Ethereum Mining Pools: beste plaatsen om ETH te mijnen

Als je hebt besloten om Ethereum te minen voordat het overschakelt naar een bewijs van inzet, heb je een paar dingen nodig om succesvol te zijn.

De eerste is duidelijk een sterke Ethereum-mijnbouwinstallatie. Ervan uitgaande dat je al een rig hebt gekocht of gebouwd om Ethereum te minen, is het volgende dat je wilt doen een Ethereum-miningpool vinden om lid te worden.

Een mining pool is niets meer dan een groep individuele miners die hun krachten hebben gebundeld om hun hasjkracht te vergroten en de vluchtigheid van hun uitbetalingen te verlagen. In plaats van te wachten op een grote uitbetaling wanneer je met succes je eigen Ethereum-blok hebt ontgonnen, kun je lid worden van een pool en elke dag een klein deel van de volledige Ethereum van de pools verzamelen, of vaker in sommige gevallen.

Criteria voor mijnbouwpool

Een ding dat belangrijk is om naar te kijken bij het kiezen van een mijnbouwpool, zijn de kosten die in rekening worden gebracht. U wilt lagere kosten om uw eigen winst te vergroten. Het is ook goed om naar de minimale uitbetaling van de mijnbouwpool te kijken om ervoor te zorgen dat u niet te lang hoeft te wachten tussen uitbetalingen. Ten slotte is het belangrijk om te bedenken waar de servers van de miningpool zich bevinden. Hoe dichter je rig bij de poolservers is, des te efficiënter kun je mijnen.

Koop Nicehash ETH

Hieronder ga ik dieper in op vier verschillende mining pools en wat je daarvan kunt verwachten. Verderop volgt een korte bespreking van wat er kan gebeuren als Ethereum overschakelt van proof of work mining naar het hybride proof of work / proof of stake-mechanisme dat naar verwachting ergens in 2018 zal worden geïmplementeerd met de Casper-netwerkupgrade..

Als je na het lezen van dit artikel een volledige lijst met mijnpools wilt hebben om voor jezelf te vergelijken, ga dan naar Investoon.

Hoe u de beste Ethereum-mijnbouwpool kiest

Het is enigszins misleidend om ‘de beste’ te zeggen, aangezien de definitie van de beste afhangt van de eisen en verwachtingen van de persoon bij het bekijken van Ethereum-mijnpools. Het is een feit dat het niet zo eenvoudig is om de beste Ethereum-mijnpool voor u te bepalen, aangezien ze op het eerste gezicht allemaal vrij gelijkaardig zijn.

De beste mijnbouwpool kiezen

Afbeelding via Fotolia

Je zult snel merken dat er echt weinig verschil is tussen mijnpools, en bijna alle daarvan kunnen je goed van pas komen. De beloningen die u ontvangt, zijn vergelijkbaar en de echte verschillen zijn afkomstig van de in rekening gebrachte vergoedingen en de locatie van de poolservers. U kunt misschien eenvoudigweg kiezen op basis van deze twee criteria alleen.

Uw locatie met betrekking tot de locatie van de poolservers zal een belangrijke rol spelen in hoe snel en efficiënt u Ethereum kunt minen met uw rig.

Misschien vindt u enkele verschillen in de details van de mining-pool nadat u zich heeft aangemeld, zoals softwareconfiguratie, of in de hashrate die u ervaart, maar u moet proberen te zien wat uw persoonlijke resultaten zijn.

Misschien lees je op een forum dat mijnbouwpool A geweldig is en mijnbouwpool B waardeloos, om op een ander forum te lezen dat mijnbouwpool B de beste is, en dat iedereen mijnbouwpool A zou moeten vermijden.

Om u op zijn minst op weg te helpen met de factoren die objectief zijn bij het bepalen van de beste Ethereum-mijnpool, heb ik een lijst van vijf samengesteld die u zeker moet overwegen.

Ethpool / Ethermine

Ethermine en Ethpool zijn eigenlijk dezelfde pool, eigendom van Bitfly, maar ze hebben verschillende uitbetalingsschema’s. Ethermine is de meest populaire Ethereum-mijnbouwpool die er is, met meer dan 129.000 mijnwerkers in zijn wereldwijde mijnnetwerk. U vindt servers in Azië, Europa en Noord-Amerika, en het netwerk wordt geleverd met DDOS-bescherming om aanvallen te voorkomen.

Ethermine gebruikt een PPLNS-uitbetalingsschema en betaalt onmiddellijk in realtime zodra u uw minimale betalingsdrempel bereikt. De minimaal toegestane uitbetaling is een lage 0,05 ETH, wat geweldig is voor degenen die geen krachtige platforms gebruiken. Ethermine vraagt ​​wel een vergoeding van 1%, maar ze betalen ook alle mijnbeloningen.

