Kolam Perlombongan Bytecoin – Tempat Terbaik untuk Melombong BCN

Sekiranya anda seorang pelombong GPU yang sedang mencari duit syiling, maka anda pasti akan pernah mendengar tentang Bytecoin (BCN).

Cryptocurrency yang didayakan privasi ini sering dipilih oleh pelombong memandangkan pulangannya lebih menarik berbanding bukti duit syiling yang lain. Sehingga baru-baru ini, ia juga merupakan satu-satunya duit syiling yang masih ada yang dapat anda beli sendiri dari rumah.

Walau bagaimanapun, jika anda menggunakan kolam Bytecoin Mining, peluang anda memperoleh BCN dari blok yang baru dicetak akan bertambah baik. Walau bagaimanapun, anda perlu memastikan bahawa anda benar-benar menggunakan kolam terbaik yang anda dapat.

Dalam catatan ini, kami akan membawa anda melalui Kolam Perlombongan Bytecoin terbaik.

Perlombongan Bytecoin

Dalam soal duit syiling yang tertumpu pada privasi, kebanyakan orang memikirkan Monero, tetapi cryptocurrency swasta pertama yang tidak dapat dikesan ialah Bytecoin. Dan ia kekal sebagai syiling cap pasaran terbesar ke-26 sehingga hari ini.

Beli Nicehash Sekarang

Ia serupa dengan Monero kerana ia menggunakan algoritma privasi, tetapi tidak seperti Monero, ia tidak memilih untuk mengelak daripada melombong ASIC. Sebaliknya, ia telah merangkul pelombong ASIC kerana beberapa sebab:

  • Mereka melindungi rangkaian daripada serangan;
  • Garpu dalam kes ini akan menghilangkan nama pengguna Bytecoin, yang mengalahkan tujuan utama koin crypto tanpa nama;
  • Larangan ASIC nampaknya merupakan keputusan yang tidak bijak – generasi ASIC akan datang FPGA peranti boleh laras hanya dalam beberapa klik mudah, ia hanya memerlukan masa.
  • ASIC tidak dapat dikaji dalam dikotomi “positif-negatif”. Ini adalah akibat langsung dari kemajuan teknikal yang terus dicapai oleh zaman maklumat kita (yang sebenarnya jauh lebih menguntungkan daripada perlombongan CPU dan GPU).

Oleh itu, tidak mustahil untuk solo Bytecoin lombong melainkan anda mempunyai ladang perlombongan anda sendiri. Walaupun anda mempunyai satu rig ASIC, anda masih mahu menggabungkan kekuatan hashing anda dengan yang lain, dan cara untuk melakukannya adalah melalui kolam perlombongan Bytecoin.

Apa itu Kolam Perlombongan?

Kolam perlombongan adalah kaedah untuk menggabungkan kekuatan hash banyak pengguna yang berlainan untuk menambang dengan lebih cekap. Setiap anggota kumpulan perlombongan dibayar berdasarkan sumbangan mereka ke kolam tersebut, jadi anda mendapat pembayaran yang jauh lebih kecil jika anda melakukan perlombongan solo dan mencari blok, tetapi anda juga mendapat pembayaran yang lebih kerap, dan ada sedikit keberuntungan terbabit. Sekiranya anda menambang secara solo, anda mungkin tidak menemui blok selama berbulan-bulan, tetapi dengan kolam perlombongan Bytecoin, anda boleh mendapatkan sejumlah kecil syiling setiap hari.

Mudah-mudahan anda sekarang mempunyai pemahaman yang lebih baik mengenai apa yang menjadikan kolam perlombongan sangat penting untuk proses perlombongan, dan sekarang saya ingin meneruskan dan membantu anda mencari kolam perlombongan Bytecoin terbaik.

Keperluan Kolam Perlombongan Bytecoin

Bytecoin menggunakan algoritma Cryptonight, dan ketika memilih kolam penambangan untuk Bytecoin, anda pasti ingin melihat semua faktor yang sama yang anda akan perhatikan ketika memilih kumpulan perlombongan untuk cryptocurrency apa pun. Ciri yang paling penting adalah kumpulan yang boleh dipercayai yang diketahui dapat membayar dengan pasti. Anda pasti tidak mahu menambang di kolam yang mencuri kuasa hash anda atau tidak membayar anda untuk semua blok yang dijumpai.

Gambaran Keseluruhan Perlombongan Bytecoin

Imej melalui Fotolia

Cukup mungkin ciri terpenting seterusnya yang perlu dilihat ialah bayaran kolam. Sudah tentu semakin rendah yuran, semakin baik, kerana ini bermakna anda dapat menyimpan lebih banyak keuntungan perlombongan anda. Sebilangan besar kolam perlombongan mempunyai bayaran 1%, tetapi Bytecoin adalah duit syiling yang lebih baik dalam hal ini kerana terdapat beberapa kolam yang menawarkan perlombongan tanpa bayaran.

