De beste ZCash-mijnzwembaden vinden: wat u moet weten

ZCash (ZEC) is snel een van de beste privacymunten geworden sinds de introductie in 2016, en als je er zelf een wilt krijgen, zijn er twee opties:

  1. Koop ZCash
  2. Mijn ZCash

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de mining-optie omdat het aanvoelt als gratis munten (ook al is dat helemaal niet zo). ZCash is een Proof-of-Work-cryptocurrency, dus elke transactie wordt geverifieerd en gebundeld in een blok door miners, die vervolgens een beloning innen voor het uitvoeren van deze noodzakelijke functie voor de blockchain.

De meest bekende Proof-of-Work-crpytocurrency is Bitcoin, en de creatie van ZCash was eigenlijk geïnspireerd door Bitcoin. ZCash is dus ontwikkeld met dezelfde kernsoftware die in Bitcoin wordt gebruikt, maar er zijn enkele wijzigingen aangebracht om maximale privacy voor de gebruikers van de munt te garanderen..

Koop Nicehash ZEC

Een van deze veranderingen was in het consensusalgoritme. Waar Bitcoin het SHA-256-algoritme gebruikt, besloot ZCash om voor het Equihash-algoritme te gaan. De belangrijkste verandering in ZCash is echter de mogelijkheid voor gebruikers om anoniem te blijven bij het gebruik van ZCash.

Ik neem aan dat je al bekend bent met het mijnbouwproces, en vandaag wil ik het hebben over het gebruik van ZCash-mijnpools. Deze mining pools zijn voor veel home miners steeds belangrijker geworden door de opkomst van ASIC chips die gebruikt kunnen worden met het Equihash algoritme. Laten we eens kijken naar de basisprincipes van mining en pools.

De basisprincipes van ZCash-mijnpools

Er zijn mijnpools voor elke cryptocurrency die proof-of-work gebruikt als een consensusmechanisme, en ZCash is niet anders. De mining pools zijn platforms waarmee individuele miners samen kunnen komen en hun hashing power kunnen bundelen om de kans op het vinden van blocks en het ontvangen van mining-beloningen te vergroten. Dit verlaagt ook het risico voor mijnwerkers omdat het hen meer regelmatige uitbetalingen oplevert.

Een overeenkomst tussen bijna alle miningpools is dat ze allemaal een kleine vergoeding vragen voor het leveren van de poolservice. Deze vergoedingen zijn bedoeld om de pooleigenaar te helpen betalen voor de servers en bandbreedte die nodig zijn om de pool te runnen. De kosten kunnen verschillen van pool tot pool en zelfs van cryptocurrency tot cryptocurrency, en het vinden van een pool met lage tarieven kan de mijnwinsten maximaliseren.

Zcash Mining Basics

Afbeelding via Fotolia

ZCash kan ook worden gedolven, en tot voor kort was het mogelijk om ZCash thuis te minen met niets meer dan de CPU of GPU in je pc of laptop. Dat veranderde allemaal in februari 2018, toen Bitmain aankondigde dat ze een ASIC-chip hadden ontwikkeld die in staat was om cryptocurrencies van het Equihash-algoritme te delven..

Deze ASIC-chips zijn erg krachtig en ze vergroten de moeilijkheid om blokken te vinden voor alle andere mijnwerkers, vooral degenen die minder krachtige CPU’s en GPU’s gebruiken.

Dus voor de meesten van ons die geen ASIC-rig hebben om mee te minen, is de beste kans om wat ZCash te krijgen, om lid te worden van een mining-pool.

Dit zal waarschijnlijk ook een tijdje zo blijven, omdat de ZCash Foundation niet snel ZCash gebruikt om het ASIC-resistent te maken, zoals Monero deed toen Bitmain een ASIC-chip ontwikkelde voor het Cryptonight-algoritme. Ze hebben gezegd dat ze de impact van ASIC-chips op mijnbouw zullen onderzoeken, maar hun aanvankelijke standpunt is dat het accepteren van de ASIC-chips misschien wel de betere langetermijnstrategie is. U kunt meer lezen over hun redenering hier.

Als je een mijnwerker bent, is een pool een geweldige hulpbron, omdat je hiermee een continue aanvoer van kleine mijnbeloningen kunt krijgen. In feite verzamelen pools de bronnen van alle leden, en elke keer dat de pool een blokkering vindt, worden de beloningen verdeeld over de leden op basis van hun bijdrage aan de hash-kracht van de pool. Dit betekent kleine beloningen, maar vanwege de gepoolde middelen vindt de pool veel meer blokken dan solo-mijnbouw.

Waarop moet worden gelet in een ZCash-pool

De functies waarnaar u in een goede ZCash-pool wilt zoeken, zijn vergelijkbaar met die van elke andere cryptocurrency-pool. Allereerst moet u een betrouwbare pool vinden. De pool betaalt u op basis van uw bijdrage aan hun hasjkracht, en u moet erop vertrouwen dat ze eerlijk zijn over hun berekeningen. Als het op ZCash aankomt, zijn er verschillende pools die bijna actief zijn sinds ZCash werd gemaakt, en ze worden vertrouwd door de ZCash-gemeenschap.

Het volgende waar u naar moet kijken, zijn de vergoedingen. Lagere kosten betekenen hogere uitbetalingen voor u. Gelukkig hebben de meeste zwembaden vergelijkbare tarieven, dus dit zou niet al te veel moeten zijn om een ​​zwembad te vinden tegen een redelijke vergoeding.

Je moet ook kijken naar de locatie van de poolservers. Een Chinees zwembad zal niet veel goeds voor je zijn als je je niet in China bevindt. Hetzelfde geldt voor elke andere locatie. U moet een pool vinden met servers die relatief dicht bij uw locatie staan ​​om uw hashvermogen in het netwerk te maximaliseren.

