Dompet Tron (TRX): 8 daripada Pilihan Storan Terbaik

TRON adalah salah satu projek terdesentralisasi blockchain teratas, dengan duit syilingnya TRX yang kini berada di kedudukan nombor 11 untuk permodalan pasaran tertinggi. Ini bermaksud ia sangat popular, dan ini bermaksud banyak orang memerlukan dompet untuk menyimpan duit syiling TRX mereka.

TRON pada mulanya dilancarkan dengan token ERC-20 di blockchain Ethereum, tetapi sejak melancarkan jaringan utamanya sendiri pada bulan Jun 2018 token TRX adalah token asli. Ini bermakna anda memerlukan dompet yang khusus untuk TRON untuk menyimpan TRX anda. Tidak cukup untuk menggunakan dompet yang serasi dengan ERC-20.

Dalam catatan ini, kami akan membawa anda melalui beberapa pilihan dompet dan storan Tron terbaik. Ini akan merangkumi sejumlah dompet perkakasan, PC, mudah alih dan web. Kami juga akan menunjukkan kepada anda cara menyimpan Tron anda dengan selamat di dompet kertas.

8 Tempat Teratas untuk Menyimpan TRX Anda

Ketika memilih dompet Tron, anda mesti tahu dengan tepat apa keperluan peribadi anda. Ini merangkumi faktor seperti keteraturan penggunaan, kos dompet, masalah keselamatan atau pengalaman pengguna. Sudah tentu, terdapat juga pertukaran antara faktor-faktor ini yang perlu anda pertimbangkan.

Kami telah memilih senarai lapan dompet terbaik untuk menyimpan Tron anda. Ini berdasarkan kriteria terpilih kami untuk keselamatan, pengalaman pengguna dan sokongan masyarakat.

Ledger Nano S (Dompet Perkakasan)

Untuk keselamatan, sukar untuk mengalahkan dompet perkakasan, dan Lejar Nano S adalah salah satu dompet perkakasan yang dinilai tinggi. Ia kecil dan tidak mengganggu, dan menyambung ke komputer anda melalui port USB, yang membolehkan anda menyimpan kunci peribadi anda dengan selamat dalam tetapan penyimpanan sejuk luar talian.

Peranti Ledger dirancang dengan keselamatan sebagai keutamaan utamanya, dan menggabungkan skrin terpasang dengan butang untuk memastikan peretasan tidak dapat dilakukan. Semasa menjawab arahan di layar, butang fizikal juga harus digunakan, sehingga tidak ada penggodam yang dapat memintas transaksi anda atau mencuri duit syiling anda dari lokasi terpencil.

Lejar Nano Tron

Peranti Perkakasan Ledger Nano S

The Ledger Nano S juga bagus jika anda mempunyai duit syiling selain TRX kerana boleh digunakan untuk menyimpan lebih dari 700 cryptocurrency lain.

Untuk menggunakan Lejar dengan duit syiling TRX anda, anda juga perlu memuat turun dompet desktop Tronscan dari Github. Bukan antara muka pengguna yang paling mesra bagi mereka yang baru menggunakan cryptocurrency, tetapi kebanyakan orang harus mengetahuinya dengan cepat.

Satu-satunya kelemahan Ledger Nano S adalah kosnya. Mulai November 2018, anda akan membayar $ 99.99 untuk Ledger Nano S yang baru, tetapi sejujurnya ia adalah harga yang kecil untuk membayar keselamatan yang kukuh di dalam peranti.

Trezor (Dompet Perkakasan)

Trezor adalah dompet perkakasan lain yang mempunyai sokongan untuk TRX dan hanya sedikit lebih rendah daripada lejar pada harga € 83.49. Trezor dikembangkan oleh sebuah syarikat di republik Czech yang bernama Satoshi labs. Trezor adalah dompet perkakasan pelbagai mata wang dan bersama dengan Tron ia dapat menyimpan lebih dari 700 syiling lain.

Memandangkan Trezor adalah dompet perkakasan, ini bermakna kunci peribadi Tron anda disimpan dengan selamat dalam persekitaran luar talian dan sejuk. Peranti perkakasan akan berinteraksi dengan Trezor Bridge yang menghubungkan peranti anda dengan penyemak imbas pilihan anda. Berikut adalah tangkapan skrin antara muka Trezor.

