Finne de beste ZCash-gruvebassengene: Hva du trenger å vite

ZCash (ZEC) har raskt blitt en av de beste personvernmyntene siden den ble introdusert i 2016, og hvis du vil skaffe deg noe selv, er det to alternativer:

  1. Kjøp ZCash
  2. Mine ZCash

Personlig foretrekker jeg gruvedriften fordi den føles som gratis mynter (selv om den ikke er i det hele tatt). ZCash er en Proof-of-Work-kryptokurrency, så hver transaksjon blir bekreftet og samlet i en blokk av gruvearbeidere, som deretter samler en belønning for å utføre denne nødvendige funksjonen for blockchain.

Den mest berømte Proof-of-Work crpytovalutaen er Bitcoin, og opprettelsen av ZCash ble faktisk inspirert av Bitcoin. Så ZCash ble utviklet ved hjelp av den samme kjerneprogramvaren som ble brukt i Bitcoin, men noen endringer ble gjort for å sikre maksimal personvern for brukerne av mynten.

Kjøp Nicehash ZEC

En av disse endringene var i konsensusalgoritmen. Der Bitcoin bruker SHA-256-algoritmen, bestemte ZCash seg for å gå med Equihash-algoritmen. Den største endringen i ZCash er imidlertid muligheten for brukere å være anonyme når de bruker ZCash.

Jeg antar at du allerede er kjent med gruveprosessen, og i dag vil jeg diskutere bruk av ZCash-gruvebassenger. Disse gruvebassengene har blitt stadig viktigere for mange hjemmearbeidere på grunn av økningen av ASIC-chips som kan brukes med Equihash-algoritmen. La oss komme til noen grunnleggende om gruvedrift og bassenger.

Grunnleggende om ZCash Mining Pools

Gruvebassenger eksisterer for enhver kryptovaluta som bruker bevis på arbeid som en konsensusmekanisme, og ZCash er ikke annerledes. Gruvebassengene er plattformer som gjør det mulig for gruvearbeidere å komme sammen og samle hashkraften deres for å øke sjansene for å finne blokker og motta gruvebelønninger. Dette reduserer også risikoen for gruvearbeidere ettersom det gir dem mer regelmessige utbetalinger.

En felleshet mellom nesten alle gruvebassenger er at de alle tar et lite gebyr for å tilby bassengtjenesten. Disse avgiftene er på plass for å hjelpe bassengeeieren med å betale for serverne og båndbredden som er nødvendig for å kjøre bassenget. Avgifter kan variere fra basseng til basseng og til og med fra kryptovaluta til kryptovaluta, og å finne en lavavgiftsbasseng kan bidra til å maksimere gruvedriften.

Grunnleggende om Zcash Mining

Bilde via Fotolia

ZCash kan også utvinnes, og inntil nylig var det mulig å gruve ZCash hjemme med ingenting mer enn CPU eller GPU i din personlige datamaskin eller laptop. Alt endret seg i februar 2018, da Bitmain kunngjorde at de hadde utviklet en ASIC-brikke som var i stand til å utvinne Equihash-algoritmekryptovalutaer..

Disse ASIC-sjetongene er veldig kraftige, og de øker vanskeligheten med å finne blokker for alle andre gruvearbeidere, spesielt de som bruker mindre kraftige CPUer og GPUer..

Så for de fleste av oss som ikke har en ASIC-rigg å bryte med, er den beste sjansen for å få litt ZCash å bli med i et gruvebasseng.

Dette vil sannsynligvis forbli sant i noen tid, ettersom ZCash Foundation ikke er rask med å forkaste ZCash for å gjøre det ASIC-motstandsdyktig igjen slik Monero gjorde da Bitmain utviklet en ASIC-brikke for Cryptonight-algoritmen. De har sagt at de vil undersøke effekten av ASIC-brikker på gruvedrift, men deres opprinnelige posisjon er at å akseptere ASIC-brikkene kan være den bedre langsiktige strategien. Du kan lese mer om deres resonnement her.

Hvis du er en gruvearbeider i hjemmet, er et basseng en flott ressurs siden det lar deg få kontinuerlig forsyning med små gruvebelønninger. I utgangspunktet samler bassenger ressursene til alle medlemmene, og når som helst bassenget finner en blokk, fordeles belønningene mellom medlemmene basert på deres bidrag til bassengets hashkraft. Dette betyr små belønninger, men på grunn av de samlede ressursene er det mye mer sannsynlig at bassenget finner blokker mot solo gruvedrift.

Hva du skal se etter i et ZCash-basseng

Funksjonene du vil se etter i et godt ZCash-basseng, ligner på alle andre kryptovalutapooler. Først og fremst må du finne et pålitelig basseng. Bassenget betaler deg basert på ditt bidrag til deres hashkraft, og du må stole på at de er ærlige om beregningene. Når det gjelder ZCash er det flere bassenger som har fungert nesten siden ZCash ble opprettet, og de er klarert av ZCash-fellesskapet.

Den neste tingen å se på er gebyrene. Lavere avgifter betyr høyere utbetalinger for deg. Heldigvis har de fleste bassenger veldig like avgifter, så dette burde ikke være for stor jobb å finne et basseng til en rimelig avgift.

