Beste ZEN-zwembaden: waar je Horizen moet mijnen

Dus u wilt beginnen met het delven van Horizen (ZEN) en wilt uw winstgevendheid verhogen? Het kan zinvol zijn om lid te worden van een ZEN-mijnbouwpool.

Als een Equihash Proof-of-Work-cryptocurrency biedt Horizen (ZEN) een goed alternatief voor mijnwerkers die willen vertakken van Zcash (ZEC) -mijnbouw. Mijnwerkers kunnen hun middelen gemakkelijk tussen de twee ketens verdelen op basis van winstgevendheid.

Gezien de concurrentie van Equihash ASIC’s is solo-mijnbouw echter veel minder winstgevend geworden dan vroeger. Dit is waarom het als winstgevend kan worden beschouwd om je aan te sluiten bij een Horizen-mijnbouwpool en je kansen op het ontdekken van nieuwe blokken te vergroten.

In dit artikel zal ik je voorstellen aan Horizen en daarna wat tijd besteden aan het bekijken van enkele van de beste Horizen-mijnpools.

Wat is Horizen?

Horizen is een privacygericht blockchain-platform dat tot doel heeft elke wereldburger volledige privacy en controle over hun digitale voetafdruk te bieden. Het is uniek onder blockchain-projecten in zijn real-life use-cases en is niet alleen een andere potentiële valuta. Uiteindelijk hoopt Horizen zijn gebruikers in staat te stellen privé te communiceren, overal naartoe te gaan en alles volledig anoniem op internet te publiceren.

Fork of Fork op ZenCash

Fork of a Fork of ZCash

Horizen werd op 23 mei 2017 in eerste instantie gelanceerd als ZenCash als een vork van ZClassic, wat zelf een vork van Zcash was. Het werd omgedoopt tot Horizen om zijn eigen identiteit volledig te omarmen, los van die van Zcash.

Net als zijn moederblokketens – Zcash en Zclassic, gebruikt Horizen het Equihash-mijnalgoritme.

Horizen accepteert ASIC Miners

Ondanks een aanval met dubbele uitgaven in juni 2018, besloot het Horizen-team om bij het Equihash-algoritme te blijven in plaats van over te schakelen op een ASIC-bestendig algoritme..

De belangrijkste reden waarom deze beslissing werd genomen, is dat het team ontdekte dat het Horizen-netwerk veiliger was geworden door ASIC’s-mijnbouw, hoewel Horizen niet de grootste Equihash-valuta is die wordt gedolven.

Koop Nicehash ZEC

Het Horizen-team hield toezicht op het gebruik van de Equihash ASIC-mijnwerkers en ze lijken ZEN rechtstreeks te delven in plaats van hun hashingkracht aan NiceHash te verkopen, en dit was positief voor het Horizen-netwerk.

Top 5 Horizen-mijnzwembaden

Dus, welke mijnpools zijn het beste voor ZEN-mijnwerkers?

Over het algemeen lijken mining pools erg op elkaar, en met Horizen hoef je niet hard te zoeken om mining pools te vinden. De officiële Horizen-website vermeldt 27 mijnbouwpools kiezen uit. We hebben dat beperkt en presenteren u de meest populaire Horizen-mijnzwembaden.

Onthoud dat het nooit verstandig is om de hash-kracht van een mining-pool te verhogen tot meer dan 25%, dus het is zelden een goed idee om simpelweg de grootste mining-pool te kiezen. Horizen is echter enigszins uniek onder altcoins, omdat de hashingkracht voor het grootste deel vrij gelijkmatig is verspreid.

Bij het kiezen van een goede mijnbouwpool zijn de kosten belangrijk, evenals de uptime van het zwembad en de geografische nabijheid van uw locatie. Houd die dingen in gedachten en lees verder om de top 5 Horizen-mijnzwembaden te ontdekken.

