Kajian Binance: Gambaran Keseluruhan Pertukaran Lengkap

Dalam ulasan Binance ini, kami akan melihat salah satu pertukaran cryptocurrency terbesar di dunia.

Binance adalah salah satu tempat pertama yang akan dilakukan oleh peniaga cryptocurrency untuk berdagang sejumlah besar altcoin. Dalam jangka hayat mereka yang agak singkat, mereka telah membina reputasi yang kuat dalam masyarakat.

Namun, adakah Binance benar-benar selamat? Adakah mereka pilihan terbaik untuk anda?

Dalam tinjauan ini, kami akan melihat pertukaran secara mendalam. Kami akan memeriksa keselamatan, yuran, fungsi platform dan perlindungan aset. Kami juga akan memberi anda beberapa petua teratas mengenai bagaimana memanfaatkan sepenuhnya perdagangan Binance anda.

Gambaran Keseluruhan Pertukaran Binance

Bagi mereka yang agak baru dalam ekosistem perdagangan cryptocurrency, Binance mungkin merupakan salah satu nama yang paling terkenal. Mereka juga mengalami pertumbuhan yang meletup dan pada saat tinjauan ini mempunyai jumlah 24 jam melebihi $ 700 juta.

Semua ini menjadi lebih mengejutkan apabila seseorang mengetahui bahawa pertukaran itu baru berusia lebih dari satu tahun.

Binance dilancarkan pada bulan Jun 2017 dan menyelesaikan Penawaran Syiling Permulaan. Ia didirikan di China oleh Changpeng Zhao (CZ) yang sendiri mempunyai sejarah yang luas dalam sistem perdagangan dalam talian.

CZ telah juga menjadi tokoh yang cukup popular di ruang cryptocurrency memandangkan pendekatannya yang proaktif. Walaupun Binance ditubuhkan di China, ia memutuskan untuk pindah ke luar negeri tahun lalu sebagai tindak balas terhadap peraturan pemerintah China.

Mereka kemudian berpindah untuk ditempatkan bersama di Hong Kong dan Singapura dan baru-baru ini memutuskan untuk berpindah ke Malta. Ini masih dalam proses tetapi ada banyak yang melihat ini sebagai cara yang baik untuk pertukaran mendapatkan pendedahan kepada EU dan peraturan perbankan mereka.

Pasukan Binance berpecah di seluruh dunia dan mereka mempunyai pejabat serantau di banyak negara di seluruh dunia dengan sebahagian besar tenaga kerja mereka terletak di Asia.

Bayaran Binance


Salah satu faktor terpenting bagi peniaga ketika mereka memilih pertukaran adalah jumlah yuran yang harus mereka bayar. Lagipun, di sinilah pertukaran membuat roti dan mentega mereka sehingga mengetahui struktur yuran memang penting.

Yuran Perdagangan

Ketika datang ke yuran perdagangan di Binance, mereka menggunakan yuran perdagangan 0.1% standard. Sekiranya anda menyimpan dana di token BNB bursa, ini akan dikurangkan terlebih dahulu. Lebih-lebih lagi, jika anda membuat perdagangan di BNB, maka yuran perdagangan anda dikurangkan sebanyak 25%.

Oleh itu, jika anda berniaga BNB / BTC dan membeli BTC maka yuran perdagangan anda hanya akan 0,075%.

Binance juga mempunyai beberapa struktur yuran perdagangan yang lebih maju yang berguna bagi peniaga yang berniaga lebih banyak. Ini didasarkan pada model pembuat pembuat yang direka untuk memberi insentif kepada peniaga untuk bertindak lebih seperti pembuat pasaran dan memberikan sedikit pertukaran.

Di bawah adalah penjelasan yang lebih terperinci mengenai yuran Binance berdasarkan model pembuat pembuat. Mereka disusun pada tahap yang berbeza berdasarkan jumlah dagangan anda.

Tahap Isipadu BTC 30d BNB Holdings Pembuat Pengambil
Piawai < 100 BTC BN 0 BNB 0.10% 0.10%
VIP 1 ≥ 100 BTC BN 50 BNB 0.09% 0.10%
VIP 2 ≥ 500 BTC BN 200 BNB 0,08% 0.10%
VIP 3 ≥ 4,500 BTC ≥ 1,000 BNB 0.07% 0,09%
VIP 4 ≥ 10,000 BTC ≥ 2,000 BNB 0.06% 0,08%
VIP 5 ≥ 20,000 BTC ≥ 3,500 BNB 0.05% 0.07%
VIP 6 ≥ 40,000 BTC ≥ 6,000 BNB 0.04% 0.06%
VIP 7 ≥ 80,000 BTC ≥ 9,000 BNB 0.03% 0.05%
VIP 8 ≥ 150,000 BTC ≥ 110,000 BNB 0.02% 0.04%

Seperti yang anda perhatikan, dengan memberikan kecairan kepada buku pesanan pertukaran Binance, anda akan diberi bayaran perdagangan yang lebih rendah. Sebaliknya, jika anda mengambil mudah tunai dari buku pesanan maka anda akan dikenakan yuran yang sedikit lebih tinggi.

