Bitcoin Gold Mining Pools: waar moet u BTG mijnen?

Bitcoin Gold (BTG) is een gevorkte versie van Bitcoin die plaatsvond in oktober 2017. Kortom, het verklaarde doel van de vork die Bitcoin Gold creëerde was om Bitcoin weer gedecentraliseerd te maken..

Nu is het duidelijk dat Bitcoin een gedecentraliseerde digitale valuta is, maar waar de Bitcoin Gold-gemeenschap naar verwees, is het mijnbouwproces voor Bitcoin. Zelfs vandaag de dag zijn Bitcoin-mijnactiviteiten behoorlijk gecentraliseerd, omdat de kracht die nodig is om Bitcoin te mijnen, heeft geleid tot enorme mijnbouwbedrijven en krachtige ASIC-mijnwerkers..

Bitcoin Gold is daar grotendeels van afgekomen door een Proof of Work-algoritme te gebruiken dat bekend staat als Equihash en dat ASIC-resistent is. Dat betekent dat het nog steeds mogelijk is om Bitcoin Gold te minen met een homecomputer, waardoor mijnbouw toegankelijker en gedecentraliseerd wordt.

Koop nu Nicehash

En daarom kijken we naar Bitcoin Gold-mijnpools. Maar eerst is een mijnbouwpool zelfs nodig voor Bitcoin Gold?

Bitcoin Gold Pool Mining versus Solo Mining

Wanneer u Bitcoin Gold aan het minen bent, kunt u ervoor kiezen om alleen te minen (solo mining) of samen met anderen (pool mining). Het verschil is dat wanneer je solo aan het minen bent, alle hash-kracht van je computer (s) komt, waardoor het minder waarschijnlijk is dat je een blok vindt, maar als je dat doet, mag je de volledige beloning houden.

Met poolmining combineert u uw hasjkracht met die van honderden of duizenden anderen. Dit betekent dat je veel meer blokken zult vinden, maar je zult ook de beloningen moeten delen.

Bitcoin Gold Solo Mining

Solo mijnbouw of lid worden van een zwembad? Afbeelding via Fotolia

Solo mining kan werken als je veel high-end videokaarten hebt om mee te minen, dus je hebt in je eentje veel hasjkracht. Maar pool mining geeft meer gelijkmatige beloningen. Als je de mijne solo doet, vind je misschien wekenlang geen blok en krijg je 12,5 BTG betaald als je dat doet.

Als je de mijne bundelt, krijg je elke dag een veel kleiner bedrag uitbetaald. Dat bedrag is gebaseerd op hoeveel hasjkracht je bijdraagt ​​aan de pool. Dus als uw hashvermogen 1% van het pooltotaal is, krijgt u 1% of 0,125 BTG (minus kosten) elke keer dat een blok wordt gevonden bij de pool.

Waar u op moet letten in een Bitcoin Gold Mining Pool

We hebben al veel van deze functies besproken om naar te zoeken in een mijnbouwpool, omdat ze vrij standaard zijn. En eerlijk gezegd, met deze op zijn plaats is elke mijnpool zo goed als een andere mijnbouwpool, de keuze komt echt neer op de voorkeur van de gebruiker. Dus, zonder verder oponthoud, hier is wat u moet zoeken in een goede Bitcoin Gold-mijnpool:

