Kolam Perlombongan Dogecoin Terbaik: Semua yang Perlu Anda Ketahui

Oleh kerana cryptocurrency semakin popular, semakin sukar untuk menambang, bahkan altcoin yang lebih kecil daripada Bitcoin atau Ethereum.

Oleh kerana kolam perlombongan ini semakin popular, dan anda boleh menemui kolam perlombongan untuk hampir semua duit syiling yang boleh ditambang, dan itu termasuk duit syiling meme kegemaran semua orang – Dogecoin.

Sekiranya anda tidak terlalu biasa dengan kolam penambangan, mungkin sukar untuk memutuskan mana yang akan digunakan semasa melombong Dogecoin, tetapi saya melindungi anda. Dalam artikel ini, anda dapat mengetahui kolam penambangan Dogecoin mana yang terbaik jika anda ingin selamat dan menguntungkan.

Asas Dogecoin

Dogecoin dilancarkan pada bulan Disember 2013, dan berdasarkan meme internet yang popular yang menampilkan anjing Shiba. Pencipta bermaksud Dogecoin sebagai alternatif kepada Bitcoin yang berpotensi menjangkau demografi yang jauh lebih besar, tetapi sejak itu menjadi lebih banyak jar kiat cryptocurrency, dengan peminat cryptocurrency sering menggunakan Dogecoin sebagai cara untuk memberi petua kepada pengguna dalam talian.

Beli Nicehash DOGE

Sangat menarik untuk diperhatikan bahawa Dogecoin, yang bermula sebagai jenaka, kini merupakan duit syiling ke-37 terbesar dengan permodalan pasaran, dan mempunyai cap pasaran lebih dari $ 430 juta. Pada bulan Januari 2018 Dogecoin mencapai tahap tertinggi sepanjang masa dengan had pasaran lebih dari $ 2 bilion. Kerana ia tetap popular di dalam ekosistem cryptocurrency, ia juga popular di kalangan pelombong.

Perlombongan Dogecoin

Dogecoin berbeza dengan Bitcoin kerana menggunakan algoritma Scrypt. Litecoin adalah cryptocurrency lain menggunakan algoritma Scrypt, dan sementara ini menjadikan Dogecoin berbeza dari Bitcoin, ia juga serupa kerana masih menggunakan Proof of Work sebagai mekanisme konsensus, dan ini bermaksud sesiapa yang ingin melombong Dogecoin memerlukan komputer yang mampu melakukannya.

Kerana Dogecoin berdasarkan pada algoritma Scrypt, pelombong Scrypt ASIC yang digunakan untuk Litecoin juga dapat digunakan untuk menambang Dogecoin, namun ini tidak terlalu biasa kerana melombong Litecoin dengan pelantar ASIC yang mahal sering kali lebih menguntungkan. Sebenarnya, pada masa ini kebanyakan perlombongan Dogecoin hanyalah hasil sampingan dari perlombongan Litecoin. Daripada melombong Dogecoin secara langsung, anda dapat “menggabungkan” saya, yang membolehkan anda menambang Litecoin dan Dogecoin tanpa penurunan kadar hash anda.

Rig Perlombongan GPU

GPU Mining Rig melalui Fotolia

Kerana kesukaran untuk menambang Dogecoin telah meningkat begitu banyak pada tahun 2018, satu-satunya cara untuk benar-benar bersaing adalah dengan menyertai kumpulan perlombongan Dogecoin.

Kolam perlombongan hanya menggabungkan kekuatan hashing semua anggota, menjadikan kemungkinan kolam dapat menyelesaikan satu blok dan menerima hadiah blok. Ganjaran itu kemudian dibahagi antara anggota kumpulan perlombongan, yang membolehkan ahli kumpulan menjana pendapatan dengan lebih cepat dan konsisten.

Sebelum anda menyertai mana-mana kumpulan perlombongan, dan ini termasuk kolam perlombongan Dogecoin, anda harus menyiasat untuk melihat bagaimana kumpulan itu mengira ganjaran untuk anggotanya, berapa bayaran yang diambil kolam renang, seberapa selamat kolam itu berada, di mana pelayan kolam itu berada, dan berapa banyak kuasa pencucian kolam.

Anda juga boleh melihat sama ada kumpulan itu khusus untuk Dogecoin, atau jika ia juga membenarkan penambangan mata wang kripto lain. Kumpulan yang menambang pelbagai cryptocurrency dapat memberikan sedikit kelonggaran untuk penambang, yang membolehkan mereka beralih ke duit syiling yang lebih menguntungkan jika perlu. Untuk mendapatkan idea seberapa menguntungkan perlombongan Dogecoin anda, anda boleh menggunakan kalkulator keuntungan perlombongan seperti yang ini, yang juga membolehkan anda membandingkan syiling berasaskan Scrypt yang lain untuk mengetahui yang mana yang paling banyak menguntungkan saya pada masa ini.

Bayaran pool cukup standard, dan anda tidak akan menemui banyak variasi di sana, tetapi kaedah pembayarannya mungkin berbeza, jadi anda harus memahami perbezaan antara Pay Per Share (PPS), Pay Per Share Plus (PPS +) dan Pay Per Last “N “Skim pembayaran Saham (PPLNS) sebelum anda berkomitmen ke kolam penambangan.

