Mining Ravencoin (RVN): Steg-for-trinn-guide

Da Bitmain og andre ASIC-produsenter fortsetter å gi ut nye rigger for gruvedrift av nye algoritmer, har kryptovaluta-samfunnet i økende grad vendt seg til ASIC-resistente algoritmer og mynter i et forsøk på å opprettholde desentraliseringen som er lovet av kryptovalutaer..

En mynt som fikk stor interesse for noen måneder siden på Reddit og Twitter, og som fortsatt er populær og lønnsom for hjemmearbeidere, er Ravencoin (RVN).

Det er mer lønnsomme mynter, men Ravencoin har holdt seg nær toppen når det gjelder lønnsomhet, og sjansene er at det vil fortsette, takket være ASIC-motstanden til algoritmen mynten bruker. Hvis du ikke har hørt om Ravencoin før, vil følgende guide få deg på vei til å utvinne denne pene lille mynten med enten en Nvidia eller en AMD GPU.

Veiledningen nedenfor gir deg lenker til alle ressursene du trenger fra Ravencoin-gruveprogramvaren til gruvebassenger. La oss komme i gang.

Hva er Ravencoin?

Ravencoin ble utviklet som et åpen kildekode, desentralisert peer-to-peer-nettverk som implementerer en blockchain spesielt designet for å overføre eiendeler fra en part til en annen. Hvis du vil ta et dypere dykk i prosjektet og dets evner, her er en lenke til Ravencoin-papir.

Ravencoin Network Statistics

Ravencoin RVN Coin og nettverksstatistikk. Kilde: rvnstats

Ravencoin er et ganske nytt prosjekt, som ble lansert i januar 2018 som en gaffel av Bitcoin. I likhet med Bitcoin ble den opprettet uten forhåndsmine og uten ICO. Videre er det en komplett proof-of-work-mynt med nettverket fullt sikret av gruvearbeidere. Den bruker en unik X16R-algoritme som ble designet spesielt for Ravencoin og ASIC-motstand.

X16R & ASIC-motstand

En av grunnene til at Ravencoin har fått popularitet så raskt, er X16R-algoritmen den bruker for bevis på arbeid.

X16R-algoritmen er faktisk 16 forskjellige algoritmer, som brukes tilfeldig under gruvedrift, og rekkefølgen avhenger av hashen til forrige blokk. På grunn av denne tilfeldigheten er det ekstremt vanskelig å programmere en ASIC-maskin for å utvinne X16R-algoritmen. Og selv om noen prøvde å lage en ASIC for algoritmen, kunne utviklerne ganske enkelt endre algoritmene som ble brukt i X16R.

Kjøp Nicehash nå

Så det er ganske trygt å anta at X16R-algoritmen vil forbli ASIC-bestandig i veldig lang tid.

Ravencoin Lommebøker

Som det gjelder for all gruvedrift, trenger du en lommebok for å sende myntene dine til. Du kan få den siste versjonen av den offisielle Ravn lommebok fra Github, hvor den er tilgjengelig for Windows, Mac, Linux, Ubuntu, cenos7 og fedora27. Last ned lommeboken og gå til Fil -> Motta adresse for å opprette en ny lommebokadresse.

Ravencoin kjerne lommebok nedlasting

Ravencoin Proprietary Wallet GUI

Du bør også kryptere lommeboken ved å gå til Innstillinger -> Krypter og følg instruksjonene.

Deretter vil du laste ned riktig gruveprogramvare for GPUen din.

Ravencoin (X16R) gruveprogramvare

Når det gjelder gruveprogramvare, er det flere muligheter, og hvis du ser på hardcore gruvedriftfora, vil du noen ganger oppdage diskusjoner om hvilken gruvearbeider som gir de beste resultatene. Sannheten er at resultatene dine er veldig avhengige av oppsettet av din egen maskin, og ærlig talt produserer de fleste gruvearbeiderne resultater som er ganske like.

Så ikke stress for mye med valget av Ravencoin-gruvearbeider. Basert på det vi har lest, er den generelle konsensus at for Nvidia-kort er den beste gruvearbeideren ildsjel / fiende-1.08. Ulempen med denne gruvearbeideren er at den er lukket kilde med 1% utvikleravgift.

Jeg anbefaler ikke å bruke gruvearbeidere med lukkede kilder fordi du aldri vet hva annet kan skjule seg i koden. Alternativer for åpen kildekode inkluderer Suprminer 1.6 (1% avgiftsavgift), den Nevermore 0.2.3 (uten gebyr) eller Ravencoin Miner v2.6.

Hvis du bruker et AMD-kort, er den mest populære gruveprogramvaren Avermore 1.4.1, som er av samme utvikler som gruvedriftsprogrammet Nevermore 0.2.3 for X16R.

For noen av gruvearbeiderne må du laste ned og pakke ut filene. Merk at Windows Defender eller antivirusprogrammet ditt mest sannsynlig vil merke programvaren som skadelig, og du må tillate det eller legge til et unntak.

