Wat is Dash Cryptocurrency

Als het gaat om cryptocurrencies, was een van de oorspronkelijke voordelen die veel mensen hadden aangeprezen, dat het gedecentraliseerd was. Er was niet één persoon of entiteit die het bestuurde. Het netwerk was verspreid over een hele reeks knooppunten en de ontwikkeling gebeurde in een open source karakter.

Hoewel gedecentraliseerde netwerken worden gezien als een manier om de controle van gecentraliseerde krachten te verwijderen, heeft dit nogal wat nadelen. Dit is onlangs te zien geweest met het Bitcoin-netwerk. Het is het perfecte voorbeeld van waar theorie en praktijk zich afspelen.

Het idee achter Bitcoin was dat het zou worden beheerst door alle knooppunten. Het idee was dat alle belangrijke beslissingen over de ontwikkeling van het netwerk op de hele gemeenschap zouden worden gebaseerd. Het resultaat was een lange en uitgebreide interne strijd over de beste manier om het netwerk te laten groeien en transacties op te schalen.

Terwijl het Bitcoin-debat woedt en verschillende mensen hebben geprobeerd hun eigen belangen te dienen, zijn de congestie op het netwerk en de kosten waarmee transacties plaatsvinden blijven groeien. We hebben ook nogal wat hardforks en chain splits gehad in het Bitcoin-netwerk.

Bovendien was er constant de zorg dat, hoewel Bitcoin ‘gedecentraliseerd’ is, de mijnwerkers die de meerderheid van de mijnbouwmacht beheersen uiteindelijk een stadium kunnen bereiken waarin ze het grootste deel van het netwerk kunnen overmeesteren met een 51% aanval.

Hoe Dash dit probeert op te lossen

Dash Cryptocurrency-betalingenDash heeft geprobeerd dit probleem op te lossen door het creëren van netwerken met twee lagen of een systeem met “2-laags knooppunten”. Op dit systeem hebben we de mogelijkheid voor een gedecentraliseerd stemsysteem. Dit bestaat op het blockchain-netwerk en alleen die deelnemers die 1.000 Dash in het proces hebben geïnvesteerd, kunnen eraan deelnemen.

Een van de belangrijkste redenen dat er dit stemsysteem is, is dat de partijen die de tokens hebben ingezet, kunnen deelnemen aan beslissingen over hoe het maandelijkse financieringssysteem werkt. Dit gedecentraliseerde maandelijkse financieringssysteem is ingebouwd in het protocol en komt niet van één persoon of entiteit.

Deze pool van maandelijkse financiering kan worden gebruikt voor elk doel dat deelnemers geschikt achten. Het zal altijd beschikbaar zijn en daarom is de Dash-organisatie niet afhankelijk van externe financiering. Het is het beheer van gedeelde fondsen door de meerderheid en voor de meerderheid.

Als u aan een project op het Dash-netwerk wilt werken waarvan u denkt dat het op de lange termijn het ecosysteem ten goede zal komen, hoeft u alleen maar andere deelnemers te overtuigen om op uw project te “stemmen”. Als het de meeste stemmen heeft, is het Dash-protocol automatisch ontworpen om het geld toe te wijzen aan het adres dat u voor het project hebt opgegeven.

Het is duidelijk dat deze projecten volledig transparant en echt overtuigend moeten zijn om andere deelnemers te laten geloven dat ze de financiering waard zijn.

De maandelijkse fondsen voor het project komen ook uit nieuw gecreëerde blokken. Dit betekent dat ze nog steeds worden beperkt door de gedefinieerde inflatiegroei op het netwerk. Er zijn een aantal verschillende gebruiksscenario’s voor de fondsen, maar meestal is het voor kernontwikkeling, portefeuilles en softwareontwikkeling.

Exponentiële financiering

Het genie achter deze financieringspool voor ontwikkeling is dat naarmate de waarde van de valuta stijgt, ook de waarde in de pool stijgt. Dit betekent dat er meer geld beschikbaar zal zijn om het systeem te ontwikkelen, waardoor er meer vraag naar is en daarmee de prijs verder zal stijgen.

Deze cyclus van financiering, vraag en stijgende prijs creëert een positieve prikkel voor het ontwikkelingsteam en degenen die stemmen op het netwerk. Het moedigt hen aan om na te denken over oplossingen die het protocol verbeteren door het netwerk te versnellen en daarmee de vraag verder te vergroten. Het resultaat is een exponentiële cyclus die waarde creëert.

