Kolam Perlombongan Ethereum: Tempat Terbaik untuk Mine ETH

Sekiranya anda memutuskan untuk menambang Ethereum sebelum bertukar menjadi bukti kepentingan, anda memerlukan beberapa perkara untuk berjaya.

Yang pertama jelas adalah pelantar perlombongan Ethereum yang kuat. Dengan andaian anda sudah membeli atau membina pelantar untuk melombong Ethereum, perkara seterusnya yang ingin anda lakukan ialah mencari kolam perlombongan Ethereum untuk bergabung.

Kolam perlombongan tidak lebih dari sekumpulan pelombong individu yang telah bergabung untuk membantu meningkatkan kekuatan hash mereka, dan untuk menurunkan turun naik pembayaran mereka. Daripada menunggu pembayaran yang besar apabila berjaya menambang blok Ethereum anda sendiri, anda boleh bergabung dengan kolam dan mengumpulkan sebahagian kecil dari keseluruhan Ethereum kolam setiap hari, atau lebih kerap dalam beberapa kes.

Kriteria Kolam Perlombongan

Satu perkara yang perlu diperhatikan ketika memilih kolam perlombongan adalah bayaran yang dikenakan. Anda mahukan yuran yang lebih rendah untuk meningkatkan keuntungan anda sendiri. Juga bagus untuk melihat pembayaran minimum kolam perlombongan untuk memastikan anda tidak akan menunggu terlalu lama antara pembayaran. Akhirnya, penting untuk mempertimbangkan di mana pelayan kolam perlombongan berada. Semakin dekat pelantar anda ke pelayan kolam, semakin cekap anda dapat menambang.

Beli Nicehash ETH

Di bawah ini saya akan melihat lebih mendalam mengenai empat kolam perlombongan yang berbeza dan apa yang anda boleh jangkakan dari mereka. Di luar itu adalah perbincangan pendek mengenai apa yang mungkin berlaku apabila Ethereum beralih dari bukti perlombongan kerja kepada bukti kerja hibrid / bukti mekanisme kepentingan yang dijangka akan dilaksanakan pada tahun 2018 dengan peningkatan rangkaian Casper.

Sekiranya anda mahukan senarai lengkap kolam penambangan untuk dibandingkan sendiri setelah membaca artikel ini, anda boleh pergi ke Investoon.

Cara Memilih Kolam Perlombongan Ethereum Terbaik

Agak mengelirukan untuk mengatakan “yang terbaik” kerana definisi yang terbaik akan bergantung pada keperluan dan harapan orang ketika melihat kolam perlombongan Ethereum. Faktanya adalah, tidak semudah itu untuk menentukan kolam perlombongan Ethereum terbaik untuk anda, kerana semuanya serupa di permukaan.

Memilih Kolam Perlombongan Terbaik

Imej melalui Fotolia

Anda akan dapati bahawa terdapat sedikit perbezaan antara kolam perlombongan, dan hampir semua dari mereka dapat melayani anda dengan baik. Ganjaran yang akan anda terima akan serupa, dan perbezaan sebenar datang dari bayaran yang dikenakan dan lokasi pelayan kumpulan. Anda mungkin boleh memilih berdasarkan dua kriteria ini sahaja.

Lokasi anda berkaitan dengan lokasi pelayan kolam akan memainkan peranan penting dalam seberapa cepat dan efisien anda dapat menambang Ethereum dengan rig anda.

Anda mungkin menemui beberapa perbezaan dalam perincian kumpulan penambangan setelah anda bergabung, seperti konfigurasi perisian, atau dalam hasrat yang anda alami, tetapi anda harus mencuba dan melihat apa hasil peribadi anda.

Mungkin anda membaca di forum bahawa kolam perlombongan A sangat bagus dan kolam perlombongan B adalah menyebalkan, hanya untuk membaca di forum lain bahawa kolam perlombongan B adalah yang terbaik, dan semua orang harus mengelakkan kolam perlombongan.

Untuk sekurang-kurangnya anda memulakan dengan faktor-faktor yang objektif dalam menentukan kumpulan perlombongan Ethereum terbaik, saya telah mengumpulkan senarai lima yang mesti anda pertimbangkan.

Ethpool / Ethermine

Ethermine dan Ethpool sebenarnya adalah kumpulan yang sama, dimiliki oleh Bitfly, tetapi mereka menjalankan skim pembayaran yang berbeza. Ethermine adalah kolam perlombongan Ethereum yang paling popular di sana, dengan lebih dari 129.000 pelombong di rangkaian perlombongan globalnya. Anda akan menemui pelayan yang berada di Asia, Eropah dan Amerika Utara, dan rangkaian dilengkapi dengan perlindungan DDOS untuk mengelakkan serangan.

Ethermine menggunakan skim pembayaran PPLNS dan membayar dengan segera dalam masa nyata setelah anda mencapai ambang pembayaran minimum anda. Pembayaran minimum yang dibenarkan adalah 0,05 ETH rendah, yang bagus untuk mereka yang tidak menjalankan rig berkuasa tinggi. Ethermine memang mengambil bayaran 1%, tetapi mereka juga membayar semua ganjaran perlombongan.

