Komodo Mining Pools: het vinden van de beste pool om KMD te mijnen

Het volgende artikel geeft u enkele ideeën voor de beste Komodo-mijnpools die u kunt gebruiken. Als u Komodo niet kent, volgt hier een korte beschrijving van het project:

Komodo is een op privacy gerichte, gedecentraliseerde, open-source cryptocurrency die is geëvolueerd uit Bitcoin Dark, maar een afsplitsing is van ZCash. De hoofdontwikkelaar is James “jl777” Lee, dezelfde ontwikkelaar die Bitcoin Dark heeft gemaakt.

Hij creëerde Komodo met behulp van een vork van Zcash om z-snark-technologie op te nemen, en Komodo draait op het SuperNET-platform en profiteert van de softwareapplicaties en infrastructuur van dat platform.

Koop Nicehash ZEC

Komodo gebruikt een Delayed Proof of Work (dPoW) -protocol om zijn anonieme, privé en transparante transacties ultraveilig te houden. Voor meer informatie over Komodo kunt u onze Komodo Platform Review lezen.

Pool Mining vs. Solo Mining Komodo

Tot januari 2018 had je nog steeds een kans als solo-miner als je een krachtige GPU-rig had, maar sindsdien is het steeds moeilijker geworden om als solo-miner alleen te gaan door de introductie van ASIC-mijnwerkers voor het Equihash-algoritme (dat Komodo gebruikt ). Tegenwoordig heb je veel hashkracht nodig, of veel geluk, als je denkt dat je een blok zult vinden bij solo-mining.

In plaats daarvan is het veel beter geworden om gewoon lid te worden van een Komodo-mijnbouwpool en uw middelen te combineren met andere Komodo-mijnwerkers. Natuurlijk krijg je niet de volledige blokbeloning, je moet deze delen met je metgezellen van je mining pool, maar je krijgt tenminste wat beloningen, en je krijgt ze ook met een vrij gelijkmatige en regelmatige verdeling.

KMD Solo of Pool Mining

Solo mijnbouw of lid worden van een wereldwijde pool? Bron: Fotolia

Ik wil ook vermelden dat als je geen ASIC-rig hebt om mee te minen, je, zelfs als je poolmining bent, je niet winstgevend zult zijn, tenzij je op de een of andere manier gratis elektriciteit krijgt, en zelfs dan niet verdien veel meer dan $ 0,25 per dag. Maar als je gewoon wat Komodo wilt verzamelen, en je denkt dat de prijs zal stijgen, dan kun je nog steeds doorgaan en je GPU gebruiken om te minen.

Koop anders een Antminer A9-rig, maar pas op dat een nieuwe Antminer A9 bijna $ 3.000 kost van Bitmain, en zelfs de A9 Mini-eenheid kost $ 745.

Overwegingen bij Komodo Mining Pool

De functies van mijnbouwpools lijken erg op elkaar van munt tot munt, en Komodo is niet anders. Hieronder vindt u een kort overzicht van de functies waarnaar u in een Komodo-mijnbouwpool wilt zoeken om uw beste ervaring en

Vergoedingen: Mijnbouwkosten kunnen variëren van 0% tot 2%. Het is duidelijk dat een kleinere vergoeding u winstgevender zal maken, terwijl al het andere gelijk is.

Serverlocatie: De pool die u kiest, moet servers hebben in uw regio van de wereld. Als u zich in Noord-Amerika bevindt, zoek dan naar Noord-Amerikaanse servers. Hetzelfde geldt voor degenen die zich in Europa of Azië bevinden. Kortom, hoe dichter de server is, hoe meer hashkracht en winstgevendheid u zult zien.

Betrouwbaar: Zorg ervoor dat de pool die u kiest, een geschiedenis heeft van betalingen en in het algemeen betrouwbaar en betrouwbaar is. De pools die al een paar jaar bestaan, hebben over het algemeen geen vertrouwenskwesties.

Uitbetalingsschema: Er zijn verschillende uitbetalingsregelingen, sommige meer gericht op geluk, en andere zijn strikt gebaseerd op het gelijkmatig delen van beloningen. Wat u kiest, is een persoonlijke voorkeur, want op de lange termijn wordt het allemaal gelijk.

Uptime van zwembad: 100% is het beste. Als de poolservers niet werken, ben je niet aan het minen.

Minimum uitbetaling: Minimumwaarden zijn doorgaans laag genoeg om ervoor te zorgen dat de gemiddelde mijnwerker een dagelijkse uitbetaling krijgt. Het is echter de moeite waard om uit te zoeken wat het minimum is, want u wilt echt geen maand wachten om uw uitbetaling te ontvangen.

Pool Hash Power: Het is altijd verleidelijk om de mijnbouwpool met de grootste hashkracht te kiezen, omdat je weet dat ze ook de meeste blokkades zullen vinden. Probeer dat echter met gezond verstand te temperen. Elke keer dat u een pool kiest die meer dan 25% van de totale hashingkracht heeft, bevordert u ook de centralisatie van mijnbouw voor die munt. Het is beter voor het netwerk als u een pool kiest met een kleinere hoeveelheid hashingkracht om de zaken zo gedecentraliseerd mogelijk te houden.

Beste Komodo-mijnzwembaden

Er zijn niet veel Komodo-zwembaden, maar er zijn er genoeg om je een keuze te geven. Hieronder staan ​​de 5 beste zwembaden die we momenteel kunnen aanbevelen. Er zijn waarschijnlijk nog 10-15 die je zou kunnen overwegen, maar toen ik zocht, had een van die geen mijnwerkers of zo weinig mijnwerkers dat ze aan het minen waren met minder dan 10 Ksol / s hashrate.

