Wat is Kovri? Monero’s nieuwste privacyverbeterende functie

Monero is altijd een van de meest privacybewuste cryptocurrencies op de markt geweest. Nu wordt het waarschijnlijk veel veiliger met de alpha-release van de Kovri-routerimplementatie.

Het project, waaraan sinds november 2015 wordt gewerkt, heeft tot doel de privacy van het netwerk verder te verbeteren door de IP-adressen te verbergen van degenen die willen communiceren met de Monero-blockchain..

De Monero-community is enorm enthousiast over de release van Kovri. Het elimineert niet alleen de mogelijkheid voor IP-adresidentificatie op het Monero-netwerk, maar het kan ook veel meer gevolgen hebben voor het verbergen van IP-adressen in meer algemene communicatie..

We zullen een korte blik werpen op het Kovri-protocol, zijn tumultueuze geschiedenis en zijn grotere belofte voor online anonimiteit.

Wat is Kovri?

Kovri is een gratis en gedecentraliseerde anonimiteitstechnologie. Het is gebaseerd op de specificaties zoals uiteengezet door I2P, maar is ontwikkeld in C ++ in tegenstelling tot Java. Dit betekent dat het beter in staat is om te communiceren met cryptocurrencies zoals Monero.

Kovri versleutelt internetverkeer met behulp van Garlic-codering en de Garlic-router. Voor degenen die er misschien nog nooit van hebben gehoord Knoflookrouting, het is een veiligere versie van Onion-routing waarbij meerdere berichten samen worden gecodeerd om het moeilijker te maken om verkeersanalyses uit te voeren. Hierdoor kan Kovri een volledig veilig en privé overlay-netwerk op internet creëren.

Momenteel zijn er 48 bijdragers aan het Kovri-project en de hoofdontwikkelaar is een zogenaamde ontwikkelaar Anonminaal. Het wordt ontwikkeld onder de paraplu van het Monero-project. In zijn OpenHours-aflevering, Anonimal beschreef de voordelen van Kovri voor het Monero-netwerk.

In wezen zullen we in staat zijn om monero-transacties nog meer te anonimiseren dan wat monero nu technisch gesproken kan doen op de netwerklaag

Kovri is eigenlijk een splitsing van een ander project genaamd i2pd. Dit was het resultaat van een omstreden splitsing onder ontwikkelaars in i2pd die bijna leidde tot de dood van het project. Toen kwam Anonimal die probeerde het C ++ -project levend te houden.

Hij stuurde een open uitnodiging naar alle ontwikkelaars die met hem mee wilden werken aan het project. Dit zorgde ervoor dat de eerste auteur van i2pd op een grillige manier reageerde en code ontwikkelde buiten de community branch. Dit werd gezien als een indicatie dat ze verder moesten gaan met een ander initiatief en dit was wat de Kovri-protect op gang bracht.

Het Kovri-project werd gefinancierd via een crowdfunding-inspanning gepromoot via de Monero-website. Het slaagde erin om iets meer dan 7.200 XMR op te halen voor het project met ongeveer 2.296 XMR over voor de ontwikkeling.

De leden van de gemeenschap waren erg blij om dit project te financieren gezien de voordelen voor de privacy, veiligheid en waarde van Monero.

Voordelen voor Monero

Monero-privacyprotocollen

Monero-privacyprotocollen. Bron: vrijheidsknooppunt

Monero is al een van de meest geavanceerde privacycryptocurrencies. Door het gebruik van stealth-adressen, Ring CT-transacties en ringhandtekeningen kan men alle informatie over een transactie verbergen. Hierdoor worden de persoonlijke gegevens, inclusief de twee transactieadressen en het bedrag, verborgen.

Er was echter altijd de vraag naar de IP-adressen van degenen die communiceren met het Monero-netwerk. Wanneer u een transactie op de Monero-blockchain start, stelt u uw IP-adres bloot. Hoewel dit niet op de blockchain wordt opgeslagen, laat het je wel openstaan ​​voor Meta data-analyse.

