De economie van thuismijnen: is het uw tijd waard?

Nu cryptocurrencies zoals Bitcoin steeds populairder worden, hebben veel mensen zich afgevraagd of het hun tijd waard is om thuis crypto te minen. De echte vraag is echter of het de investering waard is om thuis cryptocurrencies te minen.

Afgezien van de tijd die u in eerste instantie besteedt aan het opzetten van dingen, zijn uw tijdvereisten in de mijnbouw vrij klein, aangezien de computerhardware al het werk doet.

Natuurlijk heb je misschien wat tijd nodig met het updaten van stuurprogramma’s of het oplossen van bepaalde hardware- of softwareproblemen, maar de echte investering is niet jouw tijd, het zijn de kosten van de mijnbouwapparatuur of de installatie en de kosten van de elektriciteit die wordt gebruikt om je mijnbouwinstallatie.

Dus vanaf het begin ga ik door met het beantwoorden van de vraag of het de moeite waard is om thuis cryptocurrencies te minen. Het antwoord is “misschien”.

Overwegingen voor het mijnen van cryptocurrency

Ik weet dat het misschien een uitweg lijkt, dus ik zal het verder uitleggen.

Er zijn een aantal overwegingen waarmee u rekening moet houden voordat u de vraag kunt beantwoorden of thuismijnbouw winstgevend zal zijn. Het kan zeker zijn, maar je moet de juiste beslissingen nemen als je geld wilt verdienen met cryptomining voor thuis.

En het is niet waarschijnlijk dat je rijk wordt, hoewel je een leuke kleine inzet zou kunnen creëren, vooral als de cryptocurrency die je kiest om te minen dramatisch in waarde toeneemt. Hier zijn dus enkele dingen om te overwegen:

  • Gebruikt u uw bestaande computerapparatuur of koopt u nieuwe apparatuur??
  • Welke munt ga je mijnen? U kunt zelfs beslissen over meerdere munten die u zou kunnen delven, en dit heeft invloed op uw beslissingen over welke hardware u wilt gebruiken.
  • Wordt u CPU-mijnbouw, GPU-mijnbouw of ASIC-mijnbouw??
  • Ga je de mijne solo, of sluit je je aan bij een mijnbouwpool?
  • Heeft u zelfs mijnbouwhardware nodig, of zijn er andere alternatieven die voor u acceptabel zijn??

Kunt u mijnen met uw huidige computer?

Tenzij u een zeer geavanceerd systeem heeft, zult u niet veel succes hebben in de mijnbouw. U moet op zijn minst extra GPU’s aan uw systeem toevoegen, specifiek voor mijnbouw. Dit betekent dat je extra kosten moet maken en dat je langer nodig hebt om te minen voordat je break-even gaat.

Als u overweegt extra apparatuur te kopen, wilt u waarschijnlijk wat dieper graven voordat u besluit welke apparatuur u wilt kopen. Dit komt omdat uw hardware kan bepalen welke munten u kunt minen.

CPU, GPU of ASIC?

CPU-mining is tegenwoordig helemaal niet winstgevend, dus u zult beslissen tussen GPU-mining en ASIC-mining. GPU-mining heeft een aantal duidelijke voordelen, hoewel een ASIC-mijnwerker veel krachtiger zal zijn, waardoor je de grootste hash-kracht krijgt.

Als u besluit om voor de GPU-mijnroute te gaan, kunt u klein beginnen en later opschalen. U zult uw onderzoek willen doen om te zien welke grafische kaarten het beste presteren voor mijnbouw, maar met zo veel om uit te kiezen, kunt u ook uw kosten in evenwicht brengen.

Als u weinig geld heeft, kunt u beginnen met goedkopere kaarten, zoals de Radeon RX 470 of Radeon RX 480, die elk ongeveer $ 200 kosten. Naarmate u winst begint te maken, kunt u later opschalen, meer grafische kaarten aan uw installatie toevoegen of beter presterende kaarten.

