Sette opp en IOTA-node og tjene MIOTA: trinnvis guide

IOTA er en unik distribuert hovedboksteknologi som ble født i 2014 av et maskinvaresatsing ment å støtte generell distribuert databehandling som grunnlaget for IoT-infrastrukturen til sammenkoblede enheter..

IOTA-stiftelsen er dedikert til å utvikle industrielle standarder og åpne protokoller for en maskin-til-maskin-økonomi, som sikrer sanntidssirkulasjon av validerte, veldefinerte og klare data og sikring av kritisk infrastruktur på global skala.

Å kjøre en IOTA-node er en måte å gå inn i nettverket som kalles “floke”. Tangle er et eksempel på en Directed Acyclic Graph (DAG) -basert kryptokurrency. Noden kan fungere som en lastbalanser til Tangle og hjelper ved å øke hastigheten på bekreftelsestider i et gitt segment av nettverket mens du mottar ukentlige distribuerte donasjoner for å gjøre det.

I de følgende avsnittene vil vi fokusere på noen av nøkkelkomponentene som utgjør IOTA-protokollen og nettverksinfrastrukturen. Vi vil da gi instruksjoner om hvordan du setter opp og bruker en node, samt noen av applikasjonene, brukssaker og tilgjengelige verktøy.

Så hvis du er interessert i sette opp din egen fulle node i ditt hjem, les videre..

Frø, nøkler, adresser og transaksjoner

Et IOTA-frø er utgangspunktet for å opprette en transaksjonskanal. Et frø må genereres trygt offline og holdes sikkert. I en Linux shell-ledetekst gjøres dette med følgende kommando:

cat / dev / urandom | tr -dc A-Z9 | head -c $ {1: -81}

For Mac-brukere:

cat / dev / urandom | LC_ALL = C tr -dc ‘A-Z9’ | brett -w 81 | hodet -n 1

/ dev / random genererer pseudo-tilfeldige tall ved å samle miljøstøy fra enhetsstasjoner, nettverkspakker, etc. i en entropipool som frøet genereres fra.

Selv om det finnes verktøy for frøgenerering på nett, anbefales det sterkt at du unngår disse. Det har tidligere vært nettfiskingsnettsteder som maskerte som verktøy som har stjålet brukerens frø.

Den genererte 81 tegn lange strengen bestående av A-Z store bokstaver og tallet 9. Alle private nøkler og sett med adresser som samler transaksjoner kommer fra det originale frøet på en strømlignende måte (noe som ligner på mnemonics i Ethereum-lommebøker).

Når en sendetransaksjon er utført fra en adresse, skal adressen aldri gjenbrukes ettersom hver utgang avslører deler av den private nøkkelen. Mottakende utganger kan samles i en enkelt adresse, men når den adressen er brukt fra den, skal den tømmes, og den skal ikke brukes på nytt for verken sending eller mottakelse. Frøet kompromitteres ikke hvis midler mottas i en brukt fra adresse, men midlene er det.

Dette skyldes det kvantebestandige kryptografiske skjemaet som ble vedtatt av IOTA. Engangssignaturskjemaer (og spesielt engangs kryptografiske hashfunksjoner) er metoder for å konstruere digitale signaturer ved hjelp av enveisfunksjoner. Ligner i prinsippet engangsputer og, som navnet antyder, fungerer dette bare ved å bruke nøkkelpar én gang. Når biter er sløyfet, må de i det vesentlige forbrukes.

Denne mindre, tidlige fasen av ulempe og tilsynelatende teknisk barriere for deltakelse vil snart bli løst med den kommende utgivelsen av Trinity lommebok (for tiden i alfa-testfase). Dette er ment å gi et brukervennlig og intuitivt plattformgrensesnitt til floke og en modul for frø- og adressehåndteringslogikk som gir en jevnere brukeropplevelse.

