CryptoCurrency-opties – een alternatieve manier om crypto te verhandelen

Zou u niet graag de mogelijkheid willen hebben om een ​​blik te werpen op een cryptocurrency zonder al het risico van de positie te lopen?

Dit is waar cryptocurrency-opties binnenkomen en ze bieden een hele reeks mogelijkheden om het meeste uit de volatiliteit van de cryptomarkt te halen.

Waar kunt u deze opties verhandelen en welke strategieën kunt u gebruiken? Zouden we uiteindelijk kunnen zien dat cryptocurrency-opties een uitwisseling raken zoals de CME of CBOE??

Dit zijn allemaal vragen die we in dit stuk zullen proberen te beantwoorden.

Wat zijn opties voor cryptocurrency?

Opties zijn afgeleide instrumenten die de houder het recht geven om een ​​cryptocurrency te kopen of verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs (uitoefenprijs) ergens in de toekomst (vervaltijd).

Opties maken al decennia lang deel uit van de algemene financiële markten en werden oorspronkelijk door boeren gebruikt om de prijs van hun gewassen veilig te stellen toen ze op de markt werden gebracht. Sindsdien zijn de optiemarkten uitgegroeid tot bijna een verduistering van de traditionele financiële markten.

Opties zijn een uitstekende manier om financiële risico’s van onvoorziene gebeurtenissen af ​​te dekken. Ze worden ook regelmatig gebruikt door optiehandelaren om winst te maken op zeer volatiele financiële activa. Dit is waarom ze ideaal zijn voor handel in cryptocurrency.

Voordat we een diepgaande blik kunnen werpen op cryptocurrency-opties, moeten we enkele basisoptietheorie behandelen.

Optie Basics

Er zijn twee soorten opties die men kan kopen. Dit zijn een CALL- en een PUT-optie. Een CALL-optie geeft de houder het recht op kopen een actief tegen de uitoefenprijs. Een PUT geeft de houder het recht op verkopen een activum tegen een vooraf bepaalde prijs.

De kosten voor het kopen van een optie worden optiepremie genoemd en deze prijs wordt bepaald door een aantal factoren. Deze omvatten variabelen als de uitoefenprijs, de huidige prijs, de vervaldatum en de volatiliteit. Een volledig overzicht van deze factoren valt buiten het bestek van deze tekst, maar u kunt meer lezen over optieprijzen hier.

Wat belangrijk is om te begrijpen, is dat iemand die een CALL-optie koopt, hoopt dat de prijs van het cryptocurrency-activum in prijs zal stijgen en bij het verstrijken van de optie boven de prijs van de uitoefenprijs zal zijn. Het tegenovergestelde kan worden gezegd voor de koper van een PUT-optie.

Bekijk de onderstaande afbeelding om een ​​idee te krijgen van hoe de uitbetalingsgrafiek van een optie werkt. Zoals u kunt zien, zal de waarde van uw positie toenemen als de prijzen stijgen met een CALL-optie of als ze dalen met een PUT-optie.

Uitbetalingsdiagram van lange CALL-optie

PUT en CALL uitbetalingsdiagrammen. Bron: wikipedia.org

Het belangrijkste is echter dat bij beide opties uw nadeel alleen beperkt is tot het bedrag dat u in de premie van de optie hebt geïnvesteerd. Dit is het maximale verlies voor een optie-investering en geeft de koper zekerheid over zijn mogelijke verliezen.

Het voordeel van een positie waar u een optie heeft gekocht, is echter onbeperkt. Daarom kunt u veelvouden van uw investering verdienen. Dit gaat er natuurlijk van uit dat je dat hebt gedaan kocht de optie in kwestie en niet hebben verkocht. Het laatste zou het tegenovergestelde betekenen.

Hoe ze verschillen van toekomst

U zult ongetwijfeld veel hebben gehoord over cryptocurrency-futures waarin u kunt handelen. Deze lijken relatief op opties in de zin dat ze beide derivaten zijn op een onderliggend cryptocurrency-activum.

Het belangrijkste verschil tussen beide is echter dat een future de houder niet de mogelijkheid geeft om het contract uit te oefenen. Ze moeten het contract afwikkelen, ongeacht de prijs van het actief. Dit betekent dus dat het verlies van de houder niet beperkt is.

Hieronder ziet u een eenvoudige grafiek van een futurescontract. Zoals je kunt zien, is er een onbeperkt voordeel aan de positie, maar er is ook een onbeperkt nadeel. U kunt long of short zijn in het futurescontract.

