Hoe Digibyte (DGB) te mijnen: complete beginnershandleiding

Digibyte (DGB) is een snelgroeiende en steeds populairdere blockchain die is ontworpen voor snelheid en veiligheid bij het uitvoeren van gedecentraliseerde betalingen.

Het wordt momenteel in meer dan 100 landen gebruikt en wordt geleverd met veel geavanceerde functies voor cryptocurrencies. Deze omvatten minimale en zelfs niet-bestaande kosten en bliksemsnelle transactiesnelheden.

In tegenstelling tot andere cryptocurrencies die in sommige gevallen vele minuten of zelfs uren kunnen duren, kunt u binnen enkele seconden Digibytes naar elk ander Digibyte-adres overal ter wereld verzenden. En u hoeft zich niet te registreren en er zijn geen verborgen kosten.

Om de blockchain nog aantrekkelijker te maken, kan Digibyte worden gebruikt om gegevens, inclusief documenten en contracten, te beveiligen op manieren die nooit eerder mogelijk waren.

Voordelen van Digibyte

Voordelen van Digitbyte. Bron: Digitbyte

Een andere geweldige functie van Digibyte is dat je het nog steeds kunt minen met de GPU van je computer, vooral als je lid wordt van een mining-pool om je mijnkracht te combineren met die van andere Digibyte-enthousiastelingen. In feite trad Digibyte eerder dit jaar in de voetsporen van Monero, waardoor de blockchain hard werd gedwongen om resistent te blijven tegen ASIC-mijnbouw op sommige van de alogoritmen die kunnen worden gebruikt om Digibyte te mijnen..

Wat is Digibyte Mining?

Mijnbouw Digibyte is het beveiligen van het netwerk, het valideren van blokken en het in omloop brengen van nieuwe Digibyte-tokens. Digibyte was oorspronkelijk een afsplitsing van de Bitcoin-blockchain en gebruikt net als Bitcoin een consensusmechanisme dat bekend staat als Proof of Work (PoW). PoW wordt beschouwd als het veiligste consensusprotocol voor blockchains.

Koop nu Nicehash

Minng wordt bereikt door de verwerkingskracht van uw computer te gebruiken om cryptografische problemen op te lossen. Dit valideert blockchain-transacties, beveiligt het Digibyte-netwerk en creëert uiteindelijk nieuwe blokken terwijl het ook miners beloont met Digibytes. Naast een computer met een GPU heb je ook een Digibyte-portemonnee en gespecialiseerde mijnsoftware nodig om Digibyte te minen.

DGB-mijnbouwalgoritme-keuzes


Digibyte is enigszins uniek onder cryptocurrencies, omdat je hiermee kunt minen met vijf afzonderlijke algoritmen. De algoritmen die voor mining worden ondersteund, zijn onder meer SHA-256, Skein, Groestl, Scrypt en Qubit. De keuze van het te gebruiken algoritme wordt voornamelijk bepaald door de gebruikte mininghardware.

Digibyte-mijnbouwalgoritmen

Mijnbouwalgoritmen voor Digibyte

De SHA-256- en Scrypt-algoritmen worden gedomineerd door ASIC-mijnwerkers en zijn niet geschikt voor thuismijnen. Qubit gebruikt een combinatie van meerdere soorten hardware en is het beste voor meer gevorderde gebruikers. En Groestl en Skein zijn het beste voor GPU-mijnbouw.

Solo of gepoolde mijnbouw

Wanneer je begint met het delven van Digibyte, heb je de keuze tussen solo mining op je eigen mining rig of pooled mining waarbij je je aansluit bij een groep andere Digibyte miners. De pooled mining-methode is verreweg de meest populaire methode.

In een mijnbouwpool voegt een groep individuen zich bij hun bronnen, of hasjkracht, waardoor ze meer blokken kunnen vinden en meer mijnbeloningen kunnen verzamelen. De beloningen worden vervolgens gelijkmatig verdeeld over de deelnemers in de mining pool op basis van hoeveel rekenkracht ze aan de pool toevoegen.