Zhash.pro

Zhash.pro is een pool die we nog niet eerder zijn tegengekomen, maar het is de nummer één pool als het gaat om het delven van ZEN, en controleert ongeveer 25% -30% van de hash-energie. Het is niet zo verwonderlijk dat het de meest populaire ZEN-mijnbouwpool is geworden, aangezien het extreem lage kosten van 0,5% biedt, automatische uitbetalingen voor slechts 0,1 ZEN en wereldwijde dedicated servers..

ZHash Mining Pool Stats

ZHashPro Mijnbouwpoolstatistieken

Het biedt ook anonieme mijnbouw, waardoor het perfect is voor privacymunten zoals Horizen. Omdat de hash-kracht van deze pool zo hoog is, kan deze beter worden vermeden om de decentralisatie van het netwerk in stand te houden. Als je je aangetrokken voelt tot de lage vergoeding van 0,5%, wil je misschien de vijfde mijnbouwpool in onze lijst proberen, Luckpool, die ook een vergoeding van 0,5% heeft met veel minder hasjkracht.

F2Pool

F2Pool is een van de grootste geïntegreerde miningpools ter wereld, en het is ook de op een na grootste Horizen-miningpool, die ongeveer 15% -20% van de hashingkracht beheert. Dat maakt het eigenlijk een redelijk goede keuze, omdat je helpt het netwerk te decentraliseren. Het is ook een teken dat ASIC’s de Equihash-mijnbouw nog niet schaden, omdat F2Pool in China is gevestigd en normaal gesproken sterk wordt beïnvloed door ASIC-mijnwerkers..

F2Pool Horizen

Enkele kenmerken van F2Pool

Een echt negatief aspect van F2Pool is de hoge mijnvergoeding van 4%. Het is ook niet de beste keuze als je anoniem wilt blijven, omdat je een account moet registreren om te minen bij F2Pool. Dat is een enorm nadeel met een op privacy gerichte munt als Horizen.

Suprnova.cc

Als je überhaupt al poolmining hebt gedaan, heb je vrijwel zeker van gehoord Suprnova.cc omdat ze vaak een van de beste mijnbouwpools zijn voor tientallen munten. Een leuke bijkomstigheid is dat er een uniforme login is die voor bijna al die pools kan worden gebruikt, zodat u de aanmeldingen en werknemersinformatie niet opnieuw hoeft in te stellen.

Suprnova ZEN Mijnbouwpoolstatistieken

Suprnova.cc Statistieken ZEN Mijnbouwpool

Suprnova.cc heeft de standaard mijnvergoeding van 1% en een mooie lage minimale uitbetaling van 0,1 ZEN. Ze bevatten ongeveer 14% -18% van het totale hashvermogen, waardoor ze een goede keuze zijn als je een solide pool wilt die de decentralisatie van het netwerk niet in gevaar brengt.

MiningPoolHub

MiningPoolHub is de vierde meest populaire Horizen-moining-pool, het beheert nog steeds ongeveer 14% -18% van de hasjkracht. Je zult ook zien dat ze dit nog steeds Zencash noemen. Niet een groot probleem. Miningpoolhub heeft wereldwijde servers en de mijnvergoeding is standaard 0,9%.

MiningPoolHub Recente statistieken

Recente statistieken over MiningPoolHub voor Horizen

De minimale uitbetaling is slechts 0,1%, waardoor dit een goede keuze is voor thuiswerkers. Het ondersteunt ook schakelen tussen meerdere algoritmen, en desgewenst overschakelen naar de meest winstgevende munt in het algoritme. En je kunt uitbetalingen krijgen in elke munt die je leuk vindt, zelfs als je Horizen delven.

Luckpool

Luckpool.net is een in Canada gebaseerd zwembad, dus het wordt het best gebruikt door degenen die zich in Noord-Amerika bevinden. Het verschilt een beetje van andere pools doordat het een kleinere 0,5% miners fee in rekening brengt, maar het biedt ook iets dat ze de Miner’s Jackpot noemen. Dit is een bonus die wordt betaald aan de mijnwerker die het blok daadwerkelijk vindt. In het geval van Horizen is de Jackpot van de Miner 1 ZEN. Hierdoor blijft er 7,63 ZEN over om te delen met de andere mijnwerkers.