Uitbetaling van lange en korte termijncontracten

Lange en korte toekomstige uitbetalingsdiagrammen. Bron: brilliant.org

Omdat futures geen optionaliteit hebben, is er geen investering nodig in termen van de optiepremie. Bij een toekomst hoef je dus geen premie te betalen maar dat gaat wel met een extra risico op grotere verliezen.

Waar te handelen in crypto-opties

Ondanks het feit dat opties op cryptocurrencies heel logisch zijn, zijn er maar een handvol plaatsen waar u dit soort instrumenten kunt verhandelen. Er zijn nog steeds geen gereguleerde instrumenten beschikbaar om te verhandelen op een van de grote optiebeurzen over de hele wereld.

Er zijn ook geen aanwijzingen van mensen als de CBOE of de CME dat ze dit binnenkort zouden overwegen. Ze zijn pas onlangs begonnen met het aanbieden van Bitcoin-futures en ze proberen de impact hiervan in te schatten.

Er zijn echter nog een paar plaatsen waar u cryptocurrency-opties kunt verhandelen. Ze verschillen in termen van hun minimale investeringen en het soort instrumenten dat u kunt kopen.

OTC-opties

Hoewel er geen gestandaardiseerde cryptocurrency-opties zijn die u op een beurs kunt kopen, kunt u altijd een meer op maat gemaakt financieel instrument structureren in een OTC-transactie. Deze derivaten hebben een welbepaalde tegenpartij die bereid is de optie aan u te verkopen.

LedgerX CFTC-licentie

Bron: LedgerX & CFTC

Er zijn al een aantal OTC-makelaars voor cryptocurrency-opties die er vandaag zijn. U heeft bijvoorbeeld bedrijven zoals Ledger X. Ze zijn een CFTC-geregistreerde Swap Execution Facility (SEF) en Derivatives Clearing House (DCO).

Ze zijn in staat om een ​​optie voor een klant te structureren en vinden op de markt de tegenpartij van de handel. Ze zullen ook de transactie afhandelen en ervoor zorgen dat de optieschrijver genoeg geld op zijn rekening heeft staan ​​om de positie te financieren.

Dus wat is de vangst?

Om op LedgerX te kunnen handelen, moet u een “in aanmerking komende swapdeelnemer” zijn. Dit betekent dat u aan een aantal eisen moet voldoen. De belangrijkste hiervan is dat u minimaal $ 1 miljoen aan belegbare activa (munten of anderszins) nodig heeft.

Als dit iets is dat u toevallig heeft, dan kunt u LedgerX bellen om hun diensten te bespreken. Zo niet, dan zijn er een paar andere opties die u kunt overwegen.

Deribit-optiesbeurs

Als u het niet erg vindt om op een iets kleinere beurs te handelen, kunt u Deribit overwegen. Dit is een beurs die in Nederland is gevestigd en ze bieden een vrij liquide markt voor Bitcoin-opties. Ze lijken ook een behoorlijk solide reputatie te hebben en je kunt er meer over lezen in onze Deribit-recensie.

Hieronder ziet u hun handelsinterface met de reeks verschillende Bitcoin-opties, hun vervaldatums en hun uitoefenprijzen.

Deribit-optie uitwisselingsplatform

Screenshot van Deribit Exchange Platform. Bron: Deribit

Het handelsplatform lijkt behoorlijk geavanceerd te zijn en heeft alles wat een veeleisende optiehandelaar nodig zou kunnen hebben. Ze hebben bijvoorbeeld alle optie “grieken” die men zal gebruiken om opties te prijzen. U kunt een idee krijgen van hoe volatiel de markt denkt dat de activa zijn door hun impliciete volatiliteit.

Deribit biedt ook termijncontracten aan, maar ze proberen naam te maken als de belangrijkste Bitcoin-optiebeurs. Er zijn geen minimale financieringsvereisten aangezien de omvang van de contracten wordt bepaald door de markt. Als er een tegenpartij is die bereid is de andere kant van uw order te nemen, zal uw transactie doorgaan.

Deribit brengt een vergoeding in rekening voor de optie die wordt verhandeld, die 0,04% van het onderliggende of 0.0004 BTC / optiecontract bedraagt. U kunt gedurende 6 maanden 10% handelskorting krijgen bij Deribit door u hier aan te melden.