Solo minen doe je alleen, en omdat de moeilijkheidsgraad van de mijnbouw zo sterk is toegenomen, wordt het vaak vergeleken met het kopen van een loterijticket, omdat je een zeer kleine kans hebt om als eerste een blok op te lossen. Natuurlijk hoef je de beloning niet te delen bij solo mining, maar het kan maanden of langer duren om een ​​blok te vinden.

Mijnbassins zijn superieur omdat je elke dag munten verdient.

Aan de slag met mijnbouw Digibyte

De volgende gids voor het minen van Digibyte op een Windows 10-pc met behulp van een Nvidia of AMD GPU. Het is ook gebaseerd op deelname aan een mijnbouwpool, aangezien dit echt de beste manier is om een ​​constante voorraad Digibyte-tokens te genereren..

Digibyte mijnbouwalgoritmen

Nvidia- en AMD-kaarten die worden gebruikt voor DGB-mijnbouw. Bron: nvidia.com en amd.com

Voordat u een pool kiest om Digibyte mee te minen, moet u zeker weten dat u een portemonnee heeft, want de pool zal u om uw portefeuilleadres vragen (en u heeft sowieso een plaats nodig om uw Digibyte te bewaren). Als je al een Digibyte-portemonnee hebt, geweldig! Als dit niet het geval is, kunt u officiële en externe Digibyte-portefeuilles downloaden van het officiële Digibyte-website. En hoewel ik het niet aanbeveel, kunt u ook rechtstreeks naar een uitwisselingsportefeuille mijnen als u een account heeft bij een die Digibyte ondersteunt.

Nu is het tijd om een ​​Digibyte-mijnbouwpool te kiezen. Uw zwembadkeuze wordt bepaald door het algoritme dat u gaat gebruiken om te minen. Zoals hierboven vermeld, is de beste keuze voor GPU-mijnbouw Skein (Nvidia-kaarten) of Groestl (AMD-kaarten). Hieronder staan ​​de DGB-mijnpools die beschikbaar zijn voor elk algoritme:

Mijnzwembaden in Groestl

Skein Mining Pools

Scrypt mijnpools

SHA256 Mijnzwembaden

Mijnzwembaden van Qubit

Merk op dat DigiHash de eerste mijnbouwpool is die voor elk algoritme wordt vermeld. Dit is zo ontworpen omdat DigiHash wordt ondersteund door de Digibyte Stichting, en een deel van de beloningen gaat terug naar het onderhouden van het netwerk. Veel mensen vermijden echter het gebruik van de pool vanwege de 5% mijnvergoeding die wordt beoordeeld.

Merk ook op dat om in bepaalde pools te kunnen minen, u de miners moet optimaliseren met Myriad-Groestl, het DGB-algoritme. Het is momenteel ook de meest winstgevende manier om Digibyte te mijnen. Je kunt de geoptimaliseerde mijnwerkers krijgen bij The Blocks Factory

AMD – http://theblocksfactory.com/sgminer-5-0-1-windows-gr.zip

Nvidia – http://theblocksfactory.com/ccminer-1.2-myr-gr.zip

Omdat ik een Nvidia-kaart heb, zal ik MiningField met het Skein-algoritme gebruiken voor de rest van deze tutorial.

Creëer uw eerste werknemer

Het eerste dat u uiteraard moet doen, is een account registreren bij MiningField en vervolgens inloggen. Vervolgens gaat u uw eerste werknemer aanmaken. Ga naar de link “Mijn account” aan de linkerkant, klik erop en klik vervolgens op “Mijn werknemers” om een ​​nieuwe werknemer aan te maken.

