Start gruvedrift Monero hjemme med disse enkle trinnene

Selv om du nettopp har begynt i kryptovaluta, vet du sannsynligvis at nye Bitcoins blir opprettet gjennom en prosess som kalles gruvedrift. Du vet kanskje ikke at Bitcoin ikke er den eneste mynten som kan utvinnes – faktisk er det mange.

En veldig interessant gruvbar mynt er den personvernbevisste Monero, og i dag skal jeg gå gjennom trinnene du må ta for å gruve Monero selv rett fra din bærbare eller stasjonære datamaskin. Og ikke bekymre deg. Det er ikke noe veldig tungt i instruksjonene, og du kan ha alt klar til å kjøre innen 30 minutter eller mindre.

Monero Mining Battle

Monero (XMR) er en desentralisert, skalerbar kryptovaluta som har fordelen av å gi fullstendig anonymitet for brukerne. Faktisk ble den opprettet nøyaktig for det formålet. Monero ble lansert i 2014 og har økt stadig i popularitet. Det er ikke en gaffel av Bitcoin eller Ethereum som så mange andre mynter, men er sin egen unike mynt som løper av CryptoNoteV7-protokollen.

Faktisk ble Monero så populær at nylig et av de store gruveselskapene opprettet en ASIC-brikke som kunne utvinne Monero. Fordi prosjektet er motstandsdyktig mot ASIC-gruvedrift, og hevder at det fremmer sentralisering, forkaster de nesten umiddelbart prosjektet, og deaktiverer muligheten til de nye ASIC-gruvearbeiderne..

Dette ble oppnådd ved å endre minimum ringstørrelse på transaksjoner fra 5 til 7. Monero hard gaffel skjedde 6. april 2018, og mens hashraten falt 75% umiddelbart etter gaffelen, har den siden kommet seg, og viser at gruvearbeidere støtter den nye gaffelen.

En endring som har skjedd på grunn av gaffelen er at mange av programvaren Monero mining-pakker som tidligere fungerte da den brukte 5-ring CryptoNote-protokollen, ikke lenger fungerer med den nye 7-ring CryptoNoteV7-protokollen.

Heldigvis støtter Monero selv gruvedrift direkte gjennom GUI-lommeboken, og det er minst et annet alternativ som er litt mer involvert.

Hvorfor Mine Monero?

GPU-gruvedrift

Bilde via Fotolia

Det er mange Proof of Work (PoW) mynter du kan bryte, så hvorfor velge mine Monero? Det er faktisk flere grunner som gjør Monero til et utmerket valg for en ny gruvearbeider.

Den første er at gruvedrift kjører veldig bra på AMD-maskinvare, så vel som på Nvidia GPU-er. Faktisk ser Monero vanligvis en av de beste hash-prisene for hvilken som helst kryptovaluta på et AMD-kort.

Deretter er CryptoNightV7-algoritmen som brukes av Monero optimalisert for CPU-gruvedrift. De fleste kryptovalutaer er ulønnsomme når de utvinnes ved hjelp av en CPU, enten fordi de ikke er optimalisert, eller på grunn av ASIC-gruvedrift.

Endelig har Monero blitt en ekstremt populær mynt i seg selv. Personvernet og anonymiteten fra Monero har gjort det nyttig for mange kryptovalutaentusiaster, spesielt siden et av målene med kryptovaluta er å unngå å snike at globale myndigheter har blitt så gode på.

Solo-mining Monero med sin GUI Wallet

Solo-mining er ikke den mest lønnsomme måten å utvinne Monero på, men det foretrekkes av mange brukere av flere grunner.

Den første grunnen er at solo-mining hjelper til med å styrke hele Monero-nettverket. Når du bryter solo uten basseng, legger du til desentraliseringen av nettverket ved å sette hash-hastigheten mot resten av nettverket. Hvis du blir med i et basseng av gruvearbeidere, bidrar du ganske enkelt med bassengets hashrate, noe som faktisk gjør nettverket mer sentralisert etter hvert som disse bassengene får mer og mer kraft.

Kjøp Nicehash XMR

Du kan se hvordan denne typen bassengsentralisering skader en kryptovaluta ved å se på problemene som Vertcoin har hatt, der et gruvebasseng kjent som Coinotron har fått kontroll på 51% av nettets hash-rate. Dette er kjent som et 51% -angrep og gir Coinotron muligheten til å endre transaksjoner på nettverket, og potensielt dobbeltbruke mynter. En annen personvernmynt – Zcash – har sett lignende problemer.

Sette opp Monero GUI Wallet Mining

Å sette opp solo-mining er enkelt og enkelt, med funksjonaliteten innebygd i den offisielle Monero GUI-lommeboken.

Akkurat som med Bitcoin-gruvedrift, har du rett til full belønning hvis du lykkes med å finne (løse) og bryte en blokk før resten av nettverket. Dette er mye mer enn du ville mottatt hvis du gruver i et gruvebasseng, selv om bassengbelønningene er langt mer konsistente.