Tinjauan Ethermine

Tangkapan skrin dari Ethermine.

Anda juga boleh melombong tanpa nama melalui Ethermine, dan mereka membenarkan beberapa konfigurasi perisian perlombongan yang berbeza, termasuk Claymore Miner, Ethminer dan Phoenix Miner.

Salah satu perkara yang menarik banyak pelombong untuk menggunakan Ethermine adalah sokongan hebat yang mereka dapat, bersama dengan mesin perlombongan yang sangat cekap.

Untuk Ethpool, ini adalah kolam perlombongan jenis Solo yang membayar keseluruhan penghargaan kepada pelombong yang memberikan sumbangan terbesar dalam menyelesaikan blok terbaru. Kerana ini adalah cara perlombongan yang tidak menentu (tetapi adil), terdapat lebih sedikit anggota kumpulan (kurang dari 900 pada bulan Jun 2018).

Sekiranya anda berminat untuk melombong solo, anda mesti membaca peraturan pembayaran sebelum meneruskan. Satu ciri menarik dari Ethpool ialah semua paman dibayar kepada pelombong rawak.

Nanopool

Nanopool mempunyai lebih daripada 85,000 pelombong, menjadikannya kolam perlombongan global ketiga terbesar menurut Investoon. Anda akan dapati bayaran kolam sama dengan Ethmine, hanya 1% dan kolam itu membayar semua ganjaran. Bayaran minimum lalai di Nanopool hanya 0.2 ETH, dan anda boleh menetapkannya lebih rendah dalam tetapan anda jika anda mahu. Ini adalah laman web yang cukup mudah dan senang digunakan, jadi sangat sesuai jika anda baru memulakan perlombongan Ethereum.

Tinjauan NanoPool

Statistik Nanopool

Perhatikan bahawa terdapat beberapa laporan dalam talian mengenai hashrate di Nanopool yang jauh lebih sedikit daripada ketika melombong sendiri, atau bahkan melalui kolam lain. Kononnya, masyarakat nampaknya cukup senang secara umum dengan Nanopool, seperti yang dibuktikan oleh sejumlah besar penambang yang menggunakan kolam.

Kerdil kerdil

Kerdil kerdil dulu antara kolam perlombongan Ethereum yang paling popular, tetapi baru-baru ini tidak disukai, walaupun saya tidak pasti mengapa. Namun, ia tetap menjadi kumpulan perlombongan global keempat terbesar untuk Ethereum, dan mempunyai pelayan global di Amerika Utara dan Selatan, Eropah, Asia dan Australia.

Faedah Dwarfpool

Kelebihan Dwarfpool

Ia mengenakan yuran 1% yang sama dengan kumpulan perlombongan di atas, dan dianggap oleh beberapa pihak sebagai pertukaran yang paling adil kerana mempunyai sistem pembayaran berdasarkan pusingan yang benar-benar sebanding dengan saham anda.

Perlombongan dengan Dwarfpool benar-benar tanpa nama, anda bahkan tidak perlu mendaftar untuk akaun, dan mereka membuat pembayaran automatik setiap jam. Anda dapat mencari setiap statistik mengenai perlombongan di laman web mereka, dan juga dapat memantau setiap rig perlombongan melalui e-mel automatik.

Saya telah melihat beberapa aduan mengenai pembayaran minimum lalai di Dwarfpool, iaitu 1.01 ETH, tetapi orang-orang ini mungkin gagal menyedari bahawa ada borang web yang boleh dihantar untuk mengubah pembayaran minimum menjadi 0,05 ETH, atau serendah sebanyak 0,01 sebagai pembayaran automatik yang perlahan pada akhir giliran.

MiningPoolHub

Saya termasuk MiningPoolHub terakhir, tetapi ia tidak kurang pentingnya dalam pertimbangan kami. Walaupun bermula sebagai kolam perlombongan kecil yang dikendalikan oleh sekumpulan peminat Ethereum yang berdedikasi, ia telah menjadi kolam perlombongan global kedua terbesar. Kerana ada banyak perkara yang disukai di sini.

Salah satunya adalah hakikat bahawa anda juga boleh melombong kira-kira tiga lusin syiling lain. Lain-lain adalah caj, yang dihitung berdasarkan ganjaran bergantung pada bayaran penentuan blok, yuran transaksi, bonus dan beberapa insentif tambahan juga.

Seperti kolam perlombongan global yang lain, ia mempunyai pelayan di Asia, Eropah dan Amerika Utara dan bayaran 0.9% rendah. Paling baik, pelayan di setiap lokasi berlebihan, yang bermaksud tidak memerlukan sandaran.

Kesukaan pengguna satu ciri adalah ciri beralih algoritma yang membolehkan anda melombong banyak syiling algoritma yang sama pada masa yang sama. Orang juga menyukai ciri pertukaran automatik yang menukar duit syiling yang dilombong anda dengan duit syiling lain yang anda nyatakan.