Yuran Pembiayaan dan Pengeluaran

Binance tidak akan mengenakan sebarang bayaran untuk transaksi masuk. Namun, mereka mengenakan yuran berubah pada transaksi keluar. Ini berdasarkan bayaran rangkaian yang perlu dibayar Binance untuk pelombong untuk menyebarkan transaksi anda.

Oleh itu, yuran ini tidak tetap dan akan berubah setiap hari. Walaupun Binance cuba mengurangkan kos yuran ini dengan mengumpulkan permintaan penarikan, mereka mungkin agak tinggi dalam tempoh kesesakan rangkaian.

Anda dapat melihat senarai lengkap kadar pengeluaran langsung yang akan digunakan di Binance jadual bayaran.

Adakah Binance Selamat?

Keselamatan pertukaran cryptocurrency sangat penting bagi kebanyakan peniaga. Terdapat sejarah peretasan pertukaran yang panjang dan ini mungkin merupakan salah satu kebimbangan terbesar bagi pertukaran itu sendiri.

Jadi bagaimana keselamatan Binance bertambah?

Dari segi rekod prestasi Binance, mereka memang cukup kuat. Mereka belum mengalami peretasan pelayan atau sistem mereka hingga kini. Terdapat serangan phishing yang diselaraskan tetapi ini disebabkan oleh kesalahan pengguna.

Walaupun Binance tidak memberikan maklumat terperinci mengenai protokol keselamatan mereka, kami dapat mengumpulkan maklumat berikut dari sumber dalam talian yang lain.

Penyimpanan Sejuk dan Keselamatan Pelayan

Binance tidak diragukan lagi berlatih dengan berhati-hati ketika menyimpan sebahagian besar dana bursa dalam simpanan sejuk. Ini menurut salah seorang staf sokongan mereka yang memberi komen mengenai pengguna reddit soalan.

Penyimpanan sejuk pada dasarnya adalah tempat pertukaran akan menyimpan kunci peribadi dompet di lokasi luar talian yang selamat untuk melindungi mereka dari penggodam.

Juga terkenal bahawa Binance cuba merahsiakan lokasi pelayan perdagangan mereka. Ini adalah untuk melindungi mereka bukan sahaja dari pencerobohan digital tetapi juga dari risiko pelanggaran fizikal.

Banyak peniaga telah berusaha mendapatkan maklumat mengenai lokasi pelayan perdagangan Binance untuk mengendalikan bot di pusat data yang sama. Mereka terus menerus menerima tanggapan negatif kerana risiko itu. Di bawah ini adalah satu e-mel peniaga yang meminta maklumat pelayan.

Binance Lokasi Pelayan

Pedagang bertanya mengenai lokasi pelayan di Binance. Imej Sumber

Oleh itu, Binance pasti mempunyai banyak protokol keselamatan dan sandaran pada sistem mereka untuk mengelakkan pelanggaran.

Sudah tentu ada risiko bahawa penggodam dapat masuk ke akaun pengguna dengan pancingan data. Inilah sebabnya mengapa Binance mempunyai protokol keselamatan untuk melindungi pengguna di pihak mereka.

Keselamatan Pengguna

Pertama, Binance menggunakan komunikasi selamat dengan sijil SSL 256-bit. Ini akan membantu memastikan bukan sahaja hubungan anda bebas dari serangan “lelaki di tengah” tetapi juga akan membantu anda mengenal pasti laman web pancingan data.

Pengesahan SSL Binance

Pengesahan SSL Binance

Sekiranya anda berada di laman web Binance dan gembok SSL tidak ada, maka ini adalah bendera merah besar dan harus memberi amaran kepada anda mengenai kemungkinan serangan pancingan data. Oleh itu, selalu pastikan bahawa anda melihat gembok ini di penyemak imbas.

Walaupun penggodam dapat mendapatkan akses ke kata laluan dan maklumat masuk anda, maka perlindungan lain yang dimiliki Binance dapat membantu anda. Mereka mempunyai pengesahan dua faktor mudah alih serta banyak pengesahan e-mel untuk log masuk dan pengeluaran.

Binance API Hacks

Walaupun Binance tidak mengalami gangguan sistem dalaman mereka, ada dua insiden yang berlaku yang kami anggap penting untuk diatasi. Kedua-duanya berkaitan dengan penggodam yang memanfaatkan sistem API.

