Bytecoin Mining Pools – De beste plaatsen om BCN te mijnen

Als je een GPU-mijnwerker was die op zoek was naar een munt om te mijnen, dan heb je ongetwijfeld gehoord van Bytecoin (BCN).

Deze cryptocurrency met privacy wordt vaak gekozen door miners vanwege het aantrekkelijkere rendement in vergelijking met andere proof of work-munten. Tot voor kort was het ook een van de weinige overgebleven munten die je vanuit huis kon solderen.

Als u echter gebruik maakt van een Bytecoin Mining-pool, wordt uw kans om BCN te verdienen met nieuw geslagen blokken aanzienlijk verbeterd. U moet er echter voor zorgen dat u inderdaad het beste zwembad gebruikt dat u kunt krijgen.

In dit bericht nemen we je mee door de beste Bytecoin Mining Pools.

Mijnbouw Bytecoin

Als het gaat om op privacy gerichte munten, denken de meeste mensen tegenwoordig aan Monero, maar de allereerste niet-traceerbare privé-cryptocurrency was Bytecoin. En het blijft zelfs vandaag de 26e grootste marktkapitalisatie.

Koop nu Nicehash

Het is vergelijkbaar met Monero omdat het een privacyalgoritme gebruikt, maar in tegenstelling tot Monero koos het er niet voor om te splitsen om ASIC-mining te vermijden. In plaats daarvan heeft het de ASIC-mijnwerkers om verschillende redenen omarmd:

  • Ze beschermen het netwerk tegen aanvallen;
  • Een vork zou in dit geval Bytecoin-gebruikers de-anonimiseren, wat het doel van een anonieme cryptomunt verslaat;
  • ASIC-verboden lijken een onverstandige beslissing te zijn – de volgende generatie ASIC’s zal omvatten FPGA apparaten kunnen met een paar simpele klikken worden aangepast, het is slechts een kwestie van tijd.
  • ASIC’s kunnen niet worden beoordeeld in een ‘positief-negatieve’ dichotomie. Het is gewoon een direct gevolg van de technische vooruitgang die ons informatietijdperk blijft boeken (wat eigenlijk veel winstgevender is dan CPU- en GPU-mining).

Als dat het geval is, heeft het geen zin om Bytecoin solo te mijnen, tenzij je je eigen mijnbouwbedrijf hebt. Zelfs als je een enkele ASIC-rig hebt, wil je nog steeds je hash-kracht combineren met die van anderen, en de manier om dat te doen is via een Bytecoin-mijnbouwpool.

Wat is een mijnbouwpool?

Een mining pool is een manier om de hash-kracht van veel verschillende gebruikers te combineren om efficiënter te minen. Elk lid van een mining pool wordt betaald op basis van hun bijdrage aan de pool, dus je krijgt veel kleinere uitbetalingen dan als je solo zou minen en blokken zou vinden, maar je krijgt ook meer regelmatige betalingen, en er is veel minder geluk betrokken. Als je de mijne solo doet, vind je misschien al maanden geen blok, maar met een Bytecoin-mijnpool kun je elke dag een klein aantal munten krijgen.

Hopelijk heb je nu een beter begrip van wat mijnbouwpools zo belangrijk maakt voor het mijnbouwproces, en nu wil ik je helpen om de beste Bytecoin-mijnbouwpool te vinden..

Vereisten voor de mijnbouwpool van Bytecoin

Bytecoin gebruikt het Cryptonight-algoritme, en als het gaat om het kiezen van een mining-pool voor Bytecoin, wil je naar dezelfde factoren kijken als bij het kiezen van een mining-pool voor elke cryptocurrency. Het belangrijkste kenmerk is altijd een betrouwbare pool waarvan bekend is dat deze betrouwbaar uitbetaalt. Je wilt zeker niet minen in een pool die je hasjkracht steelt of je niet betaalt voor alle blokken die worden gevonden.

Bytecoin Mining Overzicht

Afbeelding via Fotolia

Misschien wel de volgende belangrijkste functie om naar te kijken, zijn de zwembadkosten. Het is duidelijk dat hoe lager de vergoedingen, hoe beter, want het betekent dat u meer van uw mijnwinsten kunt behouden. De meeste mining pools hebben 1% vergoedingen, maar Bytecoin is in dit opzicht een betere munt aangezien er verschillende pools zijn die gratis mining aanbieden.