Ravencoin Mining Pools

Den siste delen av gruvepuslespillet ditt er å velge et Ravencoin Mining Pool. Det er best å bruke et gruvebasseng i stedet for å prøve å solo. Mens Ravencoin er ASIC-motstandsdyktig, er det fortsatt for vanskelig å solo min med mindre du har en farm med GPUer. Du finner mange tilgjengelige bassenger med avgifter fra 0% til 2%. Nedenfor er noen av de mest populære bassengene og deres hashrate. Merk at det ikke alltid er best å velge det mest populære bassenget fordi det fremmer sentralisering.

Husk at på slutten av dagen (eller uken som den er) vil inntektene dine jevne ut uansett hvilket basseng du bruker. Det betyr at det egentlig ikke er noe beste basseng, bare bassenger med lavere avgifter og forskjellige betalingstyper og minimum. Velg et basseng som passer deg, og det vil være best for deg.

For denne guiden bruker jeg Ravenpool, men det betyr ikke at det er det beste.

Mining Ravencoin (RVN) med Nvidia og AMD

Etter at du har lastet ned og utvunnet gruveprogrammet, bør du se noen få filer, hvorav den ene er en batchfil. I mitt tilfelle bruker jeg Suprminer og batchfilen heter mybat.bat, men for andre ser du kanskje bare en batchfil kalt “eksempel”.

Ravencoin-filkatalog

Ravencoin Miner-filkatalog

I alle fall må du høyreklikke på batchfilen og velge “Åpne med”. Du kan bruke Notisblokk eller Wordpad eller hvilken som helst annen tekstredigerer du har installert på datamaskinen din.

Hva du ser vil avhenge av gruvearbeideren du bruker, men generelt vil det følge dette formatet:

ccminer -a x16r -o [pool url] -u [lommebokadresse] -p [passord] -i 19

Du må fullføre “basseng url”,“lommebokadresse“Og” passordet. Når det gjelder Ravencoin miner er alle disse forhåndsutfylte, men må endres for å gjenspeile din egen informasjon. Og i de fleste tilfeller –P feltet forblir tomt.

Ravencoin Miner-innstillinger

Legg merke til “ccminer” -betegnelsen i begynnelsen av linjen. Når det gjelder fiendearbeideren, er dette “z-fiende” og i tilfelle Averminer-gruver for AMD er dette “sgminer”.

Verdiene for pool url, bruker og passord kommer fra gruvedammen din. I mitt tilfelle har jeg brukt Ravenminer-bassenget, og innstillingene mine ser ut som følger:

.bat-filinnstillinger for Ravencoin

.flaggfilinnstillinger for Ravencoin

Lagre batchfilen og dobbeltklikk den deretter for å kjøre. Et kommandovindu skal åpnes, og Ravencoin-gruveren vil koble til og begynne å bryte RVN.

Ravencoin Miner Running

Ravencoin Miner kjører i kommandovinduet

Innstilling og feilsøking

Det er en rekke feil som kan oppstå når du konfigurerer gruveprogramvaren, og jeg kan ikke dekke dem alle her. Husk at Google er din venn. Hvis du får en feilmelding, er du nesten ikke den første personen som får feilen, og et Google-søk vil sannsynligvis avdekke en løsning.

Det er også en rekke innstillinger relatert til intensiteten til gruvedrift og andre parametere. Jeg kommer heller ikke til å berøre disse siden de virkelig er for avanserte brukere. Gruvedrift med standardinnstillingene vil være greit.

En annen ting å merke seg er at hashrates med X16R ikke er stabile på grunn av konstant veksling mellom algoritmer. Gruvearbeidere fryser eller krasjer noen ganger også, og i mange tilfeller kan det løse dette problemet å senke overklokkeinnstillingene.

RVN Lønnsomhetskalkulator

Det er flere måter å estimere lønnsomheten for gruvedrift med Ravencoin. Den første er gjennom WhattoMine.com. Det andre er RavenCalc, som gir deg samme informasjon som WhattoMine.

Til slutt kan du bruke boten i Ravencoin Discord-kanal ved å skrive inn “!hash xx“, hvor i “xx”Erstattes med hasjkraft. Boten er ganske nøyaktig.

Konklusjon

Forhåpentligvis har denne guiden gitt deg det du trenger for å komme i gang med gruvedrift av Ravencoin. Det er få mynter som er satt til å forbli ASIC-resistente også, og så lenge Ravencoin, noe som betyr at du bør kunne fortsette å bryte den med GPUen din i veldig lang tid. Det samme gjelder ikke for mange altcoins.

Hvis du ikke klikket deg gjennom for å sjekke ut Ravencoin Discord-bot, burde du virkelig gjøre det, bare for å bli med i samfunnet der, som nå er over 10 000 brukere og er ganske aktivt. De kan hjelpe deg med eventuelle Ravencoin-relaterte problemer eller spørsmål du måtte ha.

Bortsett fra å være gruveløs med en GPU, er prosjektet også fokusert på å gi et nyttig blockchain-produkt. Med et sterkt fellesskap og fullstendig åpenhet fortsetter prosjektet å vokse. Jeg liker også det faktum at Ravencoin ble lansert uten pre-gruve og uten ICO, og unngår bruk av masternoder og staking til fordel for gruvedrift, som er en langt mer desentralisert konsensusmekanisme.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me