Hvordan gruve Burstcoin: trinnvis nybegynnerguide

Når det gjelder gruvedrift av kryptovalutaer i dag, investerer folk i de mest avanserte GPU-ene og ASIC-ene for å kunne konkurrere.

Selv da, når de først har gjort en betydelig investering i maskinvaren, er de i konstant kamp med noen av de større gruvekjempene som har virksomhet i industriell skala. Dette kan være et nedslående faktum for de som bare vurderer å gruve mynter i dag.

Imidlertid er det en bestemt kryptovaluta som du kan bryte på harddisken din akkurat nå. Dette er Burstcoin, og den bruker en unik og genial konsensusalgoritme som ikke krever hashkraft.

I dette innlegget tar vi deg gjennom en trinnvis guide som får deg til å bryte burstcoin. La oss hoppe rett inn i det med en rask oversikt over Burstcoin-gruveprotokollene.

PoW vs. PoS vs. PoC

De fleste av dere er sannsynligvis kjent med Proof of Work-protokollen som brukes i Bitcoin-gruvedrift. Denne typen gruvedrift krever at datamaskinen bruker CPU-en sin for å bidra med beregningskraft og løse kryptografiske problemer eller hasj.

De som er heldige nok til å løse en hash og finne en blokk, mottar en belønning og transaksjonsgebyrene fra den blokken.

Hensikten med denne protokollen er å sikre at en person ikke blir for viktig for nettverket. Gruvearbeidere trenger å konsumere strøm og beregningskraft for å finne mynter, men de trenger også mer og mer strøm for å bli en større del av nettverket.

Hvorfor er dette viktig?

Det garanterer ganske mye at det er svært liten sannsynlighet for at en gruvearbeider vil kontrollere et flertall av hashkraft og være i stand til å starte et 51% angrep. Det er rett og slett for dyrt å gjøre det.

Selv om en gruvearbeider kunne kontrollere mer enn 50% av nettverket, er det sannsynlig at han eller hun vil beskytte nettverket for å opprettholde kilden til gruveinntektene. Dette har faktisk skjedd med andre mynter.

Kjøp Nicehash nå

Gjennom årene Bitcoin har eksistert, har dette systemet vist seg å være ganske effektivt, men også ekstremt sløsende. Proof of Work-protokollen har ført til at det forbrukes strøm av titalls millioner dollar.

Men nå er det andre konsensusmekanismer. Proof of Stake er en som er kjent.

Ulike konsensusalgoritmer

Battle of the Consensus algoritmer. Bildekilde: Fotolia

En annen mindre kjent protokoll er Proof of Capacity. Denne protokollen brukes med Burst (BURST) og har vist seg å være langt billigere.

Hvorfor er det mindre kostbart?

Fordi bevis på kapasitet er avhengig av datamaskinens harddiskplass i stedet for datakraft. De med større harddiskplass som blir brukt på nettverket får en større andel i gruveinnsatsen. Det er ikke tidsbevist som Proof of Work, men det er langt mer miljøvennlig og bærekraftig på lang sikt.

Burst mining kan utføres av alle som har ledig, ubrukt harddiskplass. Du kan til og med bygge rigger av harddisker for å øke lønnsomheten din ved gruvedrift. Dette har en ekstra fordel over GPU og CPU-gruvedrift i tillegg til redusert strømforbruk. Harddisker har også en langt større levealder når du blir hamret 24/7, så du trenger ikke å bytte dem så ofte som GPUer og CPUer.

Uansett om du bare har noen GB ledig plass eller noen få TB, kan du moine Burst, så la oss komme i gang med å lære om Burst mining!

Del 1 – Installer Burst Wallet

Burst-lommeboken er tilgjengelig som en online lommebok, en mobil lommebok og en lokal stasjonær lommebok. Av gruvedrift anbefales det at du bruker den lokale stasjonære versjonen under gruvedrift. Den er tilgjengelig for Windows, Linux og Mac, og lommebøkene kan alle lastes ned fra Burst-siden her.

Windows-brukere har et valg mellom å bruke Burst core-lommeboken eller QBundle-lommeboken. Det enkleste valget for nybegynnere på Windows er å laste ned Qbundle, en bærerakett som lar deg installere Burst lokale lommebok med noen få klikk. Du kan ganske enkelt følge veiviseren som går gjennom oppsettet. Qbundle inkluderer også planleggings- og gruveprogramvare for å starte gruvedrift enkelt.

