Hoe Burstcoin te mijnen: stapsgewijze beginnershandleiding

Als het gaat om het delven van cryptocurrencies, investeren mensen in de meest geavanceerde GPU’s en ASIC’s om te kunnen concurreren.

Zelfs dan, als ze eenmaal de substantiële investeringen in de hardware hebben gedaan, zijn ze constant in gevecht met enkele van de grotere mijnbouwreuzen die operaties op industriële schaal hebben. Dit kan een ontmoedigend feit zijn voor degenen die vandaag gewoon mijn munten overwegen.

Er is echter een bepaalde cryptocurrency die u nu op uw harde schijf kunt minen. Dit is Burstcoin en het gebruikt een uniek en ingenieus consensusalgoritme dat geen hashingkracht vereist.

In dit bericht zullen we je door een stapsgewijze handleiding leiden waarmee je burstcoin kunt minen. Laten we er meteen op ingaan met een snel overzicht van de Burstcoin-mijnprotocollen.

PoW versus PoS versus PoC

De meesten van jullie zijn waarschijnlijk bekend met het Proof of Work-protocol dat wordt gebruikt bij Bitcoin-mijnbouw. Dit type mijnbouw vereist dat uw computer zijn CPU gebruikt om rekenkracht bij te dragen en cryptografische problemen of hashes op te lossen.

Degenen die het geluk hebben een hash op te lossen en een blok te vinden, ontvangen een beloning en de transactiekosten van dat blok.

De bedoeling van dit protocol is om ervoor te zorgen dat één persoon niet te belangrijk wordt voor het netwerk. Mijnwerkers hebben elektriciteit en rekenkracht nodig om munten te vinden, maar ze hebben ook steeds meer elektriciteit nodig om een ​​groter deel van het netwerk te worden.

Waarom is dit belangrijk?

Het garandeert vrijwel dat er een zeer kleine kans is dat een mijnwerker de meerderheid van de hash-kracht zal beheersen en een aanval van 51% kan lanceren. Het is gewoon te duur om dat te doen.

Zelfs als een mijnwerker meer dan 50% van het netwerk zou kunnen controleren, is het waarschijnlijk dat hij of zij het netwerk zou beschermen om zijn bron van mijnopbrengsten te behouden. Dit is eigenlijk gebeurd met andere munten.

Koop nu Nicehash

In de loop van de jaren dat Bitcoin bestaat, heeft dit systeem bewezen behoorlijk efficiënt te zijn, maar ook buitengewoon verkwistend. Het Proof of Work-protocol heeft ervoor gezorgd dat voor tientallen miljoenen dollars aan elektriciteit is verbruikt.

Maar nu zijn er andere consensusmechanismen. Proof of Stake is er een die algemeen bekend is.

Verschillende consensusalgoritmen

Battle of the Consensus-algoritmen. Afbeeldingsbron: Fotolia

Een ander minder bekend protocol is Proof of Capacity. Dit protocol wordt gebruikt met Burst (BURST) en is veel goedkoper gebleken.

Waarom is het minder duur??

Omdat Proof of Capacity afhankelijk is van de ruimte op de harde schijf van uw computer in plaats van rekenkracht. Degenen met grotere HDD-ruimte die op het netwerk wordt toegepast, krijgen een groter aandeel in hun mijninspanningen. Het is niet bewezen zoals Proof of Work, maar het is veel milieuvriendelijker en duurzamer op de lange termijn.

Burst-mining kan worden uitgevoerd door iedereen die over vrije, ongebruikte ruimte op de harde schijf beschikt. U kunt zelfs platforms van harde schijven bouwen om uw winstgevendheid bij het minen te vergroten. Dit heeft een bijkomend voordeel ten opzichte van GPU- en CPU-mining naast het lagere elektriciteitsverbruik. Harde schijven hebben ook een veel hogere levensverwachting wanneer ze 24/7 worden gehamerd, dus u hoeft ze niet zo vaak te vervangen als GPU’s en CPU’s.

Het maakt niet uit of je maar een paar GB aan ruimte beschikbaar hebt of een paar TB die je Burst kunt gebruiken, dus laten we beginnen met leren over Burst-mijnbouw!

Deel 1 – Installeer Burst Wallet

De Burst-portemonnee is beschikbaar als een online portemonnee, een mobiele portemonnee en een lokale desktopportemonnee. Bij het minen wordt om veiligheidsredenen aanbevolen om de lokale desktopversie te gebruiken. Het is beschikbaar voor Windows, Linux en Mac en de wallets kunnen allemaal worden gedownload vanaf de Burst-site hier.

Windows-gebruikers hebben de keuze tussen het gebruik van de Burst-kernportefeuille of de QBundle-portefeuille. De gemakkelijkste keuze voor beginners op Windows is om Qbundle te downloaden, een launcher waarmee je de Burst lokale portemonnee met een paar klikken kunt installeren. U kunt eenvoudig de wizard volgen die u door de installatie leidt. Qbundle bevat ook plot- en mining-software om gemakkelijk te beginnen met minen.

