Ulasan Bitstamp: Apa yang Perlu Anda Ketahui Sebelum Berdagang

Salah satu pertukaran cryptocurrency tertua dan paling dihormati dalam operasi hari ini adalah Bitstamp.

Anda mungkin pernah mendengarnya, terutamanya jika anda adalah penduduk Eropah. Bitstamp mula beroperasi pada tahun 2011, tidak lama selepas penciptaan Bitcoin, dan sejak itu telah memposisikan dirinya sebagai pertukaran cryptocurrency teratas Eropah, sambil memperluas pangkalan penggunanya ke seluruh dunia. Sebagai tambahan kepada pangkalan pengguna globalnya, ia juga mempunyai pejabat di Luxembourg, London dan New York.

Dalam tinjauan Bitstamp ini, kami akan membawa anda melalui platform Bitstamp selangkah demi selangkah. Kami juga akan melihat lebih mendalam mengenai ciri-ciri penting, prosedur keselamatan, bayaran dan sokongan pelanggan.

Dengan itu, mari kita masuk.

Gambaran Keseluruhan Bitstamp

Pada tahun 2011, Damijan Merlak dan Nejc Kodric mengasaskan Bitstamp di Slovenia untuk memenuhi peminat Bitcoin Eropah. Pada masa pertukaran itu dimaksudkan untuk menjadi alternatif kepada Gunung yang dominan. Pertukaran Gox.

Semasa Bitstamp berkembang, ia kemudian membuka pejabat di UK pada tahun 2013 dan kemudian di Luxembourg pada tahun 2016. Sejak itu ia juga telah menambah pejabat London dan New York untuk terus memberikan perkhidmatan terbaik kepada pangkalan pengguna globalnya yang semakin meningkat.

Bitstamp paling popular dengan peminat cryptocurrency perantaraan dan pengalaman, dan digunakan sebagai kaedah untuk membeli cryptocurrency yang lebih mantap dengan mata wang fiat. Bitstamp menawarkan bayaran yang rendah, dan telah diakui sebagai cara terbaik untuk menukar sejumlah besar mata wang digital.

Bitstamp pernah menjadi salah satu bursa cryptocurrency teratas, mengendalikan jumlah dagangan harian sehingga $ 700 juta, tetapi sejak itu ia telah menurun dengan ketara kerana pasaran telah dibanjiri dengan pertukaran baru.

Sehingga Mei 2018, Bitstamp berada pada urutan ke-22 dalam jumlah dagangan, dengan jumlah dagangan kira-kira $ 90 juta sehari. Lebih separuh daripadanya adalah perdagangan BTC / USD, dengan kira-kira 10% lagi masing-masing diambil oleh perdagangan ETH / USD dan BTC / EUR.

Adakah Bitstamp Selamat?

Keselamatan pertukaran adalah salah satu soalan terpenting bagi pengguna. Pertukaran cryptocurrency adalah sasaran utama penggodam dan kami telah melihat beberapa contoh baru-baru ini dari Mt Gox hingga Coincheck.

Ini juga merupakan titik yang sangat menyentuh bagi Bitstamp kerana mereka juga mengalami peretasan pada tahun 2014 dan 2015. Pada Hack 2015, penyerang berjaya mengeluarkan 19,000 BTC yang sebenarnya merupakan salah satu penggodam pertukaran cryptocurrency terbesar yang pernah ada.

Notis Hack Bitstamp

Dengan itu, masih selamat menggunakan Bitstamp? Jawapan ringkas: Ya

Walaupun peretasan ini terjadi, itu adalah hasil daripada percubaan pancingan data yang berjaya menipu pekerja pertukaran. Itu bukan disebabkan oleh kegagalan teknologi.

Lebih-lebih lagi, penting untuk melihat langkah-langkah yang telah diambil pertukaran sejak itu dan bagaimana mereka telah meningkatkan keselamatan mereka. Mari kita lihat beberapa dasar keselamatan Bitstamp.