CPU, GPU, Asic

Afbeeldingen via Fotolia

GPU-mining geeft u ook meer flexibiliteit, aangezien de meeste cryptocurrencies kunnen worden gedolven met een GPU, hoewel sommige zeker meer geschikt zijn voor GPU-mining. Zcash en Monero zijn beide favorieten voor GPU-mijnbouw, en Ethereum is ook erg populair bij GPU-mijnwerkers thuis.

Ten slotte kunt u wellicht gebruikte GPU’s tegen nog goedkopere prijzen vinden, waardoor uw initiële investering verder wordt verlaagd. Probeer op spelsites naar kaarten te zoeken in plaats van op cryptocurrency-sites, want gamers zullen de kaarten meestal tegen lagere prijzen verkopen en u loopt niet het risico een kaart te kopen die al veelvuldig is gebruikt voor mijnbouw, en niet noodzakelijk draait op zijn optimale prestaties.

ASIC-mining heeft het duidelijke voordeel van meer rauwe hashingkracht. Dat gezegd hebbende, deze ASIC-platforms zijn een behoorlijke investering vooraf, met prijzen die oplopen tot meer dan $ 2.000 en in sommige gevallen tot $ 5.000 +. U zult ook veel hogere bedrijfskosten hebben met een ASIC-machine omdat deze veel elektriciteit verbruikt.

Ten slotte verlies je je flexibiliteit met een ASIC-kaart, omdat elke kaart specifiek voor één munt is gemaakt. En veel cryptocurrencies kunnen niet met ASIC’s worden gedolven, omdat er nog geen kaart is ontwikkeld die specifiek is voor de munt. Als je echter alleen maar geïnteresseerd bent in hashing power, dan is een ASIC-rig zeker de juiste keuze.

Ik moet ook opmerken dat, hoewel de ASIC-rig vooraf duurder is, u uw initiële investering meestal sneller terugverdient met een ASIC-kaart dan met een GPU. U kunt een vergelijking zien van de kosten van veel populaire GPU’s en ASIC’s hier. U krijgt ook alle relevante informatie die u nodig hebt om op een cryptocurrency mijnbouwcalculator om de winstgevendheid te bepalen.

Solo mijnbouw of pool mijnbouw

Pool Mining Voorbeeld

Afbeelding via bitcoininvestment.news

Solo mijnbouw gaat het alleen. Het voordeel is dat je alle beloningen behoudt van elk blok dat je met succes hebt ontgonnen. Dus in het geval van Bitcoin, als je een blok mineert, mag je de volledige 12,5 Bitcoin voor jezelf houden.

U mag ook de gegenereerde netwerktransactiekosten behouden. Het nadeel is dat uw inkomsten erg grillig kunnen zijn met solo-mijnbouw. Misschien heb je deze maand twee blokken mijnen – Hoera! – maar dan heb je maandenlang geen nieuw blok meer.

Pooled mining is een protocol waarmee miners hun bronnen kunnen “poolen”. Alle hash-kracht gaat in dezelfde pool. Dit vergroot de kans om met succes een blok te minen. Alle beloningen worden echter verdeeld over alle leden van de pool. Pooled mining kan ook gepaard gaan met vergoedingen, waardoor uw beloningen duidelijk lager worden. En bij pooled mining worden de transactiekosten niet verdeeld.

Andere nadelen van pooled mining zijn dat het onderhevig is aan aanvallen, zoals DDOS-aanvallen, en het kan ook onderhevig zijn aan downtime, hoewel het mogelijk is om uw software te configureren om een ​​andere pool of solo-mijn te gebruiken als uw hoofdpool offline gaat..

Het grote voordeel dat de meeste mijnwerkers in pools houdt, is dat de inkomsten consistenter zijn, zelfs als ze in de loop van de tijd met 1-2% lager zijn dan bij solo-mijnbouw. Met pool mining kun je er redelijk zeker van zijn dat je elke maand vergelijkbare inkomsten zult zien, zonder de enorme variatie waaraan solo miners onderhevig zijn.

Een punt van kritiek op mining pools is dat ze de mijnbouw centraliseren door zoveel van de hashpower te beheersen. In 2014 had de mijnbouwpool GHash.io bijvoorbeeld 42% van Bitcoin hashpower in handen. Dat is gevaarlijk dicht bij het aanvalsniveau van 51%. Momenteel het grootste zwembad BTC.com heeft 27,8% van de Bitcoin-hashrate.