Transaksjoner, bunter og øyeblikksbilder

IOTA Transaksjon

Bilde via Fotolia

En transaksjon på floke består av en kodet 2673 tryte streng som dekoder et objekt som inneholder adresse, signatur, verdi og tag attributter. Transaksjoner er vanligvis gruppert i matriser som kalles bunter som omslutter verditransaksjoner som inneholder utdata til mottakende adresser og innganger til utgifter. Verditransaksjoner som sådan krever at innganger signeres.

Etter hvert som databasen over transaksjoner vokser, utføres periodiske øyeblikksbilder som grupperer saldoer som ikke er null. Disse lagres i en enkelt plate, og resten blir kastet av. Adressene med saldoer som ikke er null, fungerer på en måte som nye genusadresser, uten tidligere historie knyttet.

For øyeblikket, under koordinert driftsmåte, gjøres øyeblikksbilder manuelt av stiftelsen. Stiftelsen bygger en løsning der prosessen vil bli automatisert i nær fremtid og permanoder plassert for å beholde hele flokens historie.

Tjenester som thetangle.org og Oyster-nettverket (som lagrer data på floke ved å feste det på nytt og utføre PoW) kan for tiden anses å tjene som permanentkoder. Eventuelle verdifulle data kan bevares på floke ved å koble den med noen få iotas eller på annen måte stikke noe verdi i systemet.

Alternativt kan også spesialiserte noder som bare lagrer kontekstrelevante data eller transaksjoner som strømmer gjennom nabolagssegmentet av virvaret, komme på plass.

Koordinert konsensusmodus og milepælstransaksjoner

Koordinatoren (eller kort sagt Coo) er IOTA-noder spredt over hele kloden og drives av IOTA-stiftelsen. Disse tjener formålet med å utstede nullverditransaksjoner (kalt milepæler) som sikrer at innkommende transaksjoner som refererer til milepælen, er i samsvar med reglene i protokollen.

Dette vil sette retningen for flokevekst ved å koordinere trinnene. Deltakende noder for deres del verifiserer også at Coo ikke bryter konsensusregler ved å lage iotas ut av tynn luft eller godkjenne dobbeltbruk.

Hensikten er som en midlertidig beskyttelse for nettverket i barndomsfasen for å unngå mot større angrep. Når volumet av organisk aktivitet på virvaret når en tilstrekkelig terskel for at den skal være selvbærende, blir koordinatoren slått av. Flora vil da bytte for å sikre konsensus via Monte Carlo Markov-kjede tilfeldige turer.

Sette opp en grunnleggende node (IOTA Reference Implementation)

For å sette opp en node trenger man en optimal konfigurasjon. Nedenfor er noen av de minste anbefalte maskinvarene / programvarene:

  • 8 til 12 GB RAM
  • 25 GB lagringsplass
  • dual core CPU
  • 24/7 tilkobling
  • Enten Ubuntu (16 eller 17) eller CentOS er å foretrekke

En VPS (Virtual Private Server) som kjører i et datasenter er en vanlig og praktisk løsning, og det er en rekke VPS-hostingleverandører å bruke.

Etter å ha fått tilgang til serveren (IP-adresse og brukerpassord), logger du deg på eksternt via kommandolinjen (eller PUTTY i Windows):

$ ssh [email protected]

Skriv inn passord, og hvis brukeren ikke er “root” (Contabo-servere er som standard root), må du sørge for at du har “sudoer” -rettigheter og utføre “sudo su” for å logge som root. Etter det, bare løp:

$ bash <(krøll -s https://raw.githubusercontent.com/nuriel77/iri-playbook/master/fullnode_install.sh)

Dette henter et distribusjonsskript som automatisk vil oppdage systemparametere, laste ned nødvendige programvarepakker og deres avhengighet. Sørg for å aktivere Nelson- og feltmodulene på toppen av kjerneprotokollen under installasjonen. Dette vil oppfylle ulike ansvarsoppgaver som er viktige for å bygge et sunt nettverk.

