MasterNodes: Apa yang Perlu Anda Ketahui untuk Menjana Pendapatan Pasif

Tidak ada permintaan seperti pelaburan yang akan memberi anda aliran pendapatan tetap. Sama ada melalui dividen, faedah atau cara lain, tanggapan mengenai pendapatan yang boleh diramalkan sangat memikat.

Sehingga konsep masternode hosting pertama kali diperkenalkan, menjana wang melalui cryptocurrency diperlukan memegang aset itu sendiri dan mengharapkan kenaikan harga. Walaupun mungkin menguntungkan, ia juga cukup berisiko memandangkan harganya boleh jatuh.

Kad Kredit Perdagangan Opsyen IQ

Walau bagaimanapun, dengan hosting masternode, pulangan cryptocurrency biasa yang agak stabil kini menjadi kenyataan. Sekiranya anda tidak begitu jelas mengenai apa itu masternode, kami akan memberi anda maklumat yang cepat dalam siaran lengkap ini.

Apa itu MasterNode

Masternode

Sumber Gambar: Tayangan slaid

Masternode pada dasarnya adalah pelayan pada rangkaian yang terdesentralisasi. Masternode ini akan menyelesaikan tindakan yang biasanya tidak mungkin dilakukan dengan nod lain di rangkaian. Ini boleh menjadi ciri seperti transaksi langsung atau transaksi peribadi.

Masternode ini agak kompleks dan mahal untuk dijalankan dan oleh itu, tidak selalu terbuka untuk pengendali nod biasa. Walau bagaimanapun, mereka diberi ganjaran kerana mengendalikan masternode dengan peratusan blok hadiah. Masa pembayaran ini akan berbeza mengikut cryptocurrency yang dimaksud.

Manfaat utama pilihan masternode adalah mereka yang mengendalikannya dapat memperoleh cryptocurrency secara berterusan tanpa perlu terlibat dalam perlombongan duit syiling sebenarnya. Walaupun memasang masternode boleh menjadi mahal, jauh lebih mudah daripada memasang rig perlombongan.

“Kos” untuk menjalankan masternode pada dasarnya hanyalah menyimpan sejumlah besar syiling di rangkaian yang akan memberi status pengendali kepada operator. Walaupun jumlahnya cukup banyak, mereka tetap mendapat taruhan dan pengendali selalu dapat mengekstrak dan menjualnya jika dia mahu.

Ramai yang berpendapat bahawa ini terdengar seperti duit syiling Proof-of-Stake (POS) di mana seseorang memperoleh pendapatan berdasarkan sejumlah pegangan. Walaupun kedua-duanya membolehkan anda memperoleh crytpo secara berkala, masternode juga digunakan dengan syiling Proof-of-Work (PoW).

Oleh itu, anda mungkin berminat untuk mempertaruhkan duit syiling anda sendiri dan membuat masternode. Yang paling penting ialah bagaimana menguntungkan ini untuk anda.

Apa yang Boleh Dihasilkan oleh Pengendali Masternode?

Terdapat sebilangan faktor yang akan mempengaruhi pendapatan anda sebagai masternode. Ini termasuk duit syiling tertentu yang dipilih, kenaikan harga duit syiling itu dan protokol tertentu.

Masternode memerlukan operator untuk melihat-lihat dan mencari duit syiling yang menawarkan ROI bulanan paling berpotensi. Walau bagaimanapun, salah satu bahagian yang paling penting dari persamaan itu adalah jangkaan kenaikan harga syiling.

Oleh kerana anda menyimpan duit syiling ini, anda masih terdedah kepada kenaikan harga pegangan anda. Lebih-lebih lagi, memandangkan anda memperoleh pulangan dalam koin crypto itu sendiri, pulangan fiat pelaburan anda juga berubah-ubah.

Ini bermaksud bahawa walaupun seseorang pasti akan menggunakan masternode berdasarkan potensi ROI tetap, mereka juga perlu mempertimbangkan pandangan mereka mengenai unjuran harga. Duit syiling yang paling berpotensi untuk ini dapat memberikan pengembalian yang lebih besar ke masternode dalam jangka panjang.

Memilih Syiling yang Betul

Dengan itu, jika anda ingin mengetahui duit syiling mana yang memberikan pulangan paling menarik buat masa ini untuk masternode, anda boleh melihat laman perbandingan seperti masternodes Pro. Di bawah ini adalah tangkapan skrin syiling yang paling menguntungkan pada masa penulisan.

Tangkapan Skrin Laman Web Masternodes.pro

Sumber Imej: masternodes.pro

Seperti yang anda lihat, duit syiling NUMUS (NMS) mempunyai pulangan tertinggi daripada yang dapat diperolehi. Sekiranya kita melihat lebih mendalam statistik koin lanjutan, kita akan melihat dengan tepat berapa harganya dan juga pulangan kita.

Seperti yang anda lihat, untuk mengendalikan masternode ini, anda perlu menyimpan 5,000 token NMS. Pada harga pasaran semasa iaitu sekitar $ 32,539. Dengan jumlah 5,000 NMS ini, anda akan memperoleh 82 NMS setiap hari yang bermaksud pendapatan $ 534 setiap hari.