Kejadian pertama berlaku pada bulan Mac 2018 ketika penggodam menggunakan kunci API pengguna pancingan data untuk memanipulasi buku pesanan Viacoin dan berusaha mencuci dana dari Binance. Pada dasarnya, penggodam mempunyai akses ke kunci API pengguna dan, menurut a Pos Binance

meletakkan sebilangan besar pembelian pasaran di pasaran VIA / BTC, mendorong harga tinggi, sementara 31 akaun pra-deposit ada di sana menjual VIA di bahagian atas. Ini adalah usaha untuk memindahkan BTC dari akaun phishing ke 31 akaun. Permintaan pengeluaran kemudian dicuba dari akaun ini sejurus kemudian.

Jadi, ini jelas merupakan kes pengguna tidak mengambil berat ketika menggunakan kunci API mereka. Walaupun ini memang merupakan pengalaman yang mengecewakan, Binance berjaya menghentikan pencuri di jalan mereka dan menyekat penarikan diri. Respons profesional dan kuat bersama.

Kejadian kedua berlaku kerana kerentanan di dompet Syscoin. Penyerang dapat memanfaatkan kelemahan ini dan menjual satu SYS untuk 96 BTC. Dalam kes ini, mereka berjaya mengeluarkan dana yang mendorong Binance menghentikan pengeluaran.

Namun, seperti yang dilakukan dengan percubaan sebelumnya, Binance menjadikan pedagang mereka utuh dan bahkan menubuhkan apa yang mereka sebut sebagai Dana Aset Selamat untuk Pengguna (SAFU). Berikut adalah tweet dari pasukan sokongan mengenai kejadian itu.

Bersama-sama kita dapat menyimpulkan bahawa Binance mempunyai keselamatan yang cukup kuat. Ini juga merupakan pernyataan yang dimiliki oleh sebilangan peniaga lain dan mereka diberi perhatian khusus untuk perkara ini.

Sokongan Binance

Kakitangan sokongan responsif adalah keperluan lain yang sangat penting bagi kebanyakan peniaga cryptocurrency. Oleh itu, adalah pertimbangan yang cukup penting untuk kajian kami mengenai Binance.

Binance hanya mempunyai satu jalan untuk menghubungi pasukan sokongan dan itu adalah melalui penggunaan sistem tiket dalam talian. Ini boleh diakses di sini. Setelah anda menghantar tiket sokongan, ia akan dihantar ke pasukan yang berkenaan.

Sekiranya anda ingin meningkatkan kelajuan pertanyaan anda ditangani maka anda harus memastikan bahawa anda memberi mereka semua maklumat yang mereka perlukan untuk mengatasi masalah anda. Sekiranya berkaitan dengan transaksi, pastikan bahawa anda mempunyai ID transaksi dll.

Tiket Sokongan Binance

Pembuatan tiket sokongan Binance. Selesai semua bidang

Ketika menunggu masa, ada perasaan yang bercampur baur.

Semasa pasaran lembu 2017-2018, tidak jarang pengguna menunggu lebih dari sehari untuk mendapat sambutan. Nampaknya ada banyak jawatan dalam talian mengenai kekecewaan yang dihadapi oleh sejumlah peniaga.

Namun, sejak Binance telah mengembangkan pasukan sokongan mereka dan pasaran menjadi tenang, waktu tunggu telah berkurang secara dramatik. Kami mengujinya dengan tiket sokongan kami sendiri dan yang paling banyak kami tunggu adalah maksimum 4 jam.

Anda akan diberitahu melalui e-mel apabila anda mendapat respons daripada pasukan sokongan. Anda kemudian boleh meneruskan perbincangan dengan ejen sokongan melalui e-mel jika anda lebih suka.

Malangnya, tidak seperti pesaing seperti Coinbase dan Bitstamp, tidak ada nombor telefon sokongan yang boleh anda hubungi sekiranya anda ingin bercakap dengan seseorang. Mungkin ini adalah sesuatu yang boleh dipertimbangkan oleh Binance untuk ditambahkan di suatu tempat.

Walau bagaimanapun, jika anda memilih untuk tidak menunggu tindak balas daripada ejen sokongan, maka anda boleh mempertimbangkan untuk menggunakannya Bahagian Soalan Lazim. Sekiranya anda menghadapi masalah yang tidak khusus untuk akaun anda, maka anda boleh yakin bahawa orang lain pernah menanyakannya sebelumnya.

Isu Umum Soalan Lazim Binance

Masalah biasa dijumpai di bahagian FAQ Binance

Terakhir, anda juga dapat menghubungi Binance melalui salah satu saluran media sosial mereka seperti Twitter atau Reddit. Kami telah menjelajahi subreddit Binance dan menyedari bahawa pentadbir secara berkala menjawab permintaan dan pertanyaan pengguna.

Sekiranya anda mempunyai tiket yang memerlukan sedikit masa untuk mendapatkan respons, maka mengemukakan permintaan di Reddit boleh menjadi cara yang baik untuk membuat mereka mendapatkan tiket anda dengan lebih cepat.

