Electroneum Mining Pools: beste plaatsen om MTN te mijnen

Er zijn veel verschillende cryptocurrencies die u kunt minen. Sommige zijn gemakkelijker te ontginnen en andere zijn winstgevender, maar ze helpen je allemaal op weg in de wereld van blockchain en cryptocurrencies.

De munten- en mijnpools die ik vandaag wil bekijken, is Electroneum (ETN).

Electroneum is buitengewoon interessant vanuit een mijnperspectief, omdat het is ontworpen om te worden ontgonnen met weinig meer dan een mobiele telefoon. Met meer dan 2 miljard mobiele telefoons in gebruik, en dat aantal groeit snel, is het een zeer krachtig voorstel voor de bevordering van de acceptatie van cryptocurrency door de gemiddelde persoon.

Het is een op privacy gebaseerde munt vergelijkbaar met Monero (XMR), en het draait op het CryptoNight-algoritme voor solide beveiliging en in eerste instantie om het ASIC-bestendig te houden. Ik bedoel, het is echt niet gunstig voor degenen die met een mobiele telefoon mijnen als ASIC-rigs ook mogen mijnen.

Koop nu Nicehash

Dus toen de blockchain zich in mei 2018 aftrok om zichzelf ASIC-resistent te houden na de release van CryptoNight ASIC-mijnwerkers, leek het een goede zaak. Het bleek echter niet zo te zijn, omdat het netwerk te weinig GPU-miners zag om veilig te blijven. Dat leidde in juli 2018 tot de herintroductie van ASIC-mijnwerkers.

Solo Mining of Pool Mining Electroneum

Het is duidelijk dat met de herintroductie van ASIC-mijnwerkers solo-mijnbouw voor individuele gebruikers enigszins uitgesloten is. Ik bedoel, je zou het kunnen doen als je geluk hebt, of als je het niet erg vindt om maanden en maanden geen blok te vinden. Het is eigenlijk gewoon beter om de pool mining-route te nemen en ervoor te zorgen dat je wat munten krijgt voor je problemen.

Pool mining combineert uw middelen met die van andere miners, in sommige gevallen kunnen het zelfs duizenden miners zijn, om het gemakkelijker te maken om blokken te vinden en mijnbeloningen te verzamelen. Het nadeel van de mining pool is dat je de blokbeloning moet delen met alle andere mining in de pool. Dit betekent veel kleinere beloningen voor u, maar met veel regelmatiger tussenpozen, misschien net zo vaak als elke dag.

En verrassend gezien de herintroductie van ASIC-mining in Electroneum, toen ik keek op Whattomine.com, lijkt het erop dat je winstgevend kunt minen met GPU’s, als je een behoorlijk krachtige rig hebt, bij voorkeur met meerdere GPU’s.

ETN Mining winstgevendheid

Geschatte opbrengsten van Electroneum Mining. Bron: Wat te mijnen

Het is dus niet nodig om deze medaille te vermijden vanwege ASIC-mijnbouw. Je kunt al winstgevend zijn, en met de prijs van Electroneum stijgt je misschien op nog waardevollere munten dan je dacht.

Hieronder ga ik door verschillende Electroneum-pools om te zien wat ze te bieden hebben en hoe ze zich onderscheiden van hun leeftijdsgenoten. Maar eerst wil ik een korte uitleg hebben van waar u op moet letten bij het kiezen van een Electroneum-mijnbouwpool, en in feite elke mijnbouwpool voor elke munt.

Een mijnbouwpool voor elektronen vinden

Als je een van onze vorige artikelen hebt gelezen over het delven van andere munten, weet je dat de functies waarnaar je moet zoeken in mijnpools erg op elkaar lijken van munt tot munt. Met dat in gedachten geef ik je de verkorte versie, maar als je meer details nodig hebt over welke functies je moet zoeken in een mijnbouwpool, kun je het Bitcoin Gold-mijnbouwpoolstuk bekijken voor een meer gedetailleerde beschrijving van elke functie.

Vergoedingen: De gemiddelde mijnbouwpool heeft vergoedingen rond het niveau van 1%, met vergoedingen die bij sommige pools uitkomen op 3%, terwijl ze bij andere dalen tot 0%. Het is duidelijk dat als u op kosten bespaart, u meer voor uzelf verdient.

Serverlocatie (s): Hoe dichter de servers bij u zijn, hoe beter uw hash-kracht zal zijn en hoe winstgevender uw mijninspanningen zullen zijn. Hoewel het mogelijk is om te minen vanaf servers die zich op een ander continent bevinden, is het het beste als u zich houdt aan pools in dezelfde geografische regio waarin u zich bevindt, of dat nu Azië, Europa of Noord-Amerika is.

Betrouwbaar: De meer gevestigde pools worden over het algemeen als betrouwbaar beschouwd, maar als u een nieuwe pool overweegt, doe dan wat onderzoek om te zien of de gemeenschap heeft vastgesteld dat de pool betrouwbaar is bij het correct crediteren van uw account en bij het op tijd betalen.

Uitbetalingsschema: Er zijn verschillende uitbetalingsregelingen, sommige meer gericht op geluk, en andere zijn strikt gebaseerd op het gelijkmatig delen van beloningen. Wat u kiest, is een persoonlijke voorkeur, want op de lange termijn wordt het allemaal gelijk.

Uptime zwembad: U moet een zwembad zoeken met een uptime die zo dicht mogelijk bij 100% ligt.

Minimum uitbetaling: Hoe lager dit is, hoe beter, want het betekent dat u sneller wordt uitbetaald. Er is niets erger dan weken en weken moeten mijnen voordat je wordt uitbetaald.