  • Vergoedingen: Dit is waarschijnlijk de enige functie die op de lange termijn het verschil zal maken van de ene pool naar de andere. Zoals je misschien al geraden hebt, zullen de pools met de laagste tarieven, als al het andere gelijk is, je beste keuze zijn. Gemiddeld bedragen de vergoedingen ongeveer 1%, dus alles daaronder is een goede deal.
  • Serverlocatie: Dit is niet een onderhandelbare factor. U moet servers hebben die enigszins dicht bij uw locatie staan. Als ik enigszins dichtbij zeg, bedoel ik dat Europeanen een mijnbouwpool moeten kiezen met servers in Europa (mogelijk zo ver weg als Rusland) en dat Noord-Amerikanen een pool moeten kiezen met servers in Noord-Amerika. Hoe dichter de server bij uw locatie is, hoe minder latentie en hoe groter de hashkracht die u aan de pool kunt leveren.
  • Betrouwbaar: Kies niet gewoon een zwembad, want het bevindt zich in dezelfde stad als u en heeft 0% kosten. Het moet ook betrouwbaar zijn. Doe een zoekopdracht en kijk wat anderen te zeggen hebben over het zwembad voordat u het gebruikt. Of probeer het gewoon uit en kijk of ze volledig en op tijd betalen.
  • Uitbetalingsschema: Dit is iets waar u naar moet kijken en moet beslissen hoe belangrijk het voor u is. Er zijn veel verschillende uitbetalingsschema’s die worden aangeboden door mijnbouwpools. Sommige zijn meer gericht op geluk, terwijl anderen proberen om uitbetalingen zo eerlijk mogelijk te maken op basis van bijgedragen hasjkracht. Pay per Share (PPS) en Pay per Share Plus (PPS +) zijn twee populaire schema’s die het mijnwerkersrisico wegnemen, aangezien de pool een vast bedrag betaalt voor elk opgelost aandeel. Een ander populair uitbetalingsschema is Pay Per Last N Shares (PPLNS), waarbij de betaling wordt gedaan als een percentage van de aandelen die ze bijdragen aan het totale aantal aandelen (N).
  • Uptime van zwembad: Dit is niet altijd gemakkelijk te vinden, maar probeer het omdat u de uptime van het zwembad zo dicht mogelijk bij 100% wilt hebben. Als de poolservers niet actief zijn, ben je niet aan het minen. En dat betekent dat u geld verliest.
  • Minimum uitbetaling: Dit is geen groot probleem en zal waarschijnlijk geen dealbreaker zijn als al het andere er goed uitziet, maar een lagere minimumuitbetaling is beter omdat u sneller wordt uitbetaald. Als u zich er niet al te veel zorgen over maakt om snel betaald te worden, hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.
  • Pool Hash Power: Je moet hier een beetje een evenwichtsoefening doen. Enerzijds wil je een populaire pool met veel hashkracht, want die pool zal de meeste blokken vinden. Aan de andere kant, als de hashing-kracht te groot is, loop je het risico van centralisatie en mogelijk zelfs een aanval van 51%. Een goede vuistregel is om te zoeken naar de grootste hasjkracht, maar niet meer dan 25% van het totaal. Als een pool al meer dan 25% van de hash-stroom heeft, moet u een andere pool kiezen, alleen voor de gezondheid van het netwerk.

Bitcoin Gold-pools

Voor bijna iedereen die dit artikel leest, is de beste keuze om te kiezen voor pool mining in plaats van solo mining. U krijgt regelmatig uitbetalingen en hoeft niet zozeer afhankelijk te zijn van geluk. Als je een kleine mijnboerderij hebt met een dozijn of meer GPU’s, voel je dan vrij om door te gaan en de mijne solo te doen, maar begrijp dat je beloningen op zijn best inconsistent zijn, en als je pech hebt, verdien je misschien lang niet zoveel als je zou doen met een zwembad.

Pool.gold

Pool.gold is een zeer populaire pool die is gemaakt door een van de oprichters van Bitcoin Gold. Het biedt 100% uptime en 0% kosten en wordt als zeer gebruiksvriendelijk beschouwd.

Pool.Gold mining pool statistieken

Pool.Gold BTG Poolstatistieken

Beginners kunnen contact opnemen met het 24/7 ondersteuningsteam op pool.gold en iemand zal helpen met de configuratie van mijnwerkers om u zo snel mogelijk aan de slag te helpen. Er zijn wereldwijde servers en de uitbetaling is minimaal 0,01 BTG, dus het is een zeer goede pool voor degenen die nieuw zijn bij Bitcoin Gold-mijnbouw.