Ethermine Overzicht

Screenshot van Ethermine.

Je kunt ook anoniem mijnen via Ethermine, en ze maken verschillende configuraties van mijnbouwsoftware mogelijk, waaronder Claymore Miner, Ethminer en Phoenix Miner.

Een van de dingen die zoveel mijnwerkers heeft aangetrokken om Ethermine te gebruiken, is de geweldige ondersteuning die ze krijgen, samen met de zeer efficiënte mijnbouwmotor.

Wat betreft Ethpool, dit is een mijnbouwpool van het type Solo die de volledige beloning uitbetaalt aan de mijnwerker die de grootste bijdrage heeft geleverd aan het oplossen van het laatste blok. Omdat dit een vluchtige (maar eerlijke) manier van minen is, zijn er veel minder poolleden (minder dan 900 vanaf juni 2018).

Als je geïnteresseerd bent in solo mining, lees dan het uitbetalingsregels voordat u verder gaat. Een interessant kenmerk van Ethpool is dat alle ooms worden betaald aan een willekeurige mijnwerker.

Nanopool

Nanopool heeft iets meer dan 85.000 mijnwerkers, waarmee het volgens Investoon de op twee na grootste mijnbouwpool ter wereld is. U zult zien dat de poolvergoeding hetzelfde is als bij Ethmine, slechts 1% en dat de pool alle beloningen betaalt. De standaard minimale uitbetaling bij Nanopool is slechts 0,2 ETH, en je kunt deze desgewenst nog lager instellen in je instellingen. Het is een vrij ongecompliceerde en gemakkelijke site om te gebruiken, dus het is geschikt als je net begint met het minen van Ethereum.

NanoPool Overzicht

Nanopool Statistieken

Merk op dat er enkele online rapporten zijn geweest dat de hashrate bij Nanopool aanzienlijk minder is dan bij het mijnen op zichzelf of zelfs via andere pools. Dat gezegd hebbende, lijkt de gemeenschap over het algemeen heel tevreden te zijn met Nanopool, zoals blijkt uit het grote aantal mijnwerkers dat de pool gebruikt.

Dwergpoel

Dwergpoel was vroeger een van de meest populaire Ethereum-mijnpools, maar het is de laatste tijd uit de gratie geraakt, hoewel ik niet precies weet waarom. Toch blijft het de vierde grootste wereldwijde mijnbouwpool voor Ethereum en heeft het wereldwijde servers in zowel Noord- als Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië.

Voordelen van Dwarfpool

Voordelen van Dwarfpool

Het brengt dezelfde vergoeding van 1% in rekening als de mijnbouwpools hierboven, en wordt door sommigen beschouwd als de eerlijkste uitwisseling omdat het een echt op rondes gebaseerd betalingssysteem heeft dat evenredig is met uw aandelen.

Mijnbouw met Dwarfpool is volledig anoniem, je hoeft je niet eens te registreren voor een account en ze doen elk uur automatische uitbetalingen. Je kunt elke statistiek over mijnbouw op hun website vinden en je kunt ook elke mijnbouwinstallatie volgen via geautomatiseerde e-mails.

Ik heb enkele klachten gezien over de standaard minimale uitbetaling bij Dwarfpool, die 1,01 ETH is, maar deze mensen realiseren zich waarschijnlijk niet dat er een webformulier is dat kan worden ingediend om de minimale uitbetaling te wijzigen tot slechts 0,05 ETH, of zo laag als 0,01 als langzame automatische uitbetaling aan het einde van de wachtrij.

MiningPoolHub

Ik doe mee MiningPoolHub als laatste, maar het is zeker niet de minste in onze overweging. Hoewel het begon als een kleine mijnbouwpool, gerund door een toegewijde groep Ethereum-enthousiastelingen, is het uitgegroeid tot de op een na grootste wereldwijde mijnbouwpool. Omdat er hier veel dingen te doen zijn.

Een daarvan is het feit dat je ook ongeveer drie dozijn andere munten kunt minen. Een andere zijn de kosten, die worden berekend op basis van beloningen, afhankelijk van de blokzoekvergoeding, transactiekosten, de bonussen en een paar extra prikkels..

Net als de andere wereldwijde mining-pools heeft het servers in Azië, Europa en Noord-Amerika en een lage vergoeding van 0,9%. Het beste van alles is dat de servers op elke locatie redundant zijn, wat betekent dat er geen back-up nodig is.

De liefde van een feature-gebruiker is de algoritme-omschakelfunctie waarmee je meerdere munten van hetzelfde algoritme tegelijkertijd kunt minen. Mensen houden ook van de automatische uitwisselingsfunctie die uw gedolven munten inwisselt voor een andere munt die u opgeeft.