Anda juga ingin mengetahui di mana kolam itu mempunyai pelayannya. Anda perlu mempunyai pelayan yang terletak berdekatan dengan lokasi anda. Ini menurunkan kependaman dan meningkatkan daya hash anda. Oleh itu, jika anda berada di Eropah, anda memerlukan kolam perlombongan dengan pelayan yang terletak di Eropah. Perkara yang sama berlaku untuk mereka di Amerika Utara atau Asia. Semakin dekat pelayan dengan anda, semakin baik.

Salah satu faktor yang tidak difikirkan oleh ramai adalah pembayaran yang ditawarkan oleh kolam. Terdapat banyak kaedah pembayaran yang berbeza, ada yang lebih mengarah pada keberuntungan, sementara yang lain berusaha membagi pendapatan dengan adil berdasarkan kekuatan hash yang disumbangkan. Anda akan melihat akronim seperti PPS, PPLNS, PPS +, PPSL dan banyak lagi.

Saya tidak mahu terlalu terperinci di sini kerana terdapat banyak skema pembayaran yang berbeza, tetapi anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai faedah dan kerugian masing-masing. Anda juga harus memikirkan pembayaran minimum kolam. Sekiranya terlalu tinggi, anda boleh menunggu berminggu-minggu untuk menerima duit syiling dari usaha perlombongan anda.

Faktor seterusnya adalah faktor yang diabaikan oleh banyak pihak, tetapi boleh menjadi penting untuk mengekalkan rangkaian yang terdesentralisasi. Saya merujuk kepada kekuatan hashing total dari keseluruhan jaringan. Sekiranya semua orang terus bergabung dengan kumpulan terbesar, ia akhirnya akan berkembang untuk menguasai lebih dari 51% kekuatan hash rangkaian, menjadikan jaringan rentan terhadap pengeluaran berganda.

Walaupun tidak mungkin kumpulan perlombongan yang boleh dipercayai dapat melakukannya, lebih baik mengelakkan pemusatan seperti itu jika mungkin. Oleh itu, jika terdapat kumpulan kolam yang lebih kecil, anda boleh bergabung dengan yang terbaik untuk rangkaian, adalah dengan bergabung dengan kolam yang lebih kecil.

Terakhir, jika anda dapat mencari maklumat mengenai waktu kolam renang, anda juga ingin menyemaknya. Waktu penggunaan minimum 95% dan semakin hampir 100% semakin baik. Anda tidak dapat menambang jika pelayan kumpulan tidak aktif, yang sepenuhnya mengalahkan tujuan untuk bergabung dengan kolam pertama.

5 Kolam Perlombongan Bytecoin Teratas

Terdapat sebilangan besar kumpulan perlombongan untuk Bytecoin, yang masuk akal memandangkan sejak tahun 2012, terdapat banyak komuniti di belakangnya, dan ini adalah salah satu daripada 30 syiling terbesar berdasarkan kapitalisasi pasaran. Berikut adalah pilihan kolam perlombongan Bytecoin teratas.

Minergate

Minergate adalah salah satu pilihan yang paling popular kerana sejumlah besar duit syiling yang boleh ditambang dan kemudahan penyediaan dan penggunaannya. Minergate pada masa ini menyumbang kira-kira 1,3 MH / s kepada kuasa hash Bytecoin, yang kira-kira 3% daripada jumlah keseluruhan.

Statistik Kolam Renang Minergate Bytecoin

Statistik Kolam Renang MinerGate Bytecoin

Bayaran adalah standard 1% untuk PPLNS dan 1.5% untuk PPS dengan Minergate dan ia mempunyai antara muka berasaskan web yang mudah. Pengeluaran minimum adalah 100 BCN, yang bukan yang terbaik, tetapi juga tidak sukar dicapai.

Bytecoin-pool.org

Bytecoin-pool.org adalah anjing teratas yang sebenarnya ketika datang ke perlombongan Bytecoin, dengan 110 MH / s atau hampir 80% kuasa hash rangkaian. Untuk mengekalkan desentralisasi rangkaian, sangat disarankan agar anda memilih kumpulan yang berbeza.

Statistik Kolam Perlombongan Bytecoin-pool.org

Bytecoin-pool.org Mining Pool by the Numbers

Pelombong menyukai Bytecoin-pool.org dengan bayaran 0% dan kemampuan untuk menambang tanpa nama tanpa mendaftar. Terdapat juga pengeluaran minimum yang sangat rendah hanya 5 BCN. Terdapat juga kalkulator keuntungan perlombongan yang berguna di papan pemuka anda. Ini akan membolehkan anda mengira berapa banyak BCN yang mungkin anda perolehi dengan jumlah hashpower yang diberikan.

