Wat is NEO (Antshares)?

Je hebt misschien wel wat gehoord over “China’s Ethereuem” en hoe een interessant nieuw token werd gebruikt in Chinese ICO’s. Mogelijk bent u ook geïnteresseerd geweest in de extreme vluchtigheid die NEO onlangs heeft laten zien. Maar wat is NEO precies en waarvoor is het ontwikkeld?

NEO, dat voorheen Antshares heette, werd gelanceerd in 2014. Het werd opgericht door een persoon genaamd Da Hongfei en Erik Zhang in Beijing, China. Toen, in 2016, creëerde het team achter Antshares Onchain, dat bedoeld was om blockchain-oplossingen te bieden.

In juni 2017 besloot Antshares om het bedrijf een nieuwe naam te geven en het de NEO smart contract economy te noemen. Ze hebben tal van belangrijke partners, waaronder het crowdfundingplatform WINGS en Microsoft.

De inspiratie achter NEO

Er is een reden dat NEO wordt vergeleken met Ethereum. Dat komt omdat het met hetzelfde doel voor ogen is ontwikkeld. De ontwikkelaars wilden een gedecentraliseerd platform waarop andere applicaties konden worden gebouwd. Deze “Dapps” of gedecentraliseerde applicaties is het hele idee achter Ethereum.

NEO is ook om een ​​andere reden belangrijk. Het is de eerste open source en gedecentraliseerde cryptocurrency die is ontwikkeld en gelanceerd in China. Ze zien zichzelf graag als een gedistribueerd netwerk voor de slimme economie. Ze bieden een kader voor de digitalisering van activa uit de echte wereld en maken deze voor iedereen beschikbaar.

Op dezelfde manier als Ethereum maakt NEO gebruik van slimme contracten die worden uitgevoerd op de virtuele machine van NEO. Ze zijn van plan om uiteindelijk hun visie op de ‘slimme economie’ vrij te geven, die door velen een sterk verbeterde visie op slimme contracten wordt genoemd.

Consensus opbouwen

Een andere blockchain-operatie die NEO implementeert, is Delegated Byzantine Fault Tolerance (dBFT). Dit is in wezen een methode voor het opbouwen van consensus die betere beveiliging biedt voor blockchains. Andere initiatieven die deze technologie hebben gebruikt, zijn onder meer Hyperledger en Steller. Deze boekhoudkundige knooppunten bereiken consensus via gedelegeerd stemmen. Er moet een 2/3 meerderheid zijn om het eens te worden over de huidige staat van de blockchain.

De mede-oprichter van Antshares, Erik Iz, stelde dat deze vorm van consensusvorming een van de meest effectieve was die ze tegenkwamen na jarenlang de blockchain te hebben bestudeerd. Hij beweerde dat het snelle transacties mogelijk maakte en de prikkel voor aanvalsvectoren elimineert. Er is ook een enkele blockchain-versie die geen risico op vorken heeft. Zelfs met brute force computing of een grote hoeveelheid munten, is er voor een aanvaller geen manier om de blockchain te wijzigen.

DAO-type fonds

Zoals we allemaal weten, had Ethereum een ​​gedecentraliseerde autonome organisatie die vorig jaar geld inzamelde. Het is waarschijnlijk het best bekend vanwege de enorme hack die tot de ineenstorting heeft geleid. NEO probeert een eigen succesvolle versie te ontwikkelen en probeert een soortgelijk fonds.

Het slimme fonds zal het “Nest Fund” worden genoemd en zal de slimme contracttechnologie van NEO gebruiken. Het doel van het Nest-fonds zou zijn om problemen zoals hoge drempels en lage efficiëntie weg te nemen. In plaats van een aanvraag in te dienen om zich terug te trekken uit een organisatie, kunnen individuen gewoon stoppen door slimme contracten uit te voeren. Bovendien zou het volledig democratisch zijn en zou iedereen kunnen toetreden, ongeacht het investeringsbedrag.

Een blik op NEO-tokens

NEO-tokensNet als bij Etheruem zijn er twee tokens bij NEO, GAS en NEO. De NEO-tokens worden gebruikt bij het maken van blokken, netwerkbeheer en consensusvereisten. Er zijn 100 miljoen NEO-tokens die allemaal vooraf zijn gedolven bij het maken van het genesisblok. Een interessante eigenaardigheid over het NEO-token is dat de kleinste eenheid 1 is. Je kunt geen fracties van een NEO hebben.

Deze NEO-tokens verlenen de houder stemrecht. Momenteel zijn er ongeveer 50 miljoen NEO’s in omloop die tijdens de crowdfunding-fase zijn geveild. De resterende 50 miljoen tokens zijn in het bezit van de stichting en zullen door het ontwikkelingsteam worden gebruikt om NEO uit te laten groeien. In termen van groei van het NEO-aanbod zal dit worden beperkt tot 15 miljoen tokens.

GAS is wat wordt gebruikt om de slimme contracten op het NEO-ecosysteem van stroom te voorzien. Er is een totale aanvoer van ongeveer 11m GAS met een totale circulatie van ongeveer 8,5m. GAS wordt ook gegenereerd wanneer een nieuw blok wordt gedolven. Ook komt er een algemene verlaging van de GAS-beloning per blok met 1 GAS per jaar. Deze verlaging van de beloning en het bijbehorende aanbod zal doorgaan totdat de beloning 1 GAS per blok is.

Het totale afgetopte aanbod van GAS-tokens is 100 miljoen en dit zal tegen de huidige tarieven over ongeveer 22 jaar worden bereikt. GAS zal worden verdeeld in een verhouding die overeenkomt met het totale aantal NEO-holdings.

NEO Dapps

NEO heeft een universele Lightweight Virtual Machine (NeoVM) die een aantal voordelen heeft voor de ontwikkelaars. Het heeft een hoge gelijktijdigheid, zekerheid en schaalbaarheid. Een ander voordeel van de NeoVM is dat het compatibel is met een aantal bekende codeertalen, waaronder C ++ en Java. Met Etheruem zullen ontwikkelaars de officiële taal, Solidity, moeten leren.

NEO maakt ook gebruik van interessante computerwetenschappelijke modellen om soortgelijke problemen als Ethereum op te lossen. NEO bevat bijvoorbeeld concurrency en sharding. Hieronder ziet u een grafische weergave van de virtuele machine.

NEO Virtual Machine-voorbeeld

Bron: NEO

NEO-vooruitzichten

Net als bij Ethereum zijn er een aantal use-cases voor NEO, van slimme contracten tot digitale identiteiten en gedigitaliseerde activa. Dit is de belofte die velen zien als ze een investering in NEO overwegen.

Er zijn echter een aantal beperkingen die de wereldwijde acceptatie van NEO kunnen vertragen. Aangezien NEO een volledig Chinees initiatief van eigen bodem was, is er nog niet veel materiaal in het Engels beschikbaar. Dit heeft inderdaad het bereik beperkt van waar het token kan worden verhandeld.

Naarmate er echter meer Engelse ondersteuning wordt toegevoegd, is het zeer waarschijnlijk dat meer uitwisselingen NEO op hun platforms zullen toevoegen. Dit zou inderdaad kunnen leiden tot een grotere acceptatie op westerse markten, met volgens NEO momenteel de 8e grootste cryptocurrency ter wereld muntenmarktkapje.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me