Dompet ZCash Terbaik: Tempat Paling Selamat untuk Menyimpan ZEC Anda

Apa gunanya koin privasi jika anda tidak mempunyai tempat yang selamat untuk menyimpannya?

Dalam panduan ini, kami akan memberikan gambaran menyeluruh mengenai dompet ZCash terbaik untuk menyimpan ZCash (ZEC) anda. Kami akan membandingkan pelbagai pilihan serta kelebihan dan kekurangan pilihan penyimpanan tertentu.

Kami juga akan memberi anda apa yang perlu anda ketahui tentang memilih dompet yang selamat dan bagaimana memastikan bahawa ZEC anda tidak terdedah kepada penggodam. Dengan itu, mari kita memasuki syarat utama untuk mendapatkan dompet ZCash yang selamat.

Apa yang Perlu Diperhatikan dalam ZCash Wallet

Sebelum anda dapat mencari dompet ZCash yang tepat, anda harus tahu apa yang anda cari. Adakah anda berminat dengan dompet pembayaran yang cepat dan mudah atau adakah anda lebih peduli dengan potensi eksploitasi di dompet? Adakah anda mencari penyimpanan portfolio besar ZEC atau ini untuk transaksi harian?

Berikut adalah beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan:

  • Penyimpanan Kunci Peribadi – Terdapat banyak pengguna cryptocurrency yang berpendapat bahawa jika anda tidak memegang kunci peribadi, maka anda tidak memegang duit syiling. Ini berlaku untuk sejumlah dompet termasuk yang terdapat di banyak pertukaran cryptocurrency. Anda harus mempercayai bahawa penyedia dompet itu jujur ​​dan sistem mereka selamat dari penggodam
  • Pembangunan yang sedang berlangsung – Ini penting kerana ini bermaksud bahawa dompet akan sentiasa dikemas kini dengan tampalan dan bimbingan terkini dari pemaju teras. Lebih-lebih lagi, ini akan memastikan bahawa dompet disimpan bebas dari sebarang kemungkinan eksploitasi yang dikenal pasti oleh masyarakat.
  • Mesra pengguna – Ini adalah pertimbangan penting bagi pengguna yang agak baru menggunakan ZCash. Terdapat banyak dompet yang tidak mesra pengguna dan akibatnya sedikit menakutkan. Walaupun dompet semestinya 100% selamat, antara muka pengguna yang bersih membantu penggunaan.
  • Sandaran & Pulihkan Pilihan – Ini juga akan banyak bergantung pada bagaimana tahap pengalaman pengguna. Menggunakan kata-kata benih dompet adalah kaedah tradisional untuk menyandarkan dompet luar talian anda. Tetapi, sekiranya anda kehilangan benih ini, anda juga akan kehilangan duit syiling anda. Semasa menggunakan dompet dalam talian dengan pengesahan dua faktor, anda mempunyai pilihan lain untuk memulihkannya.

Sebilangan besar pilihan di atas adalah, bagaimanapun, adalah pertukaran. Sekiranya anda mengawal sepenuhnya kunci dan dana anda, anda akan bertanggungjawab sepenuhnya untuk pemulihan dan penjanaan benih.

8 Dompet ZCash Teratas

Sekarang setelah anda mempunyai idea tentang apa yang harus dicari dalam dompet ZEC, mari kita lihat tujuh pilihan storan ZCash terbaik yang ada di pasaran. Ini tidak terdapat dalam urutan tertentu dan kami menyenaraikan kebaikan dan keburukan masing-masing.

Lejar Nano S

The Ledger Nano S adalah salah satu dompet cryptocurrency perkakasan yang paling popular di dunia. Ini kerana ia juga memberi pengguna persekitaran yang paling selamat untuk menyimpan cryptocurrency. Sekiranya anda prihatin dengan keselamatan (dan semestinya) Ledger Nano S harus menjadi pilihan anda untuk dompet ZEC.

Lejar Nano S ZCash

Imej melalui Ledger.com

Salah satu ciri utamanya adalah paparan OLED yang menunjukkan perincian setiap transaksi, tetapi juga digabungkan dengan butang fizikal di sisi dompet untuk mengesahkan transaksi. Ini menghalang peretas membuat transaksi di peranti kerana mereka mungkin dapat mengakses data, tetapi mereka tidak dapat menekan butang secara fizikal pada peranti.

