De beste mijnbouwzwembaden van Dash vinden – alles wat u moet weten

Dash is een cryptocurrency die is ontwikkeld als alternatief voor Bitcoin. Het is gemaakt door Evan Duffield en is gebouwd op de Bitcoin-kerncode, maar met extra functies zoals privacy en snellere transactiesnelheid.

Het werd uitgebracht op 18 januari 2014 als XCoin en werd laat omgedoopt tot Darkcoin voordat het uiteindelijk Dash werd genoemd op 25 maart 2015. De ontwikkelaars denken dat het de meeste problemen die Bitcoin heeft, kan oplossen en momenteel is het de veertiende grootste munt op basis van marktkapitalisatie, hoewel op een gegeven moment was het zo hoog als de zesde grootste cryptocurrency.

Veel mensen beginnen en leren over Dash en ze vragen zich af of het kan worden gedolven, en het antwoord is ja, het kan worden gedolven. Hoewel het de Bitcoin-kerncode gebruikt, gebruikt het niet hetzelfde consensusalgoritme. Dash gebruikt het X11-algoritme, dat steeds populairder wordt omdat het veel van de privacygerichte munten ondersteunt.

Toen Dash voor het eerst werd uitgebracht, was het mogelijk om het te minen met alleen de GPU in je computer, maar die dagen zijn voorbij. Er zijn ASIC-miners gemaakt die Dash kunnen minen, en nu heb je veel meer nodig dan een GPU om winstgevende Dash te minen.

Dash ASIC-hardware

Bitmain Antminer D3

Antminer D3. Bron: Bitmain

Bitmain heeft in 2017 de Antminer D3 uitgebracht, de meest populaire Dash-mijnwerker op de markt. Het mineert het X11-algoritme, wat goed is als je van plan bent de hardware aan te schaffen, omdat er een groot aantal X11-munten is, dus je kunt altijd tussen munten wisselen, zodat je altijd de meest winstgevende munt van dat moment aan het delven bent.

De Antminer D3 heeft een hashvermogen van 17 GH / sec en een stroomverbruik van 900 W. Toen het voor het eerst werd uitgebracht, had je meer dan $ 2.000 moeten betalen voor deze ASIC-mijnwerker, maar de prijzen zijn dramatisch gedaald en je kunt een nieuwe Antminer krijgen D3 van Bitmain voor slechts $ 241 (vanaf 30 juli 2018). Dat is waarschijnlijk minder dan u zou uitgeven om uw eigen GPU-rig te bouwen voordat de ASIC-eenheden werden uitgebracht, dus het is een vrij goede deal.

Deelnemen aan een Dash Pool

Zelfs als je besluit om je eigen ASIC-rig te kopen, wil je misschien de mijne Dash niet solo gebruiken. Het bundelen van uw hash-kracht met anderen is een betrouwbaardere manier om op een stabiele basis Dash te genereren. Pool mining verzacht de variabiliteit van het vinden van blokken, waardoor de beloningen constanter worden, hoewel de beloningen ook kleiner zijn.

Koop Nicehash DASH

De officiële Dash-website heeft een lijst met 18 verschillende mijnpools die nog steeds voor Dash kan worden gebruikt. Ze geven wel aan dat de lijst alleen voor informatieve doeleinden is en dat geen van de services door Dash is geëvalueerd en dat geen van deze door Dash wordt onderschreven..

Ik wil je niet overweldigen met een recensie van 18 verschillende services, dus ik ga je slechts 5 van de miningpoolservices geven waarvan ik weet dat ze als betrouwbaar en betrouwbaar worden beschouwd. In de meeste gevallen kunnen deze mining pools gebruikt worden voor een grote verscheidenheid aan munten, ze bieden toevallig ook een Dash mining pool aan.

Wat te zoeken in een mijnbouwpool

De functies waarnaar u in een goede Dash-miningpool wilt zoeken, zijn vergelijkbaar met die van elke andere cryptocurrency-pool. Allereerst moet u een betrouwbare pool vinden. De pool betaalt u op basis van uw bijdrage aan hun hasjkracht, en u moet erop vertrouwen dat ze eerlijk zijn over hun berekeningen.

Het volgende waar u naar moet kijken, zijn de vergoedingen. Lagere kosten betekenen hogere uitbetalingen voor u. Gelukkig hebben de meeste zwembaden vergelijkbare tarieven, dus dit zou niet al te veel moeten zijn om een ​​zwembad te vinden tegen een redelijke vergoeding.

Je moet ook kijken naar de locatie van de poolservers. Een Chinees zwembad zal niet veel goeds voor je zijn als je je niet in China bevindt. Hetzelfde geldt voor elke andere locatie. U moet een pool vinden met servers die relatief dicht bij uw locatie staan ​​om uw hashvermogen in het netwerk te maximaliseren.

5 Top Dash-mijnzwembaden

Aangezien u uw hashingkracht aan een poolexploitant toevertrouwt, wilt u er zeker van zijn dat ze bekend staan ​​als eerlijk en een solide reputatie hebben. We hebben contact opgenomen met de gemeenschap en hebben de onderstaande lijst met de beste DASH-mijnpools opgesteld.