Aset Cryptocurrency

Mungkin Binance yang paling terkenal adalah liputan aset mereka yang luas. Sebenarnya, mereka mungkin pertukaran dengan pasangan duit syiling yang paling banyak disenaraikan dari semua bursa utama.

Secara keseluruhan, terdapat lebih dari 127 syiling. Sebilangan besar syiling ini disilangkan dengan Bitcoin, Ethereum dan Binance Coin. Ini bermaksud bahawa Binance mempunyai lebih daripada 382 pasangan perdagangan pada buku pesanan mereka.

Anda dapat melihat senarai lengkap semua syiling yang ada di Binance di bursa mereka di sini.

Walaupun mereka mempunyai banyak syiling untuk diperdagangkan, Binance tidak hanya mengambil duit syiling yang ganjil dan mereka mempunyai keperluan tertentu ketika menyenaraikan koin. Mereka hanya mahu memasukkan duit syiling yang memenuhi syarat pemaju yang ketat.

Aset yang paling menarik di bursa adalah Binance Coin (BNB). Ini adalah duit syiling kecairan di bursa dan itu adalah token yang dikeluarkan semasa ICO Binance tahun lalu.

Binance secara aktif berusaha untuk mempromosikan penggunaan syiling ini dan, dengan demikian, menawarkan insentif yuran perdagangan yang telah kami sebutkan di atas.

Sama ada anda akan memilih untuk menggunakan Binance Coin atau Bitcoin sebagai mata wang asas anda untuk melakukan perdagangan akan bergantung pada kecairan relatif untuk aset yang anda miliki.

Pendaftaran Binance

Sekiranya anda telah memutuskan bahawa anda ingin mencuba Binance maka proses pendaftarannya cukup mudah dan akan membuat anda bersedia dan bersedia untuk berdagang dalam masa kurang dari 10 minit.

Semasa anda mendaftar, yang perlu anda gunakan ialah alamat e-mel dan kata laluan yang sah. Setelah anda melengkapkan maklumat ini, mereka akan meminta anda mengesahkan alamat e-mel.

Pengesahan e-mel di Binance

Pastikan anda mengesahkan pendaftaran anda di Binance

Setelah mendapat pengesahan melalui pautan dalam e-mel yang mereka hantar, anda sudah bersedia untuk log masuk ke akaun anda dan mula berniaga. Semasa anda masuk semula, anda akan diberi penafian dan amaran. Ini akan membawa anda melalui beberapa prosedur keselamatan yang paling penting di Binance jadi bijak untuk melakukannya mengambil nota.

Maklumat keselamatan yang perlu diperhatikan di Binance

Maklumat keselamatan penting untuk diperhatikan di Binance

Selepas ini, anda akan diminta untuk menetapkan Pengesahan 2 faktor anda untuk mengamankan akaun anda. Seperti yang disebutkan di atas, ini mungkin salah satu perkara yang lebih bijak untuk dilakukan dan kami mencadangkannya. Selain itu, Binance tidak akan membenarkan anda mengeluarkan duit syiling melainkan anda telah melakukannya.

Anda kini telah melengkapkan pendaftaran Binance dan boleh mula berniaga. Ada satu perkara penting yang harus anda pertimbangkan sekarang dalam hal pengesahan.

Pengesahan Akaun

Binance adalah salah satu daripada beberapa pertukaran yang masih membenarkan akaun yang belum disahkan untuk diperdagangkan. Ini bermaksud bahawa anda tidak perlu menghantar sebarang bentuk pengenalan kepada Binance untuk berdagang.

Namun, ada hadnya.

Untuk akaun yang belum disahkan ini, anda mempunyai had pengeluaran sehingga 2BTC dalam jangka masa 24 jam. Bagi kebanyakan peniaga, ini akan mencukupi namun jika anda ingin meningkatkan had ini, anda perlu disahkan sehingga tahap 2.

Tahap pengesahan pada Binance

Tahap Pengesahan Binance

Ini akan membolehkan anda mengeluarkan 100 BTC dalam jangka masa 24 jam. Untuk mendapatkan pengesahan hingga tahap dua, anda perlu memberikan maklumat peribadi dan alamat anda kepada Binance. Mereka juga memerlukan beberapa borang pengenalan diri kerajaan.

Setelah anda menghantar, dokumen akan diimbas oleh agensi pengesahan luaran dan anda akan mendapat persetujuan dalam masa satu jam.

Oleh itu, sekiranya anda disahkan?

Sebilangan peniaga pasti merasa tidak selesa menyerahkan dokumen pengenalan diri ke bursa terpusat. Namun, walaupun anda tidak menarik lebih dari 2BTC dalam jangka waktu 24 jam, mungkin ada saatnya anda memerlukan tahap yang disahkan. Ini termasuk dengan kesalahan pembayaran dan seumpamanya.

