MasterNodes: wat u moet weten om een ​​passief inkomen te genereren

Er is niets zo gewild als een investering die u een regelmatige inkomstenstroom oplevert. Of het nu gaat om dividenden, rente of op een andere manier, het idee van voorspelbare inkomsten is zeer aanlokkelijk.

Totdat het concept van masternode-hosting voor het eerst werd geïntroduceerd, vereiste het verdienen van geld met cryptocurrencies het bezit van het actief zelf en het hopen op een prijsstijging. Hoewel het mogelijk lucratief was, was het ook behoorlijk riskant gezien het feit dat de prijs kon dalen.

IQ Option Handel met creditcard

Met masternode-hosting zijn reguliere cryptocurrency-rendementen die relatief stabiel zijn nu echter realiteit. Als je niet helemaal duidelijk bent over wat een masternode is, zullen we je in deze uitgebreide post op de hoogte brengen.

Wat is een MasterNode

Masternode

Afbeeldingsbron: Slideshare

Een masternode is in feite een server op een gedecentraliseerd netwerk. Deze masternode zal acties uitvoeren die normaal niet mogelijk zijn met de andere knooppunten op het netwerk. Dit kunnen kenmerken zijn zoals directe transacties of privétransacties.

Deze masternodes kunnen relatief complex en duur zijn om uit te voeren en staan ​​daarom niet altijd open voor de gebruikelijke node-operators. Ze worden echter beloond voor het bedienen van de masternode met een percentage van de blokbeloning. Deze uitbetalingstijden zullen verschillen naargelang de cryptocurrency in kwestie.

Het belangrijkste voordeel van de masternode-optie is dat degenen die ze gebruiken, doorlopend cryptocurrencies kunnen verdienen zonder dat ze betrokken hoeven te raken bij het daadwerkelijk delven van de munten. Hoewel het opzetten van een masternode duur kan zijn, is het veel gemakkelijker dan het opzetten van mining-rigs.

De “kosten” om een ​​masternode uit te voeren, zijn in feite het inzetten van een groot aantal munten op het netwerk, wat de operator de status van de masternode zou geven. Hoewel dit een behoorlijk groot aantal kan zijn, hebben ze ingezet en kan de operator ze altijd extraheren en verkopen als hij dat wil.

Velen denken misschien dat dit veel klinkt als een Proof-of-Stake (POS) -munt waarbij men een inkomen verdient op basis van een bepaald aantal holdings. Hoewel je met beide regelmatig crytpo kunt verdienen, worden masternodes ook gebruikt met Proof-of-Work (PoW) -munten.

Het kan dus zijn dat je nu geïnteresseerd bent om je eigen munten in te zetten en een masternode op te zetten. Het belangrijkste is echter hoe winstgevend dit voor u is.

Wat kan een Masternode-operator verdienen?

Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op uw inkomsten als masternode. Deze omvatten de specifieke munt die wordt gekozen, de prijsstijging van die munt en het specifieke protocol.

De masternode vereist dat de operator rondkijkt en de munten vindt die de meeste potentiële maandelijkse ROI bieden. Een van de belangrijkste onderdelen van die vergelijking is echter de verwachte appreciatie van de muntprijs.

Vanwege het feit dat u deze munten uitzet, wordt u nog steeds blootgesteld aan de prijsstijging van uw bezit. Bovendien, aangezien u uw rendement in de cryptomunt zelf verdient, is het fiatrendement op uw investering ook variabel.

Dit betekent dat, hoewel men ongetwijfeld een masternode zal exploiteren op basis van de potentiële vaste ROI, ze ook hun mening over de prijsprognoses moeten overwegen. Munten die hiervoor het meeste potentieel hebben, kunnen op de lange termijn een groter rendement op de masternode bieden.

De juiste munten kiezen

Dat gezegd hebbende, als u wilt weten welke munten momenteel het meest aantrekkelijke rendement bieden voor de masternode, kunt u een vergelijkingssite bekijken, zoals masternodes Pro. Hieronder ziet u een screenshot van de meest winstgevende munten op het moment van schrijven.

Masternodes.pro Website Screenshot

Afbeeldingsbron: masternodes.pro

Zoals u kunt zien, heeft de NUMUS (NMS) -munt het hoogste rendement dan men kan verdienen. Als we de geavanceerde statistieken van de munt nader zouden bekijken, zouden we precies zien wat het ons zou kosten, evenals ons rendement.