Kolam Perlombongan Dogecoin Terbaik untuk 2019

Sekarang setelah saya memperoleh semua latar belakang, berikut adalah senarai empat kolam perlombongan Dogecoin terbaik untuk anda pertimbangkan. Saya akan memberi anda beberapa faedah utama, dan memberitahu anda mengenai kelemahan yang serius, tetapi anda juga harus mengunjungi setiap laman web dan melakukan penyelidikan anda sendiri sebelum memutuskan satu kumpulan yang lain.

Prohashing

Prohashing bukan sahaja membolehkan anda menambang Dogecoin, tetapi ia adalah salah satu daripada beberapa kolam perlombongan yang benar-benar mendapat pembayaran di Dogecoin. Sebenarnya, ia akan membayar anda dalam duit syiling yang anda mahukan, jadi anda boleh menambang Dogecoin dan dibayar dalam Bitcoin, atau anda dapat menambang Monero dan dibayar di Dogecoin.

Statistik Kolam Perlombongan Pro Hashing

Statistik Kolam Perlombongan Prohashing

Ia berfungsi pada sistem Bayar Per Saham, dan membayar terus ke dompet atau akaun bank anda jika anda mahu. Ia juga mempunyai algoritma yang boleh anda gunakan yang secara automatik akan menukar kuasa pencucian anda kepada duit syiling yang paling menguntungkan. Bayaran di Prohashing adalah 4.99% tidak berubah, tanpa pembayaran minimum dan tanpa bayaran pengeluaran.

Multipool

Multipool menawarkan perlombongan kumpulan pada sejumlah cryptocurrency yang berbeza, termasuk yang menggunakan algoritma SHA-256 (Bitcoin, Digibyte, dll) dan algoritma X11 (Dash). Sudah tentu terdapat juga pilihan perlombongan Scrypt lain seperti Litecoin dan Verge. Multipool juga akan membayar dalam Dogecoin, serta sejumlah syiling lain.

Statistik Multipool Doge

Statistik DOGE Multipool

Tidak ada yuran pengeluaran apabila had minimum dipenuhi dan pembayaran automatik digunakan. Satu lagi ciri bagus adalah sokongan untuk penggabungan perlombongan. Ini bermakna anda boleh menambang Litecoin dan juga menambang Dogecoin pada masa yang sama tanpa kehilangan kuasa hashing.

1Kumpulan Kolam Renang

The 1CoinPool kolam adalah kumpulan yang lebih kecil yang menawarkan struktur pembayaran Bayaran Per Saham Berkadar (PPPS) yang membayar anda peratusan setiap blok yang dijumpai. Duit syiling dimasukkan ke dalam dompet anda secara automatik.

Kelebihan 1coinpool

Kelebihan 1coinpool

Selain Dogecoin, anda juga boleh menambang Litecoin di 1CoinPool dan mereka juga akan menambahkan sokongan untuk Ethereum dan ZCash dalam waktu terdekat. Pada masa ini tidak ada bayaran untuk penambangan dengan 1CoinPool, dan laman web ini mendakwa bahawa mereka menemui rata-rata tiga blok setiap minggu.

Aikapool

Aikapool adalah satu lagi kolam perlombongan Dogecoin yang lebih kecil dengan biasanya kurang dari 50 pelombong aktif. Sebagai tambahan kepada Dogecoin, terdapat 14 syiling Scrypt lain yang ditawarkan, dan jika anda ingin menukar kepada sesuatu selain algoritma Scrypt terdapat 10 algoritma lain yang ditambang di Aikapool.

Statistik Dogapoin Aikapool

Statistik Dogapoin Aikapool

Penambang diberi penghargaan dengan sistem PROP (berkadar) di mana tidak ada risiko kepada pengendali kolam kerana sistem hanya membayar apabila blok ditemukan.

Kesimpulannya

Jelas di atas tidak merangkumi semua kolam yang boleh anda gunakan untuk Dogecoin, tetapi memberi anda dua pilihan lebih besar yang sangat baik, dan dua pilihan kecil yang sangat baik. Bayarannya minimum hingga tidak ada di setiap satu, tetapi sistem pembayaran berbeza-beza, jadi anda ingin melihatnya untuk melihat mana yang paling sesuai untuk anda.

Liputan pelayan adalah global dalam setiap kes, jadi anda tidak akan terganggu oleh lokasi anda, di mana pun anda tinggal, salah satu kolam perlombongan ini akan membantu anda mengumpulkan Dogecoin sebanyak mungkin untuk pelombong perlombongan anda.

Sebilangan besar juga menyokong syiling lain, dan bahkan algoritma lain, jadi jika anda merasa beralih dari Dogecoin ke altcoin lain, ia akan menjadi tugas yang agak cepat, mudah dan tidak menyakitkan.

Sekiranya anda memerlukan lebih banyak maklumat mengenai Dogecoin, atau perlu memuat turun dompet, anda boleh melakukannya di pejabat Laman web Dogecoin.

Gambar Pilihan melalui Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me