Dompet Trezor dengan Tron

UI Peranti Perkakasan Trezor

Sama seperti Ledger Nano, Trezor tahap kemasukan menghendaki anda memasukkan maklumat dengan menukar dua butang. Sekiranya anda mahukan dompet dengan antara muka pengguna yang sedikit lebih sederhana, anda boleh mempertimbangkan Trezor Model T pada harga € 180.29.

Trezor Model T mempunyai skrin sentuh yang menjadikan memasukkan maklumat ke dalam peranti sedikit lebih mudah. Ia juga mempunyai beberapa sokongan untuk duit syiling yang tidak termasuk dalam versi Entry level. Sebagai contoh, duit syiling seperti Ripple XRP dan Monero XMR disokong dengan Model T.

Tronscan (Dompet Web)

Saya sebutkan Tronscan dompet desktop di atas, tetapi ini adalah Tronscan yang berbeza dan dari organisasi yang berbeza. Ini adalah antara muka berasaskan web dan menjadikannya sangat mudah untuk mengakses duit syiling TRX anda dari mana-mana peranti yang disambungkan ke internet dengan penyemak imbas web.

Ini bukan dompet TRON yang paling selamat, dan antara muka pengguna agak jelek, tetapi sangat mudah untuk menavigasi dan menyimpan duit syiling anda.

Ini juga memberi anda akses mudah ke maklumat mengenai transaksi dan baki akaun anda yang lalu. Dan jika anda ingin mengunci beberapa duit syiling, anda juga boleh melakukannya tanpa masalah.

Bukan idea yang baik untuk menyimpan sejumlah besar TRX dalam dompet web seperti ini, tetapi secara amnya jika anda berhati-hati dengan tingkah laku dalam talian anda dan dengan kunci peribadi anda, anda pasti baik-baik saja.

Keluaran (Dompet Desktop)

Dompet Keluaran diakui secara meluas sebagai salah satu dompet berbilang mata wang terbaik yang tersedia dari perspektif antara muka pengguna. Cukup indah untuk dilihat.

Dan dompet desktop cukup selamat, terutamanya jika anda selamat dalam tingkah laku menyemak imbas internet anda.

Dompet Keluaran Tron

Antara Muka Pengguna Dompet Desktop Keluaran

Keluaran tidak hanya menyokong penyimpanan TRON, ia juga menyokong hampir 100 cryptocurrency lain, dan pasukan di belakang Exodus menambah lebih banyak sepanjang masa. Anda juga boleh menukar duit syiling dengan cepat menggunakan integrasi ShapeShift.

Keluaran mempunyai versi yang tersedia untuk Windows, Mac dan Linux dan memberikan anda kawalan penuh ke atas semua aset digital yang anda pilih untuk menyimpannya.

Tron Wallet Chrome (Sambungan Penyemak Imbas)

Dompet seterusnya yang termasuk dalam senarai kami adalah sambungan untuk penyemak imbas Chrome, yang menjadikannya serupa dengan pelanjutan penyemak imbas Ethereum MetaMask yang popular. Sekiranya anda mencari kemudahan menyimpan, menghantar dan menerima TRX, sambungan Chrome TRON mungkin sesuai untuk anda.

Anda boleh memuat turun dan memasang pelanjutan penyemak imbas ini dalam beberapa saat dan mudah digunakan. Mungkin membingungkan bagi mereka yang baru menggunakan mata wang kripto untuk menggunakan pelanjutan penyemak imbas seperti ini, tetapi kebanyakan orang mendapat perhatian dalam beberapa minit selepas memuat turun dan memasang.

Salah satu ciri hebat dari sambungan Chrome TRON Wallet ialah semua transaksi yang dibuat dengannya ditandatangani di luar talian, yang memberikan keselamatan tambahan untuk duit syiling anda kerana kunci peribadi tidak pernah dihantar dalam talian.