Het ontmoedigt ook alle soorten slechte actoren om te proberen het systeem voor eigen gewin te exploiteren. Als ze iets zouden doen dat het vertrouwen in het dash-protocol zou ondermijnen, zou dit betekenen dat hun 1000 Dash die ze hadden geïnvesteerd het risico liep in waarde te dalen. Dit is ook in strijd met de meeste gecentraliseerde bestuurssystemen, waar beslissingen van degenen aan de top zichzelf ten koste van anderen zouden kunnen profiteren.

Privé- en snelle transacties

Afgezien van de protocollen die zelffinanciering op het netwerk afhandelen, is het belangrijkste doel van Dash om effectief te functioneren als een digitaal geld (vandaar de naam). Bovendien was het voor de massale adoptie van Dash essentieel dat de transacties snel en tegen relatief lagere kosten kunnen worden afgerond. Evenzo wilde het Dash-protocol proberen de mogelijkheid te integreren om de transacties te anonimiseren.

Het Dash-netwerk kan dit doen met twee innovaties, Instant X en Darksend Mixing

Instant X-transacties

Het belangrijkste doel van Instant X-transacties is om iets op te lossen dat bekend is in Bitcoin, volledige blokken. Als er volledige blokken op het netwerk zijn, zal de blokbevestigingstijd toenemen. Evenzo, wanneer u congestie heeft op het Bitcoin-netwerk, wordt het onpraktisch om hele kleine transacties te verzenden.

Instant X-transacties kunnen echter binnen enkele seconden tot 8 bevestigingen verwerken. Instant X maakt gebruik van het tweedelijns “masternode” -stemprotocol om onmiddellijke consensus op het netwerk te bieden. Aangezien deze transacties in zo’n korte tijd kunnen worden vereffend, is het een geweldige oplossing voor transacties op het verkooppunt.

Stel bijvoorbeeld dat u een kopje koffie wilde kopen. U kunt de Dash onmiddellijk verzenden en de verkoper ontvangt deze binnen enkele seconden. Ze konden dan beslissen in welke Fiat-valuta ze het in de winkel zouden willen ontvangen of in Dash wilden houden. Dit betekent dat ze elke volatiliteit en onzekerheid in de prijs direct in de winkel kunnen afdekken.

Darksend Mixing

De keuze van de naam voor dit soort transacties maakt het ongetwijfeld snode en meer voor het rijk van het darknet. Dit is inderdaad jammer, want het zijn niet alleen degenen met slechte bedoelingen die de informatie over hun transacties willen verbergen. Er zijn veel mensen die niet willen dat hun transactiegeschiedenis openbaar wordt gemaakt. Als iemand met slechte bedoelingen de omvang van uw portemonnee kent, wordt u inderdaad een belangrijk doelwit.

De Darksend-mix op Dash-mixing doet precies dat, het mixt je munten op de blockchain. U kunt ervoor kiezen om een ​​grotere betaling op te splitsen, zodat het lijkt alsof het een verzameling kleinere betalingen is. Het is belangrijk om erop te wijzen dat dit niet helemaal een privé-cryptocurrency is, zoals Zcash of Monero.

Wanneer iemand echter een analyse maakt van de transacties op de Dash-blockchain, zullen ze alleen een mix van kleinere munten zien die in uw portemonnee stromen. Ze kunnen niet zien hoeveel munten u bezit en hebt uitgegeven. Precies hoe de Darksend-transacties werken, wordt weergegeven in de onderstaande afbeelding. Deze zijn ontwikkeld toen Dash oorspronkelijk “Darkcoin” heette. De naam is om voor de hand liggende redenen gewijzigd.

Darksend Image BeschrijvingBeeld Bron

Dash Two Tiered Node-systeem

De enige manier waarop het Dash-systeem kan functioneren volgens dit gedecentraliseerde zelfvoorzienende protocol, is door het gebruik van een tweelaags knooppuntsysteem. Het tweede niveau of het “Masternode” -netwerk is wat Dash in staat stelt al deze innovaties op te nemen.