Pertukaran Keselamatan Dompet

Bitstamp menggunakan beberapa amalan terbaik untuk penyimpanan sejuk aset cryptocurrency mereka. Apa maksudnya ini adalah bahawa mereka menyimpan sebahagian besar syiling mereka dalam keadaan kosong.

Ini bermaksud bahawa mereka tidak dapat diakses oleh penggodam kerana mereka tidak tersambung ke internet. Ini hanya akan dapat diakses dan ditarik balik apabila kehabisan syiling yang mereka simpan di “Hot Wallet” mereka.

Kad Kredit Perdagangan Opsyen IQ

Dompet panas adalah dompet yang disambungkan ke pelayannya dan memudahkan transaksi untuk pengguna. Dari segi prosedur keselamatan yang dilaksanakan dalam kes ini, mereka menggunakan dompet multi-sig canggih.

Ini bermaksud bahawa dompet ini hanya dapat mengirim transaksi jika ditandatangani dengan beberapa kunci. Pada dasarnya, mesti ada sejumlah kakitangan di Bitstamp yang akan menandatangani transaksi ini.

Inilah sebabnya mengapa penggodam tidak dapat mencuri dana lagi sekiranya berlaku percubaan pancingan data. Mereka mesti mendapatkan semua kunci dari semua peserta untuk menandatangani transaksi.

Keselamatan Pengguna

Sudah tentu, selalu ada risiko akaun pengguna dapat diretas. Oleh itu, Bitstamp mempunyai sejumlah ciri yang melindungi pengguna dan mengurangkan kemungkinan penggodam dapat menjejaskan akaun mereka.

Yang paling penting adalah tidak pasti dua pengesahan faktor. Ini telah menjadi standard di bursa hari ini dan merupakan lapisan keselamatan tambahan. Ini tidak diperlukan sebagai lalai pada Bitstamp jadi dinasihatkan agar anda mengaktifkannya.

Sekiranya anda ingin menghantar dana dari dompet dalam talian anda, Bitstamp akan memerlukan pengesahan melalui e-mel sebagai ciri keselamatan tambahan.

Namun, walaupun terdapat semua perlindungan ini, anda selalu mahu menggunakan amalan keselamatan yang terbaik dan jangan sekali-kali menyimpan sejumlah besar syiling di bursa. Seperti kata pepatah: “jika anda tidak memegang kunci, anda tidak memiliki duit syiling”.

Keselamatan Komunikasi

Terakhir, kerana Bitstamp berurusan dengan maklumat sensitif seperti dokumen identiti dan kata laluan akaun, mereka harus memastikan bahawa semua komunikasi selamat.

Bitstamp Penyulitan SSL

Oleh itu, mereka menggunakan standard yang paling maju dalam penyulitan AES 256 untuk sambungan ke pelayan mereka. Anda boleh mengesahkannya dengan melihat gembok hijau “SSL” di penyemak imbas anda semasa anda melawat Bitstamp.

Lebih-lebih lagi, apabila anda memuat naik dokumen anda ke laman web maka dokumen tersebut disimpan menggunakan enkripsi PGP. Ini bererti bahawa walaupun penggodam masuk ke pelayan mereka, maklumat anda selamat.

Semua ciri keselamatan ini bermaksud bahawa sejak tahun 2015, Bitstamp hack telah bebas dari kejadian penggodaman lebih lanjut, dan dianggap sebagai salah satu pertukaran yang paling selamat.

Bayaran Bitstamp

Sesuatu yang akan dihargai oleh banyak peniaga cryptocurrency mengenai Bitstamp adalah struktur yuran mereka yang rendah dan telus.

Peniaga dikenakan tiga jenis yuran. Ini adalah deposit, yuran perdagangan dan pengeluaran (yuran rangkaian).

Yuran Perdagangan

Sekiranya anda sudah mempunyai dana di bursa maka anda akan dikenakan yuran peratusan untuk jumlah yang anda jual. Ini berkaitan dengan jumlah volume yang anda dagangkan dalam 30 hari terakhir dan mengikuti skala penurunan.