Komodo-mijnbouwpool

Komodo-mijnbouwpool is de oudste en een van de grootste mijnbaden die er zijn voor Komodo. Het heeft consequent meer dan 40% van de hash-kracht, waardoor het een van de pools is die u eigenlijk moet vermijden als u een gedecentraliseerd en veilig netwerk wilt behouden.

Komodo Pool Statistieken

Komodo Pool Statistieken

Er is een pooltoeslag van 1%, wat gemiddeld is, en een minimum uitbetalingsbedrag van 0,5 KMD. Ze hebben mijnwerkers over de hele wereld en om uw privacy te behouden is registratie niet vereist, gebruik gewoon een geldig Komodo-adres en u bent klaar om te gaan.

Suprnova.cc

Als je überhaupt al poolmining hebt gedaan, heb je vrijwel zeker van gehoord Suprnova.cc omdat ze vaak een van de beste mijnpools zijn voor tientallen munten. Een leuke bijkomstigheid is dat er een uniforme login is die voor bijna al die pools kan worden gebruikt, zodat u de aanmeldingen en werknemersgegevens niet opnieuw hoeft in te stellen.

Suprnova.cc Poolstatistieken

Suprnova.cc KMD Pool- en mijnstatistieken

Suprnova.cc heeft de standaard mijnvergoeding van 1% en een mooie lage minimale uitbetaling van 0,1 KMD. Ze bevatten ongeveer 15-20% van het totale hashvermogen, waardoor ze een goede keuze zijn als je een solide pool wilt die de decentralisatie van het netwerk niet in gevaar brengt.

Luckpool

Luckpool.org is een in Canada gebaseerd zwembad, dus het wordt het best gebruikt door degenen die zich in Noord-Amerika bevinden. Het verschilt een beetje van andere pools doordat het een kleinere 0,5% miners-vergoeding in rekening brengt, maar ook iets biedt dat ze de Miner’s Jackpot noemen. Dit is een bonus die wordt betaald aan de miner die het blok daadwerkelijk vindt. In het geval van Komodo is de Jackpot van de Miner 0.24 KMD. Dit laat 2,76 KMD + transactiekosten-beloningen over – poolvergoeding voor alle mijnwerkers.

Luckpool Komodo Pool Statistieken

Luckpool Komodo Pool Hash-rate en statistieken

Ze verschillen ook in het gebruik van het Pay Per Loyal Time Share (PPLTS) uitbetalingssysteem. De minimale uitbetaling is slechts 0,1 km en dit is een anonieme pool, wat betekent dat u zich niet hoeft te registreren of persoonlijke informatie hoeft te verstrekken. Het enige dat u nodig heeft, is een Komodo-adres. Ze beheersen ook slechts 10% van de totale hashingkracht, waardoor ze een solide mijnbouwpool zijn, maar klein genoeg om decentralisatie te behouden.

Muntblokkers

Muntblokkers bestaat al een aantal jaren, maar ze blijven een van de kleinere Komodo-pools, met ongeveer 1% van de totale hashing-kracht van het netwerk. Dat weerhoudt hen er niet van om een ​​goede keuze te zijn voor een Komodo-zwembad. De mijnvergoeding is 1% bij Coinblockers en de minimale betalingen zijn een ultralage 0,01 KMD.

Coinblockers KMD Pool Stats

Coinblockers KMD Pool en Komodo Network Stats

Het is een anonieme pool zonder registratievereisten, wat perfect is voor een op privacy gerichte munt zoals Komodo. Ze hebben ook ondersteuning voor NiceHash als je denkt dat je hashing-kracht wilt huren en deze wilt gebruiken om Komodo te minen.

Zpool

Zpool.ca is een grote pool die tientallen algoritmen en meer dan 100 verschillende munten ontgint. Hoewel u betaling in KMD kunt aanvragen, en het minimum slechts 0,05 KMD is, kan het nog steeds even duren voordat u wordt betaald, omdat de pool mogelijk moet wachten tot een Komodo-blok is gevonden voordat betalingen kunnen worden gedaan. Ze garanderen momenteel alleen BTC-betalingen en je kunt Komodo mijnen, maar je kunt in Bitcoin worden betaald als je wilt.

Zpool Equihash Statistieken

Zpool Equihash Pool Statistieken

Merk op dat je met Zpool het algoritme kiest (Equihash in het geval van Komodo) en Zpool beslist welke munt in het algoritme het meest winstgevend is om te minen. Dit betekent dat je misschien niet altijd Komodo aan het delven bent. Het betekent ook dat de hash-kracht van Zpool dramatisch varieert als een percentage van het totaal. Ik heb het gezien onder 10% van het totaal en boven 70% van het totaal. Houd daar rekening mee met betrekking tot centralisatie wanneer u beslist welke Komodo-pool u wilt gebruiken.

Gevolgtrekking

Zoals je kunt zien, zijn er niet alleen verschillende goede Komodo-mijnpools om uit te kiezen, maar ze hebben elk hun eigen unieke kenmerken die ze van elkaar onderscheiden. Het enige nadeel is dat mijnbouw met een GPU niet langer winstgevend is, en je hebt echt een ASIC-rig nodig om winstgevend te zijn bij het mijnen van Komodo.

Als u echter denkt dat de prijs van Komodo het gebrek aan winstgevendheid zal verhogen, hoeft u zich nu geen zorgen te maken, aangezien u winstgevend wordt naarmate de prijs van KMD stijgt.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me