Bitcoin Mempool: beginnershandleiding en transactie-hacks

In deze gids wil ik de mysteries van één aspect van Bitcoin ontrafelen – de geheugenpool, of zoals het beter bekend is, de mempool.

Als je ooit een Bitcoin-transactie hebt voltooid en het lijkt een eeuwigheid te duren voordat je erdoor bent gegaan, ben je de Bitcoin-mempool tegengekomen. In tijden dat het Bitcoin-netwerk intensief wordt gebruikt, zijn er mensen die uren, en in sommige gevallen dagen, hebben moeten wachten voordat een transactie werd bevestigd.

Dit gebeurt wanneer de grootte van de mempool uitzonderlijk groot wordt. Exploitanten van uitwisselingsondersteuning zullen de mempool vaak gebruiken als reden voor vertraagde opnames. Ze zullen je vertellen dat de mempool in omvang is toegenomen en bevestigingen, dus opnames, duren langer dan normaal.

In dit bericht zal ik je alles geven wat je moet weten over de Bitcoin Mempool. Ik zal u ook enkele toptips geven om uw transactie te versnellen.

De Bitcoin Mempool

Zoals ik al eerder zei, is het woord ‘mempool’ een verkorte vorm van Geheugenpool. Het is een plaats waar gegevens worden opgeslagen in afwachting van verwerking. In het geval van de Bitcoin-mempool zijn de gegevens die worden opgeslagen de transactiegegevens van het Bitcoin-netwerk. Hierdoor hoort u de mempool soms ook wel de transactiepool genoemd.

De Bitcoin-mempool is waar alle lopende transacties wachten om te worden opgepikt door miners, die ze zullen valideren en toevoegen aan het volgende blok in de blockchain.

Bitcoin Mempool-grootte

Bitcoin Mempool in het afgelopen jaar

Hoewel de mempool is geassocieerd met de blockchain, maakt deze geen deel uit van de blockchain. De mempool is geen enkele locatie. In plaats daarvan heeft elk Bitcoin-knooppunt zijn eigen mempool en heeft elke mempool zijn eigen geheugencapaciteit. Deze knooppunten worden beheerd door Bitcoin-mijnwerkers en Bitcoin-gebruikers die ervoor kiezen om een ​​volledig knooppunt op hun computer uit te voeren om het netwerk te helpen decentraliseren en beveiligen..

Laten we nu eens kijken hoe transacties in de eerste plaats in de mempool terechtkomen en hoe ze uit de mempool komen en worden opgeslagen in een blok op de blockchain.

Voor de Mempool

Voordat er iets gebeurt, moet iemand een transactie starten. Dit is wanneer een Bitcoin-portemonnee wordt geopend en een gebruiker een bestemmingsadres en het te verzenden bedrag invoert en vervolgens op de verzendknop klikt. Er is zojuist een Bitcoin-transactie gestart.

Zoals we allemaal weten, zal deze transactie de Bitcoin niet onmiddellijk naar het portefeuilleadres van de ontvanger sturen. In plaats daarvan wordt de transactie uitgezonden naar andere knooppunten in het netwerk. Deze uitzending vindt plaats wanneer de transactie is ondertekend met de privésleutels van de afzender en niet-bestede outputs worden geselecteerd om de transactie samen te stellen.

Er is ook een reeks controles uitgevoerd waar ik hier niet in detail op zal ingaan. Zodra deze controles zijn voltooid, wordt de transactie toegevoegd aan de mempool van niet-bevestigde Bitcoin-transacties.

Wat gebeurt er in de Mempool?

Uw transactie komt aan in de mempool en voegt zich bij de duizenden en tienduizenden andere transacties die wachten op bevestiging in de mempool.

De bevestigingen zijn afkomstig van mijnwerkers. Elke transactie op de Bitcoin-blockchain heeft ten minste één bevestiging nodig voordat deze het adres van de ontvanger bereikt. Dat komt omdat deze eerste bevestiging de transactie in een blok bundelt en vervolgens onuitwisbaar aan de blockchain wordt toegevoegd.

Bitcoin-transactie Mempool

Levenscyclus van bitcoin-transacties met Mempool. Beeld Bron

Alleen omdat uw transactie zich in de mempool bevindt, betekent dit niet dat een mijnwerker deze moet ophalen en bevestigen. En als het een lange tijd niet wordt opgehaald, kan het worden geannuleerd en teruggestuurd vanuit de mempool. Momenteel is het verlopen van transacties uit de mempool ingesteld op 2 weken.