Synthetische optie met BitMEX Futures

Voor degenen onder u die in het verleden in futures hebben gehandeld, u zult ongetwijfeld hebben gehoord van de BitMEX-beurs. Ze waren waarschijnlijk een van de eerste beurzen die Bitcoin-futures aanboden.

Dus wat heeft dit te maken met cryptocurrency-opties?

Hoewel BitMEX alleen futures aanbiedt, bent u in staat om een ​​futures-instrument te structureren dat een uitbetaling kan hebben die vrij gelijkaardig is aan die van een vanille-optie. U kunt een futurespositie met een hoge hefboomwerking aangaan en daaronder marktstops plaatsen. Dit zou een soort “synthetische” crypto-optie creëren.

Als u deze stops op een strategische positie plaatst, kunt u uw neerwaartse risico toch met een bepaald percentage beperken. Als een optiepremie bijvoorbeeld gewoonlijk 20% van de waarde van het fictieve bedrag is, dan kunt u stops plaatsen die het neerwaartse verlies tot dit bedrag beperken..

In onderstaande afbeelding kun je dit in de praktijk zien. We gebruiken de calculator om 20% kosten op onze positie te bepalen met 100x hefboomwerking. Dit geeft ons de prijs waartegen we hadden moeten sluiten om 20% van onze positie te verliezen. Dit is de synthetische “optiepremie”. Dan hebben we aan de rechterkant van de afbeelding het stoporderformulier waar we dat niveau zullen selecteren.

Synthetische optie op BitMEX met futures

Een synthetische optie creëren op BitMEX met 100x hefboomwerking

Als de positie aanzienlijk in uw voordeel verandert, heeft u nog steeds alle opwaartse mogelijkheden. BitMEX is waarschijnlijk een van de beste futures-beurzen om deze tactiek uit te proberen. Dit komt omdat ze bekend staan ​​om hun ongelooflijk geavanceerde handelsengine die uw orders snel zal uitvoeren.

Als u meer informatie wilde over hoe de uitwisseling werkt, hoe u geld op uw account kunt storten en uw bestellingen kunt plaatsen, kunt u onze uitgebreide BitMEX-beoordeling lezen.

Nu u op de hoogte bent van enkele plaatsen waar u in opties kunt handelen, laten we eens kijken naar enkele strategieën die u bij hen kunt gebruiken.

Strategieën voor crypto-opties

Het mooie van opties is dat u ze kunt combineren om een ​​reeks bekende optiestrategieën en spreads te structureren. Hierdoor kan de handelaar profiteren van bewegingen in niet alleen de prijs van het actief, maar ook van algemene bewegingen in de onderliggende volatiliteit.

Hoewel er talloze strategieën zijn die men kan gebruiken met crypto-opties, zullen we enkele van de meest bekende strategieën en spreads bekijken die u vandaag op Bitcoin kunt verhandelen..

Bull and Bear Spreads

Optiespreads zijn strategieën die proberen om het voordeel op een CALL of PUT weg te verkopen om de positie te helpen financieren. U kunt nog steeds winst maken als het crypto-actief in de richting beweegt die u had gehoopt, maar dit zal beperkt zijn.

Bull CALL verspreid

Bull CALL verspreid. Bron: Treasury vandaag

Er zijn twee soorten spreads en ze zijn een stier en een beer verspreiding. Ze vertrouwen allebei op een combinatie van lange en korte opties bij verschillende stakingen. Rechts is bijvoorbeeld een bull-spread (C) met een lange CALL op (A) en een korte CALL die de bovenkant wegverkoopt bij (B).

De hoop met deze strategie is dat de prijs van Bitcoin zal stijgen en dat u de gedefinieerde winst krijgt. Hoewel u uw voordeel heeft beperkt, heeft u ook het potentiële verlies op de positie beperkt tot een kleiner bedrag dan wanneer u een CALL rechtstreeks had gekocht..

Een bear-spread werkt in de tegenovergestelde richting en houdt in dat je een PUT-optie verkoopt met een strike die lager is dan de strike van je lange PUT. Je hoopt dat de prijs van het activum zal dalen en hoewel je veel van het voordeel hebt verloren, heeft de strategie je minder geld gekost.

Straddles

Een andere heel interessante strategie die u kunt gebruiken, is iets dat een “straddle” wordt genoemd. Dit is in wezen een strategie waarbij twee verschillende opties en dezelfde prijs worden gekocht of verkocht. Het wordt ofwel een lange straddle of een korte straddle genoemd.