Beratnya Nano S hanya 16.2 gram dan panjangnya kurang dari 100mm dan lebar 18 mm. Dengan ketebalan 9mm anda boleh membawa dompet perkakasan ini dengan mudah ke mana sahaja anda pergi.

Anda boleh menggunakan Ledger dengan Windows, OS X dan Chrome. Anda juga akan mendapat antara muka yang berbeza untuk menyelesaikan transaksi untuk cryptocurrency yang berbeza. Ini membuat anda tidak melakukan kesalahan dalam penghantaran.

Dan itu memaparkan ciri hebat kedua dari Ledger Nano S. Ia mempunyai sokongan untuk banyak cryptocurrency berbeza selain ZCash. Menurut laman web Ledger pada 28 September 2018, Ledger Nano S mampu menyimpan sejumlah 709 aset kripto yang berbeza. Itu lebih daripada hampir semua dompet.

Antara muka pengguna Ledger Nano

Antaramuka Pengguna Ledger Nano pada PC

Salah satu ciri terbaik Nano adalah keselamatannya yang kukuh. Keselamatan adalah sebab kebanyakan orang membeli lejar. Anda akan menemui pelbagai ciri keselamatan yang terpasang untuk mengamankan setiap transaksi sepenuhnya, dan mencegah penggodam daripada mencuri duit anda. Ia menyokong Pengesahan Faktor Kedua Universal, dan dompet tidak ingat kunci anda.

Dan sudah tentu anda dapat membuat sandaran dan memulihkan akaun anda sepenuhnya sekiranya berlaku masalah yang tidak dijangka. Segala bantuan yang diperlukan dilindungi oleh sokongan 24/7 yang ditawarkan oleh Ledger.

Satu kelemahan untuk Ledger Nano S adalah bahawa ia bukan pilihan percuma. Untuk keselamatan terbaik di dompet Zcash, anda boleh membayar $ 99.99.

Pembayaran Bersama

Pembayaran Bersama adalah dompet lain yang dinilai tinggi yang digunakan oleh banyak orang, dan dianggap sebagai dompet yang sesuai untuk pedagang yang ingin menerima pembayaran cryptocurrency dalam talian. Berpusat di Kanada, dompet itu membolehkan pengguna menerima pembayaran dalam kira-kira 965 cryptocurrency yang berbeza, termasuk ZCash.

Salah satu ciri unik dompet Coinpayments adalah kelajuan transaksi yang sangat cepat. Dompet menggunakan teknologi BitGo untuk memproses transaksi dengan lebih pantas daripada dompet ZEC lain.

Seperti yang disebutkan di atas, dompet ini menyokong kira-kira 965 mata wang digital yang berbeza, menjadikannya sangat fleksibel dan mudah bagi mereka yang menggunakan altcoin lain selain ZCash.

Keselamatan adalah perhatian utama dompet Coinpayments, dan ia juga menggunakan teknologi BitGo untuk memastikan transaksi yang selamat. BitGo memungkinkan untuk melakukan transaksi multi-sig, dan mempunyai ciri unik yang membolehkan pengguna mengunci duit syiling sehingga tidak dapat dihabiskan sehingga kunci masa berlalu dan duit syiling dibuka sekali lagi.

Ciri lain yang berguna adalah keupayaan untuk melakukan penukaran automatik ke dalam beberapa cryptocurrency lain. Ini menjimatkan masa dan kekecewaan, menjadikannya lebih mudah untuk mengurus pegangan cryptocurrency anda.

Aplikasi Mudah Alih Coinpayments

Aplikasi Android Coinpayments. Sumber: Google kedai mainan

Ciri baru yang dilaksanakan oleh Coinpayments adalah $ PayByName, yang membolehkan anda membuat a $ tanda nama yang boleh digunakan untuk menerima sebarang cryptocurrency.

Selain itu, terdapat kemudahan Point of Sale di dalam dompet, yang membolehkan anda menerima transaksi secara peribadi. Dan peniaga mempunyai kemampuan untuk mengikat dompet ke akaun bank dan mempunyai penyelesaian fiat ke akaun bank mereka.

Pembayaran Syiling tersedia dalam versi mudah alih untuk Android dan iOS.

Kelemahan Coinpayments adalah terdapat bayaran 0.5% yang dikenakan untuk semua transaksi. Ini menunjukkan bahagian pemproses pembayaran dari dompet, yang dibuat terutamanya untuk peniaga. Kelemahan lain yang perlu dipertimbangkan adalah bahawa pembayaran syiling menyimpan kunci peribadi anda yang mungkin menjadi perhatian beberapa orang.