Kwaadwillende actoren kunnen bijvoorbeeld het Monero-netwerk controleren en proberen uw IP-adres te identificeren. Toegegeven, dit is vrij moeilijk om te doen en vereist dat de actor constant een knooppunt bedient dat het netwerk scant om het initiërende knooppunt te identificeren.

Als de aanvaller echter vastbesloten is en over uitgebreide middelen beschikt, blijft het een aanvalsvector. Volgens de hoofdontwikkelaar van Monero, Riccardo Spagni

het is een harde aanval om uit te voeren, het is eerder met bitcoin gebeurd, en misschien zou het zelfs met monero kunnen gebeuren, we zouden het niet weten …

Het is natuurlijk mogelijk om andere anonimiserende technologie te gebruiken, zoals VPN’s of het TOR-netwerk. Het probleem met VPN’s is echter het risico dat uw provider logboeken van uw activiteiten bijhoudt. Met het TOR-netwerk is er een toenemende bezorgdheid over het risico van kwaadwillende exitknooppunten.

Met Kovri daarentegen, wordt uw transactie gerouteerd via het anonieme Kovri-netwerk. Dit zal het oorspronkelijke IP-adres verbergen. Het uiteindelijke doel is om uiteindelijk alle transacties van Monero via het Kovri-netwerk te laten lopen.

Bredere use cases

Om ervoor te zorgen dat Kovri zeer effectief is als middel om monero-gebruikers te verbergen, moet het ook door andere applicaties en blockchains worden gebruikt. Dit komt omdat als Monero-gebruikers de enigen zijn die Kovri Daemons gebruiken, anderen alleen een Kovri-gebruiker aan een Monero-gebruiker zullen koppelen.

Dit is duidelijk een ongewenste uitkomst en een van de redenen dat degenen die aan het Kovri-project werken het beschikbaar willen stellen voor andere toepassingen.

De ontwikkelaars hebben Kovri gebouwd als een agnostisch systeem dat door een aantal andere use-cases kan worden gebruikt. Het kan worden gebruikt voor diegenen die een alternatief willen voor TOR en andere privacybevorderende protocollen. Kovri is volledig compatibel met het I2P-netwerk en kan als zodanig worden gebruikt voor beveiligde communicatie.

Dit is iets dat de Monero-gemeenschap heeft erkend in online forums. Ze suggereren een bredere push van de gemeenschap om andere teams te krijgen om ondersteuning voor Kovri in te bouwen. Volgens gebruiker xmr_karnal op reddit:

Om onze doelen van decentralisatie en privacy te bevorderen, stel ik voor dat we softwareteams identificeren en benaderen waarvan we aannemen dat ze redelijkerwijs geïnteresseerd zijn in het toevoegen van ondersteuning voor i2p voor hun gebruikers

Op dit moment zijn er geen andere applicaties of blockchains die interesse hebben getoond in het gebruik van Kovri, maar dit kan veranderen zodra het zich heeft bewezen op de Monero blockchain.

Waar naartoe vanaf hier?

Dit is pas de eerste alpha release van Kovri en er zal ongetwijfeld nog veel getest moeten worden. Het team heeft nog een beetje van 2.000 XMR om aan het project te besteden. Anonimal wordt goed gerespecteerd door de leidende figuren in Monero, dus er kan altijd extra geld worden ingezameld als het project daarom vraagt.

Bovendien zijn er een aantal mensen binnen het Monero-ecosysteem die worden gedreven door ideologie en niet door financiële prikkels. Ze doen er alles aan om Monero zo veilig en privé mogelijk te maken. Ze kunnen een grote troef zijn wanneer Kovri vorderingen maakt op weg naar volledige integratie.

De hoop is dat Kovri op een dag standaard zal worden gebruikt op de Monero-blockchain en alle knooppunt-IP-adressen verbergt. Dit zou idealiter sterk worden versluierd door een golf van andere activiteiten van andere blockchains die Kovri hebben geadopteerd om dezelfde redenen als Monero.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me