Berikut adalah jadual bayaran yang dikenakan oleh Bitstamp:

Isipadu USD 30 Hari Bayaran
< $ 20,000 0.25%
< $ 100,000 0.24%
< $ 200,000 0.22%
< $ 400,000 0.20%
< $ 600,000 0.15%
< $ 1,000,000 0.14%
< $ 2,000,000 0.13%
< $ 4,000,000 0.12%
< $ 20,000,000 0.11%
> $ 20,000,000 0.10%

Walaupun kebanyakan pedagang termasuk dalam kategori di atas, pedagang institusi yang lebih besar yang boleh menjadi pembuat pasaran boleh meminta bayaran pembuat sekiranya mereka menghubungi sokongan.

Yuran Pembiayaan / Pengeluaran

Sekiranya anda akan mengirim dana ke Bitstamp, mereka akan berbeza mengikut kaedah yang anda gunakan untuk membiayai akaun anda.

Sekiranya anda menghantar dana anda melalui pemindahan SEPA dalam Euro maka anda tidak akan membayar sebarang bayaran. Anda hanya perlu membayar yuran pengeluaran EUR 0.90 apabila anda membuat permintaan dari Bitstamp.

Walau bagaimanapun, jika anda tidak mempunyai akaun bank EU dan ingin membayar melalui kawat antarabangsa, anda akan membayar yuran deposit sebanyak 0.05% (bayaran minimum $ 7.5). Sekiranya anda menarik diri melalui wayar maka anda perlu membayar yuran 0,09% dengan bayaran minimum $ 15.

Sekiranya anda membeli duit syiling anda dengan kad kredit atau debit maka anda akan membayar yuran 5% rata. Ini sedikit sebanyak untuk pembelian kad berbanding dengan penyelesaian lain seperti Hodly dan Coinmama.

Terakhir, apabila anda mengeluarkan cryptocurrency, Bitstamp tidak akan mengenakan yuran kepada anda. Akan tetapi, anda harus membayar yuran rangkaian yang merupakan jumlah yang akan diberikan kepada pelombong untuk memproses transaksi.

Sokongan pengguna

Sokongan pelanggan biasanya merupakan salah satu kotak terpenting yang mesti dicentang oleh pertukaran. Kita semua tahu betapa mengecewakannya apabila anda perlu menunggu selama empat tahun untuk mendapatkan tiket sokongan untuk dijawab.

Untuk itu, kita harus memuji sokongan pelanggan di Bitstamp.

Pertama, mereka mempunyai bahagian Soalan Lazim yang luas di mana anda boleh mengemukakan semua soalan anda. Namun, jika ada pertanyaan yang Anda miliki yang tidak ada di FAQ atau anda mempunyai pertanyaan mengenai akaun tertentu, maka anda boleh menggunakan sistem tiket mereka.

Sistem Sokongan Tiket Bitstamp

Borang Sokongan Tiket Bitstamp

Bitstamp biasanya akan sampai ke tiket anda dalam masa satu atau dua jam. Ini secara drastik lebih pendek daripada pertukaran lain yang setanding.

Tambahan lain yang sangat mengagumkan di Bitstamp adalah pilihan sokongan telefon. Berikut adalah nombor sokongan telefon untuk negara masing-masing:

  • London: +44 20 3868 9628
  • Amerika Utara: +1 646 568 9784
  • Luxembourg: +352 20 88 10 96

Kami benar-benar menguji talian sokongan pelanggan untuk memastikan bahawa ia benar-benar hidup dan mereka responsif (yang dapat kami sahkan).

Pengesahan Bitstamp

Ini sesuai dengan titik di atas pada perkhidmatan pelanggan kerana pengesahan diperlukan sebelum berdagang dan dilakukan oleh pasukan di Bitstamp.

Mengapa pengesahan diperlukan?

Ini kerana terdapat dasar EU yang baru yang memerlukan pertukaran untuk menjalankan prosedur KYC yang tepat pada klien mereka. Ini adalah sesuatu yang bahkan pertukaran P2P tanpa nama sebelumnya seperti wang tunai Bitcoin mula dilaksanakan.

