Økonomien med husdrift: Er det verdt tiden din?

Etter hvert som kryptovalutaer som Bitcoin blir stadig mer populære, har mange lurt på om det er verdt tiden sin å utvinne krypto hjemme. Det virkelige spørsmålet er imidlertid om det er verdt investeringen å utvide kryptovaluta hjemme.

Annet enn tiden som ble brukt til å sette opp ting, er tidskravene dine i gruvedrift ganske små, siden maskinvaren gjør alt arbeidet.

Visst, du kan ha litt tid med å oppdatere drivere eller feilsøke noen problemer med maskinvare eller programvare, men den virkelige investeringen er ikke din tid, det er kostnadene for gruveutstyret, eller riggen, og kostnaden for strømmen som brukes til å drive gruverigg.

Så fra begynnelsen av skal jeg svare på spørsmålet om det er verdt det å utvide kryptovalutaer hjemme. Svaret er “Kanskje”.

Hjem kryptovaluta gruvedrift hensyn

Jeg vet at svaret kanskje virker som en cop-out, så jeg forklarer nærmere.

Det er en rekke hensyn å ta i betraktning før du kan svare på spørsmålet om husdrift vil være lønnsomt. Det kan absolutt være, men du må ta de riktige avgjørelsene hvis du vil tjene penger med kryptodrift i hjemmet.

Og det er ikke sannsynlig at du blir rik, selv om du kan opprette en fin liten innsats, spesielt hvis kryptovalutaen du velger å utvide, øker dramatisk i verdi. Så, her er noen ting du bør vurdere:

  • Vil du bruke ditt eksisterende datautstyr, eller vil du kjøpe nytt utstyr?
  • Hvilken mynt vil du mine? Du kan til og med bestemme deg for flere mynter du kan mine, og dette vil påvirke beslutningene dine om hvilken maskinvare du skal bruke.
  • Vil du være CPU-gruvedrift, GPU-gruvedrift eller ASIC-gruvedrift?
  • Vil du solo mine, eller vil du bli med i et gruvebasseng?
  • Trenger du til og med gruvedrift, eller er det andre alternativer som er akseptable for deg??

Kan du bryte med din nåværende datamaskin

Med mindre du har et veldig avansert system, vil du ikke ha særlig suksess med gruvedrift. I det minste må du legge til flere GPUer til systemet ditt spesielt for gruvedrift. Dette vil bety at du får ekstra kostnader, og vil forlenge tiden du trenger å bryte før du går i mål.

Hvis du tenker på å kjøpe ekstra utstyr, vil du sannsynligvis ønske å grave litt dypere før du bestemmer deg for hvilket utstyr du vil kjøpe. Dette er fordi maskinvaren din kan diktere hvilke mynter du kan bryte.

CPU, GPU eller ASIC?

CPU-gruvedrift i disse dager er i det hele tatt ikke lønnsomt, så du skal velge mellom GPU-gruvedrift og ASIC-gruvedrift. GPU-gruvedrift har noen klare fordeler, selv om en ASIC-gruvearbeider vil være langt kraftigere, noe som gir deg den største hashkraften.

Hvis du bestemmer deg for å gå GPU-gruveruten, kan du starte små og skalere opp senere. Du vil undersøke hvilke grafikkort som fungerer best for gruvedrift, men med så mange å velge mellom, vil du også kunne balansere kostnadene dine..

Hvis du er i kontanter, kan du starte med billigere kort, som Radeon RX 470 eller Radeon RX 480, som koster rundt $ 200 hver. Når du begynner å tjene penger, kan du senere skalere, legge til flere grafikkort i riggen din, eller kort med bedre ytelse.

CPU, GPU, Asic

Bilder via Fotolia

GPU-gruvedrift gir deg også mer fleksibilitet ettersom de fleste kryptovalutaer kan utvinnes ved hjelp av en GPU, selv om noen absolutt er mer egnet for GPU-gruvedrift. Zcash og Monero er begge favoritter for GPU-gruvedrift, og Ethereum er også veldig populært blant GPU-minearbeidere hjemme.

Til slutt kan det hende du kan finne brukte GPU-er til enda billigere priser, og senke den opprinnelige investeringen ytterligere. Prøv å se på spillsteder etter kort i stedet for på kryptovaluta-nettsteder, fordi spillere har en tendens til å selge kortene til lavere priser, og du risikerer ikke å kjøpe et kort som allerede har vært hardt brukt til gruvedrift, og ikke nødvendigvis kjører med optimal ytelse.

ASIC-gruvedrift har den åpenbare fordelen med mer rå hasjkraft. Når det er sagt, er disse ASIC-riggene ganske forhåndsinvesteringer, med priser som går over $ 2000 og opp til $ 5000 + i noen tilfeller. Du vil også ha mye høyere driftskostnader med en ASIC-rigg, siden den bruker mye strøm.

Til slutt mister du fleksibiliteten med et ASIC-kort ettersom hvert enkelt er laget spesielt for en mynt. Og mange kryptovalutaer kan ikke utvinnes med ASIC, ettersom det ikke er utviklet noe kort spesifikt for mynten. Hvis alt du er interessert i er hashkraft, er en ASIC-rigg definitivt veien å gå.

Jeg bør også merke meg at selv om ASIC-riggen er dyrere på forhånd, vil du vanligvis gjenopprette den opprinnelige investeringen raskere med et ASIC-kort versus en GPU. Du kan se en sammenligning av kostnadene for mange populære GPUer og ASIC-er her. Du får også all relevant informasjon du trenger for å koble til en kalkulator for gruvedrift av kryptovaluta for å bestemme lønnsomhet.