Solo-mining er generelt langt mindre lønnsomt enn pool mining, med mindre du er heldig. Fordi hasjkraften til maskinen din er så lav sammenlignet med hashingskraften til hele nettverket, er sjansen for at du faktisk finner og bryter en blokk selv utrolig liten.

I de fleste tilfeller bruker du bare strøm, i stedet for å slå den rik. Solo-mining kan likevel være morsomt og givende, og det er en flott introduksjon til cryptocurrency mining generelt.

For å komme i gang med Monero-gruveeventyret ditt, går du først til det offisielle Monero-nettstedet og laster ned deres GUI-lommebok. De gjør det enkelt ved at alle de viktigste operativsystemene (Windows, OS X og Linux) støttes. Klikk på den aktuelle lenken for å laste ned.

Monero lommebok

Etter nedlasting kan du installere lommeboken som genererer frø og adresse. (Merk: Du må kanskje kjøre installasjonsprogrammet som administrator)

Etter å ha generert et frø og en adresse, vil du klikke på kategorien Avansert og deretter på Gruvedrift.

Monero Solo Miner

Kilde: GetMonero.org

Herfra har du muligheten til å endre antall CPU-tråder (kjerner) for å utvinne med (# 1), samt muligheten til å aktivere bakgrunnsgruvedrift (# 2). Du kan også starte (# 3) og stoppe (# 4) gruvedrift. Jo flere kjerner du aktiverer, jo mer hashrate vil du bidra. Sørg for å ha tilstrekkelig kjøling hvis du planlegger å aktivere gruvedrift på alle prosessorkjernene.

To andre ting å være oppmerksom på før du begynner å gruve Monero. Først må du vente på at demonen skal være ferdig med synkronisering (du kan se statusen i nederste venstre hjørne av lommeboken). Og for det andre kan du ikke aktivere flere kjerner enn prosessoren din faktisk har, ellers vil lommeboken sannsynligvis begynne å oppføre seg underlig.

Så når du har lommeboken installert og kjører, må du gå tilbake og starte monerod.exe for å starte demonen og la lommeboken din synkroniseres med nettverket, ellers vil du få en feil og vil ikke være i stand til å bryte.

Når du har installert lommeboken, la den synkronisere og begynte å gruve. Det er alt det er med det. Det skal bemerkes her at den eneste måten å solo-gruve som dette er gjennom de offisielle Monero lommebøkene.

Pool-mining Monero med XMR-Stak

Selv om bassenggruvedrift ikke gir deg bidrag til nettverkssikkerheten til Monero, er det mer lønnsomt enn solo-gruvedrift. Det var flere veldig gode programvarepakker for bassenggruvedrift, men siden hardgaffelen fungerer mange av dem ikke lenger, og støttes ikke lenger av skaperne. Det er synd, men det er fortsatt et godt alternativ i XMR-Stak, som du kan laste ned fra Github. Den støtter den nyere CryptoNoteV7 og anbefales av det offisielle Monero-nettstedet.

Denne programvaren med åpen kildekode støtter alle de viktigste operativsystemene og tillater gruvedrift på både CPUer og GPUer fra alle de store produsentene. Dette er en kompromiss fordi ytelsen er noe dårligere enn annen programvare som støtter spesifikk maskinvare, men på dette tidspunktet er det ikke mange andre alternativer, og XMR-Stak har fordelen av å være ganske enkel å installere og bruke.

Jeg bør også merke meg at XMR-Stak er forhåndskonfigurert for å donere 2% av hashing-kraften til utvikleren. Du kan endre det hvis du vil ved å redigere donate-level.hpp-filen før du bygger binærfiler.

Gå videre og last ned XMR-Stak.

Når nedlastingen er fullført, vil du fortsette å kjøre / sette opp XMR-Stak. For å gjøre det, se etter xmr-stak.exe-filen i den nedlastede mappen og dobbeltklikk den for å kjøre. Du kan få en advarsel fra antivirusprogrammet ditt, men det er falskt positivt, og du kan fortsette og kjøre programmet.

XMR Stak kjørbar

Oppsettet for XMR-Stak kjører i kommandolinjen, men er enkelt å følge med på. Det første spørsmålet du blir spurt om du vil bruke http-grensesnittet. Dette lar deg se hashrate rett i nettleseren din. Hvis du vil bruke denne funksjonen, oppgir du et ubrukt portnummer (jeg brukte 2018), ellers skriver du inn “0” for å deaktivere denne funksjonaliteten. Deretter vil den spørre hvilken valuta du vil gruve. Skriv “monero7” og trykk ENTER.

