Siacoin Mining Pools: beste plaatsen om SIA te mijnen

Vandaag gaan we kijken naar de mining pools die beschikbaar zijn voor Siacoin (ook wel ‘Sia’ genoemd).

Het Siacoin-platform is een op blockchain gebaseerd alternatief voor cloudopslag. Het is gedecentraliseerde cloudopslag die concurreert met die van de traditionele serviceproviders Dropbox, Google, Amazon en Microsoft.

Het voordeel van het gebruik van Sia is dat iedereen versleutelde opslag kan hosten of openen, en dat alles wat is opgeslagen en alle transacties verifieerbaar is op de openbare blockchain. Alle services op het netwerk worden betaald in Siacoin en alle transacties in het Sia-ecosysteem worden beveiligd door middel van archiveringscontracten en opslagbewijzen.

Pool Mining of Solo Mining Siacoin

Er zijn altijd mensen die het alleen willen doen en hun kans willen wagen als solo-mijnwerker, maar de betere manier is om de mijne Siacoin te poolen. De reden hiervoor is de moeilijkheid om een ​​blok te vinden, wat betekent dat je een enorme hoeveelheid hash-kracht of veel geluk nodig hebt als je verwacht een blok te vinden als solo-miner..

Door poolmining te combineren, kam je je bronnen met die van vele andere mijnwerkers. Je moet de beloningen met deze anderen delen als er blokken worden gevonden, maar je krijgt ook meer regelmatige beloningen.

Mijnbouw met een pool of solo mijnbouw Siacoin

Ga je solo of sluit je aan bij een pool? Afbeelding via Fotolia

Het is ook belangrijk om hier op te merken dat het niet langer mogelijk is om uw GPU te gebruiken om winstgevend te mijnen met Siacoin. Sinds de release van de Antminer A3 in januari 2018 is de hash-snelheid en moeilijkheidsgraad van het netwerk zo groot geworden dat je gewoon een ASIC-rig nodig hebt als je Siacoin wilt minen. Als je probeert te minen met een GPU, zelfs de krachtigste GPU, wacht je maanden om genoeg Siacoin te genereren om je terug te trekken uit de pool.

We zullen dus kijken naar de mijnpools van Siacoin en welke de beste zijn, maar houd er rekening mee dat u een ASIC-rig moet kopen als u geïnteresseerd bent in het delven van Siacoin. Bitmain verkoopt nieuwe Antminer A3-rigs voor slechts $ 145 (zonder voeding) en je kunt ze ook op eBay vinden voor slechts $ 70. En de Siacoin-website heeft instructies voor het opzetten van een A3-rig hier.

Waar u op moet letten in een Siacoin-mijnbouwpool

Als je een van onze eerdere artikelen over mining pools hebt gelezen, weet je dat de functies waarnaar je moet zoeken in mining pools sterk op elkaar lijken van munt tot munt. Met dat in gedachten geef ik je de verkorte versie, maar als je meer details nodig hebt over welke functies je moet zoeken in een mijnbouwpool, kun je het Bitcoin Gold-mijnbouwpoolstuk bekijken voor een meer gedetailleerde beschrijving van elke functie.

Koop Nicehash SIA

Vergoedingen: De gemiddelde vergoedingen zijn doorgaans 1%, maar als u een pool met lagere vergoedingen kunt vinden, verhoogt u uw eigen winst.

Server locatie: De pool die u kiest, moet servers hebben in uw regio van de wereld. Als u zich in Noord-Amerika bevindt, zoek dan naar Noord-Amerikaanse servers. Hetzelfde geldt voor degenen die zich in Europa of Azië bevinden. Kortom, hoe dichter de server is, hoe meer hashingkracht en winstgevendheid u zult zien.

Betrouwbaar: Doe wat onderzoek naar de pools om te zien of anderen ze betrouwbaar en betrouwbaar hebben gevonden als het gaat om betalingen.

Uitbetalingsschema: Er zijn verschillende uitbetalingsregelingen, sommige meer gericht op geluk, en andere zijn strikt gebaseerd op het gelijkmatig delen van beloningen. Wat u kiest, is een persoonlijke voorkeur, want op de lange termijn wordt het allemaal gelijk.

Uptime zwembad: 100% is het beste. Als de poolservers niet werken, ben je niet aan het minen.

Minimum uitbetaling: Meestal zijn deze laag genoeg om ervoor te zorgen dat u redelijk regelmatig wordt uitbetaald, maar controleer de minima om er zeker van te zijn dat u geen maand of langer hoeft te wachten om betaald te worden.

Pool Hash Power: Hoewel je misschien in de verleiding komt om de pool met de meeste hasjkracht te kiezen, moet je echt proberen om pools te kiezen met een kleinere hasjkracht om decentralisatie te bevorderen. In het geval van Siacoin, beheren F2Pool en Siamining.com eind september 2018 bijna 80% van het hashvermogen van het netwerk. Deze 2 moeten worden vermeden als u wilt helpen bij decentralisatie en netwerkbeveiliging..

Sia Mining Pools

Siacoin-mijnbouw is enigszins gecentraliseerd sinds september 2018, maar u kunt helpen door te minen met pools die een kleinere hoeveelheid hash-kracht hebben. Hieronder staan ​​de beste mining pools die u kunt gebruiken om Siacoin te minen:

Luxor

Als je dan een eenvoudige, snelle mijnbouwpool wilt Luxor misschien wel de perfecte match. Nog beter dan het feit dat het dik, betrouwbaar en betrouwbaar is, is dat het team achter Luxor belooft doneer 10% van hun winst aan de Sia-gemeenschap. Dit gebaar wordt gemaakt om de gemeenschap te helpen succesvoller te worden. Dat betekent dat u niet alleen geld verdient, maar ook iets teruggeeft aan de Sia-gemeenschap.