Dompet Jaxx Liberty

The Dompet Jaxx telah lama terkenal di kalangan peminat cryptocurrency, dan itu adalah dompet lain yang boleh digunakan untuk menyimpan sejumlah besar syiling sebagai tambahan kepada ZCash. Sebenarnya, versi terbaru disebut dompet Jaxx Liberty, dan ia boleh digunakan untuk menyimpan lebih daripada 70 cryptocurrency yang berbeza.

Dompet Jaxx Liberty kini tersedia di Android Mobile, Android Tablet, dan Google Chrome. Versi iOS dan desktop (Mac dan Windows) akan hadir tidak lama lagi. Pengguna telah mengesahkan bahawa dompet mempunyai antara muka yang menarik dan mudah digunakan. Dan ia telah dirancang agar kelihatan sama di setiap peranti, jadi selalu mudah digunakan, walaupun anda beralih dari versi mudah alih ke desktop.

Dompet Jaxx ZCash

Dompet Jaxx Mobile dan Pemalam Chrome

Keselamatan menjadi perhatian utama pemaju Jaxx, dan mereka selalu membiarkan anda mengawal sepenuhnya kunci peribadi anda. Dompet Jaxx Liberty tidak menyimpannya dan tiada orang selain anda yang pernah dapat mengaksesnya. Dan dengan sistem sandaran dan pemulihan yang cepat dan mudah, anda tidak perlu risau kehilangan ZEC anda kerana kesilapan atau kealpaan yang mudah.

Dan jika anda menghadapi masalah, anda selalu dapat menghubungi pasukan sokongan, yang tersedia 24/7.

Kekurangan versi desktop Jaxx Liberty agak mengecewakan, tetapi versi desktop Jaxx lama masih tersedia untuk digunakan.

Coinomi

Sekiranya menggunakan ZCash anda dalam perjalanan adalah barang anda, dompet mudah alih Coinomi mungkin merupakan pilihan yang tepat. Dicipta pada tahun 2014, dompet mudah alih Coinomi membolehkan anda menyimpan dan menguruskan ZCash anda dan lebih dari 500 aset digital lain langsung di peranti mudah alih anda. Dan jika anda menyukai aplikasi Coinomi mudah alih anda, anda akan gembira mengetahui bahawa versi desktop untuk Windows, OS X dan Linux akan tersedia pada akhir 2018.

Built-in ShapeShift dan Changelly membolehkan anda menukar duit syiling dengan mudah, dan antara muka pengguna menjadikan dompet mudah digunakan dan intuitif walaupun untuk pemula.

Dompet Coinomi ZCash

Antara muka pengguna dompet PC dan Mudah Alih Coinomi

Coinomi memandang serius keselamatan, dan kunci anda tidak pernah meninggalkan dompet. Selain itu, terdapat enkripsi dan kriptografi yang kuat. Privasi juga menjadi perhatian utama, dan dompet Coinomi tidak mempunyai perkaitan IP, pautan identiti, penjejakan transaksi atau keperluan KYC. Tambahan pula, permintaan tidak dikenali oleh pelayan Coinomi, menyembunyikan IP anda dari mata kasar.

Coinomi adalah dompet mudah alih yang hebat, tetapi ingat bahawa dompetnya hanya sekuat peranti yang dipasang.

Pelanggan ZCash Rasmi

Sekiranya anda cenderung secara teknologi dan ingin menyokong komuniti ZCash atau menambang ZCash, anda boleh memuat turun dan memasang pelanggan rasmi ZCash. Namun tidak untuk semua orang, kerana hanya tersedia untuk Linux (walaupun komuniti ZCash telah membuat versi Windows dan Mac tidak rasmi).

Dompet Baris Perintah ZCash

Antara Muka Perintah ZCash. Sumber: Youtube

Dompet ZCash rasmi membolehkan anda menjalankan nod ZCash penuh, yang bermaksud anda membantu mengamankan rangkaian, dan anda boleh melombong ZCash jika anda mahu. Ini juga membolehkan anda menghantar transaksi terlindung yang menjadikannya benar-benar peribadi. Kelemahannya, anda perlu memuat turun keseluruhan blockchain.

Dan tentu saja ia hanya menyokong ZCash, jadi jika anda memegang cryptocurrency lain, anda memerlukan dompet lain.

