Uitgebreide gids voor PoS-mijnbouw: wat u moet weten

Mijnbouw in cryptocurrency is het proces van het beveiligen en verifiëren van transacties (blokken genoemd) langs de blockchain. Cryptocurrency-mining (ook wel cryptomining genoemd); helpt de netwerkbeveiliging te behouden door ervoor te zorgen dat alleen geldige blokken worden geregistreerd in het digitale grootboek.

Deelnemers aan een mijnbouwproces worden beloond voor het besteden van hun middelen en tijd aan het oplossen van rekenalgoritmen.

Cryptocurrency-mining kan worden gedaan in ofwel Proof of Work (PoW) of Proof of Stake (PoS) consensus, afhankelijk van de munt.

In dit artikel onderzoeken we wat Proof of Stake is, hoe het werkt en welke munten deze methode momenteel gebruiken.

Wat is Proof-of-Stake??

Proof of Stake is een consensusalgoritme waarbij nieuwe blokken worden beveiligd door validators voordat ze aan de blockchain worden toegevoegd. Als proof of stake mining-algoritme kan een persoon (node) deelnemen aan het mining-proces door een bepaald aantal van zijn munten te ‘staken’ om een ​​nieuwe transactie te valideren.

De PoS is een deterministisch concept dat simpelweg stelt dat een individu alleen nieuwe blokken kan minen of valideren gelijk aan het aantal munten dat ze op hun staking account hebben.

Het houdt in dat hoe meer munten je hebt, hoe hoger je mijnkracht is, d.w.z. hoe meer munten je in je portemonnee hebt, hoe meer transacties je kunt valideren om blokbeloningen te verdienen..

Hoe werkt Proof-of-Stake?

PoS uitzetten

Afbeelding via Fotolia

In Bewijs van consensusalgoritme van de inzet, mijnwerkers (validators, afgevaardigden of vervalsers genoemd) worden willekeurig gekozen of gestemd door houders van de inheemse munt op het netwerk.

Wanneer u een bepaald aantal munten in uw portemonnee houdt om uit te zetten, kwalificeert uw computer zich als een knooppunt. Om een ​​knooppunt te kiezen als een van de stakers, moeten ze een bepaald aantal munten in een gebonden portemonnee hebben gestort.

De gekozen validators zetten vervolgens het vereiste aantal munten in met behulp van de speciale uitzetportefeuilles. Het knooppunt zal nieuwe blokken smeden of creëren in verhouding tot het aantal munten in hun portemonnee. Als je bijvoorbeeld 1% van alle munten hebt, kun je 1% van de nieuwe blokken “minen”.

Verschillende munten gebruiken verschillende PoS-systemen, maar ze werken allemaal hetzelfde door transacties te verifiëren en het netwerk te beveiligen. Validators worden beloond met blokbeloningen en een deel van de transactiekosten die per blok worden geïnd.

Hoe zit het met Proof of Stake Pooling?

Het is mogelijk om fondsen te bundelen om deel te nemen aan staking en winst te maken met munten die zeer hoge bedragen hebben. Dit kan op twee manieren. U kunt uw munten aan een andere gebruiker geven die inzet en vervolgens de winst met u deelt.

Dit moet natuurlijk gebeuren bij een betrouwbaar persoon die u kent. De andere methode is om lid te worden van een uitzetpool. Hier kun je je aansluiten bij enkele van de grootste houders.

Voordelen van een PoS-consensussysteem

  • Proof of Stake consensusmechanisme vereist geen gespecialiseerde en dure hardware om te draaien. U heeft alleen een internetverbinding en een functionele computeropstelling nodig.
  • Iedereen met voldoende munten om uit te zetten, kan transacties op het netwerk valideren.
  • Investeringen in een PoS-systeem worden niet in de loop van de tijd afgeschreven, zoals wat er gebeurt met ASIC’s en andere mining-hardware. De initiële inzet van een validator kan alleen worden beïnvloed door prijsschommelingen en handelskoersen.
  • Proof of Stake is energiezuiniger en milieuvriendelijker dan Proof of Work wat betreft stroomverbruik.
  • Verminderde dreiging van 51% aanval.

Hoewel het PoS-consensusalgoritme inderdaad geweldig klinkt, is er één nadeel en dat is dat decentralisatie niet volledig mogelijk is.

Dit komt omdat uitzetten nog steeds kan worden gemonopoliseerd door enkele van de knooppunten op het netwerk. Degenen die de meeste munten hebben, kunnen de meeste mijnbouw effectief beheersen.

Meest winstgevende POS-munten

Wanneer u in een Proof-of-Stake-munt belegt, heeft u niet alleen het voordeel van de mogelijke waardestijging van de munt, maar ook van het rendement op mogelijke staking..