Du må også se på plasseringen til bassengserverne. Et kinesisk basseng vil ikke være så bra for deg hvis du ikke er i Kina. Det samme gjelder ethvert annet sted. Du må finne et basseng som har servere relativt nær din posisjon for å maksimere hashkraften din i nettverket.

En siste ting du vil se på er hvor mye av den totale hashkraften som styrer bassenget. Selv om det kan være fristende å bare gå med det største bassenget, er det ikke alltid en god idé, da det kan føre til at bassenget kontrollerer 51% eller mer av nettverkets hashkraft..

Faktisk skjedde akkurat det i november 2017, da Flypool kontrollerte mer enn 51% av nettverkets hashkraft. De utførte ikke et dobbelt utgiftsangrep, men de kunne ha det, og denne typen sentralisering i Proof-of-Work-kryptokurver må unngås. Så noen ganger er det bedre å bare velge et mindre gruvedrift for å øke desentraliseringen av nettverket.

De beste ZCash Mining Pools for 2019

Best er et subjektivt begrep. Det som er best for meg, er kanskje ikke det beste for deg. Åpenbart vil geografi være med på å velge det beste bassenget for deg. Din følelse av å skape desentralisering kan også bidra til ditt valg av et beste ZCash-gruvebasseng. Med det i tankene, her er mine 4 beste valg for ZCash gruvedrift.

FlyPool

Flypool er fortsatt det største ZCash gruvebassenget og et av de mest populære blant ZCash gruvearbeidere. For det første krever Flypool en 1% gruveavgift, men kommer også med en rekke funksjoner som gjør det attraktivt. Disse inkluderer servere i USA, Europa og Asia, samt anonym gruvedrift med bare en lommebokadresse.

Flypool ZEC Mining Pool Statistics

Flypool ZEC Pool Statistikk

Gjeldende hashrate for juli 2018 er 169 MH / s, og Flypool har detaljert og nøyaktig rapportering av hashrate. Du kan tilpasse minimumsutbetalingen din og dra nytte av funksjonen for øyeblikkelig utbetaling på Flypool. Utbetalinger skjer via en sanntids PPLNS-metode (Pay Per Last N Shares). Og for de mer avanserte blant dere har den full Stratum-støtte.

NanoPool

NanoPool er et annet populært ZCash-gruvebasseng, og basert på brukeranmeldelser er utbetalingene veldig like de fra Flypool. Servere er lokalisert i USA, Europa, Asia, Japan og Australia.

Nanopool ZCash Hashing-statistikk

Nanopool ZCash Hashing-statistikk

NanoPool tilbyr andre mynter i tillegg til ZCash, men når det gjelder ZCash har den mer enn 11 000 gruvearbeidere og 21 000 arbeidere med en hashrate på 36 MH / s. Bassengavgiften på NanoPool er 1% akkurat som på Flypool, og standard minimumsutbetaling er lav 0,01 ZEC. Den støtter anonym gruvedrift, men bare med offentlige adresser og utbetaler flere ganger om dagen. Stratum støttes også fullt ut på NanoPool.

MiningPoolHub

MiningPoolHub er et nylig tillegg til at de populære ZCash-gruvedriftene kom på nett i februar 2018. I tillegg til ZCash støtter den også gruvedrift av 34 andre kryptovalutaer, og har en automatisk byttefunksjon som gjør at gruvedriften din kan bytte mellom de mest lønnsomme myntene for algoritmen du velger.

MiningPoolHub Stats for ZEC Pool

MiningPoolHub Stats for ZEC Pool

MiningPoolHub har servere i USA, Europa og Asia, og har for øyeblikket en total hashrate på 21,8 MH / s. Bassengavgiften på MiningPoolHub er litt lavere enn andre bassenger med bare 0,9%, noe som er en fordel. Du er også i stand til å automatisk konvertere myntene dine til en annen mynt for uttak. Betalinger skjer via PPLNS-systemet (Pay Per Last N Shares).

Suprnova

Suprnova  er et annet ganske nytt ZCash-basseng, selv om de i noen tid tilbyr bassenger for andre mynter. Hashhastigheten er bare 5,8 MH / s, men det er nok til at bassenget regelmessig finner blokker. Du kan gruve anonymt, og bassenget bruker det velkjente PPLNS betalingssystemet.

ZEC Mining Pools på Suprnova

ZEC Mining Pools på Suprnova

Det finnes servere i USA, Europa og Asia, med den nyeste serveren i Shenzhen Kina. Som de fleste andre bassenger er avgiften 1% ved gruvedrift på Suprnova.

Konklusjon

Som du kan se, er de største ZCash gruvedriftene veldig like, og tilbyr anonyme gruvedrift, PPLNS betalingssystemer, servere i hvert større geografiske område og 1% avgifter for det meste. For den beste avgiften vil du velge MiningPoolHub, men for den beste geografiske serverdekningen virker Nanopool overlegen.

Mens Flypool er det største bassenget med størst hashkraft, gjør det det ikke bedre. På dette tidspunktet ville det faktisk være best å velge en av de mindre bassengene for å fremme desentralisering av nettverket. Kanskje MiningPoolHub siden det lar deg automatisk bytte til den mest lønnsomme mynten til enhver tid.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me