Solo Mining eller Pool Mining

Eksempel på bassenggruvedrift

Bilde via bitcoininvestment.news

Solo mining går det alene. Fordelen er at du får beholde alle fordelene med en blokk du lykkes med. Så når det gjelder Bitcoin, hvis du utvider en blokk, får du beholde hele 12,5 Bitcoin for deg selv.

Du får også beholde nettverksavgiften som genereres. Ulempen er at inntektene dine kan være veldig uberegnelige med solo mining. Kanskje denne måneden mine mine to blokker – Hurra! – men så gruver du ikke en ny blokk på flere måneder.

Pooled mining er en protokoll som gjør at gruvearbeidere kan “samle” ressursene sine. All hashkraft går i samme basseng. Dette øker sjansen for vellykket gruvedrift av en blokk. Imidlertid deles belønningen mellom alle medlemmene i bassenget. Pooled mining kan også komme med avgifter, noe som åpenbart reduserer belønningen din. Og i samlet gruvedrift fordeles ikke transaksjonsgebyrene.

Andre ulemper ved pooled mining er at det er utsatt for angrep, for eksempel DDOS-angrep, og det kan også være utsatt for nedetid, selv om det er mulig å konfigurere programvaren din til å bruke et annet basseng eller en solo mine hvis hovedbassenget går offline.

Den største fordelen som holder de fleste gruvearbeidere i bassenger er at inntektene er mer konsistente, selv om de er lavere med 1-2% over tid versus solo gruvedrift. Med bassenggruvedrift kan du være rimelig sikker på å se lignende inntekter hver måned, uten den enorme variasjonen som gruvearbeidere er utsatt for.

En kritikk av gruvebassenger er at de sentraliserer gruvedrift ved å kontrollere så mye av hashkraften. For eksempel kontrollerte gruvebassenget GHash.io tilbake i 2014 42% av Bitcoin hashpower. Det er farlig nær 51% angrepsnivå. For tiden det største bassenget BTC.com har 27,8% av Bitcoin-hashratet.

Det er mange forskjellige gruvebassenger å velge mellom. En av de største er AntPool, som eies og drives av BitMain, et selskap som spesialiserer seg på utvikling, produksjon og salg av ASIC-kort. Den eldste og tredje største er SlushPool, som har bassenger for Bitcoin og Zcash for tiden. Du kan finne bassenger for mange populære mynter med et enkelt Google-søk.

Alternativer til hjemmedrift

Hvis alt dette høres dyrt ut og som for mye trøbbel, er det alternativer til å sette opp din egen gruverigg hjemme. En av de mest populære er kjent som Cloud Mining. I sky mining trekker du kontrakt med et annet selskap for å lease hashpower.

De setter opp og vedlikeholder all maskinvaren, og alt du trenger å gjøre er å betale for hashrate og samle belønningene. Det er åpenbart avgifter involvert i dette, så det kommer ikke til å være like lønnsomt som å sette opp din egen gruvedrift, men det er langt mindre problemer.

Et av de største og mest kjente skygruveselskapene er Hashflare.io. Der kan du leie hashrate for Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Zcash og DASH mining. Selskapet har operert siden tidlig i 2015 og er respektert i kryptovaluta sirkler.

Et annet valg er Genesis Mining, som tilbyr gruvekontrakter for Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Zcash, DASH og Monero. Og med Genesis Mining kan du bytte hashrat til hvilken mynt som er mest lønnsom den gangen. Ulempen med Genesis Mining er veldig høye kontraktssatser. Det er ingen måte å kjøpe en liten plan her, så forvent å bruke flere hundre dollar i det minste. En annen ulempe er at de ofte er utsolgt eller hashkraft, og derfor må du kanskje vente på å få en kontrakt.

Staking as Mining

Mynter for staking

Noen mynter for staking

Du kan også vurdere å “utvinne” en annen konsensusmekanisme. For eksempel betaler mynter som bruker Proof of Stake gruvearbeidere som bare holder myntene. Noen interessante valg er tilgjengelige for de som ville være lykkeligere med gruvedrift bare ved å holde mynter.

Den ene er NEO, som er et godt valg fordi det ikke krever at du til enhver tid holder lommeboken åpen for å samle belønningene dine, og det krever heller ikke at du kjører en masternode. PIVX og OkCash er to innsettingsmynter som er enkle å starte med, ettersom de ikke har noe minimumskrav.

Hvis du har en betydelig sum penger (eller allerede har utvunnet dem), er DASH en hybrid som gir mulighet for innsats. Imidlertid har du minst 1000 DASH-mynter for å kjøre det som kalles masternode. Til en nåværende pris på $ 439 betyr det at du trenger DASH til en verdi av $ 439 000 for å dra nytte av innsatsalternativet.

Interessant er det at Ethereum skal flytte til Casper proof of stake-systemet en gang i 2018, slik at du kan bryte det nå, og når det bytter, vil du allerede ha noe Ether for innsats.

For å konkludere

Å utvinne kryptovalutaer hjemme kan være en morsom hobby, en sidegig eller en måte å tjene betydelige kryptokurver hvis du gjør riktig og oppskalert.

Det er kanskje ikke for alle, men hvis du ikke har noe imot den tekniske naturen til å bygge dine egne rigger og vedlikeholde dem, sammen med å konfigurere riktig programvare for å kjøre riggene dine, kan det være en måte for deg å bygge opp en andel av din favorittkryptovaluta.

Eller du kan ta den enkle ruten for å kjøpe en skygruvekontrakt eller mynter som fungerer på bevis for innsatsmekanisme. Enten krever ikke noe ekstra arbeid fra din side, og kan gi anstendig avkastning.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me