De beste Stellar Lumens-portefeuilles: waar u uw XLM veilig kunt opslaan

Je hebt misschien al gehoord van Stellar Lumens, omdat het een van de meest populaire cryptocurrencies en netwerken is.

Het Stellar-platform is een gedecentraliseerd betalingsnetwerk dat wordt ontworpen om banken, mensen en betalingssystemen met elkaar te verbinden. Het uiteindelijke doel is om een ​​wereldwijd financieel netwerk te creëren dat snelle, betrouwbare en goedkope betalingen overal ter wereld mogelijk maakt.

De eigen valuta op de Stellair netwerk is de Lumen (XLM), en sinds eind juli 2018 is het de zesde grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie.

Met de brede acceptatie en populariteit van Lumens zou je kunnen overwegen er zelf een te kopen, maar eerst heb je een portemonnee nodig om die Lumens op te slaan. Dus hier is een gids voor vijf van de meest populaire Stellar XLM-portefeuilles.

Wat te zoeken in een Stellar XLM-portemonnee

Houd bij het zoeken naar een portemonnee voor je Lumes rekening met het volgende:

 • Minimum vereist saldo: Elke Stellar-portemonnee moet minimaal 1 XLM bevatten. Gezien 1 XLM = $ 0,32 is dit te zwaar, en beter dan de eerdere minimum 20 XLM vereist vóór januari 2018.
 • Beveiligingskenmerken: Bij elke cryptocurrency is beveiliging een topprioriteit. Je zou geen geld achterlaten in een fysieke portemonnee die toegankelijk is voor dieven, dus waarom zou je dat doen met je cryptocurrency-portemonnee? Zoek altijd naar de best mogelijke oplossing. Enkele functies die u in overweging wilt nemen, zijn verbeterde codering, tweefactorauthenticatie, veilige pincodes en wachtwoorden.
 • Privésleutels: De portefeuille die u kiest, moet u volledige controle geven over de privésleutels.
 • Backup en herstellen: Een gemakkelijke back-up- en herstelfunctie is iets dat u misschien niet belangrijk vindt, totdat u geen toegang heeft tot uw portemonnee. Ik beschouw dit als een onderdeel van beveiliging. Zoek een portemonnee met gemakkelijke back-up en herstel. Het is uw verzekeringspolis als er ooit iets misgaat.
 • Ontwikkelingsteam: Heeft de portemonnee een sterk ontwikkelingsteam dat de portemonnee consequent bijwerkt en verbetert, of is deze maandenlang niet gepatcht? Een sterk ontwikkelingsteam is cruciaal om uw portemonnee altijd up-to-date te houden en te beschermen tegen nieuwe bedreigingen.
 • Ondersteuning voor meerdere valuta’s: Als u een portemonnee kunt krijgen die naast XLM andere valuta ondersteunt, is dat een goede functie.
 • Klantenservice: Klantondersteuning is vergelijkbaar met de back-upfunctie. Je denkt er pas over na als je het nodig hebt. Denk er nu over na en probeer een portemonnee met betrouwbare klantenondersteuning te kiezen voor het geval er iets misgaat met uw portemonnee.

Beste portemonnees voor het opslaan van stellaire lumen

Nu je weet waarnaar je moet zoeken als het gaat om het vinden van de ideale Stellar XLM-portemonnee, laten we eens kijken naar enkele van de meest gerespecteerde portemonnees die er vandaag zijn. Het is belangrijk op te merken dat wanneer u een van deze wallets downloadt, u ervoor zorgt dat u het officiële versie van hun officiële website.

Ledger Nano S (hardware portemonnee)

De Ledger Nano S is de enige hardware wallet die Stellar XLM-opslag ondersteunt, en het is ook uw veiligste opslagoptie. Dit is vooral belangrijk als u een aanzienlijk aantal Stellar Lumens heeft. Een andere bonus van het kiezen van de Ledger Nano S is dat deze een breed scala aan cryptocurrencies ondersteunt en back-up en herstel eenvoudig maakt. Het heeft ook een solide ontwikkelingsteam en klantenondersteuning.

De belangrijkste reden om het Ledger te krijgen, is beveiliging. U zult geen veiligere methode vinden om niet alleen uw XLM op te slaan, maar ook elke andere cryptocurrency die door Ledger wordt ondersteund.

Het belangrijkste nadeel van de Ledger Nano S is dat deze niet gratis is. Vanaf juli 2018 kost het $ 111,01 op de Ledger-website.