Oleh itu, jika anda ingin membeli Bitcoin tanpa nama maka anda perlu mencari alternatif lain.

Namun, jika anda ingin mendapatkan pengesahan sepenuhnya di Bitstamp maka semua yang mereka perlukan dari anda adalah satu bentuk ID dan juga Bukti Alamat. Ini boleh dimuat naik melalui mereka portal pengesahan.

Terdapat juga pilihan untuk memberikan maklumat tambahan mengenai keadaan kewangan anda dan penggunaan pertukaran yang dimaksudkan. Alasan bahawa pilihan ini juga tersedia adalah untuk pedagang yang mula mengeluarkan sejumlah wang syiling yang lebih besar, Bitstamp dapat menghentikan pengeluaran ini sebagai sebahagian daripada aktiviti pemantauan mereka. Sekiranya anda telah melengkapkan borang tersebut, mereka mungkin tidak menghalang permintaan anda.

Dari segi masa yang diperlukan untuk pengesahan, ia boleh berbeza-beza bergantung pada muatan. Semasa pengesahan Bull Run 2017 berlangsung sekurang-kurangnya beberapa hari. Namun, ini dapat dilakukan dalam beberapa jam. Anda sentiasa boleh menghantar tiket sokongan kepada mereka jika anda mahu.

Sokongan Mata Wang

Bitstamp sering dianggap sebagai “Fiat Gateway” daripada pertukaran besar untuk membeli pelbagai Altcoin yang lebih kecil.

Oleh itu, Bitstamp terus mengekalkan fokus utama pada cryptocurrency yang paling mapan dan menawarkan pasangan yang menampilkan Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin dan Ripple. Ini dipadankan dengan mata wang fiat USD dan EUR.

Perlindungan Aset Bitstamp

Perlindungan Aset di Bitstamp

Walaupun jumlah perdagangan telah menurun, Bitstamp masih memberikan tahap kecairan yang tinggi dalam mata wang kripto yang ditawarkannya. Ini berlaku terutamanya untuk semua pasangan Euro mereka.

Sekiranya anda mencari gerbang Fiat lain yang mempunyai rangkaian altcoin yang lebih besar yang dapat anda beli maka anda boleh mempertimbangkan Kraken yang merupakan bursa yang berpusat di California.

Pendaftaran dan Log Masuk Bitstamp

Semasa anda melawat laman web rasmi Bitstamp anda akan melihat pautan “Daftar” di sudut kanan atas laman web. Mengklik pada pautan itu akan membuka borang pendaftaran pertukaran, di mana anda perlu memasukkan nama, alamat e-mel, dan negara tempat tinggal anda. Klik untuk bersetuju dengan syarat perkhidmatan, dan untuk membuktikan bahawa anda bukan robot dan kemudian klik butang “Daftar”.

Pendaftaran Bitstamp

Setelah mengklik, anda akan menerima mesej “Pendaftaran Selesai” jika anda telah mengisi borang dengan betul. Anda juga akan menerima ID pelanggan dan kata laluan anda di e-mel yang anda gunakan untuk mendaftar. Kata laluan yang dihasilkan secara automatik harus digunakan untuk log masuk pertama, tetapi kemudian diubah.

Pendaftaran Selesai

Periksa e-mel anda untuk mendapatkan kelayakan baru anda dan anda boleh menggunakannya untuk masuk ke Bitstamp untuk pertama kalinya. Anda akan terpaksa menukar kata laluan anda selepas log masuk pertama anda. Dengan menukar kata laluan anda, anda akan log keluar, dan kemudian anda log masuk dengan kata laluan baru.

Anda juga perlu meluangkan masa untuk menyediakan pengesahan 2 faktor untuk melindungi akaun anda sepenuhnya. Kemudian anda akan bersedia untuk melihat apa yang ditawarkan oleh Bitstamp.