  • Eerste lijn: Dit is het niveau dat het meest repliceert dat van Bitcoin en andere blockchains. Op dit niveau is er geen mogelijkheid om te stemmen en zal het net zo werken als een normale cryptocurrency-portemonnee. Binnen dit niveau bevindt zich echter functionaliteit zoals Instant X-transacties en Darksend-mixen. Deze zijn ingebed in het Dash-netwerk en zijn gevestigde voordelen op dit eerste niveau.
  • Tweede rang: Het tweede niveau staat bekend als de “Masternodes”. Dit zijn de portefeuilles van de klant die de 1000 Dash in dat adres bevatten en deze zijn vergrendeld als onderpand. Hiermee kan de bijdrager stemmen over de beslissingen van het netwerk. Er zijn veel plannen voor het Masternode-netwerk, maar het wordt momenteel met veel effect gebruikt voor de Darksend-mixen en Instant X die we hierboven hebben besproken. Deze Masternodes kunnen ook stemmen over belangrijke beslissingen die van invloed zijn op het budget van het Dash-project en waar die zelfgegenereerde fondsen naartoe worden gestuurd. Behalve dat u kunt deelnemen aan belangrijke beslissingen voor het netwerk, krijgt u ook een verdeling van Dash voor het bedrag dat u hebt ingezet. Op het moment van schrijven is deze beloning momenteel 12% ROI.

Interessante Dash-projecten

Aangezien Dash kan worden toegewezen aan projecten die het netwerk ten goede kunnen komen, zijn er al enkele echt interessante ontwikkelingen gaande. Een van hen is Dash Evolution dat is een protocol dat bovenop het tweede netwerk is gebouwd.

De evolutie van Dash zal ook een sociale infrastructuur omvatten waar gebruikersnamen kunnen worden geregistreerd, instant messaging gebruikt met vriendenlijsten en directe adresgeneratie met in betalingsverzoeken van klanten. Het belangrijkste doel hiervan is om betalingen via Dash gemakkelijk en toegankelijk te maken, zelfs voor degenen die niet per se technologisch onderlegd zijn.

Punten van zorg

Hoewel Dash klinkt alsof het een sterke concurrent van Bitcoin is, zijn er een aantal mensen die het niet zo zien. Dit kan inderdaad de reden zijn waarom het aantal transacties op het Dash Network momenteel nog vrij beperkt is. Er zijn ook niet genoeg handelaren die Dash als betaalmiddel accepteren.

Een van de meest omstreden punten is misschien wel het hele idee van de masternodes om mee te beginnen. Momenteel zijn ze in handen van een kleine groep mensen die niet bij veel gebruikers bekend zijn. Dit brengt de angsten van een gecentraliseerd lichaam terug, wat de reden is waarom Bitcoin kon floreren.

Bovendien is er nu een andere digitale valuta die ernaar streeft het de facto digitale betaalmiddel te worden en dat is Bitcoin cash. Bitcoin cash is het resultaat van de splitsing in de keten van Bitoin in augustus 2017, toen een groep ontwikkelaars wilde upgraden naar een munt die grotere blokgroottes zou bieden. Daarom hebben gebruikers een munt die alle voordelen heeft van een gedecentraliseerde cryptocurrency zonder de volledige blokken die Bitcoin teisteren

Waar te kopen & Bewaar DASH

Als je hebt besloten dat je DASH wilt kopen, moet je naar een van de beurzen gaan waar het wordt vermeld. Gezien de populariteit van DASH zijn er een aantal verschillende beurzen waar u ze kunt kopen. Enkele van de meest populaire zijn onder meer Binance, BitHump en Bittrex.

Voor deze uitwisselingen moet u eerst een andere cryptocurrency kopen en deze naar hen verzenden om in te wisselen voor DASH. U kunt echter een centrale gebruiken zoals Kraken, een “Fiat Gateway”. Dit betekent dat u ze uw fiatvaluta kunt sturen en rechtstreeks met deze fondsen DASH kunt kopen.

Zodra u uw DASH heeft, wilt u een veilige plek vinden om deze op te slaan. Het is niet verstandig om een ​​grote hoeveelheid munten op een beurs achter te laten, gezien de risico’s die gepaard gaan met gebeurtenissen als grote beurshacks of bedrijfsmisdrijven. U bent misschien het meest geschikt om een ​​hardware wallet te kopen en uw munten in een offline omgeving te bewaren. We hebben een uitgebreide lijst met enkele van de beste DASH-portefeuilles besproken om uw munten veilig op te slaan.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me