Dompet Dogecoin Terbaik: Tempat Paling Selamat untuk Menyimpan DOGE Anda

Banyak ANJING, perlukan dompet!

Walaupun dilancarkan sebagai memecoin, daya tarikan Dogecoin masih memikat masyarakat crypto dan merupakan salah satu sebab mengapa ia masih mengekalkan kedudukan cap pasaran yang tinggi.

Sekiranya anda telah memutuskan untuk mengikuti tren tersebut, anda akan memerlukan beberapa kaedah selamat dan selamat untuk menyimpan emas internet meme itu. Memandangkan peningkatan populariti Dogecoin, kini terdapat sejumlah pilihan dan dompet penyimpanan yang berbeza dengan sokongan DOGE.

Dalam catatan ini, kami akan menganalisis dompet Dogecoin terbaik yang ada sekarang. Ini termasuk pilihan dompet desktop, mudah alih dan perkakasan. Kami juga akan melihat bagaimana anda boleh menyediakan penyimpanan sejuk yang selamat dengan pilihan dompet kertas yang belum sempurna.

6 Dompet Dogecoin Teratas

Sebelum kita dapat menggali senarai dompet Dogecoin, adalah penting untuk menunjukkan kriteria kami untuk pemilihan dompet teratas. Kami mendasarkannya pada faktor seperti keselamatan dompet, sokongan berterusan, keramahan pengguna, kos dan maklum balas masyarakat umum.

Ini bukan senarai lengkap dan mungkin ada beberapa dompet yang belum kami lindungi. Sekiranya anda menggunakan dompet lain, pastikan ia telah disahkan oleh komuniti dan bahawa ia telah menerima audit keselamatan umum.

Dompet Perkakasan Ledger Nano S

Penyimpanan luar talian secara meluas dianggap sebagai kaedah paling selamat dan paling selamat untuk menyimpan cryptocurrency anda. Salah satu kaedah penyimpanan luar talian adalah dompet perkakasan, dan salah satu dompet perkakasan teratas adalah Ledger Nano S. Alasan mengapa ia menjadi salah satu pilihan utama adalah pelbagai ciri keselamatan yang dimasukkan ke dalam peranti untuk menyimpan duit syiling anda sekuat mungkin dan di luar jangkauan penggodam.

The Lejar Nano S kelihatan seperti peranti USB kecil, dengan satu perbezaan utama kerana ia menggunakan paparan OLED bawaan yang digunakan bersama dengan butang kecil pada peranti untuk mengesahkan dan mengesahkan transaksi secara manual. The Ledger mempunyai penyimpanan PIN kunci peribadi anda yang selamat dan ciri sandaran dan pemulihan yang mudah digunakan, serta pengesahan 2 faktor.

Ledger Nano S Dogecoin

Peranti Ledger Nano S. Imej melalui ledger.com

Peranti ini bukan sahaja menyimpan kunci peribadi Dogecoin anda, tetapi juga menyokong penyimpanan lebih dari 700 cryptocurrency yang berbeza. Oleh itu, anda mungkin boleh menyimpan hampir semua pegangan anda di lejar, memastikan semuanya selamat dan terjamin.

Satu-satunya kelemahan untuk Ledger Nano S adalah bahawa ia tidak percuma, dan pada bulan November 2018 ia akan dikenakan biaya $ 99, yang kami rasa berbaloi dengan mempertimbangkan keselamatan tambahan yang anda dapat dengan dompet perkakasan.

Dompet Perkakasan Trezor One

Dompet perkakasan yang lebih murah dengan harga € 83 adalah Trezor One. Ini adalah dompet perkakasan yang dikembangkan oleh Satoshilabs yang merupakan syarikat yang berpusat di Republik Czech. Bersama dengan Ledger, Trezor adalah salah satu dompet perkakasan yang paling dipercayai. Selain sokongan dompet untuk Dogecoin, ia menyokong 700 token lagi.

Seperti Ledger Nano, kunci peribadi untuk dompet Dogecoin anda disimpan pada peranti anda dan menjadikannya sukar bagi mana-mana penggodam untuk mendapatkannya melalui sambungan dalam talian. Ia berinteraksi dengan Trezor Bridge yang memudahkan hubungan antara peranti Trezor anda dan penyemak imbas anda. Di bawah adalah tangkapan skrin dengan Dogecoin Trezor UI.

