Wat is een herhalingsaanval

Een deel van de reden dat de aankomende SegWit2X-hardfork zo omstreden is, is omdat deze geen bescherming biedt tegen herhalingsaanvallen. Veel mensen maken zich zorgen over het vooruitzicht van een replay-aanval en hoe dit de integriteit van het netwerk kan schaden.

Tijdens eerdere hardforks, zoals die van Bitcoin Cash, waren er replay-beveiligingen ingesteld en daarom was er geen ruimte voor kwaadwillende individuen om een ​​aanval te proberen.

Voordat we kunnen kijken naar wat een replay-aanval is, moeten we enkele van de fundamentele technologieën begrijpen die ten grondslag liggen aan Bitcoin.

De huidige Bitcion Blockchain

Bitcoin-transacties vinden plaats op een openbare blockchain. Dit betekent dat iedereen ze kan bekijken terwijl de transactie-ID, de ontvanger en het afzenderadres naar het netwerk worden verzonden.

Het grootboek kan ook in zijn geheel worden gedownload door degenen die de transactie wilden analyseren en controleren. Ze kunnen ook naar uw specifieke transactie kijken en zien of deze geldig was op basis van de privé-invoer.

Als er in de gemeenschap onenigheid is over de huidige stand van de technologie en de weg vooruit, wordt het idee van een vork gepresenteerd. Een vork kan een zachte vork of een harde vork zijn. In het geval van een zachte vork, oude knooppunten op het netwerk zullen de nieuwe blokken nog steeds als geldig herkennen. Daarom is het achterwaarts compatibel en hebben alleen de meeste miners een upgrade naar de nieuwe software nodig.

Als de wijzigingen echter van toepassing zijn op de eigenlijke blokstructuur (zoals blokgrootte), dan gebeurt dit via een hardfork. Met een hardfork moeten alle deelnemers upgraden naar het nieuwe protocol, omdat voorheen ongeldige blokken en transacties nu geldig zijn.

Voor die marktdeelnemers die niet upgraden, zullen ze doorgaan met de legacy blockchain en degenen die hebben geüpgraded, zullen een nieuwe blockchain en cryptocurrency starten. Dit is precies wat er gebeurde met de fork van de Bitcoin blockchain op 1 augustus met Bitcoin Cash.

Het is belangrijk om erop te wijzen dat de twee kettingen er net voor de vork precies hetzelfde uitzien. Na de vork worden echter nieuwe blokken gevonden en deze zullen verschillende transacties hebben met verschillende saldi.

Hoe herhalingsaanvallen werken

Hoe herhalingsaanvallen werkenAls er een breuk in de ketting op een hardfork zit, heb je precies hetzelfde aantal munten aan beide kettingen. Het probleem hiermee doet zich voor wanneer u geld uitgeeft aan slechts één ketting. Wat gebeurt er in de andere keten?

Theoretisch gezien, als u geld uitgeeft aan een van de ketens, kan iemand anders exact dezelfde inloggegevens gebruiken in die transactie, inclusief uw handtekening, en deze presenteren voor opname in het andere grootboek. Daarom kan iemand anders uw geld aan het andere grootboek besteden, aangezien uw handtekening voor beide geldig is.

Dit betekent niet dat iemand met uw geld in de andere keten een ander bedrag naar een ander kan sturen. De transactie moet het exact repliceren. Het levert echter nog steeds enkele problemen op. De persoon die hetzelfde transactieverzoek naar het andere grootboek verzendt, voert een herhalingsaanval uit.

In het geval van de Bitcoin cash hardfork was er een replay-bescherming. Ze plaatsten een speciaal stuk code dat volledig identificeerde dat de transactie alleen betrekking had op Bitcoin Cash. Met deze speciale identificatie-informatie zal elk Bitcoin-knooppunt deze transactie weigeren, omdat ze erkennen dat deze alleen gerelateerd is aan Bitcoin Cash.

Geen herhalingsbescherming voor SegWit2X

Helaas zal er geen herhalingsbescherming zijn voor de aankomende fork, aangezien de ontwikkelaars achter de SegWit2X-upgrade hebben gezegd dat het Bitcoin-kernteam het zou moeten implementeren als ze zich er zorgen over maken..

Het probleem met dit argument is dat er niet genoeg tijd is voor de kern om deze wijzigingen door te voeren. Replay-beschermingsschema’s zijn zelf hardforks en het implementeren van elke vorm van replay-bescherming zal nu resulteren in drie verschillende blockchains. Er zal de SegWit2X-vork zijn, de Bitcoin-erfenis en de Bitcoin-erfenis met herhalingsbescherming.

Dit is een deel van de reden dat de Bitcoin-kernontwikkelaars en andere opmerkelijke mensen zoals Charlie Lee tegen SegWit2X zijn. Als er meer tijd was om je voor te bereiden op de hardfork, had de replay-bescherming kunnen worden ingebouwd.

Bescherm uzelf tegen herhalingsaanvallen

Als u een Bitcoin-investeerder bent en u doet niet zo vaak transacties met Bitcion, dan moet u wachten met het verzenden van geld na de vork totdat er meer duidelijkheid is gegeven..

Als u echter echt zaken moet doen en u uw rekeningen op de twee grootboeken wilt ontwarren, kunt u overwegen om services te combineren. Hiermee krijgt u een transactie op beide ketens die niet opnieuw kan worden afgespeeld. Er is een bepaalde transactieklasse die dit kan doen.

Deze transacties zijn ofwel de beloningen die mijnwerkers krijgen (aangezien het nieuwe fondsen zijn) of Coinbase-transacties die zijn gemengd. Bij deze Coinbase-transacties kan uw transactie worden gemengd met een andere niet-herspeelbare transactie.

Ergens naar uitkijken

Hoewel de aankomende hardfork geen herhalingsbescherming heeft, zou dit geen grote zorg moeten zijn als je een Bitcoin “Hodler” bent. U geeft uw munten niet regelmatig uit en heeft daarom de tijd om te volgen hoe de dingen zich ontwikkelen.

Zoals we zagen in de Bitcoin Cash-saga, was er veel FUD (Fear Uncertainty and Destruction) dat zich voor de splitsing verspreidde over wat er met Bitcoin kon gebeuren. Toch leek de vork moeiteloos te zijn verlopen en leidde dit tot een stijging van de prijs van Bitcoin.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me