U wilt ook weten waar de pool zijn servers heeft. U moet servers hebben die zich dicht bij uw locatie bevinden. Dit verlaagt de latentie en verhoogt je hasjkracht. Dus als u in Europa bent, wilt u een mijnbouwpool met servers in Europa. Hetzelfde geldt voor thos in Noord-Amerika of Azië. Hoe dichter de servers bij u zijn, hoe beter.

Een factor waar velen niet aan denken, zijn de uitbetalingen die door de pool worden aangeboden. Er zijn veel verschillende uitbetalingsmethoden, sommige zijn meer gericht op geluk, terwijl andere proberen de inkomsten eerlijk te verdelen op basis van de hashkracht die wordt bijgedragen. U ziet afkortingen zoals PPS, PPLNS, PPS +, PPSL en vele anderen.

Ik wil hier niet te veel in detail treden, omdat er zoveel verschillende betalingsregelingen zijn, maar u zult meer willen weten over de voor- en nadelen van elk. U moet ook nadenken over de minimale uitbetaling van de pool. Als het te hoog is, zou je weken kunnen wachten om munten van je mijnbouwinspanningen te ontvangen.

De volgende factor is een factor die door velen over het hoofd wordt gezien, maar die belangrijk kan zijn voor het onderhouden van een gedecentraliseerd netwerk. Ik bedoel de totale hash-kracht van de pool tegen het hele netwerk. Als iedereen lid blijft worden van de grootste pool, zal het uiteindelijk uitgroeien tot meer dan 51% van de netwerkhashkracht, waardoor het netwerk kwetsbaar wordt voor dubbele uitgaven.

Hoewel het niet waarschijnlijk is dat een betrouwbare mijnbouwpool dat zou doen, is het het beste om een ​​dergelijke centralisatie waar mogelijk te vermijden. Dus als er kleinere goede pools zijn, kun je lid worden, het beste wat je kunt doen, voor het netwerk, is lid worden van de kleinere pool.

Als u ten slotte informatie kunt vinden over de uptime van het zwembad, wilt u dat ook controleren. De uptime moet minimaal 95% zijn en hoe dichter bij 100%, hoe beter. Je kunt niet mijnen als de poolservers niet actief zijn, wat het doel van deelname aan de pool in de eerste plaats volledig verslaat.

Top 5 mijnbouwzwembaden van Bytecoin

Er is een vrij groot aantal mijnpools voor Bytecoin, wat logisch is gezien het feit dat het al bestaat sinds 2012, een grote gemeenschap achter zich heeft en het is een van de 30 grootste munten naar marktkapitalisatie. Hieronder vindt u een selectie van de beste mijnpools van Bytecoin.

Minergate

Minergate is een van de meest populaire keuzes vanwege het grote aantal mineerbare munten en het gemak van installatie en gebruik. Momenteel draagt ​​Minergate ongeveer 1,3 MH / s bij aan de Bytecoin-hashkracht, wat ongeveer 3% van het totaal is.

Minergate Bytecoin Pool Stats

MinerGate Bytecoin Pool Stats

De kosten zijn de standaard 1% voor PPLNS en 1,5% voor PPS met Minergate en het heeft een handige webgebaseerde interface. De minimale opname is 100 BCN, wat niet de beste is, maar ook niet zo moeilijk om te bereiken.

Bytecoin-pool.org

Bytecoin-pool.org is de echte tophond als het gaat om Bytecoin-mijnbouw, met 110 MH / s of bijna 80% van het hashvermogen van het netwerk. Om de decentralisatie van het netwerk te behouden, is het echt aan te raden om een ​​andere pool te kiezen.

Bytecoin-pool.org Mijnbouwpoolstatistieken

Bytecoin-pool.org Mijnbouwpool in cijfers

Mijnwerkers houden van Bytecoin-pool.org vanwege de 0% -kosten en de mogelijkheid om anoniem te minen zonder te registreren. Er is ook een zeer lage minimale opname van slechts 5 BCN. Er is ook een handige winstcalculator voor mijnbouw in uw dashboard. Hiermee kun je berekenen hoeveel BCN je waarschijnlijk zult verdienen met een bepaalde hoeveelheid hashpower.