Pengesahan Korporat

Sekiranya anda mempunyai syarikat atau perniagaan yang kerap menggunakan cryptocurrency, maka anda boleh memohon Binance pengesahan korporat. Ini akan membawa anda ke tahap tiga pengesahan yang memberi anda maksimum 200 penarikan BTC dalam tempoh 24 jam.

Dalam kes ini, Binance memerlukan sejumlah besar maklumat mengenai syarikat serta rekod pengarah dan dokumen penggabungan.

Pembiayaan dan Pengeluaran Binance

Setelah akaun Binance anda siapkan, anda harus membiayai akaun tersebut. Pada masa penulisan, Binance masih merupakan pertukaran kripto sahaja.

Ini mungkin berubah sebaik sahaja mereka menggambarkan rancangan untuk buka pertukaran fiat di Singapura dalam beberapa bulan akan datang. Ada juga kemungkinan perpindahan mereka ke Malta akan memungkinkan mereka membuka akaun pendanaan Euro pada waktunya.

Membiayai Akaun anda

Sekiranya anda membiayai akaun anda dalam cryptocurrency, Binance mempunyai dompet untuk hampir semua syiling yang mereka senaraikan. Anda perlu pergi ke bahagian “Dana” dan kemudian “Deposit” anda.

Memilih duit syiling untuk Deposit

Pilih duit syiling yang ingin anda depositkan.

Di sini, anda boleh mencari duit syiling yang ingin anda depositkan dan kemudian menghasilkan alamat yang akan digunakan untuk akaun anda. Berikut adalah alamat deposit BTC yang kami buat di akaun kami.

Pembuatan alamat Bitcoin di Binance

Menjana Alamat Deposit Bitcoin di Binance

Mengambil nota walaupun, ada beberapa syiling seperti Monero (XMR) yang Binance memberikan anda ID pembayaran. Alamatnya tidak unik dan apabila anda mengirim dana ke Binance tanpa ID pembayaran maka proses yang panjang adalah mencuba dan memulihkannya.

Pengeluaran

Pengeluaran semudah deposit dan anda akan mengaksesnya dari bar menu utama. Apabila anda tiba di bahagian pengeluaran, anda perlu memilih duit syiling yang anda gunakan untuk mendapatkan dana.

Masukkan alamat dompet luaran anda dan proses pengeluaran. Binance memerlukan anda untuk mengesahkan pengeluaran dengan pengesahan dua faktor dan juga pengesahan e-mel. Sekiranya anda memilih untuk tidak melalui proses ini sepanjang masa, anda boleh memilih untuk melabelkan alamat-alamat tertentu tersebut.

Platform Dagangan Binance

Salah satu bahagian yang paling penting dalam pertukaran adalah platform perdagangan. Untuk Binance, ia terkenal kerana mempunyai salah satu mesin pencocokan perdagangan yang paling berkesan di pasaran.

Mengikut Buku putih Binance, enjin yang sepadan mereka mampu mengekalkan kadar pesanan 1.4 juta sesaat. Ini bermaksud bahawa walaupun dalam tempoh tekanan pasaran, pesanan masih akan dilaksanakan.

Ketika datang ke UI platform web, Binance nampaknya telah menemui keseimbangan yang baik. Platform ini kuat dari segi teknikal dan sangat berfungsi, tetapi juga mudah digunakan bagi mereka yang baru berniaga yang hanya ingin membeli atau menjual syiling.

Ini kerana Binance telah mengembangkan dua platform pengguna yang berbeza.

Platform Asas

Ini mungkin tempat pertama yang anda akan pergi hanya untuk membeli atau menjual duit syiling anda. Ia mempunyai sebahagian besar maklumat relevan yang anda perlukan untuk berdagang kripto. Anda mempunyai semua buku pesanan untuk pasangan semasa di sebelah kiri serta pautan ke pasar lain di sebelah kanan.

Platform Asas Binance

Tangkapan skrin UI platform Perdagangan Asas Binance

Anda juga mempunyai carta standard di tengah. Anda boleh membuat pesanan anda tepat di bawah carta dalam borang pesanan. Binance mempunyai tiga jenis pesanan yang berbeza yang kami bahas di bawah.

Tepat di bawah borang pesanan anda mempunyai sejarah perdagangan yang mempunyai gambaran keseluruhan semua pesanan semasa anda dan juga pesanan yang telah dilaksanakan sepenuhnya.

Dari segi fungsi carta pada platform Asas, anda hanya diberi indikator purata bergerak, kelantangan dan MACD. Sekiranya anda mahukan lebih banyak pilihan carta maka anda boleh menggunakan platform lanjutan atau pakej perdagangan.

Yang terakhir adalah sekumpulan alat perdagangan yang terkenal yang telah digunakan oleh pedagang Forex untuk jangka masa yang panjang.

Platform Lanjutan

Platform maju mempunyai fungsi pertukaran yang hampir sama dengan platform asas tetapi dibentangkan dengan cara yang berbeza. Berikut adalah tangkapan skrin platform.