NUMUS Coin Returns Masternode

Sumber Imej: masternodes.pro

Oleh itu, anda dapat melihat mengapa pulangan tahunan untuk duit syiling ini begitu tinggi. Walaupun ini memang kelihatan menarik, anda harus melihat arah NUMUS pada tahun berikutnya. Duit syiling itu nampaknya tidak boleh dipercayai dengan jumlah yang sangat tipis seperti yang ditunjukkan pada gambar Coinmarketcap.

Duit syiling Masternode yang perlu dipertimbangkan

Walaupun syiling topi pasaran yang lebih rendah dapat memberikan pulangan yang sangat menarik bagi anda, koin tersebut kurang stabil dan oleh itu tidak boleh dipercayai seperti salah satu koin yang lebih mantap di pasaran.

Sengkang

Terdapat satu masternode yang kini terdapat dalam 20 syiling teratas dan itu adalah Dash. Ini menjadikannya salah satu syiling paling popular untuk beroperasi sebagai masternode. Operasi masternode di Dash adalah operasi yang merangkumi “PrivateSend” dan “InstantSend”.

Namun, berdasarkan permintaan, menjalankan masternode di Dash adalah salah satu yang paling mahal dengan 1,000 Dash yang diperlukan untuk dipertaruhkan. Ini adalah sekitar $ 600,000 pada waktu akhbar. Ini juga menjadikan ROI sepanjang tahun agak kecil hanya 7% pada masa ini.

Ini datang dengan faedahnya, kerana dapat membuat keputusan tadbir urus yang penting ketika mengundi mengenai kemas kini di rangkaian Dash. Masternode ini mempunyai kemampuan untuk membentuk perkembangan ke depan.

Sekiranya anda berminat dengan lebih banyak maklumat mengenai cara melibatkan diri dengan Dash masternode maka anda boleh mengunjungi pejabat tersebut laman web.

VEChain

VEChain adalah penyelesaian blockchain yang ingin menyelesaikan masalah barang palsu dan barang palsu global. Mereka ingin mengesan rantaian bekalan sehingga asal barang yang dipermasalahkan dapat dikonfirmasi kembali ke pengilang yang dipercayai.

Ini dapat digunakan sebagai penyelesaian pengesanan rantaian bekalan untuk sejumlah produk termasuk pertanian dan barang mewah. Mereka ingin membina ekosistem bebas kepercayaan dan diedarkan untuk perniagaan untuk mengesahkan kesahihan tuntutan.

Kos menjalankan masternode pada VEChain pada masa ini ialah 10,000 token VEN yang bernilai kira-kira $ 42,000.

PIVX

Koin privasi PIVX adalah satu lagi cryptocurrency menarik yang mungkin anda ingin pertimbangkan untuk menjalankan masternode. Projek ini unik kerana ia adalah satu-satunya koin privasi yang menggunakan algoritma konsensus POS.

PIVX Coin akan menggunakan masternode untuk mempercepat kelajuan transaksi mereka dan juga menjadikan privasi yang ditampilkan lebih selamat. Ia juga sangat menarik kerana ganjarannya tidak statik dan akan diputuskan oleh rangkaian.

Sekiranya anda ingin mengendalikan masternode PIVX, anda perlu mempertaruhkan 10,000 token PIVX yang pada harga semasa adalah sekitar $ 56,000. Walaupun cukup mahal, ini juga mempunyai kelebihan keputusan tadbir urus yang dipilih oleh masternodes.

Sekiranya anda ingin mengoperasikan masternode PIVX, anda memerlukan 24 jam waktu operasi di pelayan anda dan juga alamat IP khusus. Terdapat banyak lagi maklumat mengenai masternodes PIVX pada mereka laman web.

Menjalankan MasterNode

Sekarang setelah anda mempunyai idea bagaimana masternode berfungsi, anda mungkin berminat untuk menghoskan sendiri. Namun, bagaimana sebenarnya anda akan menyelesaikan perkara ini?

Menyiapkan masternode anda sendiri boleh menjadi prosedur yang sangat rumit yang memerlukan sedikit keakraban dengan perintah shell Linux. Ini diperlukan untuk menyiapkan perisian klien pada mesin.

Sekiranya ini adalah sesuatu yang anda rasa tidak selesa sepenuhnya maka ada pilihan lain yang lebih mudah. Salah satunya adalah dengan menggunakan perkhidmatan hosting pihak ketiga. Walau bagaimanapun, ini memerlukan perbelanjaan bulanan yang boleh menyebabkan pulangan anda.

Apa sahaja jalan yang anda lalui, menjalankan masternode boleh menjadi alternatif yang menarik untuk hanya memegang duit syiling anda. Ia akan memberikan keuntungan tambahan dari wang anda yang berfungsi untuk anda dan memberi anda cryptocoin semasa anda tidur.

Gambar Pilihan melalui Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me