Dat betekent dat voor elke transactie die langer dan 2 weken in de mempool blijft, het geld wordt teruggestuurd naar de afzender. Deze vervaldatum is ingesteld om te voorkomen dat de mempool wordt opgeblazen met onbevestigde transacties.

Dus, wat zorgt ervoor dat sommige transacties binnen 10 minuten worden bevestigd, terwijl andere kunnen worden teruggestuurd naar de afzender nadat ze 2 weken in de mempool hebben gezeten? Er zijn een paar factoren, maar er zijn er twee die het belangrijkst zijn om te bepalen hoe snel een transactie wordt opgehaald uit de mempool en bevestigd.

Bitcoin-transactiekosten

Ik weet zeker dat u zich ervan bewust bent dat er transactiekosten in rekening worden gebracht voor elke Bitcoin-transactie. Die vergoeding wordt bepaald door de afzender en bij de meeste portemonnees kunt u de transactiekosten die u bereid bent te betalen, wijzigen. Meestal zijn de transactiekosten klein, zodat u er nauwelijks iets van merkt. Die transactiekosten zijn een extra stimulans die wordt toegevoegd aan de mijnbeloning (momenteel 12,5 BTC) die wordt uitbetaald wanneer een mijnwerker een blok vindt.

Bitcoin geschatte transactie

Geschatte kosten en transactietijd in Bitcoin-kostencalculator

Omdat er duizenden transacties in een blok zitten, tellen deze kleine transactiekosten op. Net zoals u de transactiekosten kunt instellen, kunnen mijnwerkers kiezen welke transacties ze willen bevestigen.

En natuurlijk kiezen ze degenen met de hoogste transactiekosten. Dat betekent dat wanneer de mempool extreem vol is, uw transactie tegen een kleine vergoeding mogelijk niet wordt opgehaald. En dat brengt ons bij de tweede reden voor vertraagde transacties.

Bitcoin Mempool-grootte

Nadat een blok is gevalideerd, worden alle transacties die het bevat uit de mempool verwijderd. Dat is nodig om ruimte te maken in de mempool voor nieuwe inkomende transacties. Wanneer een blokkering wordt bevestigd, ziet u een afname in de grootte van de mempool.

De grootte van de mempool fluctueert voortdurend naarmate transacties worden bevestigd en nieuwe transacties in de mempool worden geplaatst. Soms wordt de mempool kleiner, en soms wordt hij groter. Onthoud dat er elke tien minuten een blok wordt aangemaakt en dat elk blok slechts een beperkt aantal transacties kan bevatten.

Mempool transactie grootte

Mempool op basis van transactiegrootte in de afgelopen 30 dagen. Afbeelding via Jochen-Hoenicke

Er is echter geen limiet aan het aantal transacties dat naar de mempool kan worden verzonden. Dit betekent dat er soms meer nieuwe transacties bij de mempool binnenkomen dan dat er transacties worden bevestigd en verwijderd. En wanneer dit gebeurt, zijn er vertragingen bij het bevestigen van transacties.

Er is ook een limiet aan het aantal onbevestigde transacties dat kan worden opgeslagen, wat wordt bepaald door het aantal knooppunten in het Bitcoin-netwerk. Omdat er een limiet op het beschikbare geheugen is, is de mempool geprogrammeerd om een ​​minimumtarief in te stellen zodra het een ingestelde limiet bereikt.

Alle transacties met een vergoeding die lager is dan dit minimum worden verwijderd uit de mempool en alleen nieuwe transacties met een voldoende hoge vergoeding worden in de mempool geaccepteerd.

Uw transactie versnellen

Nu u een goed begrip heeft van wat de Bitcoin-mempool is en hoe deze werkt, helpt het om een ​​paar methoden te bekijken die u kunt gebruiken om uw transactie te versnellen en de gevreesde “onbevestigde” status te vermijden..

Hieronder staan ​​enkele van de bestelde stappen die u kunt nemen om een ​​snellere transactie te krijgen.