Melengkapkan KYC

Bitstamp mengikuti peraturan Kenali Pelanggan Anda (KYC) dan Anti Pencucian Wang, jadi untuk membuka akses kepada pengeluaran dan deposit, anda perlu mengesahkan akaun anda. Anda boleh memilih jenis akaun peribadi atau perniagaan, tetapi keduanya memerlukan dokumentasi berikut untuk mengesahkan akaun:

  • Pengenalan yang sah seperti lesen memandu, pasport, atau ID Nasional.
  • Bukti tempat tinggal, yang dapat berupa bil utiliti, penyata bank, atau salah satu dari beberapa dokumen lain yang dikeluarkan oleh pemerintah.

Pengesahan Akaun

Setelah memberikan dokumen yang diperlukan, anda juga perlu mengesahkan nombor telefon anda. Ini dilakukan melalui SMS, dengan Bitstamp mengirimkan kod OTP ke nombor telefon yang anda berikan. Setelah selesai, anda akan mendapat akses penuh ke semua fungsi dan ciri akaun Bitstamp anda dan akan dapat deposit, pengeluaran dan perdagangan dengan mudah.

Langkah seterusnya sebelum berdagang adalah dengan membuat deposit, yang dapat anda lakukan dengan mengklik pautan “Deposit” di kanan atas halaman web. Ini akan membuka halaman pilihan deposit di mana anda boleh memilih untuk membuat deposit melalui SEPA atau wayar antarabangsa, atau jika anda memilih melalui cryptocurrency pilihan anda (BTC, ETH, LTC, BCH, XRP). Anda juga boleh membuat deposit melalui AstroPay.

Dalam beberapa kes, deposit anda boleh memakan masa hingga 3 hari bekerja, walaupun deposit cryptocurrency dan SEPA biasanya jauh lebih pantas daripada ini. Setelah anda mempunyai dana dalam baki akaun anda, anda boleh mula berniaga.

Platform Dagangan Bitstamp

Anda dapat melakukannya dengan mengklik pautan “Beli / Jual” di bahagian atas halaman, atau dengan mengklik pautan “Tradeview” di bahagian atas halaman. Dalam kedua-dua kes tersebut, anda perlu memilih pasangan yang ingin anda jual, jumlah perdagangan anda, harga yang ingin anda bayar, dan jenis pesanan (segera, pasaran, had atau berhenti).

Setelah perdagangan selesai, akaun anda akan dikreditkan dengan cryptocurrency yang anda beli. Anda kemudian boleh menjual ini lewat di bursa, atau anda boleh memindahkan ke dompet luaran jika anda mahu.

Perhatikan bahawa terdapat minimum 5 Euro untuk pasangan perdagangan dalam denominasi Euro, dan minimum 0,001 BTC untuk pasangan perdagangan denominasi Bitcoin. Untuk pasangan perdagangan lain minimum adalah berdasarkan 5 unit mata wang fiat. Jadi mana-mana pasangan dalam denominasi USD mempunyai minimum 5 USD.

Platform Bitstamp

Kami cukup kagum dengan platform pandangan perdagangan dari segi fungsi dan alatnya. Dari pengalaman pengguna, ini disusun dengan baik dengan buku pesanan dan dinding jual / beli mudah dilihat. Anda juga mempunyai daftar perdagangan terbaru yang baru saja memasuki pasar di sebelah kanan platform yang mempunyai pilihan audio sekiranya anda menginginkannya.

Ini juga merupakan platform yang sesuai untuk ahli grafik dan juruteknik di kalangan komuniti perdagangan crypto. Ini kerana pelbagai kajian teknikal dan petunjuk yang ada. Anda juga boleh mengembangkan carta menjadi pilihan skrin penuh sekiranya anda ingin memanfaatkan carta tersebut.

Sayangnya, tidak ada pilihan untuk memisahkan banyak carta yang berlainan ke dalam tab atau widget. Ini bermaksud bahawa anda perlu membuka tab penyemak imbas yang terpisah di skrin lain sekiranya anda ingin memperdagangkan beberapa pasangan crypto. Malangnya, tidak ada pelanggan PC yang boleh anda muat turun dan lengkapkan charting anda.