En tot slot is er een functie voor automatisch schakelen tussen algoritmen die ervoor zorgt dat uw account het mijne is, welk algoritme op dat moment de meest winstgevende beloning heeft.

Als u op zoek bent naar een professionele Ethereum-mijnwerker, dan is Miningpoolhub misschien wel de perfecte Ethereum-mijnbouwpool voor u.

2 Miners

Een van de nieuwere mijnpools die net op de markt zijn gekomen, is 2 Miners. Aangezien ze een van de nieuwere pools zijn, hebben ze een uniek en modern gebruikersinterface-ontwerp.

2Miners UI

2Miners UI

2Miners-ontwikkelaars hebben rekening gehouden met alle nadelen van de huidige miningpools en hebben hun product helemaal opnieuw gemaakt. De werking van deze pool is volledig transparant – alle statistieken kunnen door iedereen worden bekeken en geanalyseerd.

2Miners hebben 2 verschillende uitbetalingssystemen: PPLNS en SOLO. Dit is de enige pool met de meldingsbot die beschikbaar is voor verschillende boodschappers.

Het zwembad is heel gemakkelijk te gebruiken. De “Quick start” -optie stelt de beginnende miners in staat om hun hardware in te stellen en binnen een paar seconden te beginnen met minen. 2Miners biedt de 24/7 ondersteuning via helpdesk, sociale netwerken en messengers.

In termen van Ethereum Pool-vergoedingen berekent het het standaardtarief van 1% op de blokbeloningen. Het zal interessant zijn om te zien hoe 2Miners groeit naarmate mijnwerkers proberen te diversifiëren, weg van gevestigde pools.

Post-Casper GPU-mijnbouw

Ethereum zal ergens in 2018 overschakelen naar een Proof of Stake-consensusmechanisme en sommigen vragen zich af hoe dit de mijnbouw zal beïnvloeden. Het goede nieuws is dat je nog steeds kunt minen, maar het slechte nieuws is dat je het moet doen door Ethereum uit te zetten, en volgens alle accounts zal het een grote hoeveelheid Ethereum moeten zijn.

Je zou nu kunnen beginnen met minen, maar als je de hardware nog niet hebt, is het waarschijnlijk niet de moeite waard, hoewel je de cloud-mining-route zou kunnen gaan om wat Ethereum te verzamelen en de hardwarekosten te vermijden.

Ethereum Casper

Ethereum Casper PoS

Dat gezegd hebbende, zal de eerste Casper-wijziging een hybride Proof of Work- en Proof of Stake-systeem zijn, waarbij PoW nog steeds munten mineert, maar elk 50e blok PoS gebruikt als validatie. Dat is de overstap die ergens in 2018 komt, en niemand weet zeker wanneer Ethereum volledig naar PoS zal gaan.

Als dat het geval is, is het misschien de moeite waard om nu een Ethereum-mijnbouwinstallatie te kopen of op te zetten, als je denkt dat de prijs van Ethereum de komende jaren dramatisch zal stijgen, omdat het waarschijnlijk op zijn minst zo lang zal duren voordat Ethereum wordt helemaal PoS.

Een angst die de ronde doet, draait om GPU-mijnbouw in het algemeen. Er zijn schattingen dat maar liefst 2,5 miljoen GPU’s worden gebruikt om Ethereum te minen, en als Ethereum-mining stopt, zal er een overvloed aan GPU’s zijn die het minen tot een winstgevende taak zullen maken.

Wat niet is bedacht, is dat deze GPU’s waarschijnlijk langzamer gaan weggaan van Ethereum zodra het hybride systeem is geïmplementeerd. En tegen de tijd dat er een volledig PoS-systeem voor Ethereum is, zullen er vrijwel zeker andere munten zijn die kunnen worden gedolven, en zelfs andere projecten die kunnen profiteren van de extra GPU-rekenkracht..

De kans is dus groot dat geld dat nu aan een GPU-mijnbouwinstallatie wordt uitgegeven, nauwelijks wordt verspild.

Gevolgtrekking

Als je voor de lange termijn in Ethereum gelooft, dan is het starten van een mijnbouwplatform en lid worden van een mijnbouwpool nu volkomen logisch. Er zijn tal van geweldige pools om uit te kiezen en zelfs als Ethereum overschakelt naar Proof of Stake, lijkt het erop dat er enkele jaren zullen verstrijken voordat die overgang is voltooid.

Als u een van de vier hierboven genoemde Ethereum-mijnpools kiest, weet u dat u betrouwbaarheid, stabiliteit en eerlijke beloningen krijgt. Bovendien maakt u een sprong in de richting van Proof of Stake in Ethereum.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me