Oppsett av XMR Stak

Nå blir du bedt om en bassengadresse. Her er det nyttig liste over Monero bassenger du kan bruke når du bryter basseng. Du vil velge et basseng som har servere nær posisjonen din, og i mitt tilfelle er det MoneroHash i USA-delen. Bare klikk på knappen som sier “Gå til basseng” for det valgte bassenget, og finn deretter “Komme i gang” -delen av gruvedriftens nettsted.

Dette er hvor du kan finne listen over porter tilknyttet bassenget. Du velger porten din basert på kvaliteten på maskinvaren du bygger Monero med.

For eksempel på MoneroHash:

Monero XMR Hash

Hvis jeg skulle gruve på dette bassenget med både en high-end CPU og GPU, ville jeg valgt port 5555.

Så fortsett og skriv inn bassenget og porten, og trykk deretter ENTER. Deretter blir du bedt om et brukernavn. Dette kan enten være lommebokadressen eller bassenginnloggingen. Det anbefales at du bruker lommebokadressen din her. Dette vil sende alle bassenginntektene dine direkte til Monero-lommeboken.

Jeg anbefaler å bruke den offisielle Monero lommeboken, som kan lastes ned her. Hvis du foretrekker en nettlommebok, kan du bruke den MyMonero, men forstå at en nettlommebok ikke er like sikker som en stasjonær lommebok, siden du må oppgi din private hver gang du får tilgang til lommeboken.

Deretter blir du bedt om et passord, og du kan la det være tomt og bare trykke ENTER. XMR-Stak spør deretter om bassenget ditt støtter TSL / SSL. Dette avhenger av porten du bruker. Som du kan se fra skjermbildet ovenfor, støtter MoneroHash-port 9999 TSL / SSL, men ingen av de andre portene gjør det. Hvis du er i tvil, eller hvis bassenget ikke eksplisitt oppgir at det bruker TSL / SSL, kan du skrive inn “n” her. Etter det blir du spurt om du vil bruke nicehash, etterfulgt av et spørsmål om du vil bruke flere bassenger. Du kan skrive “n” for begge.

Det er alt det er med det. Minearbeideren din skal startes og utvinnes!

Du kan sjekke flere statistikker fra kommandolinjen som følger:

  • “H” for hashrate
  • “R” for resultater
  • “C” for tilkobling

Alle innstillingene du skrev inn under oppsettet kan enkelt endres ved å redigere konfigurasjonsfilen i XMR-Stak-mappen. Bare åpne filen ved hjelp av Notisblokk eller din favoritt teksteditor.

Stak Configuration XMR

Kilde: Youtube

Hvis gruvearbeideren din ser ut til å krasje kontinuerlig, må du kanskje redusere antall tråder den bruker på grafikkortet ditt. Det kan også enkelt endres ved å redigere enten nvidia.txt- eller amd.txt-filene (avhengig av produsenten av grafikkortet ditt).

XMR Stak GPU

Kilde: Youtube

Du kan angi at GPU-trådbeløpene skal være 0 i filen hvis du ikke vil gruve med grafikkortet ditt i det hele tatt. XMR-Stak vil prøve å bryte med all maskinvaren din (GPU og CPU), så hvis du deaktiverer GPU-gruvedrift, vil du fremdeles bryte med CPUen.

Hvis du har mer enn en GPU, vil du se konfigurasjonsinformasjon for hvert kort i GPU-konfigurasjonsfilen. Hvis du ikke vil bruke alle CPU-kjernene dine, kan du også endre cpu.txt-filen, men dette vil ikke være nødvendig for de fleste, da XMR-Stak vil gi en kjerne gratis.

XMR Stak CPU

Kilde: Youtube

Konklusjon

Den nylige harde gaffelen til Monero har gjort mynten enda mer fokusert på personvern, og har sannsynligvis sendt meldingen til ASIC-gruvedriftene om at Monero vil gjøre alt som trengs for å forbli ASIC-fri.

Dette gjør det ideelt for individuelle gruvearbeidere, som kan være sikre på at ASIC-rigger ikke vil dominere hashkraften i nettverket. Monero forblir også en veldig etterspurt mynt, og det er stor sannsynlighet for at prisen vil fortsette å øke etter hvert som flere kryptovaluta-brukere blir interessert i personvernmynter..

Den siste harde gaffelen har også redusert vanskeligheten med å utvinne Monero, noe som gjør det til et veldig godt valg akkurat nå. Mens solo-gruvedrift kan være morsomt, vil det nesten helt sikkert være mer lønnsomt å bruke et gruvebasseng, og XMR-Stak-programvaren er omtrent like enkel som den blir når det gjelder oppsett og konfigurasjon.

Når du er komfortabel med gruvedrift som dette, kan du til og med tenke på å utforske andre alternativer, for eksempel å legge til flere GPU-kort på PC-en din for økt hashhastighet, eller sette opp en maskin som er dedikert til gruvedrift – men det er et emne for en annen opplæringen.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me