Aplikasi Mudah Alih

Untuk menebus kekurangan klien PC, Bitstamp memiliki aplikasi mudah alih yang mudah digunakan yang tersedia di iOS dan Android. Di aplikasi anda boleh membuat pesanan dan memantau kedudukan anda. Ia juga mempunyai kemampuan grafik yang terhad sekiranya anda ingin melakukan analisis teknikal.

Perdagangan Mudah Alih Bitstamp

Aplikasi iOS Bitstamp. Sumber: iStore

Walaupun merupakan pilihan yang bagus untuk pedagang yang ingin memantau kedudukan mereka dalam perjalanan atau melakukan satu atau dua perdagangan sederhana, sebenarnya tidak begitu maju. Inilah yang ditunjukkan oleh kebanyakan maklum balas di kedai iTunes dan juga Google Play. Sebagai contoh, anda tidak boleh membuat pesanan berhenti dan hanya menghadkan pesanan dan apabila anda melihat pada carta, itu tidak terlalu besar.

Oleh itu, jika anda adalah pengguna yang banyak terlibat dalam perdagangan mudah alih maka anda mungkin ingin mempertimbangkan pertukaran lain yang mempunyai aplikasi perdagangan yang lebih maju dan hebat.

Partnernships Bitstamp

Kerana Bitstamp sangat dihormati, ia dapat membuat beberapa perkongsian peringkat tinggi, dan juga memiliki beberapa pencapaian yang terkenal. Bitstamp adalah Ripple Gateway pertama, dan juga rakan kongsi pertama dalam Program Insentif Ripple.

Juga diperhatikan bahawa Bitstamp telah menjalin kerjasama dengan Swissquote dan Credit Agricole SA, yang menonjolkan reputasinya yang luar biasa dalam industri kewangan.

Kini dikawal selia oleh Suruhanjaya Penyeliaan Industri Kewangan Luxembourg (CSSF), Bitstamp adalah pertukaran cryptocurrency berlesen pertama yang pertama di Eropah. Peraturan bermaksud Bitstamp mengikuti praktik terbaik dalam verifikasi akun dan standard keselamatan pelanggan, dan diaudit secara berkala untuk memastikannya mematuhi peraturan.

Rakan Kongsi Bitstamp

Maklum balas pengguna pada amnya positif untuk Bitstamp. Terdapat beberapa aduan mengenai kelewatan dalam meluluskan akaun dari jangka masa Disember 2017, ketika semua pertukaran cryptocurrency dibanjiri dengan pengguna baru.

Terdapat juga aduan lama mengenai layanan pelanggan yang memerlukan 2-3 hari kerja untuk menanggapi permintaan sokongan, tetapi pada bulan Mei 2018 masalah tersebut tampaknya juga dapat diselesaikan. Satu perhatian terakhir ialah aplikasi mudah alih, yang diberi nilai 2 dari 5 bintang di kedai Apple dan 3 dari 5 bintang di gedung Google Play.

Namun secara umum, perdagangan adalah cekap dan boleh dipercayai di platform Bitstamp.

Bitstamp vs Coinbase

Sekiranya anda berpusat di Eropah, terdapat dua pilihan pertukaran fiat yang kebanyakan anda fikirkan dan ini adalah Bitstamp dan Coinbase. Walaupun Bitstamp memiliki kantor pusat mereka di Eropah dan telah menjadikan ini sebagai pasar mereka selama 4 tahun terakhir, Coinbase membuat serangan agresif ke pasar mereka.

Mereka telah meluaskan pilihan pembiayaan Euro mereka dan melancarkan lebih banyak pasangan kripto yang dapat diperdagangkan oleh orang lain. Dalam jadual di bawah ini kita melihat beberapa pertimbangan yang paling penting ketika anda memutuskan antara Coinbase dan Bitstamp.