Er zijn veel verschillende mining pools om uit te kiezen. Een van de grootste is AntPool, dat eigendom is van en beheerd wordt door BitMain, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en verkoop van ASIC-kaarten. De oudste en derde grootste is SlushPool, die momenteel pools heeft voor Bitcoin en Zcash. U kunt pools voor veel populaire munten vinden met een eenvoudige Google-zoekopdracht.

Alternatieven voor Home Mining

Als dit allemaal duur klinkt en te veel moeite kost, zijn er alternatieven om thuis je eigen mijnbouwinstallatie op te zetten. Een van de meest populaire is bekend als Cloud Mining. Bij cloud mining contracteer je een ander bedrijf om hashpower te leasen.

Ze installeren en onderhouden alle hardware en het enige wat je hoeft te doen is betalen voor de hashrate en de beloningen innen. Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden, dus het zal niet zo winstgevend zijn als het opzetten van je eigen mijnbouwplatform, maar het is veel minder gedoe.

Een van de grootste en bekendste cloud-mijnbouwbedrijven is Hashflare.io. Daar kun je hashrate leasen voor Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Zcash en DASH mining. Het bedrijf is sinds begin 2015 actief en wordt gerespecteerd in cryptocurrency-kringen.

Een andere keuze is Genesis Mining, die mijnbouwcontracten aanbiedt voor Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Zcash, DASH en Monero. En met Genesis Mining kun je je hashrate omschakelen naar de munt die op dat moment het meest winstgevend is. Het nadeel van Genesis Mining zijn de zeer hoge contracttarieven. Er is hier geen manier om een ​​klein plan te kopen, dus verwacht op zijn minst een paar honderd dollar te besteden. Een ander nadeel is dat ze vaak niet op voorraad zijn of geen stroom hebben, en dus moet je misschien wachten om een ​​contract te krijgen.

Uitzetten als mijnbouw

Munten om uit te zetten

Sommige munten om uit te zetten

U zou ook kunnen overwegen om “mijnbouw” als een ander consensusmechanisme te beschouwen. Munten die Proof of Stake gebruiken, betalen bijvoorbeeld mijnwerkers die de munten gewoon vasthouden. Er zijn enkele interessante keuzes beschikbaar voor degenen die gelukkiger zouden zijn bij het minen door simpelweg munten vast te houden.

Een daarvan is NEO, wat een goede keuze is, omdat je niet altijd je portemonnee open hoeft te houden om je beloningen te innen, en ook niet dat je een masternode moet draaien. PIVX en OkCash zijn twee uitzetmunten die gemakkelijk zijn om mee te beginnen, omdat ze geen minimale inzetvereiste hebben.

Als je een aanzienlijk geldbedrag hebt (of het al hebt gemined), is DASH een hybride waarmee je kunt uitzetten. Je hebt echter minimaal 1.000 DASH-munten om een ​​zogenaamde masternode uit te voeren. Bij een huidige prijs van $ 439 betekent dit dat je $ 439.000 aan DASH nodig hebt om te profiteren van de uitzetoptie.

Interessant is dat Ethereum ergens in 2018 naar het Casper proof of stake-systeem zou moeten verhuizen, dus je zou het nu kunnen minen, en als het dan overschakelt, heb je al wat Ether om uit te zetten.

Ten slotte

Thuis cryptocurrency minen kan een leuke hobby zijn, een side-gig of een manier om substantiële cryptocurrency-winsten te maken, mits correct gedaan en opgeschaald.

Het is misschien niet voor iedereen geschikt, maar als je de technische aard van het bouwen en onderhouden van je eigen rigs niet erg vindt, samen met het configureren van de juiste software voor het runnen van je rigs, kan het een manier zijn om een ​​aandeel aan uw favoriete cryptocurrency.

Of u kunt de eenvoudige route nemen om een ​​cloud mining-contract of munten te kopen die werken op een proof of stake-mechanisme. Ofwel vereist geen extra werk van uw kant, en kan een behoorlijk rendement opleveren.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me