Aktiver Nelson

Etter vellykket installasjon vil du bli presentert med nettadressene som kollegebehandleren og Grafna dashbord (overvåking av CPU I / O-bruk) er lokalisert. Peer manager er vanligvis IP ved HTTP på port 8811 og Grafna-grensesnitt ved port 555 og / dashboard / db / iota? Refresh = 30s&orgId = 1 (standard brukernavn “iotapm” og passord som angitt under installasjonen)

Disse gir eksternt grensesnitt tilgang til nodestatistikk og helsemålinger uten behov for å logge på direkte til den eksterne serveren via ssh.

Grafna

Grafna påloggingsskjermGrafna Monitoring Statistics

Grafna-overvåking i nettleserenGrafna prisdata

Grafna prisdata

Deretter kjører du følgende i den kjørende ssh-konsollen til den eksterne VPS for å komme inn i nodeens GUI-konfigurasjonsgrensesnitt:

$ irisk

IOTA-referanseimplementering

IOTA Reference Implementation Configuration Manager

Etter å ha lastet ned den fullsynkroniserte databasen (“Get Fully Synced DB”) fortsetter vi med å aktivere Nelson.

Nelson Auto-Discovery Peer Manager

Den grunnleggende IRI er vanligvis bundet til et strukturert overleggsnettverk av naboer i floke. Dette gjøres via en JavaScript-innpakning kalt “Nelson”. Nelson fungerer som portvakt og nettverksovervåker som er ansvarlig for å oppdage jevnaldrende, forhandle forbindelser, lastbalansere trafikk og beskytte mot dårlige aktører.

Hver Nelson-node opprettholder en liste over pålitelige jevnaldrende og har en “personlighet” som endres over tidsintervaller på flokket som kalles “epoker”. Disse varer mellom fem til ti minutter. Dette betyr at innkommende kontakter ikke godtas umiddelbart, avhengig av en rekke parametere og faktorer. Etter hvert som flere kontakter oppnås, akkumuleres tillit, hvor vekten er en grunnleggende beregning i hvordan floke fungerer.

Bolero er en lignende implementering på tvers av plattformer som er enklere for Windows-brukere og gyter hele innstillingen av noder med et enkelt klikk. Dette har nylig blitt integrert (men ikke fullt ut) med Nelson og Felt.

Etter at vi har aktivert Nelson, fortsetter vi videre med å aktivere felt.

CarrIOTA-feltet

CarrIOTA er et publikum lastbalanser for å optimalisere nodeytelse og ressursbruk til fordel for hele nettverket. Det gir beskyttelse mot DDoS-angrep og et lag med herdet sikkerhet for kritiske applikasjoner. I tillegg beregner den statistikk og gir helsemålinger for en IRI og dens naboer, som fungerer som verdifulle data for videre bygging av applikasjoner og integrering av ulike forekomster..

CarrIOTA Field fungerer også som en insentivizer som gir en raskere hastighet på transaksjoner i det, stabiliserer floker som helhet. Den distribuerer også ukentlige IOTA-token donasjoner blant deltakere som gjør Proof-of-Work (det enkle Hashcash type PoW, ikke typen Bitcoin miner).

Når du aktiverer felt fra konfigurasjonsgrensesnittet, må du angi en unik identifikator (hvilken som helst streng) og en adresse for å motta de ukentlige distribuerte donasjonene. Produksjonen av et generert frø som forklart ovenfor skal ha følgende form:

QAZEEELQCKLVOORDUBXTCLNDBQYMYHLTCADJSUVXBAYWHZXBHACHUBQWQONZHGUJOKWSOXKGEOIPSSUML

Frøet føres inn i lommebok hvoretter en generert mottaksadresse kopieres og limes inn i adressefeltet i konfigurasjons-GUI.

IOTA Wallet Client

Den nåværende brukte IOTA-lommeboken

Til slutt må vi aktivere Proof-of-Work for Field for å overføre attachToTangle-jobber til hele IRI-noden, så vi går til “Konfigurer filer” og skriver inn “Field”.