Horizen Luckpool Mijnbouwpool

Luckpool ZEN-statistieken en zwembadfuncties / aanbiedingen

Ze verschillen ook in het gebruik van het proportionele (PROP) uitbetalingssysteem. De minimale uitbetaling is slechts 0,1 ZEN en dit is een anonieme pool, wat betekent dat u zich niet hoeft te registreren of persoonlijke informatie hoeft te verstrekken. Ze beheren ook slechts 8% -10% van de totale hashingkracht, waardoor ze een solide mijnbouwpool zijn, maar klein genoeg om decentralisatie te behouden.

Welke pool te kiezen

Dus nu u een idee heeft van de selectie van ZEN-mijnpools tot uw beschikking, moet u beslissen over de meest winstgevende pool. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de volgende:

  • Vergoedingen: Een van de belangrijkste vereisten is duidelijk de vergoedingen die men voor de pool moet betalen. Puur gebaseerd op deze statistiek lijken Zhash en Luckpool de goedkoopste pools om mee te doen.
  • Uptime zwembad: U verdient alleen ZEN als het zwembad volledig functioneel is en niet leeg is voor onderhoud. De uptime van het zwembad is een heel belangrijke overweging als het gaat om uw selectie, aangezien dit direct invloed heeft op de hoeveelheid ZEN die u waarschijnlijk zult verdienen. Net als uitwisselingen kunnen miningpools het belangrijkste doelwit zijn voor DDoS-aanvallen, dus het helpt om een ​​pool te gebruiken die over effectieve voorzorgsmaatregelen beschikt..
  • Locatie van servers: Het is duidelijk dat afstand een grote rol speelt bij welke pools u besluit mee te doen. Afstand tot de server heeft invloed op de latentie in de verbinding en dat werkt niet zo goed als je strijdt om blokbeloningen.
  • Uitbetalingsvoorwaarden: Als het gaat om de voorwaarden die zijn verbonden aan uitbetalingen vanuit de miningpools, is dit echt een persoonlijke voorkeur. Veel van de pools hebben een minimum uitbetalingsvereiste waaraan moet worden voldaan voordat u munten kunt opnemen. Ze zullen ook verschillen in termen van de regelmaat van de uitbetalingen.
  • Hashpower: Deze is vaak wat minder duidelijk. Hoewel een pool met een hogere hashpower meer kans heeft om een ​​block te vinden, zul je de ZEN block-beloning moeten delen met meer miners. U zult dus de kleinere kans op het vinden van een blok in een kleinere pool moeten afwegen in vergelijking met de lagere uitbetaling voor een pool met grotere hashpower..

Gezien deze vereisten lijkt het erop dat Zhash een goede pool zou kunnen zijn om mee te doen, gezien de lagere kosten en de automatische uitbetaling van minimaal 0,1 ZEN. Deze pool heeft het grootste hashvermogen op het netwerk met meer dan 25%, dus u moet de voor- en nadelen hiervan afwegen, aangezien.

Gevolgtrekking

Deze vijf mijnpools van Horizen zouden je genoeg ideeën moeten geven om aan de slag te gaan, maar als je er geen ziet, ga dan naar de Horizen-website om alle andere beschikbare ZEN-mijnpools te zien.

Hoewel mijnbouwpools kunnen bijdragen aan de centralisatie van een keten, zijn ze waarschijnlijk een van de weinige manieren waarop u realistisch kunt concurreren als thuiswerker. Als je de centralisatie van mijnen wilt proberen te verminderen, moet je je waarschijnlijk aansluiten bij een pool die minder hashingkracht heeft.

Centralisatie van mijnbouw op Horizen is echter minder zorgwekkend dan op Zcash en hashing op Zen kan een aantrekkelijk alternatief zijn voor uw Equihash ASIC’s of GPU-rigs..

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me