Tron Wallet iOS

Banyak orang menggunakan telefon pintar hari ini dan mereka semua mahu dapat mengakses semua yang dalam perjalanan. Pengguna Apple iPhone dan iPad boleh memuat turun Dompet TRON untuk iOS mengakses TRX mereka. Dompet ini secara rasmi disokong oleh TRON Foundation dan merupakan dompet iOS yang disyorkan untuk menyimpan TRX.

Dompet iOS Tron

Dompet Mudah Alih Tron yang disokong pada iOS. Imej melalui iStore

Perisian untuk dompet adalah sumber terbuka, jadi anda tahu tidak ada yang jahat yang mengintai dalam kod tersebut. Kunci peribadi disimpan secara tempatan oleh aplikasi, yang memastikan kunci anda lebih selamat.

Cepat memuat turun dan memasang dan mempunyai antara muka pengguna yang ringkas dan intuitif yang akan jelas bagi hampir semua orang. Satu-satunya kelemahan adalah bahawa ia tidak dapat digunakan dengan duit syiling selain TRX, jadi jika anda memegang banyak cryptocurrency, anda memerlukan dompet lain untuk yang lain.

Tron Wallet Android

Pengguna Android tidak boleh ketinggalan dalam hal penyimpanan TRX mudah alih mereka, jadi inilah Android aplikasi dompet mudah alih disyorkan untuk digunakan oleh TRON Foundation. Seperti versi iOS, ia menjadikan penyimpanan dan urus niaga menjadi tugas yang mudah, dan mempunyai antara muka pengguna yang intuitif. Ia juga dilengkapi penyediaan dompet sejuk untuk keselamatan yang ketat.

Dompet Android Tron

Dompet Android untuk Tron. Imej melalui Kedai Google Play

Sebarang butiran peribadi dalam aplikasi dienkripsi kata laluan, dan jika anda mahukan lebih banyak keselamatan, anda boleh membuat frasa pemulihan 24 kata, sekiranya telefon anda hilang.

Seperti dompet mudah alih iOS, satu-satunya kelemahan adalah bahawa dompet ini juga hanya menyimpan TRX, jadi anda perlu mencari di tempat lain untuk keperluan penyimpanan duit syiling yang lain.

Dompet Kertas TRON

Dompet kertas dianggap oleh beberapa orang sebagai kaedah paling selamat untuk menyimpan TRX (atau cryptocurrency apa pun). Ini kerana dompet kertas adalah kaedah luar talian untuk menyimpan duit syiling.

Semasa menggunakan dompet kertas, kunci awam dan peribadi anda dicetak pada sehelai kertas. Penyediaannya boleh dilakukan sepenuhnya di luar talian, jadi kunci peribadi anda tidak pernah terkena internet. Muat turun hanya fail laman web untuk ini penjana dompet kertas dan jalankan dengan internet anda terputus.

Apabila dibuat dengan betul dan disimpan dengan beberapa langkah berjaga-jaga terhadap kehilangan, kemusnahan atau pencurian, hampir mustahil bagi sesiapa sahaja untuk mencuri duit syiling yang tersimpan di dompet kertas.

Kesimpulannya

Seperti yang anda lihat ada banyak pilihan ketika memilih dompet TRON, dari pelanjutan penyemak imbas dan dompet web, ke dompet mudah alih atau desktop, dan juga dompet perkakasan. Dan bagi mereka yang mahukan penyimpanan paling selamat, malah ada dompet kertas untuk TRON.

Sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan dompet yang tidak disebutkan di atas, pastikan ia sekurang-kurangnya disahkan oleh Tron Foundation. Dompet berniat jahat adalah salah satu cara yang paling popular bagi penggodam untuk mendapatkan semua kunci peribadi penting anda.

Tidak kira dompet mana yang anda memutuskan untuk menggunakannya pada akhirnya, pastikan anda mengikuti amalan terbaik cryptocurrency. Ini termasuk menjaga cadangan kata kunci anda dan menjaga PC anda bebas daripada perisian hasad.

Tempat Terbaik untuk Membeli TRX:

  • Pertukaran Binance
  • Huobi
  • Bittrex
  • HitBTC
  • Cryptopia

Gambar Pilihan melalui Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me