Dompet Digibyte Terbaik: 7 Pilihan Penyimpanan DGB Paling Selamat

DigiByte (DGB) adalah blockchain yang dibuat untuk meningkatkan kelajuan, keselamatan dan skalabiliti Bitcoin.

Walaupun DigiByte tidak terlalu terkenal di antara cryptocurrency, ia telah menjadi blockchain terpanjang di dunia, dan juga dianggap sebagai blockchain terpantas dan paling terdesentralisasi. Ia dilancarkan tanpa ICO pada Januari 2014 dan menambah sokongan SegWit pada April 2017.

Dengan peningkatan berterusan Bitcoin DigiByte telah berjaya menjadi cryptocurrency terbesar ke-40 dengan permodalan pasaran. Ini menjadikan DGB pilihan yang baik untuk pelaburan, dan jika anda memutuskan untuk melabur dan memegang beberapa DGB, anda memerlukan dompet. Dan di situlah artikel ini sangat berguna.

7 Dompet Digibyte Terbaik

Di bawah ini saya telah mengumpulkan senarai beberapa Dompet Digibyte terbaik yang ada di pasaran. Ini berdasarkan penilaian saya mengenai keselamatan, kebolehgunaan, sokongan komuniti dan penggunaan pelbagai fungsi. Dompet mana yang akhirnya anda pilih bergantung pada pilihan dan keadaan peribadi anda sendiri.

Perlu juga diperhatikan bahawa walaupun mungkin ada dompet lain yang menyokong DGB, penting untuk melakukan kajian anda dan mengesahkan sama ada pembangun masih mengemas kini dompet dan ia terkenal di komuniti Digibyte.

Setelah itu, mari masuk.

Dompet Lejar (Dompet Perkakasan)

The Ledger Nano S terkenal sebagai salah satu dompet perkakasan teratas untuk menyimpan banyak cryptocurrency yang berbeza. Sebenarnya, Ledger menyokong lebih daripada 700 cryptocurrency yang berbeza, dan merupakan antara kaedah yang paling selamat untuk menyimpan cryptocurrency dan memastikannya selamat dari pelaku yang tidak baik.

Ini kerana dompet perkakasan menyimpan semua maklumat kunci peribadi pada peranti dalam persekitaran luar talian. Sekiranya anda perlu membuat transaksi di dompet, ia akan disambungkan ke komputer riba dan pelanggan lejar melalui sambungan USB. Ini bermaksud bahawa kunci peribadi anda tidak pernah terdedah kepada internet dan secara berterusan, penggodam bersemangat.

Walaupun Nano S adalah dompet Ledger yang paling berpatutan, ada juga Ledger Blue dan Ledger X yang baru, kedua-duanya juga dapat digunakan untuk menyimpan DGB.

Dompet Ledger Nano S Digibyte

Dapatkan Ledger Nano S Anda Hari Ini

Dompet Ledger memberikan keselamatan yang sangat baik, menggabungkan kod PIN, penyulitan dan pengesahan dua faktor transaksi dengan memerlukan pengesahan digital dan pengesahan fizikal.

The Ledger Nano S telah melihat beberapa penurunan harga pada tahun 2018 dan pada awal 2019 adalah nilai yang berharga hanya $ 59. The Ledger Nano X adalah model yang lebih maju dan berharga $ 119, sementara Ledger Blue memberi anda keselamatan skrin sentuh canggih, tetapi membawa tanda harga yang cukup besar $ 269.99.

DigiByte Core (Dompet Desktop)

The Teras DigiByte dompet dibuat oleh pasukan DigiByte khusus untuk menyimpan DGB. Selain menyimpan DGB, Core wallet berfungsi sebagai simpul blockchain, membantu mengamankan keseluruhan blockchain DigiByte. Ini sahaja menjadikan dompet DigiByte Core pilihan yang baik kerana anda akan menyokong rangkaian.

Dompet Teras Digibyte

Antara Muka Pengguna Dompet Teras Digibyte. Sumber Gambar: Youtube

Dompet teras memberi anda kawalan asas untuk menghantar dan menerima DGB anda, dan ia telah dipasang oleh lebih daripada 100,000 pengguna, menjadikan DigiByte sebagai blockchain dengan salah satu kumpulan nod terbesar. Dompet Core cukup intuitif, dan anda tidak seharusnya menghadapi masalah dengan cepat menentukan cara menghantar dan menerima DGB.