Maar wat zijn momenteel de beste PoS-munten om in te investeren. Hieronder staan ​​er een paar die u misschien wilt overwegen.

NEO

NEO is een gedecentraliseerd blockchain-platform dat een slimme economie wil ontwikkelen met behulp van cryptocurrency en blockchain-technologie. NEO’s proof of stake-algoritme maakt gebruik van de gedelegeerde Byzantijnse fouttolerantie (dBFT).

Deelnemers op het NEO-platform kunnen hun munten inzetten om een ​​beloning te verdienen in de vorm van “GAS”. Bij het uitzetten met het NEO-gas hoef je alleen de NEO-munten in je NEON-portemonnee te hebben.

Je krijgt een jaarlijkse beloning van 5,5% op alle munten die je inzet. Het beste van NEO-uitzetten is dat u niet altijd online hoeft te zijn.

Lisk

Lisk (LSK) gebruikt een vorm van uitzetten genaamd gedelegeerd Proof of Stake consensus-algoritme. Om deel te nemen aan het beveiligen en verifiëren van transacties op het Lisk-platform, moet u voldoende LSK hebben en een van de top 101 afgevaardigden zijn.

Een afgevaardigde is een account waarop is gestemd door andere LSK-houders om transactieblokken te voltooien. Afgevaardigden worden gekozen door middel van doorlopende stemmingen. Je wordt beloond met LSK voor het genereren van nieuwe blokken en het beveiligen van de blockchain.

Stratis

Stratis (STRAT) is een op blockchain gebaseerd cryptocurrency-platform gebouwd in de C # -code. De symbolische munt STRAT wordt gebruikt bij het genereren van nieuwe transactieblokken met behulp van het Proof of Stake-consensusmechanisme.

Uitzetten gebeurt met behulp van de Stratis Desktop Wallet. Wanneer u uw STRAT-munten inzet, verdient u een jaarlijkse rente van 5,1%. Dit komt bovenop de blokbeloningen en transactiekosten die onder stakers worden gedeeld. Lees er meer over hier.

PIVX

PIVX staat voor Private Instant Verified Transaction. PIVX is een op privacy georiënteerde op blockchain gebaseerde cryptocurrency. Het splitste DASH af in 2016 en implementeerde het proof of stake consensus-algoritme volledig.

De crypto heeft geen minimum of maximum inzetbedrag, wat betekent dat zelfs degenen met de minste hoeveelheid PIVX nog steeds kunnen deelnemen en beloningen kunnen verdienen.

Uitzetten is mogelijk met de PIVX Desktop Wallet.

Om een ​​masterknooppunt te runnen en daarom meer aan beloningen te verdienen, heb je 10.000 PIVX nodig. Hieruit krijgt u een jaarlijkse schatting van 5% rendement op investering (ROI).

Ok Cash

OkCash was gelanceerd in 2014. Het is een cryptocurrency die geschikt is voor microtransacties en gebruikt het consensusmechanisme ‘proof of stake’ om transacties op zijn netwerk te beveiligen en te verifiëren.

OkCash biedt een van de beste ROI’s op uitzetten. Om deel te nemen, zet een gebruiker OK munten over naar een speciale portemonnee. De gebonden munten worden gebruikt om transacties te verifiëren terwijl ze beloningen verdienen in de vorm van OkCash.

Staken op het OkCash-netwerk levert u een jaarlijks rendement op van 10% op de waarde van uw inzet. OkCash is een munt met een lage drempel, omdat er geen limieten zijn voor het bedrag dat u kunt inzetten.

NAV-munt

NAV Coin is een cryptocurrency die is gebouwd op de code van Bitcoin. Het is een Proof of Stake-munt die zich heeft onderscheiden als een dubbele blockchain die geschikt is voor privétransacties.

U kunt tot 5% rendement behalen bovenop uw inzet. Uitzetten met NAV, de oorspronkelijke munt, gebeurt op de NAV Coin Desktop-portemonnee. Net als bij OkCash, heeft NAV Coin geen caps die u kunt inzetten.

Overzicht

Cryptocurrency-mijnbouw is een manier om cryptomunten in omloop te krijgen. Proof-of-stake is in dit opzicht vergelijkbaar met POW. Naarmate decentralisatie en goedkopere transacties echter belangrijker worden, kan het gebruik van PoS helpen door te besparen op hardwarekosten en elektriciteitsbehoeften.

Daarom hebben we Ethereum die zijn Casper-protocol implementeert, waardoor het van een Proof of Work-systeem naar een proof of stake-mechanisme gaat. Als dat het geval is, zal het een van de beste zijn vanwege zijn populariteit en marktkapitalisatie.

Andere cryptocurrencies die u kunt inzetten om beloningen te verdienen, zijn NXT, PeerCoin, Stellar en Bitshares.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me