Tron (TRX) -portefeuilles: 8 van de beste opslagopties

TRON is een van de beste gedecentraliseerde blockchain-projecten, met zijn munt TRX momenteel op nummer 11 voor de hoogste marktkapitalisatie. Dat betekent dat het erg populair is, en het betekent dat veel mensen een portemonnee nodig hebben om hun TRX-munten te bewaren.

TRON werd aanvankelijk gelanceerd met een ERC-20-token op de blockchain van Ethereum, maar sinds de lancering van zijn eigen hoofdnet in juni 2018 is het TRX-token een native token. Dat betekent dat u een portemonnee nodig heeft die specifiek voor TRON is om uw TRX op te slaan. Het is niet langer voldoende om een ​​ERC-20-compatibele portemonnee te gebruiken.

In dit bericht nemen we je mee door enkele van de beste Tron-portefeuilles en opslagopties. Dit omvat een aantal hardware-, pc-, mobiele en webgebaseerde portefeuilles. We laten u ook zien hoe u uw Tron veilig in de koude opslag bewaart op een papieren portemonnee.

Top 8 plaatsen om uw TRX op te slaan

Als het gaat om het kiezen van een Tron-portemonnee, moet u precies weten wat uw persoonlijke wensen zijn. Deze omvatten factoren zoals regelmaat van gebruik, portemonnee-kosten, beveiligingsproblemen of gebruikerservaring. Natuurlijk is er ook een bepaalde afweging tussen deze factoren waarmee u rekening moet houden.

We hebben een lijst met acht van de beste wallets voor je Tron geselecteerd. Dit is gebaseerd op onze selectieve criteria voor beveiliging, gebruikerservaring en community-ondersteuning.

Ledger Nano S (hardware portemonnee)

Voor de veiligheid is het moeilijk om een ​​hardwareportefeuille te verslaan, en de Ledger Nano S is een van de best beoordeelde hardware wallets die er is. Het is klein en onopvallend en kan via de USB-poort op uw computer worden aangesloten, zodat u uw privésleutels veilig kunt opslaan in een offline koude opslagomgeving.

Het Ledger-apparaat is ontworpen met beveiliging als topprioriteit en het combineert een ingebouwd scherm met knoppen om ervoor te zorgen dat hacken vrijwel onmogelijk is. Bij het reageren op instructies op het scherm moeten de fysieke knoppen ook worden gebruikt, zodat geen enkele hacker uw transacties kan onderscheppen of uw munten van een externe locatie kan stelen.

Ledger Nano Tron

Ledger Nano S hardwareapparaat

De Ledger Nano S is ook geweldig als je naast TRX ook munten hebt omdat er meer dan 700 andere cryptocurrencies in kunnen worden opgeslagen.

Om het Ledger te gebruiken met uw TRX-munten, moet u ook de Tronscan-desktopportemonnee downloaden van Github. Het is niet de vriendelijkste gebruikersinterface voor mensen die nieuw zijn in cryptocurrencies, maar de meeste mensen zouden het vrij snel onder de knie moeten hebben.

Het enige nadeel van Ledger Nano S zijn de kosten. Vanaf november 2018 betaal je $ 99,99 voor een nieuwe Ledger Nano S, maar eerlijk gezegd is het een kleine prijs voor de oerdegelijke beveiliging die in het apparaat is ingebouwd.

Trezor (hardware portemonnee)

Trezor is een andere hardware wallet die TRX ondersteunt en slechts iets minder is dan de Ledger voor € 83,49. Trezor is ontwikkeld door een bedrijf in Tsjechië genaamd Satoshi labs. Trezor is een hardware wallet met meerdere valuta’s en samen met Tron kan het meer dan 700 andere munten opslaan.

Aangezien Trezor een hardware wallet is, betekent dit dat uw Tron-privésleutels veilig worden bewaard in een offline en koude omgeving. Het hardwareapparaat zal communiceren met de Trezor Bridge die uw apparaat verbindt met de door u gekozen browser. Hieronder ziet u een screenshot van de gebruikersinterface van Trezor.

Trezor Portemonnee met Tron

Trezor Hardware Device UI

Net als bij de Ledger Nano, vereist de Trezor op instapniveau dat u informatie invoert door de twee knoppen om te schakelen. Als je een portemonnee met een iets eenvoudigere gebruikersinterface wilde, dan zou je de Trezor Model T voor € 180,29 kunnen overwegen.

De Trezor Model T heeft een touchscreen waardoor het invoeren van informatie in het apparaat iets gemakkelijker wordt. Het heeft ook enige ondersteuning voor munten die niet zijn opgenomen in de instapversie. Munten zoals Ripple XRP en Monero XMR worden bijvoorbeeld ondersteund met de Model T.

Tronscan (webportemonnee)

Ik noemde de Tronscan desktop wallet hierboven, maar dit is een andere Tronscan en van een andere organisatie. Dit is een webgebaseerde interface en het zorgt voor zeer gemakkelijke toegang tot uw TRX-munten vanaf elk met internet verbonden apparaat met een webbrowser.

Het is niet de meest veilige TRON-portemonnee en de gebruikersinterface is enigszins lelijk, maar het is heel gemakkelijk om te navigeren en je munten op te slaan.

Het geeft u ook gemakkelijk toegang tot informatie over uw eerdere transacties en rekeningsaldi. En als u wat munten wilt vergrendelen, kunt u dat zelfs zonder problemen doen.

Het is geen goed idee om een ​​grote hoeveelheid TRX in een webportemonnee als deze op te slaan, maar als je voorzichtig bent met je online gedrag en met je privésleutel zou het in het algemeen prima moeten komen..