Een laatste ding waar u naar wilt kijken, is hoeveel van de totale hashingkracht de poolcontrole doet. Hoewel het verleidelijk kan zijn om gewoon voor de grootste pool te gaan, is dat niet altijd een goed idee, aangezien dit ertoe kan leiden dat de pool 51% of meer van het hashingvermogen van het netwerk beheert.

In feite gebeurde dit precies in november 2017, toen Flypool meer dan 51% van het hashingvermogen van het netwerk beheerde. Ze voerden geen aanval met dubbele uitgaven uit, maar dat hadden ze wel kunnen doen, en dit type centralisatie in Proof-of-Work-cryptocurrencies moet worden vermeden. Soms is het dus beter om gewoon een kleinere mijnpool te kiezen om de decentralisatie van het netwerk te vergroten.

De beste ZCash-mijnzwembaden voor 2019

Beste is een subjectieve term. Wat het beste voor mij is, is misschien niet het beste voor jou. Het is duidelijk dat aardrijkskunde een rol speelt bij het kiezen van de beste pool voor jou. Uw gevoel bij het creëren van decentralisatie kan ook bijdragen aan uw keuze voor een beste ZCash-mijnbouwpool. Met dat in gedachten zijn hier mijn 4 beste keuzes voor ZCash-mijnpools.

FlyPool

Flypool is nog steeds de grootste ZCash-mijnpool en een van de meest populaire onder ZCash-mijnwerkers. Ten eerste rekent Flypool een mijnvergoeding van 1%, maar het wordt ook geleverd met een groot aantal functies die het aantrekkelijk maken. Deze omvatten servers in de VS, Europa en Azië, evenals anonieme mijnbouw met alleen een portemonnee-adres.

Flypool ZEC Mining Pool Statistieken

Flypool ZEC Pool Statistieken

De huidige hash-snelheid voor juli 2018 is 169 MH / s en Flypool heeft gedetailleerde en nauwkeurige hash-rate-rapportage. U kunt uw minimale uitbetaling aanpassen en profiteren van de directe uitbetalingsfunctie bij Flypool. Uitbetalingen vinden plaats via een real-time PPLNS-methode (Pay Per Last N Shares). En voor de meer gevorderden onder jullie heeft het volledige Stratum-ondersteuning.

NanoPool

NanoPool is een andere populaire ZCash-mijnpool, en op basis van gebruikersrecensies lijken de uitbetalingen hier sterk op die van Flypool. Servers bevinden zich in de VS, Europa, Azië, Japan en Australië.

Nanopool ZCash Hashing-statistieken

Nanopool ZCash Hashing-statistieken

NanoPool biedt naast ZCash nog andere munten aan, maar wat ZCash betreft heeft het meer dan 11.000 miners en 21.000 workers met een hash rate van 36 MH / s. De pooltoeslag bij NanoPool is 1% net als bij Flypool en de standaard minimale uitbetaling is een lage 0,01 ZEC. Het ondersteunt anonieme mijnbouw, maar alleen met openbare (t) adressen en voert meerdere keren per dag uit. Stratum wordt ook volledig ondersteund bij NanoPool.

MiningPoolHub

MiningPoolHub is een recente toevoeging aan de populaire ZCash-mijnpools die in februari 2018 online zijn gekomen. Naast ZCash ondersteunt het ook mijnbouw van 34 andere cryptocurrencies, en heeft het een functie voor automatisch wisselen waarmee je mijnbouw kan wisselen tussen de meest winstgevende munten voor het algoritme dat u kiest.

MiningPoolHub-statistieken voor ZEC Pool

MiningPoolHub-statistieken voor ZEC Pool

MiningPoolHub heeft servers in de VS, Europa en Azië, en heeft momenteel een totale hash-snelheid van 21,8 MH / s. De pooltoeslag bij MiningPoolHub is iets lager dan bij andere pools, slechts 0,9%, wat een voordeel is. U kunt uw gewonnen munten ook automatisch omzetten in een andere munt voor opname. Betalingen worden gedaan via het PPLNS-systeem (Pay Per Last N Shares).

Suprnova

Suprnova  is een andere vrij nieuwe ZCash-pool, hoewel ze al enige tijd pools aanbieden voor andere munten. De hash-snelheid is slechts 5,8 MH / s, maar dat is genoeg voor de pool om regelmatig blokken te vinden. U kunt anoniem mijnen en de pool maakt gebruik van het bekende PPLNS-betalingssysteem.

ZEC Mining Pools bij Suprnova

ZEC Mining Pools bij Suprnova

Er zijn servers in de VS, Europa en Azië, met de nieuwste server in Shenzhen, China. Net als bij de meeste andere pools is de vergoeding 1% voor mijnbouw bij Suprnova.

Gevolgtrekking

Zoals u kunt zien, lijken de grootste ZCash-mijnpools erg op elkaar en bieden ze anonieme mijnbouw, PPLNS-betalingssystemen, servers in elk belangrijk geografisch gebied en voor het grootste deel 1% vergoedingen. Voor de beste prijs zou je MiningPoolHub willen kiezen, maar voor de beste geografische serverdekking lijkt Nanopool superieur.

Hoewel Flypool de grootste pool is met de grootste hasjkracht, maakt het er niet beter op. In feite zou het op dit moment het beste zijn om een ​​van de kleinere pools te kiezen om de decentralisatie van het netwerk te helpen bevorderen. Misschien MiningPoolHub, omdat u hiermee op elk moment automatisch kunt overschakelen naar de meest winstgevende munt.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me