Så la oss ta den ruten siden den er enklest.

Den siste utgaven av QBundle er tilgjengelig på GitHub og kan lastes ned her. Den nåværende versjonen med dette skrivet er 2.5.0, som er tilgjengelig som en .zip-fil. Klikk på lenken og lagre .zip-filen på datamaskinen din. Når du åpner .zip-mappen, må du trekke den ut før du kjører den.

Pakk ut Burstcoin Mining Files

Pakk ut filene

Etter å ha pakket ut kan du gå inn i den nye mappen og dobbeltklikke på filen BurstWallet.exe for å kjøre lommeboken for første gang..

Du kan få en melding om at Windows Defender beskyttet PCen din og blokkerte appen fra å åpnes. Hvis dette skjer, klikk på “Mer info” -linken, så får du en knapp som sier “Kjør uansett”. Gå videre og klikk på den knappen.

Windows Defender Burstcoin

Kjør applikasjonen uansett i Windows Defender

Installatøren vil se etter manglende komponenter og fortelle deg om noe er nødvendig. Hvis det er det, kan du klikke på “Last ned manglende komponenter” for å få det som trengs.

Laster ned manglende komponenter BurstCoin

Fortsett å laste ned de manglende komponentene

Når de manglende komponentene er lastet ned, kan du klikke på “Fortsett” -knappen. Det begynner å laste ned og installere Chromium Pocket Browser som trengs for å kjøre Burst-lommeboken. Deretter åpnes Burst Wallet, og du kan klikke på knappen som sier “Ny? Lag din konto”.

Opprette en ny burstcoin-konto

Opprett en ny burstcoin-konto

Du blir umiddelbart presentert passordfrasen din. Skriv det ned og hold det trygt. Hvis du mister passordfrasen, mister du også tilgangen til Burst-kontoen din. Når du har kopiert passordfrasen ned, klikker du på “Neste”.

Burst vil nå be deg om å oppgi passordfrasen. Dette er for å sikre at du faktisk har kopiert det ned. Skriv eller lim den inn i boksen, og klikk “Neste”.

Det tar deg med i din nye Burst-lommebok. Gratulerer! Som du ser, begynner lommeboken å laste ned blockchain.

Det komplette burstcoin-dashbordet

Burstcoin-dashbordet

For å sikre ID-en din, må du finansiere lommeboken din og foreta en transaksjon eller handlinger som krever en BURST-avgift. Dette er nødvendig for å starte gruvedrift.

Del 2 – Finansier lommeboken din og sikre din ID

Du har to alternativer for å få litt Burst i lommeboken din, slik at du kan begynne gruvedrift. Den første er å bare kjøpe den fra en børs. Burst er ganske billig, og du trenger ikke å bruke mer enn noen få øre for å få nok Burst til å begynne gruvedrift. Du kan kjøpe Burst fra enten Poloniex eller Bittrex.

Det andre alternativet er å bruke en kryptokurrency for å få litt Burst. Denne metoden er gratis, men dessverre er dette hit eller miss, ettersom mange Burst-kraner regelmessig er tomme. Du kan prøve disse kranene for å få en liten mengde Burst:

Hvis du planlegger å bruke en av kranene, må du huske å bruke din Burst-ID (slik: BURST-H9EF-UEL5-4WPG-DJE6J), ikke passordfrasen din.

Når du har mottatt Burstcoins, må du foreta en transaksjon og bruke minst 0,1 BURST-avgift. Siden alt vi trenger å gjøre på dette tidspunktet er å bruke en 0,1 BURST-avgift, kan vi fortsette og sette en mottaker for gruvedrift, som praktisk koster 0,1 BURST.

Vi setter mottakeren senere når vi konfigurerer gruveklienten.

Del 3 – Forbered HDD ved å skrive plott

Mining Burst bruker harddisken din som et anti-sybil-tiltak for å sikre nettverket og for å gjøre det må det opprette plottfiler på harddisken. Jo mer plass du bruker til disse tomtene, jo større antall BURST får du når du bryter.

For å komme i gang, vil du klikke “Verktøy” øverst og deretter “Plotte”. Dette vil gi deg et valg mellom “Plotter” og “Dynamic Plotting”. Du kan se bort fra den tredje oppføringen av “Plotconverter”. For å gjøre ting enkelt vil vi bruke “Dynamic Plotter” siden den automatisk beregner og plotter harddisken din.