Bytecoin.uk (Unipool)

Bytecoin.uk adalah pendatang baru yang relatif, tetapi ia telah mendapat populariti dengan cepat kerana ia juga mempunyai 0% yuran dan pengeluaran minimum 5 BCN. Berkenaan dengan kadar hash, Bytecoin.uk mempunyai kira-kira 15 MH / s dan 12.3% dari jumlah daya hash rangkaian. Ini adalah alternatif yang sangat baik untuk Bytecoin-pool.org bagi mereka yang ingin mengekalkan rangkaian yang lebih terdesentralisasi.

Statistik Kolam Renang Perlombongan Bytecoin.uk

Statistik Kolam Renang Perlombongan Bytecoin.uk

Pengendali kolam Bytecoin.uk baru sahaja melancarkan laman web baru yang dipanggil Unipool.pro. Terdapat kumpulan bytecoin yang sama seperti di Bytecoin.uk tetapi ia menawarkan pengguna antara muka yang lebih baru untuk beroperasi dengan.

Kolam Perlombongan Byipecoin Unipool

Statistik Kolam Perlombongan Unipool

Unipool juga mengendalikan a Kolam Monero yang boleh bermanfaat bagi pelombong yang ingin beralih antara rantai cryptonight yang berbeza.

Bytecoin.party

Bytecoin.party adalah pendatang baru lain di dunia kolam perlombongan Bytecoin dan ia mendapat populariti segera dengan mengikuti struktur yuran 0%. Ini tetap menjadi kolam perlombongan kecil, dengan kekuatan 2.9 MH / s di hash dan sekitar 3.2% rangkaian.

Statistik Kumpulan Pesta Byetcoin

Syarat Parti Bytecoin dan Statistik Kumpulan

Pengeluaran minimum sedikit lebih tinggi pada 50 BCN, tetapi pengguna sepertinya menyukai kolam penambangan dan ini adalah pilihan yang baik untuk mengekalkan desentralisasi rangkaian.

Bytecoin.fairhash.org

Bytecoin.fairhash.org adalah kolam yang lebih kecil, mungkin kerana ia mempunyai bayaran 1%. Ia menyokong pemotongan syiling cryptonight yang lain, menjadikannya berguna untuk menukar antara syiling yang lebih menguntungkan apabila anda memerlukannya.

Statistik Kolam Renang Fairhash Bytecoin

Dengan kadar hash sekitar 9 MH / s, ia mengawal kira-kira 4% daripada jumlah kuasa hash rangkaian, menjadikannya kolam perlombongan Bytecoin ketiga terbesar pada Ogos 2018. Selagi anda tidak keberatan dengan bayaran 1% ini menjadikannya pilihan yang baik untuk mempertahankan desentralisasi sambil tetap tinggal di salah satu kolam perlombongan yang lebih besar dan popular.

Kesimpulannya

Seperti yang anda lihat di atas, salah satu ciri menarik dari kebanyakan kolam perlombongan Bytecoin adalah kekurangan yuran. Saya pasti akan mengesyorkan memilih kumpulan bayaran 0%, tetapi saya juga mengatakan cuba mengelakkan Bytecoin-pool.org, hanya kerana peratusan besar kuasa hash yang dikendalikan oleh kumpulan itu. Atau, jika anda ingin menyimpan sesuatu yang semudah mungkin dengan antara muka berasaskan web, anda boleh menggunakan Minergate.

Pada masa ini nampaknya Bytecoin tidak akan menjadi tahan ASIC dengan cara yang dilakukan oleh Monero, jadi anda harus bersaing dengan kekuatan rig ASIC. Inilah yang dikatakan oleh pasukan Bytecoin pada bulan April 2018 mengenai perkara ini:

Pelombong adalah penyumbang utama kesihatan rangkaian kerana mereka adalah pengguna yang paling rasional di rantai ini. Mereka menimbang kos dan keuntungan mereka untuk mengetahui mata wang mana yang paling menguntungkan untuk ditambang pada masa ini dan dengan persediaan tertentu.

Keputusan mengenai forking untuk menjadi tahan ASIC akan ditinjau oleh pasukan Bytecoin pada akhir 2018, dan memandangkan dominasi kekuatan hash rangkaian oleh satu kumpulan perlombongan dapat berubah. Sehingga itu, anda akan dilayan dengan baik dengan menyertai kolam perlombongan untuk Bytecoin.

Gambar Pilihan melalui Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me