  Setem bit Pangkalan Wang Syiling
Ditubuhkan 2011 2012
Terletak Luxembourg San Francisco
Kaedah Beli / Deposit Kad Kredit, Kad Debit, Kawat SEPA, Kawat Antarabangsa, Crypto Kad Kredit, Kad Debit, pemindahan bank GBP, SEPA Wire, Crypto
Pasangan Crypto yang ada BTC, ETH, LTC, BCH, XRP BTC, ETH, ETC, LTC, BCH
Mata Wang Fiat Diterima EUR USD, EUR, GBP
Platform Dagangan Carta dan Pakej Tradeview Lanjutan (Coinbase Pro)
Sokongan pengguna Sistem Sokongan Tiket, Telefon, E-mel E-mel, Borang Perhubungan, Nombor Sokongan
Yuran Perdagangan 0.25% – 0.10% 1.49%
Bayaran Pembiayaan Percuma untuk SEPA, 0.05% untuk Kawat Antarabangsa, 5% untuk Kad Percuma untuk Kabel SEPA / UK, 3.99% untuk Kad (termasuk Yuran Perdagangan)
Keselamatan Syiling Pelanggaran Sebelumnya Tidak Pernah Digodam
Keselamatan Fiat Akaun Bank Standard FDIC Diinsuranskan (Amerika Syarikat) & Akaun Berasingan di Eropah

Dari analisis kami, nampaknya Coinbase dan Bitstamp juga cukup mapan. Sekiranya anda mahukan semua fungsi perdagangan maka anda boleh menggunakan Coinbase Pro (ex GDAX). Ini bagus untuk peniaga yang suka berniaga dengan carta dan analisis teknikal.

Walaupun kedua-duanya nampaknya mempunyai jumlah aset cryptocurrency yang sama untuk dibeli pada masa ini, perlu diperhatikan bahawa Coinbase sedang dalam proses menambahkan sejumlah besar syiling baru ke platform mereka. Ini sebelum ini diumumkan dalam a catatan blog oleh syarikat. Tidak ada petunjuk mengenai apakah Bitstamp akan menambah duit syiling dalam masa terdekat.

Coinbase mempunyai yuran perdagangan yang sedikit lebih tinggi daripada Bitstamp dan ini tetap. Ini boleh menjadi pertimbangan penting bagi peniaga-peniaga yang melakukan jumlah yang besar dan ingin bayaran yang sedikit lebih rendah.

Kesimpulannya

Bitstamp adalah salah satu pertukaran Bitcoin yang paling lama bertahan, setelah mengharungi permulaan sejarah cryptocurrency, ketika tidak pasti bahawa cryptocurrency dapat bertahan. Selama bertahun-tahun ia telah meletakkan dirinya sebagai pertukaran yang selamat dan boleh dipercayai untuk membeli cryptocurrency teratas menggunakan mata wang fiat.

Dengan bayaran yang rendah dan antara muka yang mudah digunakan, ini adalah pilihan yang baik untuk peminat cryptocurrency berpengalaman, pertengahan dan permulaan yang ingin membeli Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, atau Litecoin.

Kerana pertukaran itu berpusat di Eropah dan memberi tumpuan kepada pelanggan Eropah, itu adalah pilihan yang bagus kerana yuran pemindahan SEPA yang rendah.

Yang mengatakan, Ulasan Bitstamp ini telah memberi ruang untuk penambahbaikan.

Sebagai contoh, pertukaran mempunyai ruang untuk menambah banyak lagi cryptocurrency dan mata wang fiat. Menambah ciri sembang dalam talian boleh menjadi cara terbaik untuk menonjol dari sekumpulan pertukaran cryptocurrency yang telah memakan jumlah dagangan Bitstamp sejak setahun lalu.

Secara keseluruhan, Bitstamp adalah pilihan yang baik bagi mereka yang ingin membeli dan memperdagangkan cryptocurrency utama, terutama bagi mereka yang berada di Eropah. Sebagai salah satu pertukaran cryptocurrency tertua, anda boleh yakin bahawa pasukan ini mempunyai reputasi yang baik dan boleh dipercayai.

Gambar Pilihan melalui Bitsamp dan Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me