Trezor Home Dogecoin

Antara muka rumah Trezor Model One dihubungkan melalui Trezor Bridge. Imej melalui Reddit

Walaupun Trezor Model One adalah dompet tahap kemasukan, SatoshiLabs juga telah mengembangkan versi yang lebih mahal yang disebut Model T. Ini dijual pada harga € 180 dan tidak seperti Trezor One, ia mempunyai skrin sentuh berwarna. Ini menjadikannya lebih mudah untuk berinteraksi dengan dompet tanpa perlu memasukkan input digit demi digit secara manual.

Dari segi liputan duit syiling, model T menyokong beberapa lagi syiling dan mempunyai sokongan untuk cryptocurrency seperti Ripple (XRP), Monero (XMR) dan beberapa syiling bukan ERC20 yang lain. Walau bagaimanapun, mereka mempunyai fungsi keselamatan dan telanjang yang sama jadi jika anda tidak bermaksud memegang duit syiling ini, Trezor One dapat mencukupi.

Dompet Dogecoin rasmi

Sekiranya anda benar-benar berminat dengan Dogecoin, cara terbaik untuk menyimpan duit syiling anda adalah dengan cara rasmi Dompet Dogecoin. Versi desktop dompet terdapat dalam dompet teras yang memuat turun keseluruhan blockchain dan membantu mengamankan rangkaian, serta versi ringan yang disebut MultiDoge sesuai untuk menyimpan dan memindahkan Dogecoin, dan versi mudah alih untuk peranti Android.

Versi desktop, Core dan Lite, tersedia untuk Windows, OSX dan Linux. Satu peringatan adalah bahawa versi ringan tidak dapat digunakan untuk perlombongan, jadi jika anda berminat untuk melombong Dogecoin, anda memerlukan versi inti.

Dompet Dogecoin rasmi

Antara Muka Pengguna Dompet Dogecoin Rasmi. Imej melalui Reddit

Dompet Dogecoin rasmi bukan yang paling cantik yang akan anda lihat, tetapi cepat dan mudah untuk disiapkan dan digunakan. Proses penyegerakan tidak terlalu lama, terutamanya jika anda menggunakan versi ringan, dan anda akan mendapati antara muka yang mudah difahami dan dilayari.

Kelemahan dompet Dogecoin rasmi adalah kekurangan sokongan atau iOS dan hakikat bahawa itu adalah dompet Dogecoin sahaja, jadi jika anda mempunyai duit syiling lain, anda juga memerlukan dompet lain.

Dompet Dogechain (Dompet Dalam Talian)

Untuk kemudahan penggunaan sebilangan orang lebih suka dompet dalam talian yang boleh diakses dari mana-mana penyemak imbas. Kami tidak mengesyorkan jenis dompet ini kerana masalah keselamatan, tetapi jika anda hanya berurusan dengan sejumlah kecil DOGE Dogechain dompet adalah pilihan yang tepat untuk dompet dalam talian.

Berita baiknya adalah bahawa dompet ini menyulitkan segalanya, dan maklumat dompet anda tidak pernah diakses oleh Dogechain. Fail yang dienkripsi disimpan di awan, bukan di pelayan DogeChain, jadi walaupun jika serangan nuklear mengeluarkan semua pelayan Dogechain sekaligus, anda masih dapat mengakses syiling anda.

Ini adalah penyelesaian yang mudah, dan berfungsi dengan baik jika anda adalah pengembara yang kerap memerlukan akses ke dompet Dogecoin anda dari pelbagai lokasi dan pelbagai komputer.

Dompet Jaxx

Jaxx adalah dompet berbilang duit syiling dengan pilihan desktop dan mudah alih, dan ini adalah satu lagi pilihan baik bagi sesiapa yang ingin menyimpan Dogecoin mereka dengan selamat. Ia baru-baru ini dikemas kini dan kini dipanggil Jaxx Liberty, dan ia dapat menyimpan lebih dari 85 cryptocurrency berbeza, dengan lebih banyak yang ditambah sepanjang masa.