Foxlet (Desktop Portemonnee)

De Foxlet portemonnee is een open-source desktopportemonnee voor het exclusief opslaan van XLM. Het heeft geen ondersteuning voor andere cryptocurrencies, wat een nadeel is, maar het is volledig gericht op het beveiligen van uw XLM, wat een goede zaak is.

Foxlet Destop Portemonnee

Foxlet Wallet gebruikersinterface

Hiermee kunt u uw geheime XLM-sleutel versleutelen en vervolgens op uw eigen computer opslaan, wat betekent dat uw beveiliging net zo goed is als die van uw pc. Er is geen registratie vereist en transacties worden offline ondertekend.

De Foxlet is een goed ontworpen en eenvoudig te gebruiken portemonnee, dus als eenvoud belangrijk voor je is, is de Foxlet het bekijken waard. Zolang je je geen zorgen maakt over de basisinterface of het gebrek aan ondersteuning voor andere cryptocurrencies, is de Foxlet een goede, vrije keuze. Aziatische gebruikers zullen ook blij zijn met de mogelijkheid om Chinese yuan en Japanse yen op te slaan en te beheren.

Atomic Wallet (Desktop Wallet)

Een andere erg handige en gebruiksvriendelijke Stellar-desktopportemonnee die u zou kunnen overwegen, is de Atomic Wallet. Dit is eigenlijk een portemonnee met meerdere munten die tot 300 verschillende soorten munten en tokens kan opslaan.

Het is ook in staat om atomaire swaps en uitwisselingen rechtstreeks vanuit de portemonnee te vergemakkelijken. Dit wordt gedaan door het gebruik van Changelly en Shapeshift. Dit is handig omdat het een gebruiker in staat stelt om tegen relatief lage kosten te ruilen.

Atomic XLM Destop portemonnee

Stellar Atomic wallet gebruikersinterface

De gebruikersinterface is goed ingedeeld en is vrij intuïtief. Dit maakt het ideaal voor beginnende gebruikers van cryptocurrency. Het is momenteel beschikbaar op Linux-, Mac- en Windows-machines. Een mobiele versie zit blijkbaar in de pijplijnen en kan binnenkort worden uitgebracht.

Aangezien dit een desktop Stellar-portemonnee is, hebben gebruikers altijd de controle over hun sleutels. Dit betekent dat het een veiligere versie is dan de web- of exchange-gebaseerde wallets.

Interstellar (Multi Wallet)

Interstellair is echt een interessante Stellar-portemonnee omdat ze een van de weinige zijn die een gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) hebben gebouwd. Hierdoor kunnen gebruikers een hele reeks munten inwisselen zonder dat er een gecentraliseerde entiteit nodig is.

Deze portemonnee is ook beschikbaar op een aantal verschillende apparaten en besturingssystemen. Het is zelfs misschien de enige Stellar-portemonnee die beschikbaar is op alle besturingssystemen (Mac, Linux, Android, iOS, web).

Interstellar portemonnee

Screenshots van de Interstellar Wallets in de App Store

Andere belangrijke kenmerken van deze portemonnee zijn onder meer ondersteuning voor grootboekhardware en multisig-coördinatie. Bovendien kunt u met de DEX-functionaliteit twee verschillende cryptoparen omwisselen, zelfs als er geen bestaande markt voor is.

De portemonnee heeft meer dan 10.000 installaties in het Google Play en 5.000 van de Itunes winkel. De ontwikkelaars stellen ook dat er meer dan 100.000 accounts zijn aangemaakt via de webapp-portemonnee.

Interstellar lijkt sterke steun te hebben van de Stellar-community en de ontwikkelaars zijn behoorlijk actief in het updaten van de portemonnee. Ze pushen bijvoorbeeld elke 3 maanden een update naar de portemonnee, wat betekent dat deze de nieuwste beveiligingsfuncties zal bevatten.

Stargazer (Desktop & Mobiele portemonnee)

Stargazer is populair vanwege de ondersteuning voor zowel desktop als mobiel. De desktopversie is beschikbaar via de Stargazer GitHub in Windows, Mac OS X en Linux, terwijl de mobiele versie voor Android is verkrijgbaar in de Google Play Store. Momenteel is er geen iOS-versie voor de iPhone.

De Stargazer-portemonnee is ontworpen om zo eenvoudig en gestroomlijnd mogelijk te zijn, waardoor zelfs nieuwe gebruikers gemakkelijk XLM kunnen verzenden en ontvangen. U kunt ook meerdere accounts en activa instellen, en multisig-beveiliging wordt ondersteund.