Dan akhirnya ada ciri beralih algoritma automatik yang akan menetapkan akaun anda untuk menambang mana mana algoritma yang mempunyai ganjaran yang paling menguntungkan pada masa itu.

Sekiranya anda ingin menjadi pelombong Ethereum profesional, Miningpoolhub mungkin merupakan kolam perlombongan Ethereum yang sesuai untuk anda.

2Penambang

Salah satu kolam perlombongan baru yang baru memasuki pasaran adalah 2Penambang. Memandangkan mereka adalah salah satu kumpulan baru, mereka mempunyai reka bentuk antara muka pengguna yang unik dan moden.

UI 2Miners

UI 2Miners

Pemaju 2Miners telah mengambil kira semua kekurangan kolam perlombongan semasa dan membuat produk mereka dari awal. Operasi kolam ini benar-benar telus – semua statistik dapat dilihat dan dianalisis oleh sesiapa sahaja.

2Miners mempunyai 2 sistem pembayaran yang berbeza: PPLNS dan SOLO. Ini adalah satu-satunya kumpulan dengan bot pemberitahuan yang tersedia untuk pelbagai utusan.

Kolam ini sangat senang digunakan. Pilihan “Permulaan cepat” membolehkan pelombong pemula untuk mengatur perkakasan mereka dan memulakan perlombongan dalam beberapa saat. 2Miners menyediakan sokongan 24/7 melalui meja bantuan, rangkaian sosial dan utusan.

Dari segi bayaran Ethereum Pool, ia mengenakan kadar standard 1% pada hadiah blok. Akan menarik untuk melihat bagaimana 2Miners tumbuh ketika pelombong berusaha untuk mempelbagaikan diri dari kolam yang sudah ada.

Perlombongan GPU Pasca-Casper

Ethereum akan beralih ke mekanisme konsensus Proof of Stake pada tahun 2018 dan ada yang tertanya-tanya bagaimana ini akan mempengaruhi perlombongan. Berita baiknya ialah anda masih boleh menyebarkannya, tetapi berita buruknya adalah anda harus melakukannya dengan mempertaruhkan Ethereum, dan oleh semua akaun, ia mesti menjadi sebilangan besar Ethereum.

Anda boleh memulakan perlombongan sekarang, tetapi jika anda belum memiliki perkakasan itu mungkin tidak berbaloi, walaupun anda boleh melalui laluan perlombongan awan untuk mengumpulkan beberapa Ethereum dan mengelakkan kos perkakasan.

Ethereum Casper

Ethereum Casper PoS

Yang mengatakan, perubahan Casper awal akan menjadi sistem Proof of Work dan Proof of Stake hibrid, di mana PoW masih menambang syiling, tetapi setiap blok ke-50 menggunakan PoS sebagai pengesahan. Itulah pertukaran yang akan datang pada tahun 2018, dan tidak ada yang tahu pasti bila Ethereum akan beralih sepenuhnya ke PoS.

Dengan begitu, mungkin berbaloi untuk membeli atau menyiapkan rig perlombongan Ethereum sekarang, jika anda yakin harga Ethereum akan meningkat secara mendadak dalam beberapa tahun ke depan, kerana kemungkinan akan setidak-tidaknya lama sehingga Ethereum menjadi sama sekali PoS.

Satu ketakutan yang telah beredar berkisar pada perlombongan GPU secara umum. Terdapat perkiraan bahawa sebanyak 2.5 juta GPU digunakan untuk menambang Ethereum, dan jika perlombongan Ethereum berhenti akan ada kekurangan GPU yang akan menjadikan perlombongan menjadi tugas yang tidak menguntungkan.

Apa yang tidak dapat dijelaskan adalah bahawa GPU ini kemungkinan akan perlahan menjauh dari Ethereum setelah sistem hibrid dilaksanakan. Dan pada masa sistem PoS penuh tersedia untuk Ethereum, pasti ada duit syiling lain yang dapat dilombong, dan bahkan projek lain yang dapat memanfaatkan kuasa pengkomputeran GPU ganti.

Jadi, kemungkinan wang yang dibelanjakan di rig perlombongan GPU sekarang tidak akan sia-sia.

Kesimpulannya

Sekiranya anda mempercayai Ethereum untuk jangka masa panjang, maka memulakan rig perlombongan dan bergabung dengan kolam perlombongan kini masuk akal. Terdapat banyak kolam hebat untuk dipilih dan walaupun Ethereum beralih ke Proof of Stake, nampaknya beberapa tahun akan berlalu sehingga peralihan itu selesai.

Sekiranya anda memilih salah satu daripada empat kumpulan perlombongan Ethereum yang disenaraikan di atas, anda akan mengetahui bahawa anda mendapat kebolehpercayaan, kestabilan dan penghargaan yang setimpal. Anda juga akan terus bergerak ke Proof of Stake di Ethereum.

Gambar Pilihan melalui Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me