Mijnzwembaden van Luxor Tech Siacoin

Luxor Tech Siacoin mining Pool-statistieken

U kunt de belofte van een donatie van 10% dubbel controleren door naar de Sia blockchain-verkenner te kijken. Luxor stuurt de 10% naar het koude opslagadres van Nebulous Labs, het bedrijf dat alle kernontwikkelaars voor Siacoin in dienst heeft.

Een van de nadelen van het gebruik van Luxor is het kleine aantal miners. Momenteel heeft de pool slechts 1% van het totale hashvermogen. Ze hebben dit enigszins gecompenseerd door een PPS-betalingsschema te gebruiken, en u moet niet vergeten dat u ook Siacoin en decentralisatie ondersteunt door Luxor te gebruiken.

Siamining.com

Siamining.com is verreweg de meest populaire Siacoin-mijnpool, die 55,5% van de hash-stroom op het netwerk beheert. Dit is eigenlijk een slechte zaak, omdat het een gecentraliseerde blockchain bevordert. Als u het gebruik van Siamining.com kunt vermijden, is dit zeer goed voor het netwerk.

Siacoin.com Mijnbouwpool statistieken

Statistieken van Siamining.com mining pool

Als je de massa moet volgen, kun je een PPS-vergoeding van 3% verwachten bij Siamining.com, maar je kunt ook optimale resultaten verwachten van hun voor ASIC geoptimaliseerde mijnbouwpool. Siamining.com was de allereerste mijnbouwpool voor Siacoin en je kunt anoniem mijnen met niets meer dan een portefeuilleadres.

De mijnbouwpool is betrouwbaar en betrouwbaar, en u zult geen verborgen kosten vinden. Bovendien is de minimale uitbetaling 500 SC, waarbij betalingen dagelijks worden gedaan.

Nanopool

Nanopool is ook een populaire keuze voor het delven van Siacoin, met meer dan 1.000 actieve mijnwerkers. Toch beheert het minder dan 1% van het totale hashvermogen, wat het eigenlijk een nog betere keuze maakt als je net begint met minen, aangezien het kiezen van Nanopool de hash-kracht zal verspreiden en het netwerk meer zal helpen beveiligen en decentraliseren.

Nanopool Siacoin Mining Pool statistieken

Nanopool Siacoin Mining Pool statistieken

De vergoeding bij Nanopool is 2% met een PPLNS-betalingsschema. Ze betalen meerdere keren per dag uit met een minimum uitbetalingsbedrag van 1.000 SC. Ze maken ook anonieme mijnbouw mogelijk en het is niet nodig om een ​​account bij Nanopool aan te maken om Siacoin te minen.

F2Pool

F2Pool is een van de grootste geïntegreerde miningpools ter wereld, en het is ook de op een na grootste Siacoin-miningpool, die ongeveer 30% van de hashingkracht beheert. Dat alleen al maakt het een slechte keuze als pool, aangezien het gebruik van F2Pool alleen de centralisatie en de beveiliging van het netwerk vergroot..

F2Pool Siacoin Pool Hashrate en poorten

F2Pool Siacoin Pool Hashrate en poorten

Het is ook niet geweldig als je anoniem wilt blijven, want je moet een account registreren om te minen bij F2Pool.

Aan de positieve kant is de minimale uitbetaling bij F2Pool slechts 100 SC en ze betalen één keer per dag uit. Toch is het geen aanbevolen pool voor het minen van Siacoin, en zelfs het Siacoin-team vraagt ​​je zelf om niet te minen met F2pool om het netwerk te helpen.

Antpool

Antpool is een van de grotere Siacoin-mijnpools, maar is niet te groot omdat het ongeveer 5% van de netwerkhash-kracht beheert. Dat is eigenlijk een beetje verrassend, aangezien Antpool eigendom is van Bitmain, het bedrijf dat de Antminer A3 ASIC-rig maakt die wordt gebruikt voor het minen van Siacoin.

Antpool Siacoin Pool Hashrate en statistieken

Antpool Siacoin Pool Hashrate en statistieken

Als een van de grootste pools heeft Antpool solide betrouwbaarheid en wordt het als betrouwbaar beschouwd door de cryptocurrency-mijngemeenschap.

Helaas moet je wel een account bij Antpool registreren, dus anonimiteit is uit het raam. Een voordeel is dat ze af en toe promoties houden waarbij ze afzien van de kosten. De meest recente eindigde op 18 september 2018. Momenteel is de vergoeding voor Siacoin-mijnbouw 2% en worden uitbetalingen dagelijks gedaan met een minimum van 100 SC.

Gevolgtrekking

Het is jammer dat je Siacoin met een GPU niet langer winstgevend kunt minen. Als je betaalbare elektriciteit hebt en de middelen om een ​​ASIC-rig te laten draaien, dan kan de Antminer A3 worden gebruikt om Siacoin te minen.

Decentralisatie is zeker een probleem met deze munt, aangezien één pool momenteel ongeveer 55% van het hashingvermogen van het netwerk beheert. Het is een goed idee om die pool of een pool met meer dan 25% van het netwerkhashvermogen te vermijden.

Als u de ontwikkelaars van Sia echt wilt steunen, draagt ​​de mijnbouwpool van Luxor een deel van hun winst bij aan de Sia-gemeenschap.

Ik moet hier ook opmerken dat het mogelijk is om Ethereum en Siacoin dubbel te minen bij de mining pools die beide cryptocurrencies ondersteunen. Je zou ook dual mining zijn met je GPU, wat niet winstgevend zal zijn.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me