Dit zijn echt effectieve strategieën waarmee u kunt beoordelen of er sprake is van volatiliteit of niet, ongeacht hoe de prijs besluit te bewegen. Het zijn strategieën die puur gebaseerd zijn op de vluchtigheid van munten.

Lange optie in spreidstand

Lange spreidstand. Bron: Investopedia

In de grafiek hiernaast hebben we bijvoorbeeld een lange spreidstand. Dit wordt gestructureerd door een lange CALL en een lange PUT in dezelfde slag in te voeren. Zoals u kunt zien, is de enige manier waarop de handelaar zal verliezen, als de prijs nergens heen gaat.

Dus de hoop van de handelaar is dat de prijs van de munt snel zal stijgen of dalen. Hij wordt nog steeds betaald. Dit type strategie is vrij duur omdat u twee opties koopt. Als de prijs niet beweegt, kunt u beide optiepremies verliezen.

De korte straddle werkt andersom, waar u een CALL en een PUT voor dezelfde prijs verkoopt. De hoop met deze strategie is dat de prijs stabiel blijft. Dit is echter riskanter omdat uw verliezen niet beperkt zijn. Als de prijs gewelddadig zou reageren, kunt u een aanzienlijk bedrag verliezen.

Optie Vlinders

Je kunt een straddle natuurlijk ook combineren met twee andere opties om zogeheten “vlinders” te creëren. Hiermee kunt u ofwel een standpunt nemen dat lijkt op dat van een korte straddle, maar uw nadeel beschermen, of een goedkopere lange straddle structureren door een deel van de voordelen te verkopen.

Lange oproep vlinder

Lange oproep vlinder. Bron: Slideshare

In de grafiek rechts hebben we bijvoorbeeld een lange CALL-vlinder. Om deze vlinder te creëren, moet de handelaar twee calls verkopen bij K2T, een call kopen op K1 en een andere call kopen op K3.

Het voordeel van deze strategie is dat u nog steeds van mening kunt zijn dat de volatiliteit relatief vlak zal zijn tot de vervaldatum, maar u beschermt uzelf ook tegen de onbeperkte keerzijde. Uiteraard wordt uw uitbetaling in het midden verminderd.

Je kunt ook een korte PUT-vlinderstrategie aangaan met behulp van PUT-opties in plaats van CALLs. Deze transactie zou een goedkoper alternatief kunnen zijn voor de long straddle-strategie die wordt gefinancierd door een deel van het onbeperkte voordeel weg te verkopen.

Andere strategieën

De strategieën die we hier hebben genoemd, zijn slechts een kleine subset van de variëteit die u kunt gebruiken. U kunt verschillende uitoefenprijzen van de opties gebruiken of ze structureren op verschillende “geldigheid”Tarieven.

U kunt optiestrategieën ontwikkelen die verschillende vervaltijden gebruiken, waardoor u zogeheten ‘kalender-spreads’ structureert.

Veel van deze strategieën kunnen echter beperkt zijn tot het scala aan cryptocurrency-opties die u op de beurzen hebt. Of u een optie kunt vinden die nodig is om de strategie op Deribit opnieuw te creëren, is niet zeker. Het hangt er echt van af wie bereid is de andere kant van de handel te ontmoeten.

Gevolgtrekking

Cryptocurrency-opties bevinden zich momenteel in een ontluikende fase. Ze hebben nog een lange weg te gaan voordat ze op hetzelfde niveau kunnen worden gezien als andere afgeleide activa zoals futures en CFD’s (Contracts for Difference).

Er zijn echter een paar andere alternatieven om aan de slag te gaan met cryptocurrency-opties. Als u over het vereiste geld beschikt, moet een OTC-makelaardij zoals LedgerX worden overwogen. Voor de overgrote meerderheid is de volgende beste gok echter om een ​​beurs zoals Deribit te gebruiken, die een relatief gezonde Bitcoin-optiemarkt heeft..

Als u uw eigen opties wilt structureren met andere middelen op BitMEX, dan is dit ook een alternatief. Zorg er echter voor dat u weet hoe u de marktstops moet plaatsen en dat u uit voorzorg ook liquidatieorders daaronder hebt ingesteld..

Ten slotte moet u ook voorzichtig zijn bij het handelen in cryptocurrency-opties en ervoor zorgen dat u er volledig vertrouwd mee bent. Investeer nooit meer in een optiehandel dan u bereid bent te verliezen. Het enige dat in de optiemarkten zeker is, is dat er onzekerheid zal zijn.

Uitgelichte Imaga via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me