Konfigurasjonsfiler for floke

Konfigurasjonsoppsett

Linje “pow” må endres fra “false” til “true”, Ctrl + O for å lagre og Ctrl + X for å avslutte. Dette kan også gjøres fra kommandolinjen med:

felt –pow – adresse IOTA_ADDRESS

Vi går nå til http://field.carriota.com/ og bruk den medfølgende identifikasjonsstrengen for å sjekke om noden er til stede i floke i felt. Dette kan alternativt søkes etter i ren tekstfil på http://field.carriota.com/api/v1/graph.

Hvis de riktige portene ikke ble aktivert under installasjonen, åpner du følgende porter i NAT-ruteren:

  • UDP: på 14600 (mange naboer vil bare bruke UDP som en rask, lett nettverkspakke)
  • UDP: klokken 15600
  • TCP: klokken 16600
  • TCP: på 21310 (for CarrIOTA Field)

Donasjonsmidler spres til de oppgitte donasjonsadressene til de deltakende nodene i et 48-timers intervall etter at sesongen er avsluttet. Totalt er over 3,4 milliarder iotas blitt utbetalt i begynnelsen av mars, som avslørt i nedenstående tweet av en IOTA-forsker..

Kanskje enda viktigere for adopsjon, antall deltakende noder har også blitt firedoblet siden.

Tilleggsressurser og informasjon

Ventende transaksjoner kan kobles til manuelt på nytt via et python-skript som kjøres fra kommandolinjen til noden etter å ha hentet de offisielle IOTA-python-bibliotekene etter installasjonen.

apt-get installer python-pip -y && pip install – oppgrader pip && pip install pyota

Etter dette trenger man bare å kjøre “reattach” fra kommandolinjen.

$ fest igjen

En rekke grunnleggende nettbaserte verktøy (som forskjellige binære til ternære omformere, nåværende feltstatistikk, databasestørrelse osv.) Er tilgjengelige på Tangle Tools og en liten samling opplæringsprogrammer kan bli funnet her.

ChainLinks Linkpool har også gitt ut en IOTA-adapter for ChainLink Oracle-noder nylig og andre slike oracle-tjenester som XYO-geolocation-orakelet ser ut til å ha IOTA-integrering som prioritet i deres veikartagenda.

Andre IOTA-baserte prosjekter under utvikling inkluderer maskinlæring som en tjeneste, en IOTA betalingsport, forskjellige ‘sammenfiltrede’ chat-applikasjoner og mange flere.

For å følge med på oppdateringer og kunngjøringer og delta i diskusjoner, eller å søke å bedre forstå dynamikken i floke og stille spørsmål, IOTAs offisiell uenighet huser et stort og aktivt fellesskap av mennesker som jobber med å utvikle applikasjoner og samarbeide om å bygge prosjekter på IOTA. An offisielt samfunnsforum har også nylig blitt lansert.

Hvor mye kan du tjene?

Mens det å kjøre en IOTA-node kan være en interessant øvelse som gagner det bredere økosystemet, er du uten tvil interessert i avkastningen du kan tjene. Du må tross alt dekke kostnadene for å kjøre VPS og belønne tiden din for å opprettholde den.

Dette vil avhenge av en rekke faktorer. Disse inkluderer etterspørselen i nettverket, konkurranse, serverkonfigurasjon og selvfølgelig prisen på MIOTA.

Imidlertid kan man på nåværende nivå forvente å tjene hvor som helst mellom 12-15 MIOTA per måned for å kjøre noden. Hvis du skulle gå med den mest enkle konfigurasjonen på en VPS, er månedlige avgifter omtrent $ 8. Dette betyr at du til gjeldende priser tjener minst $ 8.

Forutsatt at alt forblir likt, betyr det at du tjener omtrent 100% på investeringen per måned. Selvfølgelig kan du alltid holde fast i MIOTA du har som fortjeneste. Hvis du er langsiktig positiv til IOTA-økosystemet, vil dette uten tvil tjene deg godt …

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me