MiningPoolHub

MiningPoolHub begon als een kleine mijnbouwpool, gerund door een toegewijde groep Ethereum-enthousiastelingen, maar is sindsdien uitgegroeid tot niet alleen een van de grootste Ethereum-mijnbouwpools, maar biedt ook ondersteuning voor het delven van ongeveer drie dozijn andere munten. En een daarvan is Dash.

Net als andere wereldwijde mijnbouwpools heeft het servers in Azië, Europa en Noord-Amerika en een lage vergoeding van 0,9%. Het beste van alles is dat de servers op elke locatie redundant zijn, wat betekent dat er geen back-up nodig is.

Miningpoolhub DASH Pool Stats

MiningPool Hub DASH Poolstatistieken

De liefde van een feature-gebruiker is de algoritme-omschakelfunctie waarmee je meerdere munten van hetzelfde algoritme tegelijkertijd kunt minen. Mensen houden ook van de automatische uitwisselingsfunctie die uw gedolven munten inwisselt voor een andere munt die u opgeeft. En tot slot is er een functie voor automatisch schakelen tussen algoritmen die ervoor zorgt dat uw account het mijne is, welk algoritme op dat moment de meest winstgevende beloning heeft.

Dash ASIC-mijnwerkers zijn hier winstgevend en de pool vindt ongeveer elke 150 minuten blokken.

Suprnova

Suprnova is een van de grootste en meest populaire mining pools voor Dash. Suprnova heeft ook pools voor bijna vier dozijn verschillende munten en servers over de hele wereld, wat betekent dat je nooit vastzit aan een winstgevende munt om te mijnen. Het maakt gebruik van het proportionele (prop) betalingsschema en gebruikers zijn dol op de kosten van 0%. Net als MiningPoolHub hierboven vindt het ook ongeveer elke 150 minuten blokken.

Coinmine

Coinmine is een andere populaire keuze, vooral voor privacy-betrokken mijnwerkers, aangezien Coinmine anonieme mijnbouw toestaat. Het heeft een minimale uitbetaling van 0,1 Dash, wat vrij laag is, en maakt gebruik van het PPLNS-betalingsschema. Het heeft ook 0% kosten en servers op belangrijke locaties over de hele wereld.

Coinmine DASH Pool Statistieken

Coinmine DASH Pool Statistieken

Het heeft ook ongeveer 10 keer het aantal Dash-mijnwerkers dat MiningPoolHub en Suprnova hebben, en vindt gemiddeld elke 40 minuten blokken. Hoewel je misschien denkt dat groter beter is, raad ik altijd aan om de grootste mijnpools te vermijden om centralisatie van mijnbouw te voorkomen.

viaBTC

Bij viaBTC u kunt een PPS-betalingsmethode kiezen, of ze bieden ook pay-per-last-n-shares (PPLNS) aan, een zeer populair betalingsschema bij miningpools. Hoe dan ook, er zijn geen transactiekosten en mijnwerkers zijn alleen verantwoordelijk voor het betalen van een kleine onderhoudsvergoeding van 4% voor PPS-betalingen en 2% voor PPLNS-betalingen.

ViaBTC-startpagina

ViaBTC-startpagina

Servers bevinden zich over de hele wereld en zoals Coinmine-blokken worden ongeveer elke 40 minuten gevonden. viaBTC biedt ook cloud-mining voor degenen die hun eigen hardware niet willen inzetten.

AntPool

AntPool wordt gerund door Bitmain, hetzelfde bedrijf dat de Antminer D3 maakt. Zoals je misschien wel vermoedt, hebben ze behoorlijk wat hashing-kracht en worden blokken vrij snel gevonden.

Antpool DASH Mijnbouwstatistieken

Antpool DASH Mijnbouwstatistieken

Hoewel ze niet de gemiddelde tijd vermelden om een ​​blok te vinden, tonen ze wel de blokken die zijn gevonden, en het lijkt erop dat blokken gemiddeld elke 40 minuten worden gevonden. Momenteel worden er bij AntPool geen kosten in rekening gebracht en het ondersteunt zowel PPS- als PPLNS-betalingen. Servers bevinden zich wereldwijd.

Gevolgtrekking

Het is jammer dat ASIC-mijnwerkers de mogelijkheid hebben verwijderd om Dash met vrijwel elke hardware te minen, maar het is goed om te zien dat de prijs van ASIC-mijnwerkers voldoende is gedaald om Dash-mining nog steeds winstgevend te maken. En als Dash-mining onrendabel is geworden (in het verleden), is er een grote verscheidenheid aan munten die hetzelfde X11-algoritme gebruiken dat in plaats daarvan kan worden gedolven.

Dat gezegd hebbende, gezien de noodzaak om een ​​ASIC-mijnwerker aan te schaffen, in te stellen en te onderhouden, is Dash misschien niet uw eerste keuze voor mijnbouw als u net begint. Maak je geen zorgen. U kunt een kijkje nemen in een van de andere pool mining-gidsen die ik heb samengesteld om een ​​idee te krijgen van welke andere munt misschien beter bij uw ervaring en behoeften past.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me