Platform Dagangan Lanjutan Binance

Platform perdagangan yang lebih maju untuk Binance dengan Skema Warna gelap lalai.

Seperti yang anda lihat, borang pesanan dan juga buku pesanan telah dipindahkan untuk meningkatkan ruang yang ada di mana peniaga harus menyelesaikan beberapa charting. Berkenaan dengan charting, platform lanjutan mempunyai lebih banyak fungsi di jabatan ini.

Anda boleh menggunakan pelbagai jenis alat yang berbeza dan juga petunjuk teknikal. Ini bagus untuk pedagang yang lebih suka bergantung pada analisis teknikal untuk memberitahu keputusan perdagangan mereka.

Seperti platform Asas, anda boleh memilih untuk menggunakan carta Tradingview. Kami sebenarnya lebih suka pandangan perdagangan kerana kami biasa dengan alat di atasnya tetapi ini sebenarnya menjadi pilihan peribadi.

Jenis Pesanan

Mengenai jenis pesanan, Binance mempunyai tawaran standard yang cukup baik. Terdapat tiga jenis pesanan perdagangan yang boleh anda buat di bursa. Ini adalah:

  • Perintah Had: Di sinilah anda akan membuat pesanan dengan harga yang ditentukan yang jauh dari harga pasaran semasa.
  • Pesanan Pasaran: Melakukan pesanan pasaran akan melaksanakan pesanan anda pada tingkat pasar yang berlaku. Ini adalah pesanan yang akan anda gunakan jika anda hanya mahu membeli / menjual sekarang.
  • Had Berhenti: Ini adalah pesanan had di mana anda juga akan meletakkan harga berhenti. Ini adalah harga di mana perdagangan anda akan ditutup sekiranya pasaran mencapai tahap ini. Anda juga boleh menganggap ini sebagai menghentikan kerugian.

Pelanggan PC dan Mac

Walaupun platform perdagangan berasaskan web Binance mungkin mencukupi untuk kebanyakan pedagang, ada sebilangan profesional yang lebih suka sistem yang lebih mantap dan boleh dipercayai. Di sinilah pelanggan PC Binance masuk.

Pelanggan PC Binance

Pelanggan PC Binance dan Antara Muka Pengguna

Ini mempunyai kelebihan menjadi lebih pantas daripada platform perdagangan berasaskan web. Ini kerana mereka disambungkan terus ke pelayan perdagangan Binance dan tidak perlu melalui antara muka berasaskan web sebelum melaksanakan.

Fungsi charting pada klien PC juga lebih mantap daripada yang terdapat di platform berasaskan web. Pelanggan perdagangan berasaskan PC nampaknya mempunyai fungsi charting yang sama seperti yang biasa anda dapatkan pada chartview perdagangan.

Binance juga kini telah melancarkan perisian dagangan versi MacOS. Kami, bagaimanapun, lebih suka mesin perdagangan berkuasa windows.

Aplikasi Binance Mobile

Bagi peniaga yang sentiasa dalam perjalanan dan tidak selalu berada di belakang PC mereka, Binance juga mempunyai aplikasi mudah alih. Ini terdapat dalam versi iOS dan Android.

Sekiranya anda mempunyai iPhone dan ingin memasang aplikasinya, maka anda boleh mengikuti ini pautan. Sekiranya anda mempunyai Android dan ingin memasang aplikasi Binance maka anda boleh memuat turun fail APK dari laman web atau anda boleh mengaksesnya dari Google kedai mainan.

Antara muka pengguna Aplikasi Android

Antara muka pengguna Binance Android App

Walaupun aplikasi mudah alih Binance nampaknya cukup berfungsi, ia tetap tidak dapat dibandingkan dengan kesan perdagangan di web atau pelanggan berasaskan PC. Lebih-lebih lagi, memandangkan ia adalah sambungan mudah alih, ada kemungkinan kelewatan pesanan.

Dengan itu, aplikasi mudah alih Binance jauh lebih baik daripada banyak persaingan. Ia jauh lebih berfungsi dan merupakan salah satu daripada beberapa aplikasi yang kami temui yang mempunyai fungsi charting mudah alih sepenuhnya.

Ulasan Google Play nampaknya positif dengan banyak peniaga membuat cadangan yang serupa dengan yang telah kami kemukakan. Sayangnya, aplikasi Binance iOS tidak disenaraikan di App store jadi kami tidak dapat memahami apa yang dikatakan oleh pengguna epal mengenainya.

API Binance

Sekiranya anda seorang pembangun yang suka membuat kod bot perdagangan anda sendiri, maka anda boleh menggunakan Binance API. Ini juga merupakan kaedah terbaik untuk menggunakan mesin perdagangan canggih mereka dengan cara terprogram.