Digibyte Mining Worker maken

Digibyte Mining Worker maken

Ga naar de onderkant van de MiningField-pagina en je ziet een formulier met de titel “Nieuwe werknemer toevoegen”. Voer uw gewenste werkernaam en werkerwachtwoord in en klik op de knop “Nieuwe werknemer toevoegen”. Je hebt nu een werknemer in de mijnpool (je ziet deze in de ‘Werknemersconfiguratie’ aan de rechterkant) en bent klaar om de mijnsoftware te downloaden en in te stellen.

Uw Digitbyte-werknemer toevoegen

Uw Digitbyte-werknemer toevoegen

Download en configureer mijnbouwsoftware

Vervolgens moet u mijnsoftware downloaden. Als u een Nvidia-kaart heeft, kunt u deze het beste gebruiken CCMiner, maar als je een AMD-kaart hebt, dan is de Claymore mijnwerker is de beste. Je kunt ze allebei downloaden van GitHub. Nadat u de juiste zip-map van het mijnpakket heeft gedownload, moet u deze uitpakken naar een map op uw pc.

Mijnbouwsoftware downloaden (CC Miner)

Mijnbouwsoftware downloaden (CC Miner)

Vervolgens moet u het configuratiebestand voor CCMiner maken dat aangeeft waar de miningpool is en uw accountinformatie daar. Dit bestand wordt opgeslagen als een .bat-bestand, maar u maakt het met Kladblok, dus het is echt niet te ingewikkeld. Ga je gang en open Kladblok. Kopieer en plak nu de volgende informatie, waarbij u “gebruikersnaam” vervangt door uw gebruikersnaam, werknemer door uw werknemersnaam en “uw wachtwoord” door uw werknemerswachtwoord.

ccminer-x64 –algo = streng -o stratum + tcp: //eu.miningfield.com: 3398 -u gebruikersnaam.werker -p uwwachtwoord

Voorbeeld: gebruikersnaam.worker

“Gebruikersnaam” is de gebruikersnaam die u bij Miningfield hebt aangemaakt toen u zich registreerde en “werknemer” is de naam van de werknemer die u eerder in deze zelfstudie heeft aangemaakt.

Wijzig vervolgens de URL naar een van de Stratum-poorten die op de MiningField-site worden vermeld.

Voorbeeld: “url”: “stratum + tcp: //us.miningfield.com: 3397”

Ten slotte zullen we het .bat-bestand opslaan in dezelfde map waarin u de mijnsoftware hebt uitgepakt.

Om een. bat-bestand, open gewoon Kladblok en sla het bestand op in dezelfde map als uw mijnsoftware met de extensie .bat (verander ‘opslaan als type’ van tekst naar Alle bestanden. De bestandsnaam kan van alles zijn, maar moet de .bat-extensie). Klik op “Opslaan”.

Sla .bat-bestand op in dezelfde map

Sla .bat-bestand op in dezelfde map

Begin met mijnbouw

Voer het .bat-bestand uit dat je hebt gemaakt, waarmee de CCminer-applicatie wordt gestart, en als alles correct is ingesteld, zul je de regels beginnen te zien die beginnen met “geaccepteerd” en eindigen met “ja!”. Dat betekent dat u DGB aan het delven bent en ontvangt.

Mijnbouw DGB in opdrachtregel

Mijnbouw DGB in opdrachtregel

Conclusie

Digibyte-mining is een uitstekende manier om aan de slag te gaan met cryptocurrency-mining, omdat het een van de weinige topmunten is die nog kunnen worden gedolven met de GPU en CPU op uw eigen computer. Het is ook een uitstekende munt om te minen, omdat de mijntoepassing kan worden uitgevoerd zonder dat uw computer trager wordt. Dit betekent dat u kunt blijven werken in andere programma’s, wat niet altijd het geval is bij het delven van cryptocurrencies.

Dus nu u klaar bent om te minen met uw GPU, bent u misschien ook geïnteresseerd om te weten dat u met de MiningField-pool ook kunt minen met uw CPU. Ik heb echter geen instructies bijgevoegd, omdat de meeste mensen niet denken dat CPU-mining van Digibyte winstgevend is.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map