Satu catatan adalah bahawa semasa anda memuat turun dompet pada mulanya, anda harus menunggu sementara memuat turun dan menyegerakkan keseluruhan blockchain. Ini boleh memakan masa agak lama, tetapi jika anda membiarkan dompet terbuka dan berfungsi semalaman, ia harus disiapkan pada keesokan harinya.

Guarda (Desktop / Web / Dompet Mudah Alih)

Sekiranya anda mencari dompet berbilang mata wang dan berbilang platform untuk menyimpan DGB anda maka Dompet Guarda mungkin sesuai untuk anda. Ini tersedia untuk desktop, web dan mudah alih, dan pemasangan diselaraskan membolehkan anda selalu mendapat akses ke dana dan sejarah transaksi anda.

Guarda Wallet Digibyte

Dompet Mudah Alih Guarda dengan Sokongan DGB. Sumber Gambar: Kedai Google Play

Dompet Guarda juga mempunyai pertukaran bawaan untuk menukar DGB anda menjadi puluhan syiling lain, atau sebaliknya. Sekiranya anda memerlukan lebih banyak DGB, anda boleh membeli lebih banyak dengan mudah melalui dompet Guarda. Dan untuk pengguna perusahaan, dompet itu bahkan dapat digunakan untuk menghasilkan token tersuai.

Reka bentuk ringkas adalah ciri khas dompet Guarda, menjadikannya mudah digunakan dan konsisten tidak kira platform mana yang anda gunakan.

Jaxx Liberty (Desktop / Mudah Alih / Chrome)

Dompet Jaxx Liberty adalah penjenamaan semula dari dompet Jaxx yang asli dan berdasarkan maklum balas pengguna, dompet Jaxx Liberty baru adalah peningkatan yang kukuh berbanding dompet Jaxx yang lebih lama. Jaxx Liberty telah meningkatkan ciri keselamatan, penyegerakan di versi mudah alih, web dan desktop, dan mampu menyimpan 85 cryptocurrency yang berbeza, termasuk DGB tentu saja.

Satu-satunya ciri yang nampaknya sangat dihargai oleh pengguna adalah kemampuan Jaxx Liberty untuk menyegerakkan pelbagai platform. Pengguna merasa senang dapat memeriksa baki dan sejarah transaksi mereka dalam masa nyata tidak kira di platform mana mereka berada.

Jaxx Wallet Digibyte

Sokongan Jaxx untuk DGB. Sumber Gambar: Blog Jaxx

Versi desktop berfungsi dengan Windows, Linux dan OSX, sementara versi mudah alih tersedia untuk iOS dan Android, dan bahkan ada pelanjutan Chrome untuk pengguna dompet dalam talian.

Dompet Jaxx yang asli dilancarkan pada tahun 2014, sehingga mempunyai banyak sejarah, dan pasukan pengembangan menggunakan pengalaman luas mereka untuk terus meningkatkan Jaxx Liberty. Dompetnya sangat mesra pengguna dan semestinya mudah bagi sesiapa sahaja untuk menyimpan DGB mereka, atau menghantar dan menerima duit syiling di dalam Jaxx Liberty. Dompet ini juga mempunyai integrasi ShapeShift, menjadikannya mudah untuk menukar DGB dengan syiling lain tepat di dalam dompet.

DigiByte Go Wallet (Dompet Dalam Talian / Sambungan Chrome)

The Dompet DigiByte Go adalah pelepasan rasmi dari pasukan DigiByte. Ia adalah sambungan Chrome, dan dianggap cukup selamat sebagai dompet dalam talian. Bagi mereka yang selalu dalam perjalanan menyimpan DGB dalam dompet dalam talian selalunya merupakan pilihan terbaik, sekurang-kurangnya selagi jumlahnya tidak terlalu banyak disimpan.

Sebelum dijenamakan semula sebagai dompet DigiByte Go pada bulan Disember 2017, ini dikenali sebagai dompet DigiByte Gaming. Jadi, mereka yang biasa dengan DigiByte sejak awal akan mengenali ini sebagai dompet Permainan.

Dompet DigiByte Go boleh dibuat dan siap digunakan dalam beberapa minit, yang sangat mudah. Ia juga mempunyai antara muka intuitif, menjadikannya mudah untuk mengirim dan menerima DGB. Ramai orang menganggap ini sebagai dompet DigiByte kegemaran mereka.