Dus laten we die route nemen, want die is het gemakkelijkst.

De nieuwste release van QBundle is beschikbaar op GitHub en kan worden gedownload hier. De huidige versie op het moment van schrijven is 2.5.0, die beschikbaar is als .zip-bestand. Klik op de link en sla het .zip-bestand op uw computer op. Wanneer u de .zip-map opent, moet u deze uitpakken voordat u begint.

Unzip Burstcoin Mining-bestanden

Pak de bestanden uit

Na het uitpakken kunt u naar de nieuwe map gaan en dubbelklikken op het BurstWallet.exe-bestand om de portefeuille voor de eerste keer uit te voeren.

Mogelijk krijgt u een bericht dat Windows Defender uw pc heeft beschermd en de app heeft geblokkeerd om te openen. Als dit gebeurt, klikt u op de link “Meer info” en u krijgt een knop met de tekst “Toch uitvoeren”. Ga je gang en klik op die knop.

Windows Defender Burstcoin

Voer de applicatie toch uit in Windows Defender

Het installatieprogramma zoekt naar ontbrekende componenten en laat u weten of er iets nodig is. Als dit het geval is, kunt u op de link “Ontbrekende componenten downloaden” klikken om te zien wat u nodig heeft.

Ontbrekende componenten downloaden BurstCoin

Ga verder met het downloaden van de ontbrekende componenten

Nadat de ontbrekende componenten zijn gedownload, kunt u op de knop “Doorgaan” klikken. Dat zal beginnen met het downloaden en installeren van de Chromium Pocket Browser die nodig is om de Burst-portemonnee uit te voeren. Vervolgens wordt de Burst-portemonnee geopend en kunt u op de knop klikken die zegt “Nieuw? Maak een account aan”.

Een nieuw Burstcoin-account aanmaken

Maak een nieuw burstcoin-account aan

U krijgt onmiddellijk uw wachtwoordzin te zien. Schrijf het op en bewaar het op een veilige plek. Als u uw wachtwoordzin verliest, verliest u ook de toegang tot uw Burst-account. Zodra u de wachtwoordzin heeft gekopieerd, klikt u op ‘Volgende’.

Burst vraagt ​​u nu om uw wachtwoordzin. Dit is om ervoor te zorgen dat u het daadwerkelijk heeft gekopieerd. Typ of plak het in het vak en klik op “Volgende”.

Dat brengt je naar je nieuwe Burst-portemonnee. Gefeliciteerd! Zoals u zult zien, begint de portemonnee met het downloaden van de blockchain.

Het complete Burstcoin-dashboard

Het Burstcoin-dashboard

Om uw identiteitsbewijs te beveiligen, moet u geld in uw portemonnee storten en een transactie of een andere handeling uitvoeren waarvoor BURST-kosten zijn vereist. Dit is vereist om te beginnen met mijnen.

Deel 2 – Financier uw portemonnee en beveilig uw ID

Je hebt twee opties om wat Burst in je portemonnee te krijgen, zodat je kunt beginnen met minen. De eerste is om het simpelweg van een beurs te kopen. Burst is vrij goedkoop en je hoeft niet meer dan een paar cent uit te geven om genoeg Burst te krijgen om met mijnen te beginnen. Je kunt Burst kopen bij Poloniex of Bittrex.

De andere optie is om een ​​cryptocurrency-kraan te gebruiken om wat Burst te krijgen. Deze methode is gratis, maar helaas is dit een schot in de roos aangezien veel Burst-kranen regelmatig leeg zijn. U kunt deze kranen proberen om een ​​kleine hoeveelheid Burst te krijgen:

Als je van plan bent om een ​​van de kranen te gebruiken, vergeet dan niet je Burst ID te gebruiken (zoals hier: BURST-H9EF-UEL5-4WPG-DJE6J), niet uw wachtwoordzin.

Zodra u uw Burstcoins heeft ontvangen, moet u een transactie uitvoeren en minimaal 0,1 BURST-vergoeding besteden. Omdat we op dit moment alleen nog maar een BURST-vergoeding van 0,1 hoeven te besteden, kunnen we doorgaan en een ontvanger instellen voor mijnbouw, wat gemakkelijk 0,1 BURST kost..

We zullen de ontvanger later instellen wanneer we de mijnclient instellen.

Deel 3 – Bereid de harde schijf voor door plots te schrijven

Mining Burst gebruikt uw harde schijf als een anti-sybil-maatregel om het netwerk te beveiligen en hiervoor moeten plotbestanden op uw harde schijf worden gemaakt. Hoe meer ruimte u aan deze plots wijdt, hoe groter het aantal BURST dat u ontvangt bij het minen.

Om te beginnen, klikt u bovenaan op “Extra” en vervolgens op “Plotten”. Dit geeft u de keuze tussen “Plotter” en “Dynamic Plotting”. U kunt de derde invoer van “Plotconverter” negeren. Om het simpel te houden, gaan we “Dynamic Plotter” gebruiken, aangezien het uw HDD automatisch berekent en plot.