Burstcoin's Dynamic Plotter

Burstcoin’s Dynamic Plotter

Klikk på alternativknappen for å aktivere dynamisk plotting, og klikk deretter på de tre punktene til høyre for “Velg hvor plotfiler-filene skal lagres” og velg et sted å lagre filene. Jeg opprettet en ny mappe kalt “Burst” for å lagre min.

Deretter må du skrive inn det numeriske kontonummeret, som du finner ved å klikke “Mer info” i Kontoer-boksen i lommeboken..

Numerisk kontoinnsetting burstcoin

Numerisk kontoinnsetting

Du kan la størrelsen på plottfiler og ledig plass være som standard og klikke på “Lagre” -knappen. Du får en popup-melding som spør om du vil laste ned og installere XPlotter. Klikk på ja, og komponenten blir lagt til lommeboken din.

Når du har aktivert dynamisk tegning, begynner ikke Burst å skrive tomter før du begynner å gruve. Hvis du er ferdig med å laste ned hele blockchain og allerede har sendt et gebyr, kan du begynne gruvedrift nå, ellers kan det hende du må vente til du får BURST for å betale et gebyr, og til blockchain er ferdig nedlastet..

Del 4 – Begynn å gruve Burstcoin

Når plotfilene dine er opprettet, kan du komme i gang med gruvedrift av Burst.

Det første du må gjøre er å angi en mottaker. Dette forteller gruveprogramvaren som får belønningen hvis du finner en blokk. Du kan stille dette til din egen ID hvis du skal solo mine (ikke verdt det med mindre du har 100 TB eller mer), eller du kan sette det til basseng-ID. Ved å klikke prikkene til høyre for feltet får du en rullegardinmeny som har omtrent 10 bassenger som allerede er konfigurert. Jeg bruker Burstneon.com som basseng.

Du vil også endre “lommeboken som skal brukes” til den elektroniske lommeboken hvis den lokale lommeboken ikke er ferdig synkronisert. Legg merke til avgiften og sørg for at du har lagt inn nok for å oppfylle minimumet. Feltet er som standard 0,01, som er standard minimum som kreves for å angi en belønningsmottaker. Klikk deretter på “Angi belønningsmottaker” -knappen.

Setter Burstcoin-belønningsmottaker

Setter Burstcoin-belønningsmottaker

Nå må du starte gruvearbeideren. Gå til Verktøy -> Minearbeider og klikk. Endre alternativknappen til “Pool Mining”. Igjen må lommeboken synkroniseres for å gjøre dette, og belønningsmottakeren må allerede være satt. Merk at det kan ta 20-30 minutter før belønningsmottakeren blir satt i lommeboken.

Som gruve-, oppdaterings- og infoservere bruker vi Burstneon.com med en port på 8080. Grensen for fristen bør settes til 63072000. Klikk på “Start Mining”. Det vil spørre om du vil installere Blago-gruveren. Klikk ja og la den installeres.

Blago CPU Burstcoin Miner

Blago CPU Burstcoin Miner

Merk at du da må gå til Burst 2.5.0-mappen som ble opprettet tidligere og finne mappen BlagoMiner.zip og pakke den ut, ellers vil du fortsette å få feil, og gruvedrift vil ikke begynne ordentlig.

Og nå bryter du Burst!

Konklusjon

Mining Burst er enkelt og best av alt, det er veldig økonomisk siden det bruker HDD på datamaskinen. Når du er satt opp og bryter, er det svært lite CPU-involvering, noe som betyr at du ikke vil se mye strømforbruk fra Burstcoin-gruvedriftene dine.

Prosjektet planlegger også å takle problemer knyttet til skalerbarhet og anonymitet, samt legge til nye betalingskanalfunksjoner. Teamet sier at det vil integrere en rekke protokoller og ideer som allerede er bevist av andre kryptovalutaer. Denne listen inkluderer bruk av Lightning Networks for betalinger á la Bitcoin / Litecoin, Tangle-teknologi fra IOTA, Anonymitetsegenskaper fra Monero og Zcash.

Alle med noen få ekstra terabyte harddiskplass har ingenting å tape på å bryte litt BURST, og hvis den tar av og går tilbake til sin heltidshøyde, kan det være mye å hente på billig gruvedrift av Burstcoins.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me