Setelah dilancarkan pada tahun 2014, dompet Jaxx telah dimuat turun berjuta-juta kali, dan ini adalah pilihan utama bagi banyak peminat cryptocurrency berkat pelbagai syiling yang dapat disimpannya, dan kerana pasukan Jaxx terus meningkatkan dompet.

Versi desktop Jaxx Liberty boleh dimuat turun untuk Windows, OSX dan Linux. Versi mudah alih menyokong kedua-dua peranti Android dan iOS, dan bahkan ada pelanjutan Google Chrome untuk menggunakan dompet dalam talian. Dan anda boleh menyegerakkan dan memasangkan dompet anda di semua peranti ini. Itu kemudahan.

Antara muka pengguna sangat intuitif dan mesra pengguna, dan ini membolehkan anda mengekalkan kawalan kunci peribadi anda. Malah mereka yang tidak pernah menggunakan dompet cryptocurrency sebelumnya tidak mempunyai masalah untuk belajar bagaimana menguruskan DOGE mereka menggunakan dompet Jaxx. Dan Jaxx juga menjadikan pertukaran syiling anda mudah dengan integrasi ShapeShift yang terbina dalam.

Dompet Kertas Dogecoin

Kaedah sekolah untuk menyimpan cryptocurrency anda dengan selamat adalah dengan dompet kertas fizikal. Walaupun tidak disebutkan lagi seperti dulu, dompet kertas masih merupakan pilihan yang sangat baik jika keselamatan adalah salah satu masalah utama anda.

Dompet kertas tidak lebih daripada kunci peribadi anda yang dicetak pada sehelai kertas. Penjana dompet kertas juga sering mencetak kod QR untuk memudahkan pemindahan duit syiling. Tetapi tarikan utama dompet kertas adalah bahawa ia tidak tersambung ke internet, yang bermaksud tidak ada cara bagi penggodam untuk mencuri duit syiling anda.

Penjana dompet kertas DogeCoin

Penjana Dompet dalam talian untuk Dogecoin. Sumber: WalletGenerator.net

Sudah tentu dompet kertas itu sendiri masih terdedah kepada pencurian atau kerosakan, jadi sangat penting untuk memastikan dompet kertas anda selamat setelah dibuat. Ramai orang menggunakan peti besi atau peti simpanan bank untuk menyimpan dompet kertas mereka dengan selamat. Dan banyak orang juga mengesyorkan menyimpan salinan dompet kertas di beberapa lokasi selamat sekiranya ada yang musnah.

Salah satu penjana dompet kertas yang paling popular adalah WalletGenerator.net, yang bukan sahaja menyokong pembuatan dompet kertas Dogecoin, tetapi juga dapat digunakan untuk membuat dompet kertas untuk 196 cryptocurrency lain.

Sebaiknya jika anda menggunakan penjana dompet kertas seperti ini untuk dompet Dogecoin anda, anda menggunakannya di luar talian. Anda boleh memuat turun fail laman web dan kemudian menghasilkan dompet secara manual dalam persekitaran luar talian yang pasti lebih selamat daripada menggunakannya semasa bersambung ke internet.

Kesimpulannya

Apa dompet Dogecoin yang anda memutuskan untuk digunakan benar-benar sesuai dengan pilihan peribadi anda sendiri.

Sekiranya anda mencari kaedah yang murah dan cepat untuk menghantar / menerima duit syiling, sama ada dompet Dogecoin rasmi boleh berfungsi untuk anda. Sebagai alternatif, jika anda mencari pilihan penyimpanan sejuk yang lebih selamat untuk simpanan DOGE yang lebih besar maka anda mungkin ingin mempertimbangkan perkakasan atau dompet kertas.

Ingatlah bahawa semasa menyimpan keselamatan cryptocurrency harus menjadi perhatian utama anda. Terlalu mudah untuk kehilangan wang syiling anda daripada penggodam, salah mengetik alamat, atau melupakan frasa laluan anda. Sentiasa ambil semua langkah keselamatan dan gunakan storan paling selamat untuk cryptocurrency anda.

Tempat untuk Membeli DOGE:

  • HitBTC
  • Kraken
  • Bittrex
  • Poloniex
  • Cryptopia

Gambar Pilihan melalui Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me