Cryptonator

Cryptonator adalah dompet pelbagai aset lain yang tidak begitu popular seperti yang disebutkan di atas, tetapi masih perlu dipertimbangkan. Cryptonator adalah dompet web yang juga mempunyai versi mudah alih untuk peranti Android. Ia menyokong ZCash serta lebih daripada 20 cryptocurrency lain. Fokus utama dompet adalah keramahan dan keselesaan pengguna, dan ia memberikannya.

Anda akan dapati dompet Cryptonator sangat mudah disediakan dan intuitif dalam penggunaannya. Ia juga menawarkan pertukaran mata wang dalam dompet, yang merupakan ciri yang sangat bagus. Mengawasi sejarah transaksi anda sangat mudah, seperti mengirim dan menerima dana dan memantau baki anda.

Dompet Cryptonator ZCash

Web Cryptonator dan Dompet Mudah Alih

Di bahagian keselamatan, Cryptonator menawarkan pengesahan 2 faktor dan keupayaan untuk membuat senarai alamat IP yang dipercayai.

Perlu diketahui bahawa penyimpanan dalam talian menggunakan dompet web adalah salah satu kaedah paling tidak selamat untuk menyimpan ZCash anda. Kemungkinan untuk diretas masih memihak kepada anda, tetapi dompet perkakasan akan menjadi pilihan yang jauh lebih selamat.

Dompet Atom

Atomic Wallet adalah penyelesaian pelbagai aset untuk penyimpanan ZCash yang selesa. Ia menyokong lebih daripada 300 syiling dan token. Versi desktop tersedia untuk Windows, MacOS, Ubuntu, Debian dan Fedora. Aplikasi alfa peribadi Android dan IOS versi peribadi akan dikeluarkan pada bulan Oktober 2018.

Dompet Atomic ZCash

Antara muka pengguna Atomic Wallet pada Mac dan Mobile

Atomic ZCash Wallet berfungsi dengan pertukaran pertukaran Atom yang terbina dalam. Ciri ini membolehkan pengguna menukar syiling melalui perkhidmatan seperti Shapeshift dan Changelly sehingga dapat menjimatkan kos.

Apabila anda menyimpan Zcash di dompet Atom, kunci peribadi anda disimpan pada peranti anda sehingga lebih selamat daripada versi berasaskan web dalam talian. Anda juga boleh menambahkan sebarang token ERC ke dompet secara manual dalam beberapa saat.

Lebih-lebih lagi, jika anda mengenali seseorang yang boleh anda cadangkan dompet Atom maka anda boleh mendapatkan komisen rujukan dengan menghantarnya ke sana. Terakhir, dompet Zcash atom dilengkapi dengan sokongan 24 jam.

Dompet Kertas ZCash

Sekiranya anda tidak percaya anda perlu mengakses dan menghabiskan ZCash anda dalam masa terdekat anda mungkin ingin mempertimbangkan menyimpannya di dompet kertas.

Oleh kerana ini di luar talian, ia dianggap sebagai penyimpanan sejuk dan merupakan salah satu kaedah paling selamat untuk menyimpan ZCash anda. Sudah tentu ada risiko ancaman fizikal seperti kebakaran, kerosakan air, atau pencurian dompet.

Anda boleh menggunakan penjana dompet dalam talian yang dijumpai di sini untuk menghasilkan dompet kertas dengan cepat dan mudah untuk menyimpan ZCash anda. Sebaiknya buat beberapa salinan dan simpan semuanya di lokasi selamat seperti peti deposit keselamatan dan / atau peti besi.

Kesimpulannya

Jadi, di sana anda mempunyai 7 dompet ZCash teratas untuk menyimpan ZEC dengan selamat dan selamat. Sudah tentu ada yang lain, tetapi senarai ini harus memberi anda pilihan yang dapat memenuhi keperluan sesiapa sahaja untuk penyimpanan ZCash.

Saya cadangkan menggunakan dompet perkakasan atau dompet kertas untuk keselamatan terbaik, tetapi untuk kemudahan penggunaan aplikasi mudah alih selalunya adalah yang terbaik.

Mereka pasti terbaik ketika hendak menghabiskan ZCash anda di mana sahaja. Mungkin anda mahu menyimpan sebahagian besar ZEC anda dalam dompet perkakasan atau dompet kertas, dan jumlah yang lebih kecil dalam dompet mudah alih untuk keperluan seharian.

Tempat Terbaik untuk Membeli ZEC:

  • Binance
  • Kraken
  • Bittrex
  • Pertukaran Huobi
  • HitBTC
  • Poloniex

Gambar Pilihan melalui Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me