Stargazer Stellar Portemonnee

Stargazer-app in de Play Store

Wat zorgwekkend is aan deze portemonnee, is dat er in de Google Play Store een beoordeling van 2,6 van de 5 sterren is, waarbij de helft van de 64 beoordelingen de portemonnee een beoordeling van 1 ster geeft. De meeste van deze 1-sterrecensies waren voor bugs die het onmogelijk maakten om XLM met de portemonnee te verzenden of te ontvangen, en sommige beoordeelden zelfs de desktopportemonnee.

Lobstr (mobiele portemonnee)

De Lobstr portemonnee is een mobiele XLM-portemonnee, dus het is niet de veiligste optie, maar het is aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk. Het is voor beide beschikbaar Android en iOS apparaten, en zelfs crypto-nieuwkomers, zullen het eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken vinden.

Het verzenden en ontvangen van XLM is snel en gemakkelijk, en er is zelfs een ingebouwde XLM-prijsconverter. Andere functies zijn onder meer 2-factor authenticatie, vingerafdrukondersteuning en veilige pincodebescherming.

Lobstr-portemonnee in iStore

Lobstr-portemonnee in iStore

Beoordelingen voor de app zijn goed voor zowel de Android- als de iOS-versie, maar het is de moeite waard erop te wijzen dat beveiliging voor mobiele portemonnees niet zo geweldig is. De Lobstr-portemonnee is ook een portemonnee met alleen Lumens, dus u kunt hier geen andere cryptocurrencies opslaan.

Astral (webportemonnee)

Astrale is een webgebaseerde Stellar-portemonnee met tal van handige functies. Bovenaan die lijst staat een gemakkelijke manier om uw XLM op te slaan en te openen wanneer u ze nodig heeft.

Een handig kenmerk van de Astral-portemonnee is dat deze dividendbetalingen biedt via een inflatiepool. Deze pool levert je elke week extra XLM op op basis van je rekeningsaldo. Het is ook leuk dat je met de wallet meerdere adressen kunt genereren, en dat het naast XLM-ondersteuning ook MOBI- en SLT-tokens ondersteunt.

Astral XLM-webportemonnee

Astral XLM-webportemonnee. Bron: galactictalk

Het grootste nadeel is dat online portemonnees gewoon niet zo veilig zijn, hoewel Astral dat probeert te overwinnen door 2-factor-authenticatie verplicht te stellen en alle gegevens te versleutelen met AES-256. Ze hebben ook een e-mailbevestiging nodig voor opnames naar nieuwe adressen.

Andere Stellar XLM-opslagopties

U heeft twee andere opties bij het opbergen van uw XLM. Een daarvan is om ze gewoon in de uitwisselingsportefeuille te laten. Dit kan werken als u van plan bent uw XLM te verhandelen, maar als het uw bedoeling is om XLM aan te houden of te verzamelen, is dit een van de minst veilige opslagmethoden die u kunt kiezen. Ik raad nooit aan om cryptocurrencies in een uitwisselingsportefeuille te bewaren.

De tweede optie is een van de veiligste. Je XLM berg je op in een papieren portemonnee in een koelcel. Hierdoor blijven de privésleutels offline en ontoegankelijk, maar loopt u het risico van fysieke schade aan de papieren portemonnee of de kans op fysieke diefstal van de papieren portemonnee..

Een papieren portemonnee is gewoon een openbare en privésleutel die op een stuk papier is geschreven. De eenvoudigste manier om dit met Stellar Lumens te doen, is door de Stellar Account Viewer om een ​​nieuw publiek / privaat sleutelpaar te genereren. Schrijf die op (of kopieer / plak en print) en stuur je XLM naar het openbare adres.

Gevolgtrekking

Zoals u kunt zien, zijn er verschillende goede opties om uw XLM op te slaan, hoewel sommige zeker veiliger zijn dan andere. Voor de beste beveiliging raad ik altijd aan om een ​​hardware wallet te gebruiken, dus als de kosten van de Ledger Nano S niet te hoog voor je zijn, raad ik je aan er een te kopen.

Als alternatief is het gebruik van een papieren portemonnee altijd een veilige keuze. Om zo veilig mogelijk te zijn tegen fysieke bedreigingen, moet de papieren portemonnee zelf ergens veilig worden bewaard, en het is ook een goed idee om meerdere exemplaren op te slaan voor het geval er een of meer zouden worden vernietigd.

Als u geïnteresseerd bent in het onderzoeken van nog meer keuzes, zijn die er 14 verschillende XLM-portemonnees vermeld op de officiële Stellar Lumens-site.

Beste plaatsen om XLM te kopen:

 • Binance Exchange
 • Kraken
 • Huobi
 • Bittrex
 • HitBTC
 • Huobi Exchange

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me