Binance Rest API mempunyai titik akhir di https://api.binance.com. Anda boleh mengakses semua dokumentasi API di dalamnya Github dan anda boleh membaca beberapa Soalan Lazim yang berkaitan dengan API di Binance sokongan halaman.

Sekiranya anda akan menggunakan bot perdagangan frekuensi tinggi, maka penting untuk memastikan bahawa anda mengetahui had kadar API yang ada. Dari segi had sukar, mereka adalah 1,200 permintaan p / m, 10 pesanan p / s dan 100 ribu pesanan dalam jangka waktu 24 jam.

Mereka juga mempunyai had yang lebih lembut yang didorong oleh algoritma Pembelajaran Mesin tetapi kami tidak akan membahasnya sekarang.

Sekiranya anda ingin menggunakan Binance API, anda ingin mendapatkan kunci API. Ini akan membolehkan anda membuat pesanan di bursa atau mengakses dompet dalam talian anda.

Mendapatkan Kunci API Anda

Kekunci API Binance boleh dihasilkan dari akaun anda. Apabila anda masuk ke akaun anda, pergi ke “Tetapan admin” dan klik untuk mengaktifkan API anda.

Meminta Kunci API Binance anda

Membuat kunci API Binance dalam Tetapan Akaun

Skrin akan muncul untuk meminta label kunci API anda. Setelah menamakan API, anda akan diminta untuk mengesahkan pembuatan kunci tersebut. Anda mesti membuat pengesahan dua faktor agar ini dapat dihasilkan.

Setelah mengesahkan dalam talian, anda juga akan dihantar e-mel pengesahan yang berasingan selepas itu kunci API anda telah dihasilkan.

Tahap seterusnya sangat penting kerana anda perlu menyimpan kunci rahsia yang telah dihasilkan. Ini diperlukan untuk mengakses API dan hanya akan dihasilkan sekali.

Penjanaan Kunci API Binance

Kumpulkan Kekunci API dan kunci rahsia anda (jangan kehilangannya)

Anda mungkin juga ingin mengunci kunci API ke alamat IP anda. Ini akan membantu melindungi akaun anda sekiranya seseorang dapat mengakses kunci anda untuk melakukan perdagangan. Anda hanya perlu mengesahkan perubahan yang satu ini dan anda masih boleh meneruskannya.

Program Rujukan Binance

Sekiranya anda mendapati bahawa pengalaman perdagangan Binance sesuai dengan keinginan anda, maka mereka memberi anda peluang untuk mendapatkan komisen rujukan. Ini juga boleh menjadi pilihan yang baik untuk pedagang yang mempunyai pengikut dalam talian yang agak kuat.

Dengan Binance, anda akan mendapat peratusan peratusan hasil perdagangan pengguna. Ini tidak diperbaiki dan kini berada pada 20%. Walau bagaimanapun, jika anda menyimpan lebih dari 500 BNB dalam akaun anda maka Binance akan meningkatkan jumlah ini menjadi 50%.

Sekiranya anda ingin mengambil bahagian dalam kempen rujukan Binance, maka anda perlu mendapatkan pautan rujukan. Anda boleh mendapatkannya di papan pemuka dari mereka pautan jemputan.

Apabila anda mengkliknya, anda akan menggunakan pautan afiliasi anda yang boleh anda hantar kepada rakan dan pengikut anda. Anda juga boleh menggunakan kod QR yang dihasilkan untuk ini jika anda mahu.

Penjanaan Pautan Rujukan Binance

Bahagian Rujukan Binance dengan Pautan dan QR

Di panel pentadbir gabungan, anda juga dapat melihat siapa petunjuk yang anda rujuk telah mendaftar dan berapa banyak perdagangan yang telah mereka lakukan. Terdapat papan ranking yang menarik di atas yang menunjukkan kepada anda rakan rujukan teratas di Binance.

Pengundian Binance

Selain sebagai token kecairan untuk pertukaran Binance, duit syiling BNB berfungsi untuk tujuan lain. Mereka boleh digunakan untuk memilih senarai duit syiling yang berpotensi. Undian komuniti ini boleh menjadi kaedah yang baik bagi anda untuk memasukkan syiling kegemaran anda di Binance.

Wang syiling yang masuk ke dalam senarai “kegemaran masyarakat” di Binance akan menerima senarai percuma. Untuk memilih projek yang anda suka, anda perlu menghabiskan BNB. Binance melakukan ini untuk menyekat kecurangan undi.

Binance akan memeriksa projek dan teknologi sebelum menyenaraikannya dalam pusingan pengundian dan kemudian akan mengumumkan duit syiling mana yang akan dipilih. Anda juga boleh mengakses halaman utama pengundian di sini.

Senarai Komuniti Senarai Undi Binance

Bahagian pengundian Binance setelah selesai mengundi

Di atas adalah pusingan pengundian terbaru yang berlaku pada 27 Ogos. Seperti yang anda lihat, GoChain (GO) mendapat undian terbanyak dan tidak lama lagi akan disenaraikan di Binance. Sudah tentu bahawa senarai percuma di Binance adalah kedudukan yang baik untuk mana-mana projek berada.