Burstcoin's dynamische plotter

De dynamische plotter van Burstcoin

Klik op het keuzerondje om dynamisch plotten in te schakelen, en klik vervolgens op de drie puntjes rechts van “Kies waar de plotbestandenbestanden moeten worden opgeslagen” en kies een locatie om de bestanden op te slaan. Ik heb een nieuwe map gemaakt met de naam “Burst” om de mijne op te slaan.

Vervolgens moet u het numerieke rekeningnummer invoeren, dat u kunt vinden door op ‘Meer info’ te klikken in het vak Accounts in uw portemonnee.

Numerieke rekeninginvoeging burstcoin

Numeriek account invoegen

U kunt de grootte van plotbestanden en vrije ruimte op de standaardwaarden laten en op de knop “Opslaan” klikken. U krijgt een pop-upbericht waarin u wordt gevraagd of u XPlotter wilt downloaden en installeren. Klik op ja en dat onderdeel wordt aan uw portemonnee toegevoegd.

Als je dynamisch plotten hebt ingeschakeld, begint Burst pas echt met het schrijven van plots als je begint met minen. Als je klaar bent met het downloaden van de volledige blockchain en al een vergoeding hebt verzonden, kun je nu beginnen met minen, anders moet je misschien wachten tot je wat BURST hebt ontvangen om een ​​vergoeding te betalen en tot de blockchain klaar is met downloaden.

Deel 4 – Begin met het ontginnen van Burstcoin

Zodra uw plotbestanden zijn gemaakt, kunt u beginnen met het delven van Burst.

Het eerste dat u moet doen, is een ontvanger instellen. Dit vertelt de mijnbouwsoftware wie de beloning krijgt als je een blok vindt. Je kunt dit instellen op je eigen ID als je de mijne solo gaat doen (niet de moeite waard tenzij je 100 TB of meer hebt), of je kunt het instellen op de pool-ID. Door op de stippen aan de rechterkant van het veld te klikken, krijgt u een vervolgkeuzemenu met ongeveer 10 vooraf geconfigureerde pools. Ik gebruik Burstneon.com als mijn zwembad.

U wilt ook de ‘te gebruiken portemonnee’ wijzigen in de online portemonnee als uw lokale portemonnee nog niet is gesynchroniseerd. Let op de vergoeding en zorg ervoor dat u genoeg heeft ingezet om aan het minimum te voldoen. Het veld is standaard ingesteld op 0,01, wat het standaard minimum is dat nodig is om een ​​beloningsontvanger in te stellen. Klik vervolgens op de knop “Ontvanger beloning instellen”.

Burstcoin-beloningsontvanger instellen

Burstcoin-beloningsontvanger instellen

Nu moet je de mijnwerker starten. Ga naar Tools -> Mijnwerker en klik. Verander het keuzerondje in “Pool Mining”. Nogmaals, de portemonnee moet worden gesynchroniseerd om dit te doen en de ontvanger van de beloning moet al zijn ingesteld. Houd er rekening mee dat het 20-30 minuten kan duren voordat de ontvanger van de beloning in uw portemonnee is ingesteld.

Als mijnbouw-, update- en informatieservers zullen we Burstneon.com gebruiken met een poort van 8080. De uiterste limiet moet worden ingesteld op 63072000. Klik op “Start mijnbouw”. Er wordt gevraagd of u de Blago-mijnwerker wilt installeren. Klik op ja en laat het installeren.

Blago CPU Burstcoin Miner

Blago CPU Burstcoin Miner

Merk op dat je dan naar de Burst 2.5.0-map moet gaan die eerder is gemaakt en de BlagoMiner.zip-map moet zoeken en deze moet uitpakken, anders blijf je fouten krijgen en zal het minen niet goed beginnen.

En nu ben je Burst aan het minen!

Gevolgtrekking

Mining Burst is eenvoudig en bovendien erg zuinig omdat het de harde schijf van uw computer gebruikt. Als je eenmaal bent opgezet en hebt minen, is er heel weinig CPU-betrokkenheid, wat betekent dat je niet veel elektriciteitsverbruik zult zien van je Burstcoin-mijnactiviteiten.

Het project is ook van plan om problemen met schaalbaarheid en anonimiteit aan te pakken en nieuwe functies voor betalingskanalen toe te voegen. Het team zegt dat het een aantal protocollen en ideeën zal integreren die al bewezen zijn door andere cryptocurrencies. Deze lijst omvat het gebruik van Lightning Networks voor betalingen zoals Bitcoin / Litecoin, Tangle-technologie van IOTA, Anonimiteitskenmerken van Monero en Zcash.

Iedereen met een paar terabytes aan vrije ruimte op de harde schijf heeft niets te verliezen door wat BURST te minen, en als het opstijgt en terugkeert naar zijn hoogste punt ooit, kan er nogal wat te winnen zijn bij het goedkope minen van Burstcoins.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me