Exodus (desktopportemonnee)

De Exodus-portemonnee wordt algemeen erkend als een van de beste portefeuilles met meerdere valuta’s die beschikbaar zijn vanuit het perspectief van de gebruikersinterface. Het is gewoon ronduit mooi om naar te kijken.

En desktopportefeuilles zijn redelijk veilig, vooral als u veilig bent in uw surfgedrag op internet.

Tron Exodus portemonnee

Exodus Desktop Wallet-gebruikersinterface

De Exodus ondersteunt niet alleen het opslaan van TRON, het ondersteunt ook bijna 100 andere cryptocurrencies, en het team achter Exodus voegt er steeds meer aan toe. Bovendien kunt u uw munten snel inwisselen met de ingebouwde ShapeShift-integratie.

Exodus heeft versies beschikbaar voor Windows, Mac en Linux en geeft je volledige controle over alle digitale middelen die je ermee opslaat.

Tron Wallet Chrome (browserextensie)

De volgende portemonnee op onze lijst is een uitbreiding voor de Chrome-browser, waardoor het enigszins lijkt op de populaire Ethereum-browserextensie MetaMask. Als u op zoek bent naar gemak bij het opslaan, verzenden en ontvangen van TRX, dan is de TRON Chrome-extensie wellicht iets voor u.

U kunt deze browserextensie binnen enkele seconden downloaden en installeren en het is vrij eenvoudig te gebruiken. Het kan verwarrend zijn voor mensen die nieuw zijn in cryptocurrencies om een ​​browserextensie als deze te gebruiken, maar de meeste mensen hebben het binnen enkele minuten na het downloaden en installeren onder de knie.

Een van de geweldige functies van de TRON Wallet Chrome-extensie is dat alle transacties die ermee worden gedaan offline worden ondertekend, wat extra beveiliging voor uw munten biedt, aangezien de privésleutels nooit online worden verzonden.

Tron Wallet iOS

Zoveel mensen gebruiken tegenwoordig smartphones en ze willen allemaal onderweg toegang hebben tot alles. Apple iPhone- en iPad-gebruikers kunnen het TRON Portemonnee voor iOS om toegang te krijgen tot hun TRX. De portemonnee wordt officieel ondersteund door de TRON Foundation en is de aanbevolen iOS-portemonnee voor het opslaan van TRX.

Tron iOS-portemonnee

Ondersteunde Tron Mobile Wallet op iOS. Afbeelding via iStore

De software voor de portemonnee is open-source, dus je weet dat er niets misdadigs op de loer ligt in de code. En de privésleutels worden lokaal opgeslagen door de app, waardoor uw sleutels beter beveiligd zijn.

Het is snel te downloaden en te installeren en heeft een eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface die voor bijna iedereen duidelijk zal zijn. Het enige nadeel is dat het niet kan worden gebruikt met andere munten dan TRX, dus als je meerdere cryptocurrencies bezit, heb je een andere portemonnee nodig voor de andere.

Tron Wallet Android

Android-gebruikers mogen niet ontbreken als het gaat om mobiele opslag van hun TRX, dus hier is de Android mobiele portemonnee-app aanbevolen voor gebruik door de TRON Foundation. Net als de iOS-versie maakt het opslaan en afhandelen een eenvoudige taak, en heeft het een intuïtieve gebruikersinterface. Het beschikt ook over een koude portemonnee-instelling voor de strengste beveiliging.

Tron Android-portemonnee

Android Wallet voor Tron. Afbeelding via Google Play Store

Alle privégegevens in de applicatie zijn met een wachtwoord gecodeerd en als u meer veiligheid wilt, kunt u een herstelzin van 24 woorden maken, voor het geval uw telefoon zou verdwijnen.

Net als de mobiele portemonnee voor iOS is het enige nadeel dat deze portemonnee ook alleen TRX opslaat, dus je zult ergens anders moeten zoeken naar andere opslagbehoeften voor munten.

TRON papieren portemonnee

Een papieren portemonnee wordt door sommigen beschouwd als de veiligste methode om TRX (of welke cryptocurrency dan ook) op te slaan. Dat komt omdat een papieren portemonnee een volledig offline methode is om munten op te slaan.

Als u een papieren portemonnee gebruikt, worden uw openbare en privésleutels op een vel papier afgedrukt. De installatie kan ook volledig offline worden gedaan, zodat uw privésleutels nooit worden blootgesteld aan internet. Download hiervoor alleen de websitebestanden papieren portemonnee generator en voer het uit terwijl uw internetverbinding is verbroken.

Als ze op de juiste manier zijn gemaakt en worden opgeslagen met enkele voorzorgsmaatregelen tegen verlies, vernietiging of diefstal, is het bijna onmogelijk voor iemand om de munten te stelen die zijn opgeslagen in een papieren portemonnee..

Gevolgtrekking

Zoals u kunt zien, zijn er veel opties bij het kiezen van een TRON-portemonnee, van browserextensies en webportefeuilles tot mobiele of desktopportefeuilles en zelfs hardwareportefeuilles. En voor degenen die de meest veilige opslag willen, zijn er zelfs papieren portemonnees voor TRON.

Als u besluit om een ​​portemonnee te gebruiken die hierboven niet wordt genoemd, zorg er dan voor dat deze in ieder geval is geverifieerd door de Tron Foundation. Kwaadaardige portemonnees zijn een van de meest populaire manieren voor hackers om al uw belangrijke privésleutels in handen te krijgen.

Ongeacht met welke portemonnee u uiteindelijk besluit te gaan, zorg ervoor dat u de best practices voor cryptocurrency volgt. Dit omvat het maken van een solide back-up van uw startwoorden en het vrij houden van uw pc tegen malware.

Beste plaatsen om TRX te kopen:

  • Binance Exchange
  • Huobi
  • Bittrex
  • HitBTC
  • Cryptopia

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me