Portal Akademi dan Maklumat

Binance adalah salah satu daripada beberapa pertukaran yang berusaha meningkatkan pengalaman pengguna di luar perdagangan sebenar. Mereka ingin membantu pengguna mereka dengan panduan dan ulasan pendidikan yang bermaklumat.

Sesuatu yang baru sahaja mereka lancarkan adalah Akademi Binance. Ini adalah tempat yang bagus bagi mereka yang baru menggunakan cryptocurrency untuk membaca beberapa teori penting. Mereka juga mempunyai video bermanfaat yang menerangkan konsep dengan mudah.

Tinjauan Akademi Binance

Beberapa Video di Binance Academy

Binance juga mahu ini didorong oleh komuniti, jadi jika ada perkara lain yang ingin anda ketahui yang tidak diberikan di akademi maka anda boleh membuat permintaan yang berasingan. Binance juga bersedia menerima kandungan daripada penyumbang komuniti yang cukup mengetahui mengenai cryptocurrency dan ingin berkongsi pengetahuan mereka.

Terdapat juga Binance portal maklumat. Di sini anda akan menemui banyak maklumat berguna bukan hanya pada syiling yang tersenarai di Binance, tetapi juga hingga 400 altcoin dan token lain.

Selain mempunyai beberapa maklumat asas mengenai koin dari Binance, mereka juga mempunyai sejumlah laporan penilaian bebas. Ini adalah ulasan yang dibuat oleh agensi penilaian luaran yang telah dipilih dengan teliti oleh Binance. Agensi penarafan ini juga akan menilai setiap cryptocurrency berdasarkan kualiti yang dirasakan.

Kami tidak melihatnya di bursa lain dan sangat berguna bagi pengguna cryptocurrency yang ingin mendapatkan maklumat yang tidak berat sebelah mengenai syiling atau projek tertentu dari sumber yang boleh dipercayai.

Apa yang Kami Tidak Suka

Walaupun tinjauan Binance kami membuat kami cukup kagum, terdapat beberapa perkara yang kami fikir memerlukan peningkatan.

Pertama, dan mungkin yang paling penting, pada masa ini tidak ada pilihan untuk membiayai akaun di Binance dengan mata wang Fiat. Ini bermaksud bahawa peniaga harus mencari pintu masuk Fiat di tempat lain sebelum mereka dapat membeli duit syiling di Binance.

Kedua, seperti yang disebutkan, tidak ada sokongan telefon atau fungsi live chat. Peniaga harus menggunakan sistem sokongan tiket mereka.

Kami juga mengejutkan bahawa beberapa syiling yang agak popular tidak disenaraikan. Sebagai contoh, antara lain, anda tidak boleh membeli syiling berikut:

  • Tezos (XTZ)
  • VeChain (VET)
  • DogeCoin (DOGE)
  • Decred (DCR)
  • Digibyte (DGB)

Terakhir, keperluan penyenaraian syiling kadang-kadang tidak pasti. Kami tahu bahawa Binance lebih suka menyenaraikan syiling yang mereka fikir boleh menambah ekosistem. Walau bagaimanapun, terdapat pelbagai laporan mengenai berapa banyak projek tertentu yang akan dibayar untuk mendapatkan duit syiling yang disenaraikan di Binance. Seseorang tidak dapat mengetahui dengan pasti kecuali lebih banyak ketelusan yang diberikan oleh pertukaran.

Kesimpulannya

Ulasan Binance kami mungkin merupakan yang paling teliti yang telah kami lakukan. Ini kerana memang banyak yang perlu dilindungi.

Binance tidak diragukan lagi merupakan pertukaran yang mengagumkan. Bukan sahaja mereka mempunyai salah satu pilihan syiling terbesar untuk dibeli, tetapi mereka juga merupakan pertukaran terbesar dengan jumlah yang dilaporkan.

Lebih-lebih lagi, mereka dianggap baik dalam komuniti cryptocurrency untuk profesionalisme dan keselamatan. Walaupun penggodam telah berusaha berkali-kali untuk melanggar sistem mereka, mereka tetap selangkah lebih maju.

Seperti disebutkan, ada beberapa perkara yang kami rasa Binance dapat diperbaiki. Adalah menggembirakan untuk melihat bahawa Binance sedang mencari sejumlah peluang untuk menerima mata wang Fiat. Ini boleh menjadikan perdagangan di bursa lebih mudah diakses.

Kesimpulannya, Binance mungkin merupakan salah satu pertukaran terbaik di pasaran hari ini. Tidak menghairankan bahawa mereka beralih dari ICO sederhana tahun lalu ke pertukaran crypto terbesar satu tahun kemudian.

Gambar Pilihan melalui Binance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me