Zoals je kunt zien, moet je 5.000 NMS-tokens hebben om deze masternode te gebruiken. Tegen de huidige marktprijzen is dat ongeveer $ 32.539. Met deze 5.000 NMS ingezet, zou u dagelijks 82 NMS verdienen, wat zich vertaalt in $ 534 per dag inkomen.

NUMUS Coin geeft Masternode terug

Afbeeldingsbron: masternodes.pro

U kunt dus zien waarom het jaarlijkse rendement van deze munt zo hoog is. Hoewel dit inderdaad aantrekkelijk lijkt, zult u het komende jaar de richting van NUMUS moeten bekijken. De munt lijkt nogal onbetrouwbaar met erg dunne volumes, zoals weergegeven op Muntenmarktdop.

Masternode-munten om te overwegen

Hoewel munten met een lagere marktkapitalisatie u een zeer aantrekkelijk rendement kunnen bieden, zijn ze veel minder stabiel en daarom niet zo betrouwbaar als een van de meer gevestigde munten op de markt..

Dash

Er is één masternode die momenteel in de top 20 van munten staat en dat is Dash. Dit maakt het een van de meest populaire munten om als masternode te werken. De bewerkingen van de masternode in Dash zijn onder meer ‘PrivateSend’ en ‘InstantSend’.

Gezien de vraag is het uitvoeren van een masternode op Dash echter een van de duurste, met 1.000 Dash die moeten worden uitgezet. Dit is ongeveer $ 600.000 op het moment van de pers. Dit maakt ook de ROI over het jaar vrij klein, momenteel slechts 7%.

Dit heeft echter het voordeel dat u belangrijke bestuursbeslissingen kunt nemen bij het stemmen over updates op het Dash-netwerk. Deze masternodes hebben het vermogen om de ontwikkeling in de toekomst vorm te geven.

Als u meer wilt weten over hoe u betrokken kunt raken bij een Dash-masternode, kunt u de officiële bezoeken website.

VEChain

VEChain is een blockchain-oplossing die het probleem van wereldwijde vervalsingen en namaakgoederen wil oplossen. Ze willen de toeleveringsketen volgen, zodat de oorsprong van de goederen in kwestie direct bij de vertrouwde fabrikant kan worden bevestigd.

Dit kan worden gebruikt als een oplossing voor het volgen van de toeleveringsketen voor een aantal producten, waaronder landbouwproducten en luxegoederen. Ze willen een vertrouwensvrij en gedistribueerd ecosysteem bouwen voor bedrijven om de authenticiteit van claims te bevestigen.

De kosten voor het uitvoeren van een masternode op VEChain bedragen momenteel 10.000 VEN-tokens, wat ongeveer $ 42.000 is.

PIVX

De PIVX-privacymunt is een andere interessante cryptocurrency waarvoor u misschien een masternode wilt gebruiken. Dit project is uniek omdat het een van de weinige privacymunten is die een POS-consensusalgoritme gebruiken.

De PIVX Coin maakt gebruik van de masternode om hun transactiesnelheden te versnellen en om de privacy beter te beveiligen. Het is ook erg interessant omdat de beloning niet statisch is en zal worden bepaald door het netwerk.

Als je een PIVX-masternode zou willen gebruiken, zou je 10.000 PIVX-tokens moeten inzetten, wat tegen de huidige prijzen ongeveer $ 56.000 is. Hoewel vrij prijzig, heeft dit ook het voordeel dat er door de masternodes over bestuursbeslissingen wordt gestemd.

Als je een PIVX-masternode zou willen gebruiken, heb je 24 uur uptime op je servers nodig, evenals een speciaal IP-adres. Er is veel meer informatie over de PIVX-masternodes op hun website.

Een MasterNode draaien

Nu je een idee hebt van hoe een masternode werkt, ben je misschien geïnteresseerd in het hosten van je eigen masternode. Maar hoe zou u dit precies aanpakken??

Het opzetten van je eigen masternode kan een behoorlijk complexe procedure zijn die enige bekendheid met Linux shell-commando’s vereist. Dit is nodig om de clientsoftware op de machines in te stellen.

Als dit iets is waar u zich niet helemaal op uw gemak bij voelt, zijn er andere, gemakkelijkere opties. Een daarvan is om gebruik te maken van hostingdiensten van derden. Hiervoor zijn echter maandelijkse uitgaven nodig die uw rendement zouden kunnen opeten.

Welke route je ook neemt, het runnen van een masternode kan een aantrekkelijk alternatief zijn om alleen je munten vast te houden. Het geeft dat extra voordeel dat uw geld voor u werkt en u cryptomunten geeft terwijl u slaapt.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me