkelijkste en veiligste manieren om Bitcoin met contant geld te kopen. Hoewel u altijd een service zoals LocalBitcoins kunt gebruiken, moet u een vreemde persoonlijk ontmoeten, wat veel riskanter is.

Bovendien, aangezien het een P2P-platform is, hoeft u uw geld niet op te slaan bij de uitwisseling en loopt u risico’s van uitwisselingshacks of andere snode activiteiten. Het is ook minder foutgevoelig omdat u uw munten alleen op een Bitcoin-adres hoeft te ontvangen.

Het is ook een geweldige manier voor een verkoper om reclame te maken voor hun munten zonder een vergoeding te betalen en het geld rechtstreeks op hun bankrekening te ontvangen.

Hoewel de vergoedingen aan de hogere kant zijn, voelt het alsof iemand iets meer betaalt voor de veiligheid en beveiliging die wordt geboden door de uitwisseling.

Ja, de KYC-documenten kunnen iemand ongemakkelijk maken, maar zoals we hebben vastgesteld, vallen deze niet echt onder de controle van BitQuick en zijn ze wettelijk verplicht.

Als u echter op zoek bent naar een heel snelle, eenvoudige en veilige manier om uw koude, harde geld in te wisselen voor munten, dan is BitQuick wellicht de juiste oplossing voor u..

Uitgelichte afbeelding via BitQuick.co

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me