Bytecoin.uk (Unipool)

Bytecoin.uk is een relatieve nieuwkomer, maar het is snel populair geworden omdat het ook 0% vergoedingen heeft en een minimale opname van 5 BCN. Met betrekking tot de hash-snelheid heeft Bytecoin.uk ongeveer 15 MH / s en 12,3% van het totale hashvermogen van het netwerk. Het is een heel goed alternatief voor Bytecoin-pool.org voor degenen die een meer gedecentraliseerd netwerk willen behouden.

Bytecoin.uk Mijnbouwpoolstatistieken

Bytecoin.uk Mijnbouwpoolstatistieken

De poolbeheerder van Bytecoin.uk heeft zojuist een nieuwe website gelanceerd genaamd Unipool.pro. Daar zijn bytecoin-pools hetzelfde als op Bytecoin.uk, maar het biedt gebruikers een nieuwere interface om mee te werken.

Unipool Bytecoin Mining Pool

Unipool Mining Pool Statistieken

Unipool heeft ook een Monero zwembad wat gunstig kan zijn voor die mijnwerkers die willen wisselen tussen verschillende cryptonight-ketens.

Bytecoin.party

Bytecoin.party is een andere nieuwkomer in de wereld van de mijnbouwpools van Bytecoin en werd onmiddellijk populair door de 0% vergoedingsstructuur te volgen. Het blijft echter een kleine mijnpool, met 2,9 MH / s aan hash-energie en ongeveer 3,2% van het netwerk.

Byetcoin Party Pool Statistieken

Bytecoin Party-voorwaarden en poolstatistieken

De minimale opname is iets hoger bij 50 BCN, maar gebruikers lijken de mijnbouwpool leuk te vinden en het is een goede keuze om de decentralisatie van het netwerk te behouden.

Bytecoin.fairhash.org

Bytecoin.fairhash.org is een kleinere pool, waarschijnlijk omdat er 1% voor wordt betaald. Het ondersteunt echter wel het scheiden van andere cryptonight-munten, waardoor het handig is om te wisselen tussen meer winstgevende munten wanneer dat nodig is.

Fairhash Bytecoin poolstatistieken

Met een hash-snelheid van ongeveer 9 MH / s beheert het ongeveer 4% van het totale hashvermogen van het netwerk, waarmee het de op twee na grootste Bytecoin-mijnbouwpool is vanaf augustus 2018. Zolang je de vergoeding van 1% niet erg vindt, is dit maakt het een goede keuze om de decentralisatie te behouden en tegelijkertijd bij een van de grotere, meer populaire mijnbouwpools te blijven.

Gevolgtrekking

Zoals je hierboven kunt zien, is een van de aantrekkelijke kenmerken van de meeste Bytecoin-mijnpools het ontbreken van vergoedingen. Ik zou zeker aanraden om een ​​pool van 0% fee te kiezen, maar ik zou ook zeggen: probeer Bytecoin-pool.org te vermijden, simpelweg vanwege het enorme percentage van het hashvermogen dat momenteel door die pool wordt beheerd. Of, als u de zaken zo eenvoudig mogelijk wilt houden met een webgebaseerde interface, kunt u Minergate gebruiken.

Momenteel ziet het ernaar uit dat Bytecoin niet zal splitsen om ASIC-resistent te worden zoals Monero deed, dus je zult te maken krijgen met de kracht van ASIC-rigs. Dit is wat het Bytecoin-team in april 2018 over het onderwerp te zeggen had:

De mijnwerkers leveren de grootste bijdrage aan de gezondheid van het netwerk, aangezien zij de meest rationele gebruikers in de keten zijn. Ze wegen hun kosten en winst af om erachter te komen welke valuta op dit moment en met een bepaalde setup het meest winstgevend is om te minen.

De beslissing met betrekking tot forking om ASIC-resistent te worden, zal eind 2018 worden beoordeeld door het Bytecoin-team en gezien de huidige dominantie van netwerkhash-power door één mijnbouwpool, zou dit kunnen veranderen. Tot die tijd kun je het beste worden bediend door lid te worden van een mijnbouwpool voor Bytecoin.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me