Pool Hash Power: Dit is subjectief en u zult uw eigen beslissing moeten nemen, maar over het algemeen is het beter voor het netwerk als u een pool kiest die slechts 25% of minder van het hashvermogen van het netwerk beheert. Dit helpt bij decentralisatie en netwerkbeveiliging. Je kunt zeker mijnen met de grootste pools als je wilt, maar het is beter voor het netwerk als je een kleinere pool kiest.

Beste ETN-mijnzwembaden

Nu de basis uit de weg is, gaan we eens kijken naar de meer populaire Electroneum-mijnpools om een ​​idee te krijgen welke het beste bij u past.

F2Pool

Ik zou het niet aanbevelen F2pool als een Electroneum-mijnbouwpool, simpelweg omdat ze momenteel bijna 70% van de netwerk-hashrate beheren. Ze zijn een bekende pool en op basis van hun geschiedenis is het vrijwel zeker dat al deze hasjkracht afkomstig is van ASIC-eenheden.

F2Pool Electroneum Statistieken

F2Pool Electroneum Pool Statistieken

Ze hebben ook de hoogste vergoeding die u zult vinden voor Electroneum-poolmining met 3%. En ze hebben registratie en persoonlijke informatie nodig om te kunnen minen, wat een beetje in strijd is met de privacykenmerken van een munt zoals Electroneum.

Poolin

Poolin is de op een na grootste Electroneum-pool, met ongeveer 12% van het netwerk-hashvermogen. Net als F2pool is het gevestigd in China en richt het zich ook op ASIC-rig-mining. Het heeft ook een hoge mijnvergoeding van 2%. Betalingen worden één keer per dag gedaan en er is een minimumdrempel van 100 ETN voor betalingen.

ETN-poolstatistieken

Poolin ETN Pool Kerncijfers

Ze hebben onlangs servers in Californië geïntroduceerd, dus ze hebben nu een wereldwijde basis van servers en je kunt er overal ter wereld mee minen. Ze zijn interessant in het gebruik van een native token, de PIN, die dagelijks via airdrop aan mijnwerkers wordt verspreid.

Spacepools

Spacepools is een van de oudste Electroneum-mijnpools en werd eerder gehost op http://pool.electroneum.space. Het is verreweg niet de grootste pool, maar het is ook niet de kleinste, met meer dan 1.000 mijnwerkers die iets minder dan 10% van de netwerkhash-snelheid beheren. Hierdoor vinden ze ongeveer elk uur een blok.

ETN Statistieken bij Spacepool

Spacepool Electroneum statistieken en kerncijfers

Een groot voordeel van mijnbouw met Spacepools is de ultralage mijnvergoeding van 0,1%. Ze hebben ook een minimale uitbetaling van 100 ETN en wereldwijde servers.

Fairhash

Fairhash – Dit is een Russische pool, maar heeft wereldwijde servers. Net als Spacepools hierboven hebben ze iets minder dan 10% van de netwerk-hash-snelheid en vinden ze ongeveer elk uur een blok.

Electroneum Pool Fairhash

Electroneum-marktstatistieken en Fairhash ETN-poolnummers

De mijnvergoeding is gemiddeld 1% en ze ondersteunen mijnbouw rechtstreeks naar een uitwisselingsportefeuille, wat handig is als u van plan bent om gewoon uw mijnwinsten te verkopen.

Nanopool

Nanopool – Nanopool heeft mijnpools voor verschillende op privacy gerichte munten, en Electroneum is er slechts een van. Ze beheren ook ongeveer 10% van de hash-snelheid van het netwerk, maar zijn iets duurder omdat ze een mijnvergoeding van 2% in rekening brengen.

Electroneum Zwembad Nanopool

Headline-nummers in de ETN-pool van Nanopool

Een leuke functie bij Nanopool is een snelstartgids waarmee je binnen enkele minuten kunt beginnen met minen. Het is een goede keuze vanuit het oogpunt van vertrouwen en decentralisatie.

Andere Electroneum Pools

Er zijn andere pools buiten deze vijf, maar ze hebben maar heel weinig mijnwerkers en de hashrates zijn erg laag en kunnen ook behoorlijk schokkerig zijn. Je zou wat kunnen proberen, zoals Easyhash, Mijnbouwpoolhub, Superpools en Hashvault om de hash-kracht meer gedecentraliseerd te houden, maar begrijp dat je misschien langer moet wachten om blokkades en uitbetalingen te vinden.

Gevolgtrekking

Het kiezen van een goede altcoin om te mijnen kan verwarrend zijn met zoveel opties, maar je zou zeker slechter kunnen doen dan Electroneum kiezen. Ondanks dat ASIC-mijnbouw is toegestaan, blijft het een winstgevende munt als je een high-end GPU hebt.

Evenzo, aangezien het kan worden gedolven met niets meer dan een smartphone, is het toegankelijk voor miljarden mensen over de hele wereld. Om er zeker van te zijn dat je niet meer dan een paar cent per dag verdient met een smartphone, maar in sommige delen van de wereld is dat alles wat nodig is om een ​​verschil te maken in iemands leven.

De prijs van Electroneum is in september en oktober 2018 ook aardig gestegen, ondanks dat de algehele cryptovalutamarkten zwak blijven. Dit kan een teken zijn dat er nog meer goede dingen komen, en wat Electroneum in je portemonnee hebben als het in 2019 rally, zou een slimme zet kunnen zijn.

Ik zou waarschuwen om F2pool te vermijden als een Electroneum-mijnbouwpool, maar elk van de andere die ik behandelde, zou goede keuzes zijn om wat ETN voor jezelf te maken, terwijl je ook helpt om het netwerk te versterken.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me