Minergate

Minergate is een GUI-mijnwerker die snel kan worden gedownload en eenvoudig kan worden ingesteld om op elke computer te werken. Het heeft ook ondersteuning voor het minen van ongeveer een dozijn andere munten en de mogelijkheid om automatisch te minen, waarbij het zal overschakelen naar de munt die momenteel het meest winstgevend is. Er zijn wereldwijde servers en de minimale uitbetaling is slechts 0,01 BTG. Omdat er echt niets te doen is aan de configuratie, is dit waarschijnlijk de gemakkelijkste mijnwerker voor beginners.

MinerGate USP's

MinerGate unieke verkoopargumenten

Het bestaat al sinds 2014 en heeft meer dan 300.000 actieve miners en heeft in 2017 ook meer dan $ 200 miljoen uitbetaald. Er zijn in het verleden klachten geweest van gebruikers dat Minergate niet de volledige bedragen uitbetaalt die worden gedolven, maar niets was ooit bewezen.

2 Miners

2 Miners zegt dat ze een mijnbouwpool zijn die door professionals voor professionals is gemaakt. Naast Bitcoin Gold hebben ze mijnondersteuning voor 18 andere cryptocurrencies. Servers bevinden zich over de hele wereld en de latenties zijn erg klein.

2Miners Mining Pool Statistieken

2Miners Bitcoin Gold Mining Pool-statistieken

De vergoeding is 1% en er is een minimale uitbetaling van 0,01 BTG, waarbij elke 2 uur wordt betaald.

BTGPool Pro

BTGPool Pro is een beetje kleiner dan de vorige pools, maar er waren nog steeds bijna 300 mijnwerkers aangesloten toen ik keek op 17 september 2018. Dat is helemaal niet slecht.

BTGPoolPro Bitcoin Gold-statistieken

BTGPoolPro Bitcoin Gold-statistieken

Ze hebben servers over de hele wereld en een standaardvergoeding van 1% en een minimale uitbetaling van 0,01 BTG. Als u zich zorgen maakt over het helpen ondersteunen van de decentralisatie van het netwerk, zou dit een goede keuze zijn ten opzichte van de vorige drie Bitcoin Gold-mijnpools.

Suprnova

Suprnova.cc is een van de meest populaire mining pools, met ondersteuning voor bijna 50 verschillende cryptocurrencies. Het is ook erg populair voor Bitcoin Gold, met meer dan 2.000 mijnwerkers. Ze hebben servers over de hele wereld, en net als andere Bitcoin Gold-pools verzamelen ze een vergoeding van 1% en hebben ze een minimale uitbetaling van 0,01 BTG.

Andere BTG-pools

Zoals u kunt zien, lijken de meeste Bitcoin Gold-pools behoorlijk op elkaar, en op de lange termijn zult u vergelijkbare resultaten hebben, ongeacht welke u kiest. De rest van de pools die BTG ondersteunen, is te zien op de Bitcoin Gold-website.

Gevolgtrekking

Mijnbouw Bitcoin Gold is een goede keuze voor de mijnwerker thuis, omdat het het ASIC-resistente Equihash-algoritme gebruikt. En de Bitcoin Gold Foundation zet zich in om de munt ASIC-resistent te houden, dus mijnwerkers moeten hun mijnactiviteiten kunnen voortzetten zolang het winstgevend voor hen blijft..

Gelukkig zijn er ook een groot aantal miningpools om u te helpen uw inkomsten consistent te houden. Omdat een vergoeding van 1% en een minimale opname van 0,01 BTG vrij standaard zijn bij deze pools, maakt het niet uit welke je kiest. Mijn enige suggestie is dat je probeert een van de kleine tot middelgrote pools te kiezen om de centralisatie op het netwerk hoog te houden.

Hoewel Bitcoin Gold bij de aanvang onderhevig was aan enige controverse, is er sindsdien geen negatieve pers meer geweest, en dus blijft de munt aan populariteit winnen, hoewel de prijs in 2018 is gekrompen, omdat de cryptocurrency-markten een brede neergang hebben doorgemaakt..

Mijnbouw kan nu een zeer goede keuze zijn, omdat je de waarde van je mijnbeloningen kunt zien verdubbelen, verdrievoudigen of meer zodra de cryptocurrency-markten in het algemeen herstellen.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me