Dompet Keluaran (Dompet Desktop)

Dompet Keluaran adalah dompet desktop pelbagai mata wang yang boleh digunakan untuk menyimpan DigiBytes anda dengan selamat dan selamat. Ia juga merupakan salah satu dompet cryptocurrency yang paling indah, dan sangat popular sejak dilancarkan pada tahun 2016. Antara muka pengguna bersih dan ringkas, dan penyulitan kunci peribadi dan data transaksi menjadikan Exodus sebagai pilihan terbaik untuk DigiByte desktop dompet.

Antaramuka Wallet Keluaran Digibyte

Portfolio Dompet Desktop Keluaran Lihat Antara Muka Pengguna

Keluaran tersedia untuk Windows, OSX dan Linux dan mempunyai sokongan 24/7 diperlukan.

Atom (Universal Wallet)

Dompet pihak ketiga lain yang mungkin anda ingin pertimbangkan adalah Atomic Wallet. Ini adalah dompet sejagat yang kini tersedia di desktop dan akan segera dilancarkan dalam versi mudah alih. Selain sokongan untuk Digibyte, ia juga boleh digunakan untuk lebih dari 300 cryptocurrency lain.

Mungkin salah satu ciri terbaik dompet Atom adalah integrasi yang dimiliki dengan Shapeshift dan Changelly. Gerbang pertukaran cryptocurrency segera ini akan membolehkan pengguna dompet Atom menukar DGB mereka dengan crypto lain. Anda juga boleh menggunakan gerbang fiat mereka untuk menukar duit syiling anda dengan EUR, GBP atau USD.

Sekiranya anda menghargai fungsi pertukaran tetapi lebih suka tidak menggunakan perkhidmatan terpusat maka anda akan senang mengetahui sokongan Atomic Swap yang akan datang. Ini akan membolehkan anda menukar duit syiling anda untuk duit syiling lain secara langsung merentasi rantai.

Walaupun terdapat integrasi ini, Atomic Wallet menyimpan maklumat kunci peribadi anda di lokasi anda dan dengan demikian, adalah alternatif yang lebih baik daripada banyak “dompet” pertukaran yang kadang-kadang disebut-sebut. Sekiranya anda ingin menggunakan dompet Atom, ia boleh dimuat turun dan kini berfungsi di Ubuntu, Debian dan Fedora.

Pembangun sedang berusaha untuk melepaskan versi mudah alih untuk Android. Mereka akan melepaskan versi aplikasi alfa yang akan mereka perbarui pengguna di laman web mereka.

Dompet Kertas Digibyte

Cara termudah untuk membuat dompet kertas adalah dengan hanya menulis kunci peribadi anda pada sehelai kertas. Sekiranya anda mahukan sesuatu yang kelihatan lebih cantik dan merangkumi kod QR yang berguna, anda boleh menggunakan penjana dompet kertas pelbagai mata wang di WalletGenerator.net. Dompet kertas adalah kaedah penyimpanan paling selamat untuk DGB jika dompet dibuat di luar talian. Mereka juga bagus untuk memberikan hadiah DGB.

Kesimpulannya

Anda harus mencari dompet Digibyte yang sesuai untuk kegunaan anda dalam senarai di atas. Sekiranya anda mahukan keselamatan yang paling banyak, anda mungkin paling sesuai untuk mendapatkan dompet perkakasan. Sudah tentu mereka memerlukan wang tetapi jika anda mempunyai lebih daripada itu dalam crypto maka masuk akal dari perspektif praktikal semata-mata.

Sekiranya anda mencari dompet yang lebih berfungsi, Digibyte Core mendapat sokongan paling banyak daripada komuniti. Sekiranya anda lebih suka dompet yang membolehkan anda menyimpan sejumlah wang syiling lain, maka salah satu dompet pihak ketiga boleh dipertimbangkan.

Sudah tentu, tidak ada yang menghalang anda daripada mempunyai banyak pilihan storan untuk tujuan yang berbeza. Anda boleh menyimpan sebahagian besar simpanan DGB anda di dompet perkakasan dan kemudian menyimpan jumlah yang lebih kecil dalam dompet mudah alih atau desktop untuk transaksi yang lebih kerap.

Apa sahaja dompet yang anda pilih untuk memilih, pastikan anda mengikuti amalan terbaik dalam hal keselamatan dompet. Jangan memuat turun fail yang mencurigakan, simpan kata kunci anda dan selamat dalam persekitaran yang selamat.

Tempat Terbaik untuk Membeli DGB

  • Bittrex
  • Poloniex
  • Huobi
  • KuCoin

Gambar Pilihan melalui Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me