1. Gebruik SegWit-portefeuilles

Segregated Witness (SegWit) is een relatief nieuwe upgrade van het Bitcoin-netwerk die helpt om ruimte vrij te maken in Bitcoin-blokken. In wezen, wanneer u een SegWit-geactiveerde transactie verzendt, worden alle gegevens die betrekking hebben op de handtekening uit de transactie verwijderd.

SegWit werd op 23 augustus 2017 geactiveerd op het Bitcoin-netwerk en sindsdien zijn er een aantal wallets die ondersteuning bieden voor het nieuwe transactietype. Deze omvatten de wil van Electrum, Ledger, Samourai en vele anderen.

Dit is iets dat u moet kiezen wanneer u in eerste instantie uw portemonnee instelt. Je krijgt de mogelijkheid om voor de SegWit of “Legacy” te gaan.

2. Kies een hoger tarief

Zoals hierboven vermeld, heeft de vergoeding die u kiest voor de transactie invloed op de snelheid waarmee deze door de mijnwerkers wordt opgehaald. Daarom betekent een hogere vergoeding dat dit zo is waarschijnlijker vroeg worden opgehaald.

Bitcoin-transactie Electrum

Transactiekosten kiezen in de Electrum Bitcoin Wallet

U wilt natuurlijk geen onnodig hoge vergoeding betalen als een lagere vergoeding vereist is voor uw gewenste tijdsbestek. De meeste wallets geven u een indicatie van het aantal blokken dat nodig is om de transactie te verspreiden tegen een vast bedrag. Hiermee kunt u een inschatting maken van de tijd die het kost.

Pro-tip?: Er zijn er een aantal vergoeding rekenmachines dat geeft u een indicatie van de vergoeding die moet worden toegepast en hoeveel minuten dit zal duren.

3. Tijd de transacties zorgvuldig

De Bitcoin-mempool en de niet-bevestigde transacties die eraan verbonden zijn, veranderen voortdurend. Als de transactie niet urgent is, kunt u dus wachten tot de mempool kleiner wordt en vervolgens uw transactie starten.

Er zijn een aantal websites die u kunt gebruiken om de mempool en het aantal onbevestigde transacties bij te houden. U kunt uitchecken Blockchain.com voor de grootte van de mempool of u kunt verder gaan naar BTC.com voor het aantal niet-bevestigde transacties.

Hoe lang het zal duren voordat de niet-bevestigde transacties worden gewist en de mempool verdwijnt, is echt moeilijk te zeggen. Er zijn tal van factoren die hierop van invloed kunnen zijn, dus u zult moeten beslissen of u doorzet of volhoudt.

4. Gebruik een transactieversneller

Als je toch een transactie verstuurt en deze loopt toevallig vast omdat de vergoeding te laag was, dan kun je altijd gebruik maken van een Bitcoin transactieversneller. Deze diensten worden geleverd door de miners en stellen gebruikers in staat de operators te verzoeken hun transactie ‘pushen’.

Pro-tip?: ViaBTC biedt een gratis transactie aan versnellingsservice. Hoewel prioriteitstelling niet gegarandeerd is, kan het in eerste instantie het proberen waard zijn.

Als u ervoor wilt zorgen dat uw transactie wordt doorgestuurd, kunt u de betaalde services gebruiken. Dit zijn gegarandeerde services en de transactie van de gebruiker wordt met prioriteit doorgevoerd.

Gevolgtrekking

De mempool is een bewaargebied voor transacties terwijl ze wachten tot mijnwerkers ze bevestigen en aan een blok toevoegen. In sommige gevallen kan de mempool te vol worden, waardoor de transactiebevestiging vertraging oploopt en hogere kosten ontstaan.

Precies weten wat de Bitcoin-mempool is, is natuurlijk slechts de eerste stap. Zodra u precies begrijpt hoe het werkt en hoe het uw transactie beïnvloedt, kunt u deze transacties verfijnen om het meeste waar voor uw geld te krijgen (lees ‘satoshis’).

Dit gezegd hebbende, kan de rol die een opgeblazen mempool zal hebben bij langzame transacties uiteindelijk tot het verleden gaan behoren.

Dit komt door off-chain schaaloplossingen zoals het Lightning Network. Er zijn talloze Lightning-betalingskanalen die zijn geopend en de druk op de Bitcoin-blockchain wegnemen. Het zal interessant zijn om te zien hoe de grootte van de Mempool evolueert naarmate de acceptatie van Lightning een vlucht neemt.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me